אז... טיול? (Help!)

yael627

New member
אז... טיול? (Help!)

קוראים לי יעל, בת 21 מהמרכז. משוחררת חצי טרייה :)
אני מתכננת לעשות טיול של כמה חודשים, ואני חייבת להגיד שאני קצת אבודה.

אני מבררת על טיול של שלושה חודשים בדרום אמריקה (לצערי רק שלושה מבחינת התקציב) כשאני רוצה לטוס בסביבות תחילת פברואר.
חשבתי אולי על מסלול של ארגנטינה - פרו - בוליביה, ואני תוהה אם אולי כדאי לי איכשהו לנסות לשלב גם את ברזיל ואת הגלאפגוס (מודעת לזה שהיעדים קצת מפוזרים גאוגרפית), ואם התוספת הזו יכולה לקרות בתקציב של שלושה חודשים.

עכשיו, אני ממש אוהבת טרקים, ואני אוהבת לראות כמה שיותר דברים וכמה שיותר מקומות ככה שאני מתלבטת אם לדחות את הטיול לדרום אמריקה למתי שאוכל לעשות את כל היבשת או שגם 3 חודשים זה כדאי?

אשמח לשמוע גם עוד המלצות לגבי יעדים.
עוד דבר, נכון לעכשיו אני טסה לבד (מתה מפחד), ורציתי לשאול אם יש כאן מישהו שטס לגמרי לבד או שרוב האנשים מצליחים להתאפס על שותפים לפני הטיסה?

תודה רבה לכל מי שיטרח לקרוא את המגילה שכתבתי לכם פה, כל עזרה תבורך :)

שנה טובה!

natyh

New member
לדחות לארגן כסף לקרא

לא לחשוש לנסוע לבד שותפיםתמאי שם בכל מקום כל הזמן.

BigBadWolf

Member
ניתן לומר שטסתי לבד

כלומר היתה לי שותפה מהאינטרנט לתחילת הטיול אבל נפרדנו מהר מאוד. אין מה לחשוש, מצד אחד היה לי טוב לטייל לבד ומצד שני אם רוצים פוגשים שם בלי סוף ישראלים בכל פינה (עשיתי שליש מהטרקים לבד עם מדריך, שליש עם קבוצת ישראלים ושליש עם קבוצה בינלאומית - נהנתי משלושת הסוגים).
לגבי גלפגוס - שווה ביותר. זה והג'ונגל בבוליביה היו שני הדברים שהכי נהנתי מהם בטיול. ההגעה לשם לא מסובכת במיוחד, מהוארז (איפה שטרק הוואיואש) לקחתי אוטובוס לילה לטרוחיו, עשיתי שם סיור יום בצ'אן צ'אן והמשכתי בעוד אוטובוס לילה שעבר את הגבול לאקוודור והגיע לגואיאקיל (ליתר דיוק החלפתי אוטובוס בפיורה אבל הכרטיס היה כרטיס ישיר וההחלפה היתה איזה שעתיים או 3). בגואיאקיל יש שדה תעופה ומשם לוקחים טיסה לגלפגוס (אישית נתקעתי בגואיקיל איזה יום כי הייתי צריך כרטיס טיסה). מהגלפגוס ניתן לחזור או לגואיקיל או לקיטו כמו שאני עשיתי (זה היה סוף הטיול שלי).

אני עשיתי טיול של חודשיים (בגלל אילוצי לימודים) בבוליביה-פרו וגלפגוס ולדעתי הזמן היה מעולה.

yael627

New member
אפשר לשאול כמה הכל עלה לך?

כולל הטיסה לגלאפגוס?

ועוד דבר, איך אתה יודע כמה מהטיול לתכנן ולבנות וכמה "להשאיר ליד המקרה"?

BigBadWolf

Member
עלות

נסעתי לפני שנתיים ועלה לי (חוץ מגלפגוס) כ-50 דולר ליום (כאשר חסכתי אבל לא התכלבתי וסגנון הטיול היה רווי טרקים).
גלפגוס עלה כ-1000 דולר לשיט של 8 ימים. שווה כל דולר.

yael627

New member
וזה מתאים לטוס בסביבות פברואר?

באילו חודשים נסעת?

BigBadWolf

Member
לא יודע לגבי פברואר

אני נסעתי מאמצע אוגוסט לאמצע אוקטובר

sitvaniyot

New member
עדיף לטייל בד. אמריקה בחודשים

ינואר פברואר ואם את גולשת מעבר לזה גילשי לדצמבר ומרץ.

yael627

New member
באיזה חודש היית בגלאפגוס?

אני מתכננת להיות שם במאי ואני בדיוק מבררת מבחינת העונות.

ותודה רבה לך על העזרה :)

sitvaniyot

New member
גלאפגוס

ניתן לטייל כל השנה. לכל עונה פלוסים ומינוסים משלה. בחורף הים שקט וחלק כמו ראי. בקיץ (הייתי ביולי) הים זועף חלק מהזמן, אבל זו עונת הקינון חויה אדירה בפני עצמה. על הים הזועף מתגברים בעזרת דרממין. חלק מהטיול הוא גם טיולי שנורקלינג ובקיץ המים קרים ומקבלים חליפות צלילה.

ההוצאה לא קטנה. לפני שדורכים על אי, צריך לטוס אליו 500 דולר הלוך ושוב מגווידאקיל שבאקוודור. בנוסף משלמים עוד 110 דולר לשלטונות הפארק. רק אח"כ מגיעות הוצאות השייט שכולל אוכל, לינה ומדריך. בנוסף צריך לשלם גם טיפים.

הדרך הכי זולה היא להגיע לגאלפגוס ומשם לעשות את כל הסידורים.

BigBadWolf

Member
500 דולר? אני טסתי ב-300

יש 3 חברות שטסות לגלפגוס והבדלים עצומים במחירים ביניהן. החברה הזולה והטובה ביותר מביניהן היא airogal, עלה לי 300$ הלוך-חזור (עם הנחת סטודנט, אחרת זה 350$) ובאמת שבחיים לא טסתי בכזו חברה מפנקת. מטוסים חדשים, דיילות מקצועיות וממש ממש נחמדות, פשוט חברה מדהימה.
הייתי שם בתחילת אוקטובר אז אני לא ממש יכול לעזור בקטע הזה.

jeshu

New member
זה מאוד פשוט - כשמגיע שלב הטיפים מדלגים עליו בנימוס ובסבר פנים יפות - אנחנו לא עשויים מכסף ואני לא משלם מה שלא הוסכם עליו מראש.

BigBadWolf

Member
לפחות אצלי הטיפ היה אנונימי במעטפות

שמו בחדרים מעטפות כך שמי שרוצה לתת טיפ יכול לתת כמה שרוצה.

sitvaniyot

New member
טיפ זה חלק מהוצאות הטיול

כך מקובל בכל העולם ואין סיבה שישראלים יתנהגו אחרת. גם בארץ מקובל לתת טיפ למלצרים, במספרה ועוד. אז למה בחו"ל לא?

גובה הטיפ זה עניין אחר ומשתנה מארץ לארץ. קל לברר מה מקובל ולהתנהג כיאות.

צריך רק לצרף אותו לתחשיב של הוצאות הטיול.

BigBadWolf

Member
לא אמרתי שלא, רק אומר שלא מפעילים לחץ

כל אחד יכול לתת כמה טיפ שהוא רוצה ואף אחד לא ידע כמה נתת.

באופן כללי אני מתנגד לתרבות הטיפים ולדעתי הסכום שאתה משלם צריך לכלול הכל, גם במסעדות. אבל אני יודע שזה מה שמקובל (לצערי) וכן נתתי.

jeshu

New member
גם במספרה? את זה עוד לא שמעתי את רק מחזקת את דעתי - מסכימים על תשלום וסוגרים עניין. בלי ריגשי.

אגב, את מזכירה לי את הפעם האחרונה שנתתי טיפ ואז נדרשתץי לתשלום נוסף (בלי שמקבל הטיפ בכלל היה בסביבה).

מכל ההמלצות ששמעתי,

הרבה אומרים לי לוותר על ברזיל.. גלפאגוס נשמע יותר טוב.

BigBadWolf

Member
הגלפגוס מדהים, רק המלצה קטנה

החלק הכי טוב בטיול שלי ביחד עם הג'ונגל. רק המלצה קטנה: הגלפגוס הוא שיט של מספר ימים באוקיינוס (כאשר כל יום עולים לטיול רגלי באי או מספר איים). ככזה יש סכנת מחלת ים אם את רגישה לכאלו דברים (אני יודע שאני רגיש). לכן, תצטיידי בכדורים נגד מחלת ים ודעי שהפתרונות הכי טובים נגד מחלת ים (מלבד לקחת את הכדורים כל יום) הם לשכב ולהיות בחוץ, ואם אפשר הכי טוב שניהם ביחד.

למעלה