אז כבר עברה לה שנה?

dixie chick

New member
אז כבר עברה לה שנה?

אז... איך אתם מסכמים את השנה הסוסית שלכם? מה היו הארועים המרכזיים השנה? איזה חוויות עברתם? מה הארוע שאתם תזכרו הכי לטובה? שהכי קידם אתכם ולמדתם ממנו? מה הארוע שאותו תזכרו הכי לרעה? מה הכי ביאס אתכם או שאתם מתחרטים עליו?

popi199

New member
אני

הממ..השנה שלי הייתה שנה של למידה, היו קטעים מאוווד קשים ואפילו היה רצון לותר. ואז קניתי את סוסיק וחוץ מענייני רכיבה שלמדתי ממנו המון הוא גם לימד אותי הרבה על עצמי ועל ריסון עצמי. הוא גם גרם לי להעריך הרבה דברים שלא כ"כ הערכתי בחיים שלי, בזכותו הבנתי שאני גם יכולה להיות ממש מפונקת לפעמים
ועוד כל מיני דברים בעצמי שהייתי רוצה לעבוד עליהם ולשנות. אין לי ממש "אירוע" שאני אזכור לטובה אלא יותר תקופה שאני אזכור לטובה וזו התקופה אחרי שמכרתי את הסוסים שלי וכשבאתי לבדוק את סוסיק- איך התרגשתי!
וגם זו הייתה תקופה שבה לא היה לי סוס/ים פרטי וזה היה לי נורא מוזר לרכב על סוסים של אחרים ועם זאת הייתה לי תחושה חופשית כזאת, קשה להסביר. יכלתי לחשוב רק על עצמי בלי שיהיה סוס בתמונה. שוב, לא אירוע אלא תקופה, התקופה הכי גרועה שלי השנה מבחינת הסוסים זו השבועיים -שלוש לפני שמכרתי את הסוס, פשוט תקופת דיכאון כי מצד אחד לא ממש רציתי למכור ומצד שני הרגשתי שאני מוכרחה למכור כי הוא כבר לא משמש אותי. ואני הכי מתחרטת על ההתנהגות שלי באותה תקופה, הייתי על הפנים.

וואו, שנה סוסית משמעותית

ביותר בשבילי. בקיץ שעבר, כיתתי רגלי בכל רחבי הארץ בחיפוש אחר סוס. ולא מצאתי את האחד. קצת למדתי על עצמי, וקצת לא. מתוסכלת מאוד, התחלתי את העונה עם סוסת בי"ס. סוסה שאני מאוד אוהבת, סוסה עם נשמה גדולה, אבל עם כל החסרונות של סוסת בי"ס. שלא יכולתי לדעת שתהיה שמורה רק לי, שסחבה על הגב (ועל הפה) גם ילדים, שספגה את הטעויות של כולם. למרות זאת, עשינו עונה מכובדת מאוד. יצאנו לתחרויות, התמודדנו עם למטה ועם למעלה. התמדנו על אף תחושת כשלון ורצון לזרוק הכל. יום אחד מתסכל במיוחד, מצאתי את עצמי בוכה אחרי המקצה שלי המון זמן, ולא מבינה למה לעזאזל אני צריכה את זה. מה זה הג'וק הזה שלי. ויתרתי, הרפיתי, פשוט לא רציתי יותר. בשבוע לאחר מכן, כמו מגנט, כמו פרפר אל האש, כבר הייתי באורווה שוב. באליפות, הרגשתי, שעברנו התבשלות, ושהמסע יש לו סיבה. השופטת הבינ"ל, אהבה אותה ואהבה אותי. קיבלתי ציון גבוה והייתי מרוצה. החלטתי לבלות את הקיץ אצל מאמנת אחרת, רחוק מהבית, לבחון את עצמי ואת מה שאני יודעת. זה לא היה פשוט, הבטחון שלי בעצמי מאוד התערער. הרגשתי שניטלים ממני הכלים המוכרים שלי ולעיתים נכנסתי לשיתוק. למרות זאת, אני חושבת שעברתי מסע מאוד משמעותי, ומקווה שאת התשתיות שהנחתי הקיץ לכלים מסוג אחר - אני אוכל לתחזק ולחזק ולקחת איתי. במהלך השנה, צצו כל הזמן סוסים שבדקתי. אבל האנרגיות שלי לחפש הלכו וכלו. אף אחד מהם לא היה "האחד" ואני המתסרתי לתחושות הבטן ובכל מקום שהתלבטתי נורא - החלטתי שלא. הרגשתי בדאון. ברכיבה, במצב הרוח. החלטתי שאני עוזבת את החיפוש, ואם לא אמצא פתרון, אחליט על סוס בחצי אחזקה, וכבר שכנעתי את עצמי שזה יהיה הכי נכון. ופתאום, מהמשומקום - נחת עלי הדבר הזה. סוס טוב לב, יפה תואר, מתמסר. למעט כל הבדיקות הנדרשות, בתהליך חששני משהו מצידי, בעצם יכולתי לדעת שהוא האחד, כמעט מהפעם הראשונה (חברת פורום שצפתה, למבוכתי הרבה, בפעם הראשונה שרכבתי עליו, אמרה לי, שראו את זה מיד, שיש קליק ויש התאמה). אני מאושרת בו. אני לא מרגישה במצב רכיבה טוב מדי. אני די חסרת כלים, עדיין לא חשה מספיק את "הנכון", עדיין זקוקה לפידבק חיצוני מתמיד. אבל אני מוכנה יותר מתמיד, להתמסר לתהליך ולזמן של המסע הארוך והמרתק הזה של הדרסז'. כי הוא שלי. כי הבעלים לא יקחו אותו מחר, כי את מה שאני עושה לא יקלקל רוכב אחר (השותפה שלי רוכבת טובה ממני, לכל היותר אני אקלקל לה
). כי זה לא ייעלם. וככה, אופטימית, אני מתחילה שנה חדשה
כוכבית
לכל מי שקרא עד כאן

תםטםOHIO

New member
יש! קיבלתי כוכבית ! ../images/Emo41.gif

מאד מרגש לקרוא את התיאור שלך. ממש הרגשתי מלווה אותך בקריאה עם הבכי והחיפוש והקליק בסוף, אני מאד שמחה בשבילך! וגם הסתכלתי שוב בתמונות שהצבת ונראה שם חיבור מאד יפה. אז בבקשה, אל תתבעסי, זה נראה טוב וזה ילך ויתקדם עם הזמן. ואני? היתה לי שנה מאד עמוסה, זה התחיל בנסיעות לחו"ל די רצופות בתחילת השנה וקצת במהלכה, בלימוד בפרקטיקה של הטילוף, בתרגום הספר ובכתיבה של מאמרים לכל מיני אתרים בארץ וקצת בחו"ל ובאמצע ההמלטה שהיתה לנו בחווה ואחריה הפציעה של הסייח. מאותו הרגע הרבה דברים השתנו, כי אצלי יש המון עשייה ומיד אחריה נפילת כוחות ותשישות והייתי מוכרחה להתמקד רק בעשייה שלי והנה בא הייצור הקטן הזה וכל המשאבים היו צריכים להיות מופנים אל הטיפול. בניתי בחצר של החווה בריכת שחייה בעומק שני מ' ואורך של כ-20 מ', הבאנו משאבה ופילטר, המטפלות שהגיעו מבחוץ המשיכו והתמידו איתי לכל אורך הדרך וחוץ מהטיפולים הרגילים וההדרכה בחווה התחלנו לשחות כל יום. וכל יום קורים ניסים. חלק מההשתתפות שלי בפורום הפסקתי גם בגלל זמן וגם כי זה היה כל הזמן התמודדות מייאשת ואווירה שלא היתה לי נעימה, וזו היתה הפוגה מצוינת, הרגשתי כאילו פרקתי התחייבות מעלי והתפנתי לעשות דברים שהיו לי חשובים. ובכל זאת, ידוע שלפורום יש אפקט ממכר אז מידי פעם אני יותר בנינוחות, באה לראות מה נשמע וגם להגיד, את איך שאני רואה את הדברים. וגם אני, אופטימית, עם הרבה משימות ותקוות לשנה החדשה, זו גם השנה השלישית לביה"ס לרכיבה שפתחתי וכל יום נהיה מרגש יותר מקודמו. אני משתדלת עם השגרה להמשיך לפתח וכל שבוע לעשות משהו חדש, להיות בפעילות, לרכב ואפילו לשתול עץ או שתיל חדש. היו המון פרוייקטים השנה וגם אנ אופטימית, ומרגישה שהדרך שבחרתי ללכת בה עושה לי טוב ובתקווה גם עושה משהו טוב לעולם.

וואו.

ח'תכת מסע, זה מה שאת עושה. מאחלת לך לצעוד בו לכל אורכו (יחפה, אלא מה?), לא ליהשבר בעיקולים, ולצפות מהפסגות ללא מורא על הנוף.

../images/Emo75.gif../images/Emo41.gifגם לי../images/Emo13.gif

וואו. את כותבת פשוט מדהים. נורא התרגשתי. ובאמת כל הכבוד לך שלא ויתרת. עכשיו גרמת לי להיזכר בכמה רגעים לא נעימים שהיו לי השנה. את ההכי אל נעים אני אכתוב בתגובה להודעה שלי. היה לא נעים ונגמר בטוב- מאחלת לך שכל הדברים הלא נעימים שתחווי (אני לא רוצה להיות פסימית, אבל הרי זה ברור שמידי פעם יש רגעים שבהם מרגישים בדאון- כי כאלה הם החיים ואין מה לעשות נגד זה) ייגמרו בצורה כזאת טובה ונעימה.

fliperit

New member
שנה לא משהו בסה"כ

פליפ נמכר אחרי זה רכבתי בערך פעם בשבועיים על סוסי בית ספר שאסור לעשות איתם ריינינג... עכשיו גם המאמנת שלי עוזבת ואני צריכה למצוא חווה, מאמן וסוס חדשים (יש כיוון בדיקה, אבל לא סגור) האירוע שהכי קידם אותי? התחרות האחרונה עם פליפ. קודם כל, זה היה המקצה הכי כיף שרכבתי. רצנו ממש מהר והיה פשוןט מפוצץ אדרנלין (אז מה אם הוא לא האט? ועל העצירות היה לי יותר קשה לשבת...היה פיגוז!). מעבר לזה, הבעלים של פליפ לא התחרה באותה תחרות, והתחרה עוד ילד שרוכב טוב, אבל הוא לא ממש רכב על פליפ לפני זה...אז אני הייתי הרוכבת היותר דומיננטית, וזה היה כיף ושונה מהתחרויות הקודמות. האירוע הכי רע? המכירה של פליפ וכל החודש לפני זה. אחרי שבמשך 3 שנים הסתדרתי מצויין עם הבעלים, כי היו לנו אינטרסים משותפים, בחודש בין שהוא החליט למכור לבין שהוא מכר היינו ביחסים ממש רעים- כי היה לנו ניגוד אינטרסים. זה היה ממש לא נחמד...

jgut

New member
אולי כרגע זה לא ניראה ככה

אבל אצלי למדתי ששינויים שנכפו עלי, הכריחו אותי לצמוח ולהתקדם הלאה ולהשתפר. אולי זה שפליפ נמכר ושהמדריכה שלך עוזבת יפתחו אותך לשיטות חדשות ולאימונים אחרים שעוד לא התנסת בהם ותוכלי להפיק מהם הרבה. גם בזמנו דיברת פה על האפשרות של לאמן סייח (אני חושבת שזו היית את), אולי זה משהו שהגיע הזמן לעשות...

jgut

New member
מה שניסיתי לומר

זה שאולי זה יתפתח לכיוונים טובים יותר, כי זה מאלץ אותך לבדוק עוד אופציות

fliperit

New member
יכול מאוד להיות...

אבל קשה להיות אופטימיים כשאין סוס ואין מאמן...

jgut

New member
השנה שלי

אני לא מסוגלת לסכם את השנה כי אני מרגישה שאני עדיין בתהליכים כרגע... במסגרת הארועים המרכזיים של השנה: קניתי את הסייח שלי והספקתי להנות ממנו כמה חודשים. הספקתי ליפול ממנו ולחטוף זעזוע מח ולרכב עליו פעם אחת מאז. הבנתי שאני לא יכולה להמשיך לעבוד עם המאמן שלי. אישפזתי את הסוס שלי בב"ח אחרי שחטף סיבוך של סטרנגלס. ויתרתי על הסוסה האהובה עלי ביותר בעולם בלית ברירה... הכי אני אזכור לטובה את הארוע בו הייתה לי רכיבה מעולה על הסייח (רכייבה שהייתה בגשם שוטף). באופן פרדוקסלי הנפילה מהסוס והזעזוע מח היו הארוע שהכי קידם אותי ולימד אותי (מבחינה אישית, ממש לא ברכיבה) הארוע הכי רע היה כשגילו לסייח את הסטרנגלס ואמרו לי שרוב הסוסים לא שורדים את זה (אבל חסר שלא ישרוד!). הכי ביאס אותי שנאלצתי לוותר על הסוסה שאהבתי. ואני הכי מתחרטת שלא עזבתי את החווה לפני שנה שכבר החלו להדהד לי ספקות (אולי היה נחסך הרבה כאב לב).

Ontario R Z Y H

New member
אני

זה ארוך... כדאי לכם לוותר העונת תחרויות, הייתה on & off מה שנקרא.... אבל שמרנו על האמונה והתקווה שבסוף העונה נראה להם מזה! אבל גם האמונה והתקווה הזאת התנפצו מהר מאוד, כשגילו שבחווה שלנו יש מחלה. שבוע לפני האליפות, כולנו ישבנו בבית\ מחכים בלחץ לתוצאות הבדיקה. הסוסים שלנו היו בריאים (אלה שרצו לצאת) אבל בכל זאת, ההתאחדות לא אפשרה לנו לצאת =/=/=/=/ אני התבאסתי מאוד. בקיץ האחרון עברו עליי המון חוויות/אירועים טובים/אירועים רעים: נסעתי לארה"ב לשבועיים, לחווה של ירון זוהר, והייתי שבועיים שתי שניות מהאורווה (גרתי מעל הסוסים) ורכבתי המון המון המון המון המון (עד שבעה סוסים ביום!) וזה קידם אותי ברמה משמעותית!!! ונהנתי והכל. חזרתי לארץ, והספקתי לרכב על הבייבון שלי >>> יומיים. עד שהוא התחיל לצלוע... מסיבות אישיות שאני לא אכנס אליהם. התבאסתי... ממש התבאסתי\ אבל לא שקעתי בזה... אמרתי שהסוס שלי הוא כמו אבו נפחא, נוגעים בו והוא מתנפח וכואב לו. אז הרגשתי בסדר.... עשינו לו כל מה שיכלנו כדי לברר מה קרה לו. צילומים (פעמיים) זריקות, בדיקות הכל! והמון פעמים... בשביל הסוס שלי, הכי טוב!! בסופו של דבר.... כבר אחרי שהתחלתי ללמוד, מתקשרים אליי באמצע השיעור\ המדריכה שלי. לא עניתי. לא התחשק לי, וגם פחדתי ממה שהיא תגיד לי. בצהריים חזרתי מבצפר, והתקשרתי אליה, ואז היא אמרה לי שהוטרינר עשה אולטרהסאונד, ושאנחנו צריכים לחכות 4+ חודשים עד שהגיד של הסוס יחזור לעצמו.................. רציתי למות... זה ביאס אותי, ואז התחלתי לשקוע בזה. בכל זאת, באתי וטיפלתי בו, ואהבתי אותו, ושיקחתי איתו, ודיברתי איתו, אבל כל פעם יצאתי בוכה. למה לעזאזל זה מגיע לי?! אבל התגברתי, ואני חושבת (בעזרת מורן כמובן(ועוד כמה אנשים)) שהזמן הזה שאני לא ארכב עליו, רק ישפר את הקשר שלי ושלו, כי זה שאני לא רוכבת עליו, גורם לי לרצות לטפל בו יותר ולשבת איתו שעות! סתם ככה! וזה הכי כיף בעולם! אבל כן, העובדה שעכשיו, אני לא יודעת מתי, אני אוכל לחזור לעבוד איתו (וזה לא בזמן הקרוב) מבאסת אותי עד מוות. אחרי המקרה הזה לא רכבתי חודש וחצי, חיפשנו מה לעשות... לפני יומיים רכבתי על אחד הסוסים בחווה שמועמד לפנסיון.. ואנחנו צריכים לחשוב מה אנחנו עושים! וסליחה שיצא ארוך..............

אני מסכימה עם מה

שאמרה jgut לפליפרית. וזה נכון לגבי כמה אנשים בשרשור הזה. כנראה שצריך לדעת לנצל כל מכשול שנתקלים בו, כמנוף ללמידה, לצמיחה. לקבל את הקשיים כתחנה, ולהפיק מהם את המיטב. מאוד קשה לראות את זה מתוך הקושי, אבל צריך לנסות לפחות להשתמש בתובנות שנרכשו, אחריו.

Ontario R Z Y H

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה....

ואין מה לעשות... זה מבאס, זה מוריד את המצב רוח כל פעם מחדש, אבל צריך לנצל את זה לטובה!

למעלה