אז ככה

license2kill

New member
אז ככה

אני בנאדם מטומטם שיודע שהוא מטומטם. האמת שבבית ספר (עד שנשרתי באמצע התיכון - התוכנית הייתה לעשות אקסטרני אבל בסוף לא ממש למדתי ורק ניגשתי למבחן עצמו - תעודת הבגרות בהתאם) היו לי ציונים טובים וגם החשבתי את עצמי נבונה מאוד - אבל באינטרקציה עם אנשים והתכתבות עם אנשים באינטרנט תמיד היו לי מחשבות בראש שאני מפגרת, וגם תמיד זעמתי שאף פעם אין לי משהו חכם להגיד בפורומים. אקיצר מאז גיל 17 המצב ממש הידרדר כי נעלמו לי כל חבריי והיו לי כל מיני בעיות שהפכו את ימיי לריקים מתוכן, רדודים, המוח שלי לא מקבל שום גירוי, ואם להגיד את האמת עצלנות מטורפת שמונעת ממני לנצל את זמני ואת משאביי באופן יותר יעיל. ולאחרונה יש עניינים דחופים בחיי שדורשים התייחסות רצינית: אבל בגלל שאני יודעת שהאינטליגנציה שלי הידרדרה כל כך שאני מתחילה לחשוש שאפילו להתחיל לחשוב על העניינים עדיף לוותר כי במילא עד שהמוח שלי יהיה שוב ברמה שכלית סבירה מספיק כדי להצליח להתמודד עם העסק כמו שצריך לוודאי יקח כמה חודשים טובים אם לא שנים.... בקיצור אני לא מנסה לפתור את הבעיות בחיי כי אני לא סומכת על השכל שלי בכלל.

ומה יגרום לך להאמין בעצמך?

אולי שווה לבדוק עם עצמך איך אפשר לבנות את חייך מחדש
.

לנושנוש

New member
נישמע שביטחון העצמי ירד לך פלאים......../images/Emo10.gif

מה גרם לזה אני לא בטוחה. אולי הוריך "רמזו" לך שאת מטומטמת בילדותך והאמנת להם? אולי יש לך איזה שהיא בעיה ממשית פסיכולוגית או אפילו פיזית? אני חושבת שכדאי לך להתחיל מבדיקות כללית של דם ואפילו בלוטת התריס. יתכן שחסר לך בי12 (B12) וזה גורם לך לבילבול.......תתפלאי איזה תחושות לא טובות יכולה ליגרום אנמיה למשל או חוסר פעילות של בלוטת התריס. תתחילי ליבדוק פיזיאולוגיה ויחד עם זה אני מכירה אנשים שהצליחו לשכנעה את עצמם שהם נורא, נורא מטומטמים ללא שום סיבה ממשית. יצא לי לדבר עם מישהי ששוחחנו בכיף על כל מיני דברים והיא המשיכה להגיד שהיא מטומטמת ואין לה מה להגיד....
מנסיוני אפילו בתקופות שלא הפעלתי את המוח ברגע שהיה צריך ליפעול אז פעלתי. תטפלי בבעיותיך אחת, אחת. תתחילי עם משהו קטן, קל ותראי שזה הולך וזה יתן לך כוח להמשיך.

אופירA

New member
מנהל
היחיד שיסבול מכך

היחיד שיסבול מכך שאינך מנסה לפתור את בעיות חייך, הוא את עצמך. חשבי על כך, אם זה כדאי לך... אף אחד לא יצטער ולא ייקח אחריות, אם הבעיות בחייך לא ייפתרו, ומצבך יתדרדר עקב אי התמודדות עם בעיות. נכון שאינך סומכת על עצמך, אבל עלייך להבין שאת האדם היחיד שיכול להתמודד עם בעיותייך. איש לא יתמודד איתן, וזה שאינך סומכת על עצמך לא יפתור לך שום בעיה ולא ימקם אותם בשום מציאות חיובית. מניסיון של רבים - גישה כזו ממקמת אותך, בהמשך החיים, בתהומות שאינך יכולה לשער בנפשך כרגע.....

למעלה