אז זה נגמר

magenta73

New member
אז זה נגמר

פגעתי בו. פגעתי בו כי אמרתי משהו, אמנם קצת באגרסיביות, על משהו שהוא עשה שלא היה נעים לי. והוא נפגע. מאוד. ובגלל שהוא נפגע הוא הבין שהוא מרגיש אלי, מעבר למה שהוא ציפה או תכנן. והוא לא רוצה קשר עכשיו. הוא רוצה להתנקות מקשרים. מרגשות. הוא לא רוצה שיחות נפש. הוא לא רוצה שאני אפגע בו ואז אתנצל (כפי שהיה) או שהוא יפגע בי ואז יתנצל. ומגיע לי משהו טוב, שיאהב אותי ויכבד אותי ויהיה בעל טוב ואבא לילדים שלי, כי זה מה שאני באמת רוצה... וזה לא הוא. הוא רוצה שזה יהיה כמו שזה היה אמור להיות, מההתחלה, פנטזיה. משהו ששנינו נסתכל עליו ונחייך. אמרתי לו שהחיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן דברים אחרים. אמרתי לו שאני מבינה שהוא עשה את הבחירה שלו, שאני אמנם לא אוהבת אותה אבל אני מקבלת אותה. אמרתי לו שבדרך כלל שאתה מבין שיש לך רגש, אתה נשאר, לא עוזב. ושחבל שזו הבחירה שלו, להישאר לבד, ובלי רצון להרפא. אמרתי לו גם שלא יחליט בשבילי מה אני רוצה ומה יעשה לי טוב. ושלא, לא חשבתי ולא ראיתי אותו כאבא לילדי. זה לא כל יעודי ורצוני בחיים... אמרתי לו שאני אף פעם לא אוכל להיות הפנטזיה שלו, כי אני בן אדם... עם רגשות/צרכים/רצונות משלו... ושהוא צריך ללמוד לקבל את זה שבני אדם, כל בן אדם, הוא מלא, עולם ומלואו... ולא תמיד יתאימו למה שהיה לו בראש לגביהם... אמרתי לו תודה על החודשיים שהינו ביחד. שהוא לימד אותי שיש בי את היכולת להיות שם בשביל משהו אחר, שיש לי את היכולת להיות במערכת יחסים, משהו שחשבתי שכבר אין אצלי בדם... וזהו. נגמר.

יש עוד הרבה דגים בים ../images/Emo19.gif

"מגיע לי משהו טוב, שיאהב אותי ויכבד אותי ויהיה בעל טוב ואבא לילדים שלי, כי זה מה שאני באמת רוצה... וזה לא הוא." needless to say more... ההפסד שלו, מתוך היכרות וירטואלית איתך.

magenta73

New member
זה הוא אמר, לא אני, דרך אגב

ואני מצאתי את זה מתנשא ומטומטם. אני לא בן אדם שחי על זמן שאול של גבר/בעל/ילד/משפחה. זה לא מה שמגדיר אותי. כן, ברור שהייתי רוצה בעל (וגם לא בעל, כי אני לא מתכוונת להתחתן, בטח לא כדת וכדין) ומשפחה, אבל לא בכל מחיר. זה רק הראה לי שהוא לא הבין אפילו עשירית אם לא פחות ממי שאני. אבל תודה, בכל מקרה :)

behappy

New member
את יודעת,

קראתי אותך פה, כשסיפרת עליו והיה ברור שנקשרת אליו מאוד. עכשיו את מסוגלת לדבר על מה שהיה ביניכם, עלייך ועליו- בצורה מפוקחת כל כך. וזה טוב, וזה מראה שאת איפשהו מאוד מודעת ושלמה עם הדברים. הקושי האמיתי הוא בהתנתקות עצמה, בחזרה ליותר לבד, להתמודד עם הריק ועם תחושות של געגועים, ופגיעה, וכל אלה. אני לא תמיד מצליחה להתמודד איתן, אגב
אז אני ממש מעריכה אותך על זה שאת כן מנסה ומתמודדת. זה המון בעיניי. לא משנה אם הוא ירצה לחזור, אם לא, אם ... כל דבר שיקרה. את מסתכלת למציאות ישר בעיניים וזה כבר נהדר. יהיה טוב, את תראי. חיבוקים.

magenta73

New member
הוא רוצה "להיות ידידים"

אני כ"כ חשובה לו ולימדתי אותו כ"כ הרבה ועזרתי לו כ"כ... הוא לא רוצה לאבד אותי, אבל הוא לא רוצה מערכת יחסים כרגע. מהסיבות שלו, שהן די הגיוניות לאור מה שעבר... ואולי הוא כן ישאר בישראל יותר ממה שתכנן, בגלל האנשים שהוא פוגש פה שכ"כ עוזרים לו וכ"כ חמים... ואני... קשה לי לחזור לבית בלעדיו. וקשה לי להרדם לבד שוב... קשה לי שאין יותר את האינטימיות הזו... ואז אני נמצאת במצב של האם להיות אגואיסטית ולא לדבר איתו, מה שלא יקרה, כי הוא מאוד התחבר לחבר'ה מהפאב השכונתי והוא ימשיך ללכת לשם, זה ברור, וגם אני... האם לתת לו את מה שהוא צריך ולוותר על מה שאני צריכה?... כואב לי בלב.

behappy

New member
../images/Emo24.gif

לא חושבת שאת צריכה לוותר על מקומות או דברים שעושים לך טוב. אבל זה עניין שהוא כל כך אישי ושלך. אולי עדיף לך להתרחק לתקופה, למצוא פאב אחר, להיות עם עצמך, לפגוש אנשים שמזמן לא פגשת. לא יודעת. אני גרועה בעצות למצבים כאלה:/ את מסוגלת להיות ידידה שלו כרגע?

magenta73

New member
לא יודעת

אני לא אעזוב את הפאב. זה הבית השני שלי. עם החברים שלי. ואני לא יודעת אם אני מסוגלת להיות ידידה שלו...

כשנגמר

אז פתאום עולים ומתחברים כל מיני דברים שלא חשבנו עליהם קודם. לפעמים זו מציאות שחייבת לעלות מנגד לעינים, כדי שיהיה קל יותר להתגבר. לפעמים מילים שנאמרות, הן לאותו תפקיד בדיוק. פעם מישהו אמר לי שכל בחורה שהוא מכיר וזה לא "זה" מקרבת אותו אל ה"אחת". לא יודעת אם להאמין בכך או לא. אני לא מאמינה ברצף ליניארי כ"כ מובהק. אבל אם לוקחים את השיעור שהיה שם, ומבינים למה היה שם, אז יכול להיות שהמשפט הזה ממש נכון. אז מה קורה עכשיו? איך עבר הלילה?

magenta73

New member
לבד...

אבל לא נורא. משונה איך מתרגלים לישון עם משהו כ"כ מהר... וכמה זה קשה אחר כך... כשאת לא קמה לתוך חיבוק... בכל מקרה, למדתי הרבה. הרבה. באמת. אני גם לא מאמינה ברצף לינארי שכזה, אבל יש שם אמת, תלוי בנ'=קודת ההשקפה והמבט. במקום לבכות על חלב שנשפך או להיכנס לרחמים עצמיים, אתה בודק מה למדת, מי אתה כשאתה בזוגיות, מה אתה רוצה מהבן זוג. מה יעשה לך טוב, מה יעשה לך רע וכדומה.

hayapollak

New member
היכולת להיות במערכת יחסים

לעומת היכולת להיות במערכת יחסים אמיתית. זהו שעור גדול מאד, לפעמים ארוך מאד, עם המון כאב, אכזבות, טעויות - הדפוס לא משתנה רק הבן/בת זוג מתחלפים. עד - עד שלומדים. וכאשר נפגשים שניים כאלו שכבר למדו,הבינו והפנימו זה יהיה אמיתי ויהפוך למערכת יחסים אמיתית שתכיל בתוכה את כל קשת הרגשות - חיבה,אהבה,אחוה,רעות, הקשבה,שמחה אבל תכיל בתוכה גם רגשות של כעס,עצב,וכל שאר הרגשות השליליים שיש בתוכנו. מה אני מנסה לומר? שבמערכת זוגית זה בסדר גם להפגע, להעלב,לכעוס, זה טבעי, זה נורמאלי, האהבה יכולה להכיל את המצבים האלו, בתנאי שלא נחוש מאויימים ומפוחדים במצבים כאלו - האהבה תמשיך להתקיים בנו. והיא קיימת כל הזמן גם אם אנחנו לא מרגישים אותה. אז רבנו, אז מה? אז יש חילוקי דעות, זה ברור לא? אי אפשר להסכים כל הזמן על הכל. אנשים הם לא צעצועים שנשברים, מתקלקלים ומוחלפים באחרים. או אפשר לראות זאת גם כך - השמש זורחת גם כשיש עננים.

magenta73

New member
אני יודעת שזה בסדר...

בסדר גם להפגע, להעלב,לכעוס, זה טבעי, זה נורמאלי... הוא לא מוכן לזה. הוא לא היה מוכן לקבל את התנצלותי. ולא שעשיתי משהו שלא ניתן לסלוח עליו... התפרצתי, כן, אבל היתה לכך סיבה, שהסברתי אותה, וכל גבר אחר היה מבין ומקבל... אבל הוא לא רצה את זה. הוא רצה חלום. פנטזיה. הוא רצה שאני אהיה דמות מתוך ספר שהוא כותב. שאני אהיה מה שהוא רוצה. שאני אהיה משהי שתמתיק לו מחדש את ההיסטוריה שלו עם המין הנשי... וזה בלתי אפשרי... כי אני לא דמות מספר ואני לא משהי שתעשה רק מה שאומרים לה, אף אחד לא... בטח לא אני... יהיה בסדר :)

hayapollak

New member
חומר למחשבה

התפרצת - זה שלך היתה סיבה - זה שלו כל גבר אחר היה מבין ומקבל - את מניחה.. לפני כ-16 שנה כש"נפלה" עלי אהבה (בן זוגי עד היום) אני התפרצתי - והשמעתי דברי ביקורת כשסיימתי - אמר בן זוגי - כל מה שאמרת עכשיו, מבלי להתייחס כרגע למה שאמרת, יכולת לומר בטון אחר מבלי להתפרץ. וואווו נפלה עלי אמת מוחלטת - אולי לא יכולתי שלא להתפרץ אבל הייתי צריכה - וזו אמת. מאז ועד היום האמת הזו מלווה אותי (כשאני כועסת וצועקת אני בעצם כועסת על עצמי..) ואני מאד משתדלת ליישם את האמת הזו גם בתור אמא. על מה בעצם אני כועסת ומתפרצת? על זה שהוא לא חושב ומתנהג כמוני? על זה שהדברים לא נעשים בדרך שאני רוצה? על כך שאין לי שליטה על הרגשות,מחשבות,מעשים של אדם אחר?

magenta73

New member
נכון

אפשר להגיד בטון אחר. ועל זה התנצלתי. לא על מה שאמרתי, על איך שאמרתי. או איך שבחרתי להגיד. למה זה היה ככה? כי זה התפתל לי בבטן... וכי כעסתי, הרגשתי מושפלת. ולא חשבתי כמו שצריך. אבל זה לא משנה. נכון? כי אין לי אפילו צ'אנס למחילה. הוא לא שמע. לא רצה לשמוע. ואני הרבה פעמים כן סלחתי לו. גם כשהוא התפרץ. סלחתי. אנחנו בני אדם, לכולנו רגשות/מחשבות/רצונות ולא, הם לא תמיד, אם לא כמעט אף פעם, לא תואמים בדיוק את הצד השני... אבל את כבר אמרת את זה. זה חלק מאהבה וממערכת יחסים. להבין שיש צד אחד. לקבל ולמחול. 2 לטנגו.

hayapollak

New member
אני מאד מקוה

שאת מרגישה שאני לא "שופטת" ולא "שוטפת" אותך חלילה. נהפוכו אני מאחלת לך הצלחה בזוגיות הזו או בזוגיות חדשה. לבד זה הרבה יותר קשה...

magenta73

New member
זאת זוגיות?

כשזה כזה חד צדדי? את יודעת שהוא התקשר אלי, יום למחרת ה"זריקה". לא הבנתי למה. שאל אם אני הולכת לאיזה פסטיבל שהיה, ש"הוא חשב שנניפגש בו שם"... מאוד הפתיע אותי. חשדתי שהוא חיפש טרמפ. ועכשיו אני יודעת שזה מה שהיה, כי חבר משותף אמר לו שאני נוסעת. איך הוא הגיע לזה, לא יודעת, אבל זה לא משנה... היתה לו את הוצפה להתקשר אלי לבקש טרמפ... קצת הגינות... קצת מחשבה... קצת אמפתיה... למה אתה חושב שאני רוצה לראות אותך אחרי אתמול?... מאיפה החוצפה הזו בכלל... "טוב, חבל, חשבתי שנפגש שם, נדבר כשאני אחזור"... כאילו כלום לא קרה, והוא לא סגר את הבאסטה, והכל רגיל... רגיל... לא יודעת מה עבר לו במוח...

hayapollak

New member
נלך לכיוון אחר ברשותך

למה הקשר הזה החזיק מעמד חודשיים? היתה התאהבות? מיניות טובה? כימיה טובה? היו דברים כלומר מעשים,התנהגויות או מחשבות שלו שלא ממש מצאו חן בעיניך ובמשך החודשיים האלו בגלל ההתאהבות העדפת להעלים עין? לא לראות? אגב, זה שהוא התקשר למחרת לא הראה לך שהוא אולי עשה מחשבה נוספת ואולי מחפש הזדמנות נוספת להיות אתך? לעבור לסדר היום? לתת לעיניין לשקוע קצת ולחזור אליו בשלב מאוחר יותר? איך את נוהגת בתחומים אחרים ? נמצאת במקום עבודה וכשהמצב לא בדיוק מתאים את קמה והולכת? סוגרת עינינים? כשאת נעלבת מחברה את מתנתקת ומחליטה שזה לא בשבילך? כשאת נפגעת מבני משפחה הורים,אחים אחיות? אני שואלת המון שאלות וממש לא מכוונה לחטט בחייך הפרטיים אבל יש לי תחושה חזקה שאת עדיין ממש כועסת על מה שקרה. השאלה ששאלת זו זוגיות? כזו חד צדדית? זו שאלה שיש בה כעס ואכזבה גדולה מהאיש הזה ואני הייתי שואלת את עצמי - מה אני באמת רוצה. אני רוצה בו? אני מעונינת בקשר הזה? בעיקרון זה נראה לי קשר לטווח ארוך? אם התשובות הן לא - אז חבל על האנרגיות והמילים אם התשובות הן כן - אז יש מה לעשות. את הרי יודעת שאין קשר של זוגיות ואהבה ללא מריבות עליות וירידות אז אולי הבעיה היא בתקשורת שלנו כבני אדם ? (אני לא קובעת אני מתפלספת)

magenta73

New member
זה קצת יותר מסובך...

זה התחיל כקשר זמני. בגלל שהוא לא ישראלי. לא ממש תייר, כי הוא כן משתקע בכל מיני ארצות לכמות זמן לא מבוטלת, אבל הוא לא ישראלי. עכשיו - הקשר החזיק חודשיים, בהתחלה לפחות, לסקס מהנה ואינטימי. היתה מיניות נהדרת, כימיה טובה וזה התפתח. מהצד שלו. כל הזמן היה אצלי. טיפל בכלבה. בישל למשפחה שלי בפסח אפילו. נפתחנו. דיברנו. התחיל קשר שהפך מאינטימי/פנטסטי שכזה, למשהו קצת יותר "מוחשי", עם עליות ומורדות, עם עזרה זה לזה וכו'. המון דברים אצלו לא מצאו חן בעיני, אבל בגלל שידעתי שזה קשר זמני, קיבלתי אותם. מה שממש לא מצא חן בעיני, אמרתי לו והוא אכן למד ולא חזר על אותם הדברים. יכול להיות שהוא התקשר במטרה הזו, אולי אכן היתה מחשבה נוספת. הוא אכן הגיע לפמגש ה"סיום" עם מונולוג כתוב מראש. אני, כנראה הפתעתי אותו בכך שלא התאמתי למונולוג. גם כי התנצלתי לפני שהוא פתח את הפה, משמע הבנתי והוא הבין שהבנתי שעשיתי משהו לא ממש מקום ושאני מתנצלת... וגם בגלל שלא חרב עולמי כשהוא אמר שלום. הודתי לו. לא ניסיתי לשכנע אותו. כי הבנתי שהוא "בא מוכן" מהבית ולא היה פתוח בכלל להקשיב לי. ועל זה אני הכי כועסת. כן. ברור שאני לא קמה והולכת. לפעמים הנרווים שלי עולים לשמיים ואני "שוברת את הכלים", כן, אני אש, ג'ינג'ית... חלק מהעיניין, אבל אני לומדת להרגע, להתנצל, לדבר. לא שוברת את הכלים ברמת הלהשאיר אותם שבורים... זה מאוד לא בוגר בעיני. אז זה לא בדיוק אותו הדבר, כלומר, מההתחלה לא דובר על טווח ארוך, ואז היתה נגיעה של כן... כאילו המשחק הזה עלה על השחקנים... והשאיר אותי פתאום להתמודד עם כל הכאב הזה, של הלבד. משהו שלמדתי לסגור יופי טופי כבר הרבה זמן.

hayapollak

New member
אני מודה לך על

הכנות והשיתוף בפרטיות שלך - ממש מעריכה זאת. האיש הצטייר "ארעי" והכל היה בסדר פחות או יותר.. ידעת שזה קשר זמני - כך את עצמך כותבת. וזו לדעתי היתה הבעיה - הפחד מהזמניות הזו.. והפחד הזה הוא לגיטימי והוא אצל כולנו נמצא. כמו גם הפחד מהמות - כולנו כאן זמניים. אני מניחה שגם הוא חושש מהזמניות הזו לא פחות ממך. ונראה שאכן יש כאן בעייה של תקשורת. מה שאני חשה זה שלא חשוב מה היה קורה הייתם כבר מוצאים סיבה לריב על מנת ליצור ניתוק, הוא בא עם נאום (פרדה) את נפנפת אותו רגע קודם... בקיצור נראה כי פעלתם שניכם מתוך דחפים תת-הכרתים וניסיתם לספק האחד לשניה סיבות להתנתק זה מזו - במקום לשוחח על ה"זמניות" שלו בחייך, מה זה עושה לך,מה את מצפה ואיך את יכולה ורוצה להתמודד וכנ"ל הוא - מה זה עושה לו ואיך הוא מתמודד עם זה... אני בטוחה שלחיות עם חוסר ודאות של זמני זה מאד קשה אבל הזמניות הזו לעיתים עושה לנו דברים נפלאים ובעיקר הזמניות יכולה להשתנות.. רוצה להזכיר לך שבצבא היו אומרים הכל זמני וכל תוכנית היא בסיס לשינויים. שוב - התקשורת ביניכם לדעתי היתה חשובה מאד וחבל שהתפספסה. עדיין ניתן לתיקון?? בוודאי ראית את הסרט הגשרים של מדיסון היתה שם ארעיות מוחטת רומן של 4 ימים עם רווק מושבע שחי בכל העולם - ובכל זאת היה לקשר הזה השפעה עד סוף ימיהם....

magenta73

New member
קראתי את הספר... :)

לא ראיתי את הסרט... לא כ"כ אוהבת לראות סרטים של ספרים שקראתי, לרוב הרבה יותר נחמדת לי הפנטזיה שלי ועולם הדמיון שלי שקיבלתי מהספר, מאשר פנטזיה של משהו אחר... למרות ששר הטבעות היה מצויין, אבל זה כבר סיפור אחר... יכול להיות שאת צודקת. ששנינו התחלנו להרגיש וזה הפחיד אותנו ולכן שנינו בתת מודע יזמנו את הפרידה. אני בהתפרצות שלי, והוא בחוסר רצון להתגמש ולו לרגע. אם זה עדיין ניתן לתיקון? מן הסתם כן. הוא עדיין בסביבה. אבל זה צריך לבוא ממנו, לפחות הקשר הראשוני... אין לי בעיה להגיד לו בדיוק מה אני מרגישה וחושבת, אני חושבת... אבל שוב, אני צריכה להרגיש שזה לא עובר לאוזניים אטומות.

hayapollak

New member
גם לי זה קרה

עם הספר שנה ליד הים - (לא זוכרת מי כתבה) את הסרט פחות אהבתי. בסרט הגשרים משחקים שני שחקנים שאני מאדד אוהבת. מריל סטריפ ושחקן חתיך ששמו פרח מזכרוני. באשר לתיקון - מה זה חשוב ממי זה יבוא? השאלה אם הוא חשוב לך, והקשר איתו מעניין אותך השאלה היא לפני השיחה אתו בשיחה שלך עם עצמך אם את רוצה ומוצאת בתוך עצמך כוחות להתמודד עם העניין הארעי הזה ואם את מסוגלת ורוצה בקשר הזה גם אם לא יהיה לו עתיד. אני מניחה שאחרי שתעשי את הברור הזה עם עצמך ותחליטי אם את הולכת על הקשר הזה (ולא מתוך נוחות שכרגע אין מישהוא אחר...) או לא - כבר ממש לא תהיי כועסת אלא תדעי בדיוק מה לעשות. לסלוח או לשכוח...

למעלה