אז... טיול? (Help!)

natyh

New member
עונות

דרום ארגנטינה צילה:
דצמבר עד סוף מרץ .
ברזיל כל השנה .
פרו בוליביה :
אפריל עד יוני .

כלומר חסר לך חודש לתוכנית נכון לעכשיו ,להוסיף את ברזיל או הגלפגוס לא יחסוך לא כסף ולא זמן , מדובר במדינות ענק .
שורה תחתונה השמיכה מאד קצרה ולכן כבר המלצתי לדחות ולחסוך יותר כסף ,כדי לנסוע לפחות לארבעה חמישה חודשים.

yael627

New member
למה חסר חודש?

התכנון הוא להיות בארגנטינה וצ'ילה פברואר- מרץ, ובאפריל לעלות לפרו בוליביה, ולסיים בגלאפגוס.

natyh

New member
תיכנון נהדר

בפועל חופשות הקיץ משתימות בסוף פברואר ואז קשה יותר להגיע ממקום למקום אין אוטובוסים והרבה פעילויות עונתיות בפארקים נסגרות, אז יהיה לך חודש נפלא פברואר ותתחילי לזוז לאט מאד במרץ , שבו תהיי די לבד בכל מקום סוף עונה בארגנטינה מוקדם לתחילת עונה בפרו , תאריך ההתחלה בעיתי למדי גם אם מזג האויר נפלא , מה שלא תמיד בטוח .

yael627

New member
אני מתכוונת לנסוע בתחילת פברואר,

אולי סוף ינואר. אני יודעת שמדובר בסוף עונה, ואני לא רוצה לנסוע בשיא עונת התיירות, אז אין לי בעיה עם זה.
ואתה רוצה להגיד לי שברגע ששיא העונה עובר כבר אין כל כך הרבה תחבורה ממקום למקום ושכבר אין טרקים ובפעילויות באתרים? זה נשמע לי קצת מוזר, הרי לא כולם יכולים להרשות לעצמם להגיע בשיא העונה לכל מקום...
ואפשר לדעת מה הקטע עם ההודעה הצינית?

natyh

New member
ההודעה לא צינית

התיכנון נהדר על הניר אך מי שהיה מכיר את הבעיתיות.
מדובר באזורים נידחים המתעוררים לחיים רק בעונת התיירות בארץ אין תופעה כזו , שם יש .
כי מדובר במדינות ענק, בהן אורח החיים שונה משלנו .

זה לא שאין טרקים הטרקים תמיד שם , אך בפועל המקומיים לא מגיעים ותדירות התחבורה יורדת.

כמות הפעילויות החינמיות , הקימת באזור הפעלה של מרכז המבקרים יורדת או נעלמת , הצוות המפעיל יצא לחופשה עד השנה הבאה .

מאחר והייתי שם אני מדבר מנסיון , שאלת זו התשובה שאני יודע לתת , זה לא צריך להרתיע אותך מלנסוע רק צריך לתת לך מושג על הזמן שידרש להגיע, ישראלים יש שם שמגיעים אחרי הקרנבל , הם מוצאים דרכים חילופיות להגיע ממקום למקום בעזרת תחבורה פרטית , עוד נתון חשוב , אך זה עולה יותר ותצטרכי לחכות לשותפים, לצסיעה מ אל הפארקים תמיד יש אך לך במסגרת הזמן המצומצם שוד יצטמצם יהיה קשה לתכנן את זמנך כך .

אין בהודעה שום ציניות התיכנון באמת נהדר , רק המציאות שם שונה ממה שאת מאמינה או חושבת שהיא, פתחי ספר טוב ע ל האזור וקראי הכל שם , ממש חבל להתוכח על עובדות.

natyh

New member
תוספת

התיכנון צריך לקחת בחשבון עלות של כל יום שהיה ,אם תיתקעי בפוקון שבוע שתיאלצי לחכות שיפתחו את הפארק אז יש לך שבוע פחות , וכל יום עלה לך , אם תגיעי לנקודת יציאה לפארק במזג אויר גרוע אז האם תצאי לפארק ותקימי אוהל בגשם או תדחי את הנסיעה בכמה ימים ?

התיכנון צריך לקחת בחשבון זמן ספאר השהיה שלך היא לא נטו בטרקים אלא ברוטו , טרקים נסיעות המתנות , הרבה יותר נכון לנסוע בתחילת ינואר ואז יש סיכוי טוב בהרבה להצליח ,
אז בוליביה פרו נופלות אך גם כך אין לך מספיק זמן .

לדעתי השמיכה קצרה מדי , מ הסתם יהיו דעות אחרות , השאלה היא במה את רוצה להתמקד .
בוליביה פרו בלבד אפשריים בשלושה חודשים התחלה באפריל , הדרום אפשרי בשלושה חודשים התחלה בינואר , לדעתי הדרום וכן בוליביה פרו התחלה בפברואר זו בעיה , אפשרי כן אך לא אדיאלי ,מבחינת עלות תועלת .
הנה דוגמא לסרט באזור הדרום נסי לתת מושגי זמן בכמה זמן הסרט צולם.
אני יכול להגיד לך כי המשתתפים הם מקצועני טרקים צרפתיים שאחד מהם ערך סיור מקדים ש מספר חודשים שנה קודם , הסרט צולם באזורים שבין מנדוזה, סנטייגו ציאן , עד פוקון בערך מלבן של 700 ק"מ אורך 300 ק"מ רוחב , אני מעריך כי את רוצה לכסות מלבן שהוא בערך פי שלוש ארו יותר 2100 ק"מ עד הדרום כולל הפיצרוי והפיינה אם לא יותר .

http://vimeo.com/3094453

למעלה