אז זהו ?

לא אמרתי

שמערכת המשפט מושלמת...הבירוקרטיה והסחבת קיימת... אני עדיין לא מבין למה תמיד לוקח להם כל כך הרבה זמן לבצע את העונש. יאללה, גזר-דין, ערעור אחד (אם יש "מידע חדש") ולעסק...

az ma

New member
בגדול אני מאד נוטה להסכים שיש סחבת

אבל אני גם זוכר את מקרה הכושי שלאחר כ13 שנה על death row נמצא זכאי ושוחרר...לא בעיקבות "מידע חדש" אלא "טכנולוגיה חדשה" - DNA ... וכמובן שהוא לא היחיד... זוכר גם את המושל (רפובליקני?), נדמה לי של מדינת מישיגן, שחנן לאחרונה כ150 שפוטים למוות... הוא בא בטענות/האשמות קשות ביותר כלפי המשטרה ומחלקת הprosecutors... וכנראה בצדק...

iditbs

New member
אם כבר מדברים על מושלים....

מזכיר לי ששכנתי הקאתולית בחרה בבוש כי היא (וחבריה לכנסייה) סברו שאיתו בשלטון יש סיכוי גדול יותר להעביר את החוק נגד הפלות (והוא, כידוע באמת ניסה). הסיבה שהוא חוק כל כך חשוב להם היא שמי שמבצע הפלה=מחליט שמשהו ימות, משחק בעצם את אלוהים. מוזר שהם בחרו דווקא במושל של מדינה הידועה כ"כ בעונש המוות שלה כדי לא לשחק את אותו אלוהים.

az ma

New member
לא מוזר בכלל...

נוצרים לא מתגדים בכלל לעונש מוות. אני לא מודע לדקויות בין הזרמים השונים בנצרות אבל בגדול, אמונתם מבוססת על התורה, שמצווה, אהההמ, אותם על המתת רוצחים... הם גם נגד הפלה לא משום שהם לא רוצים לשחק את אלוהים, אלא על בסיס שאסור לרצוח חפים מפשע... אני לא רואה בזה שום סתירה...

iditbs

New member
לא, לא, הם בפירוש משתמשים במושג

"TO PLAY GOD" בהקשר הזה. לקחת חיים של אחר היא, לאמונתם, פריבילגיה של אלוהים.

az ma

New member
אני מניח שאת מתיחסת להפלות...

אבל מה בעניין ש"אלוהים ציווה" אותם להרוג רוצחים
כשהם מבצעים את "דבר/רצון אלוהים" הם לא מתימרים "To be playing God"...

בכלל אמונה היא דבר מסובך.

כל דת או זרמים בדת מכוונת לפי הנוחות של המאמינים. ואם זה נוח להם שהפלות זה אסור והוצאה להורג מותר זו תהיה אמונתם. אלוהים מאוד נחמד לכולם-וכל הזמן משנה את דיעותיו לפי הזרם או הדת שאותה הוא מיצג.

ודאי שזה מידע חדש

טכנולוגיה חדשה זה מקרה קלאסי... עכשיו אנחנו רק מחכים לטכנולוגיית ה-Resurrection
(ולמי שמסתכל על הבאנרים למעלה עם תורותיו והוראותיו של הבלה בלה, אנחנו כנראה לא רחוקים)

iditbs

New member
"אף אחד לא מתנגד לעונש מוות באמריקה

מאיפה בדיוק הבאת את הנתון הזה? יש פה כנראה יותר מתנגדים מאשר תומכים והראיה לכך היא שרק במדינות ספורות יש עונש מוות ורק במקרים ספורים מבצעים אותו. אולי מספיק כבר עם הקטע של אמריקה- אירופה בכל שרשור.

iditbs

New member
בגלל זה חסר אחד../images/Emo35.gif../images/Emo8.gif

טוב, נו, לא נהייה קטנוניים, אתה יכול לחזור.

iditbs

New member
שונרא, לפינה!

אמרתי בפירוש 150 פעם, אפילו לא פעם פחות. כשתסיים לכתוב את העונש, תחזור!

וואו...איזה פחד...../images/Emo12.gif

המורה כועסת היום...צריך להיזהר. (היי, חתול...ששששש רוצה להעתיק?)

az ma

New member
מעט סטטיסטיקה בנושא...

ונא לזכור שגם בבתי המשפט הפדראלי יש עונש מוות... קישור

טל ר

New member
בישראל

בישראל בוצעו שני עונשי מוות, אחד מהם התברר לאחר מעשה כטעות. נגזרו שני עונשי מוות נוספים, מהם אחד בוטל בעירעור (למרות שיש לציין שהערכאה הראשונה שוכנה מעבר לכל ספק סביר שהנאשם אכן אשם), והשני הומתק למאסר עולם. טל.

למעלה