אז ככה:
אני עוקב אחרי התוכנית כבר די הרבה זמן. התמכרתי מה לעשות?! אז לא פלא שחתפתי את החום של החיים שלי כששמעתי שדוסון קריק מתפרקת! ועוד בגלל קוקסינל?! מסתבר שאישתו של ון-דר ביק (הת'ר מקקומב) שכרה בלש שיעקוב אחרי בעלה הטרי. הרי ידוע שג'ניפר מקקומב השתתפה באחד הפרקים וכך הם הכירו. אז הם לא כל כך חשפו פרטים אודות הסיפור הזה אבל עושה רושם שג'יימס נפגש בחשאי עם קטי הולמס כמעט פעמים בשבוע וזה די החשיד את הסיפור אצל הת'ר. הבלש שנשכר עקב וצילם ודיווח והעובדות שעדיין לא קיבלתי (אני מקווה שאקבל) מעידות שיש דברים מאוד מסריחים אחרי המפגשים האלו. קטי טוענת שנמאס לה מהתוכנית והיא מתה כבר להשתחרר מהדמות שלה ולנסות לשחק דמויות אחרות יותר חושפניות גם מבחינת טקסט וגוף. נמאס לה מהתדמית שלה והיא כבר להשתתף בעוד סרטים כמו ה"מתנה". כל המישמש הזה לא היה מעניין אילולא היו הכותבים מכניסים את הפרטים הפיקנטיים האלו לתוך העונה השישית. עונה שנויה במחלוקת זו מערבת כל מיני סטיות מוזרות שלא היה אפשר להכניס לעונות הקודמות כי המעריצים היו מקימים גל מחאה או הפגנות סוערות. בעונה השישית, למשל, עובר ג'ושואה ניתוח חמור שבעקבותיו החברים לא מזהים אותו כל כך. הוא נראה אותו הדבר אבל ההתנהגות שלו משתנה לגמרי. הוא מתחיל לעשות דברים קיצוניים ובכלל להפתיע עם מישל וויליאמס ואפילו עם האוסבורנים שחוזרים שוב. אחד האוסבורנים גם יוצא אם ג'ואי (קטי הולמס) שאיבדה את בתוליה וגורם לה שרשרת שיאים שכולם מצולמים ומשובצים בתוכניות נפרדות. די מחריד. גם מר בלנטי אומר שג'ואי תגמור בסופו של דבר בזרועות דוסון, ממש כמה ימים לפני שהוא לוקה באיידס בסוף העונה השישית. הדבר עורר לא מעט מחאות בקרב מעריצים שרופים בארה"ב והם מנסים להלחליף את מחלת האייס במשהו כמו פיגוע טרור או איזו מחלת אנטרקס או משהו כזה. מר בלנטי אומר כי השניים נועדו זה לזו, הם נשמות תאומות והטרגדיה שבמוות רק מחזקת את הדבר אפילו עוד יותר. חלק מהסדרה, כך הוא אומר, נעוץ במשיכה שגורמת לשניים לחזור זה לזו שוב, למרות המחלה האיומה והסרטן שבעצמותיה שלה. הם יתגברו על כל מכשול, לא משנה עד כמה הוא גדול. מר בלנטי גם טוען שהוא רוצה לשנות את הלוקיישן של הסדרה מצפון קרוליינה ללוס אנג'לס. כך תהיה ההידבקות יותר אמינה. ההפרדה, כך הוא אומר, בין שני בתי הספר רק תקרב אותם יותר.