אז זהו ?

forglemmigej

New member
אם בסרטים עסקינן

אז מה עם "דקלוג" של קישלובסקי? והפרק "לא תרצח "ששם, הוא בדיוק מתאר את המדינה שמוציאה להורג. והמעשה שמתואר שם ,הרבה יותר נורא מהרוצח עצמו ומעשיו. הטעון שלי הוא בכלל לא על הסבל של משפחת הקרבן, אלא על עונש המוות כערך.אגב אני בת..

דיעותיי בנושא דיי חלוקות.

מצד אחד גם אני נגד הוצאה להורג -בזה שאין זכות לאף אדם לקחת חיי אדם אחר. אבל מצד שני כשאני חושבת על כל מיני חלאות אדם רוצחי ילדים(ולא אפרט) משהו בי מתקומם....והפחד שהם יצאו אי פעם או יברחו...ובכלל המחשבה שיש בעולמינו מפלצות כאלו (אפילו שחלקם מאחורי סורג) אינה מרגיעה אותי. אוליי נשלח את כולם לאי בודד כמו שעשו פעם באנגלי ובעוד 100 שנים תהיה שם מדינה שכולם ירצו להגר אליה.

shaltomato

New member
שמוליק שכחת את הגדול מכולם

שמוליק - איך איך שכחת את dancing in the dark עם ביורק הגדולה מכולם - סרט השם את כל העם האמריקאי על כס המשפט. מוזר, אני הבן אדם הכי אטאיסטי בעולם ממש אנטי אלוהים בכבודו ובעצמו ואני מצטמרר על כל עונש מוות שיוצא לפועל וזאת בלי שום הסבר לוגי משכנע. הטיעונים של שונרא ממש משכנעים ואני תמיד בעד השכל ונגד הרגש במקרים אלו, אבל ההוצאה להורג זה המעשה הכי פאגאני שאפשר לעשות והוצאות להורג של חולי מוח כאלה בחיים לא יפחית את כמות חולי הרוח שעדיין מסתובבים חופשי. כשבאמריקה הפרימיטיבית יפסיקו לספק נשקים לכל חולה נפש אז נתחיל להתייחס למדינה הזו כמדינה מודרנית. גם באנגליה והולנד היה עונש מוות לפני מאות שנים אבל אבולוציונית הם קצת יותר מפותחים מהאמריקאים.

forglemmigej

New member
ראיתי את

dancing in the dance לפני יומיים ,פעם שלישית וממש התאמצתי לראות את זה עד הסוף ,ונכשלתי שוב! סרט מוזר ביותר. ועם ביורק היא שחקנית ,אז אני מדענית בפיזיקה גרעינית! לדעתי הסרטים של וון טרייר זה מניפולציה של יחסי ציבור מעולים, וגם "לשבור את הגלים" באותו קטגוריה.

למעלה