אז זהו ?

iditbs

New member
לי זכור רק המקרה של אייכמן.

אתה יכול לפרט מי היו האחרים?

ליילה

New member
אני זיהיתי, את אייכמן, כמקרה שבוצע

את דמניוק כמקרה שערכאה גבוהה שיחררה, אבל שני האחרים לא מוכרים גם לי, ואני אשמח לשמוע על מה מדובר...

az ma

New member
מזכיר לי ת'מקרה של רצח החיילת

רחל הלר... מישהו זוכר? "הרוצח", ברנס, שוחרר לאחרונה, לאחר הרבה שנים בכלא, לאחר שבית המשפט שוכנע לגמרי בחפותו. התברר שהשוטר/בלש/חוקר הוציא ממנו הודאה באשמה באמצעות סטירות א-ד-י-ר-ו-ת (על פי עדות שוטרים אחרים)...

טל ר

New member
המקרים האחרים

עונש מוות מס' 1: טובינסקי. עובד חברת חשמל, נידון למוות במהלך מלחמת העצמאות בבית-דין שדה בירושלים על מסירת ידיעות חיוניות לאויב. גזר הדין בוצע ביריה. לאחר מכן התברר שמדובר היה בטעות. עונש מוות מס' 2: אייכמן. אותו כולם מכירים. נחטף בארגנטינה, נידון למוות, גזר הדין בוצע בתליה. עונש מוות מס' 3: דמיניוק. שלושת השופטים בבימ"ש המחוזי השתכנעו מעל לכל ספק שמדובר במסמכים אותנטיים המעידים מעל לכל ספק על אשמת הנאשם. בזמן שחלף עד לערעור לבימ"ש העליון נתגלו ראיות שאותם מסמכים הינם מזוייפים, וההרשעה בוטלה. על האשמות שנחשפו "בדרך" לא ניתן היה להרשיע אותו, מכיוון שלא בעבור אישומים אלו הוסגר מארה"ב. עונש מוות מס' 4: מחבל ששכחתי את שמו. עונשו הומתק למאסר עולם, ומאוחר יותר הוחלף באחת מהעסקאות.

מה שממש מחריד אותי בכתבה

זה העובדה שמצאו את גופת העובר בנפרד מגופת האם. אני באמת לא רוצה לחשוב מה עבר עליה לפני. איום, פשוט איום.

הגופה

של האם נמצא ללא ראש וללא רגליים. כנראה שהחבלים שקשרו את המשקולת לגוף שלה חתכו את הגוף כשהוא נחלש ובגלל זה רק חלק נמצא. העובר, גם כן, כנראה "נולד" מת בשלב יותר מאוחר אחרי המוות. גועל נפש, הלוואי שהוא יתאבד, וככה הוא יחסוך לנו את הדיון עך העונש מוות, ואת הכסף של המשפט.

greeneyes3

New member
אני מקווה שציפיתם לתגובה משמוליק...

אז ככה......... כמובן שלשמוליק, חובב הקולנוע המושבע, עולים 2 סרטים לראש (בעצם 3 סרטים) הראשון הוא הסרט עם מאט דיימון וג'וד לאו :מר ריפלי...סרט אמריקאי שמבוסס על סרט צרפתי משובח קודם עם אלן דלון משנות ה70..... הסרט מתאר רצח בלב ים,,,שהרוצח נתפש בגלל מזל הביש שלו שהגופה של האיש שרצח ושקשר גופתו עם חבל לחפץ כבד כדי להשקיע הגופה במעמקים, נתפשה ונגררה עם חבל מתחת למיים בידי היאכטה שעליה ביצע את הרצח. בשיטת החוק האמריקאי הפרינציפ הוא פשוט : אין גופה! אין רצח! אז יש גופה......... ויש רצח.......... הסרט השני שעולה לי לראש בגלל הדיון בין החתול ובין הנציג האירופאי שלנו כאן בשרשור על עונש המוות הוא : חייו של דייויד גייל. מי אמר לי פעם שהמציאות בחיים שלי והמציאות שאני רואה בקולנוע...לגמרי מטושטשת...והגבולות נופלים בניהם. אז זאת לא אשמתי! זאת אשמת יצר האנוש של אנשים כמו הזבלון המגעיל הזה שרצח את אשתו,כי לא הייה לו האומץ וההגינות לבקש גירושין... לדעתי !! זאת טרגדייה בפרופורציות פשוט... פשוט... מזעזעות ממש...אך ורק למשפחת הבחורה שנרצחה..... שמוליק

forglemmigej

New member
שמוליק

גם בארצות שאין בהן עונש מוות ,מתבצעים פשעים איומים- ראה המקרה של אלי פיינשטין שרצח את ביתו המתוקה -אבל בארצות אלו, אף אחד הוא לא תחליף לאלוהים, שקובע בדין, מי יחיה ומי ימות! ותסביר לי ,איך זה שיש מדינות באמריקה, שאין בהן עונש מוות ?האם שם זה ברור, שכמה שמחריד המעשה, עדיין לאף אחד אין זכות להוציא להורג?!

greeneyes3

New member
שלא תביני אותי לא נכון.............

ידידי האירופאי........ לי גם יש בעייה אדירה עם הוצאות להורג....... אבל אף אחד במשפחתי לא נרצח,תודה לאל! כך שאין לי את הנסיון על בשרי...ואני רק יכול לדון בסוגייה כמישהו שמביט מהצד על הנושא. ואני אסביר בפירוט..... למרות שנקמה זה דבר נורא מתוק והמינימום שמגיע למשפחת הנרצח ,החף מפשע....היא : נקמת דם ועין תחת עין תחת גיבוי החוק..... למרות כל זאת!! כולנו יודעים שאת חיי הנרצח לא יחזירו לחיים בזה שמוציאים להורג אדם אחר... אבל לפחות!! לפחות, נותנים למשפחת הנרצח לסגור את הפרק או הקטע של רגשותיהם בעניין הטרגדייה שקרתה להם (כי להם גם מגיע לחיות בשלווה ואושר למרות הרצח המזעזע). אז יש לי עוד סרט בנושא (איך אמרתי? אצלי הגבולות לגמרי מטושטשות בין החיים האמיתיים והקולנוע..),קוראים לסרט :בחדר המיטות הסרט דן בעובדה שמשפחת הנרצח צריכה לחיות את חייה עם הידע וההכרה שרוצח אהובם ויקירם,עדיין חי ומקבל טיפול הומני ואנושי ,כל זאת אחרי ולמרות שרצח את אהוב ליבם בדם קר,אבל חוקי המדינה הליברלית שהם חיים בה(מיין או ניו המפשיר),עזרו לרוצח להמלט מזרועות החוק והעונש בבית משפט. אז בוא,או בואי נדון בחייהם וההגינות של החברה כלפי בני המשפחה של קרבן הרצח שמגיע להם לסגור את הספר באיזה שהוא מקום עם הטרגדייה של רצח בן משפחתם. הנושא הזה,בכלל בכלל לא צריך להיות ענייני,או עניינך..... הוא צריך להיות לגמרי לשיפוטם והחלטתם של בני המשפחה של הקרבן שרוצים לסגור פרק נפשי- באנגלית קוראים לזה CLOSURE ....עם סיפור הרצח והרוצח של בן משפחתם. אז עיזרי לי! או שזה עזור לי?? איך מתמודדים עם בני המשפחה של הנרצח? נראה אותך שופט(ת) בצדק,הומניות וחמלת רוח כלפי התמימים(משפחת הנרצח) ,כמו שאת(ה) מפגין הומניות ורחמים כלפי הרוצח.

iditbs

New member
אי צידוד בעונש מוות לא בהכרח נובע

מהפגנת הומניות ורחמים כלפי הרוצח. אני דוקא חושבת על זה מהכיוון של מי שצריך לבצע את גזר הדין. היית מסכים לעסוק בזה כקריירה? היית מסכים שה"תלין" יהיה השכן שלך, היית מסכים להתחתן עם ביתו וכד' כל אדם החי בחברה עם עונש מוות צריך להרגיש ולדעת שגם הוא, במידה מסויימת התליין. אני לא רוצה בשום תנאי לקחת את חייו של אדם אחר גם אם הוא פושע נתעב. שירקב בכלא. זה הדבר היחידי שנותר לנו כבני תרבות לעשות.

לרוצח עצמו

עונש מוות הוא הקלה בעצם-לא חושבת שאדם הנידון לחיי נצח בכלא על מעשים איומים שעשה יעדיף את הכלא. ולדעתי גם למישפחתו תהיה איזו שהיא הקלה בהוצאה להורג כאילו שהגלגל נסגר. אני לא באה לחוות את דעתי בעד או נגד רק נקודה שונה לחשיבה. אגב אם ראיתם את הסרט-dead man walking בדיוק יש שם את הדילמה הזאת. ולא בכל מדינה קיים חוק על עונש מוות רק בחלק-טקסס למשל.

greeneyes3

New member
עידית! בארהב,מי יודע מהשכן שלו?

פרטיות וזכויות הפרט הן חלק חשוב בחוקה האמריקאית........ רק במדינת ישראל הסיפור הוא אחר כמובן.......כל אחד בחור של התחת של השני. סופרים את השערות.... מה אכפת לי אם השכן שלי מנתח לב או תליין של נידוני מוות??? אני גר בבניין במנהטן 25 שנה!! יש בבניין שלי 160 דירות בערך.... לא רק שאני לא יודע מה השכן שלי בדלת הסמוכה לי עושה למחייתו.... בקושי אומרים אנשים אחד לשני שלום במעלית בניו יורק. זהו! בעניין רעיון השכנים.... שתדעי לך רק איך אנשים חיים במקומות אחרים בעולם.

greeneyes3

New member
עידית! בארהב,מי יודע מהשכן שלו?

פרטיות וזכויות הפרט הן חלק חשוב בחוקה האמריקאית........ רק במדינת ישראל הסיפור הוא אחר כמובן.......כל אחד בחור של התחת של השני. סופרים את השערות.... מה אכפת לי אם השכן שלי מנתח לב או תליין של נידוני מוות??? אני גר בבניין במנהטן 25 שנה!! יש בבניין שלי 160 דירות בערך.... לא רק שאני לא יודע מה השכן שלי בדלת הסמוכה לי עושה למחייתו.... בקושי אומרים אנשים אחד לשני שלום במעלית בניו יורק. זהו! בעניין רעיון השכנים.... שתדעי לך רק איך אנשים חיים במקומות אחרים בעולם.

greeneyes3

New member
נראה לי שהיה קל להוציא אותך מישראל

אבל עדיין קשה להוציא את ישראל ממך........ שמוליק

iditbs

New member
גם ישראל וגם ישראליות הן לא מילות

גנאי בעיניי! וחוצמיזה, לפי הסגנון וגם התוכן אתה מחפש שוב לריב....לא, לא תקבל!!!!!

az ma

New member
בחיאת... תני לו... צריך לעורר קצת

ת'פורום אחרי "שקט הפסח"...

iditbs

New member
עוד לא קלטת שאני לא נותנת ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo98.gif

az ma

New member
קלטתי, רק קשה לי להשלים עם זה...

בגלל זה אני אוהב
...

greeneyes3

New member
חביבי!! אל תשאל איזה התנצלות שלחתי

תשאל את עידית איזה התנצלות שלחתי לה בפרטיות על השטות שנסחפתי וכתבתי לה פה בשרשור..... ממש נסחפתי. אוףףףףףףף...נמאס לי כבר להתנצל...... אבל כשמגיעה התנצלות,שמוליק שם את האגו בכיס הקטן ומתנצל יפה....... מעניין??????? ..... כמה פעמים אני עוד אמשך בלשון ואשרוף פיוזים בתשובות המתלהמות שלי לפעמים..... כל זאת!!! רק בכדי לשוב כמו כלב פודל עם הזנב מקופל מתחת לרגליים (....בעצם כלב עם זנב שלא מכשכש הרבה,הוא כלב לא טוב ומתוסבך...תשאלו אפילו פסיכולוג כלבים!! הפסיכולוג יספר לכם שכלבים עם זנב שמכשכש במרץ הם כלבים טובים ונוחי מזג,אלו שמקפלים זנב הם המתוסבכים....אז אם הייתי כלב!!הזנב היה מכשכש למעלה יופי)ולהתנצל ?????????? שמוליק IF YOU CANT LAUGH AT YOURSELF YOU ARE PROBABLY MISSING OUT ON THE JOKE OF THE CENTURY DAME EDNA

zoti

New member
שכנים

מה זה משנה מה הוא עושה למחייתו ? תליין או דוקטור העיקר שהוא לא ערבי. (נאמר בציניות)

למעלה