אז היה טסט ראשון

be_roo

New member
זה אומנם נכון

אבל הוא התכוון לעקוף טרקטור, שנוסע מאוד לאט, כך שכדי לעקוף אותו בדר"כ אין חובה לעלות למהירות גבוהה במיוחד. אולם שוב, פסי ההאטה אינם השיקול היחיד.

NewUser4

New member
אתה מפספס את העניין

העניין הוא לא "איסור עקיפה בתחום קיבוץ" או "איסור עקיפה בהמצאות פסי האטה" ככלל או כחוק. מדובר על העפלת שיקול דעת מוטעה בהתאם לתנאי הדרך. מה שהבוחן מנסה להגיד (ולדעתי הבעיה של הבוחן היא בהתנסחות הלקויה בטופס הסיכום, היה עליו לפרט יותר) זה שהופעל שיקול דעת מוטעה ביציאה לעקיפה. כלומר לא היה צריך לצאת לעקיפה בהתחשב בכל נתוני הדרך (המצאות פסי ההאטה, שטח של קיבוץ בו אנשים יכולים להגיח בכל עת לכביש ואין טעם לנסוע במהירות גבוהה מדי, וכו').

../images/Emo3.gif

וזאת סיבה להכשיל? לא היה מספיק בהבהרה של הטסטר שאין טעם לעקוף בשטח קיבוצי? (למרות שעדיין לא נכנסנו לאותו קיבוץ..) הרי הוא יודע טוב מאוד שמה שאני אעשה פעם הבאה הוא פשוט לא לעקוף במשך כל הטסט אלא אם יהיה איזה מכשול כלשהוא בדרך (ורק משום שזה טסט).. (אם לא אז הוא חי בסרט..
)

be_roo

New member
עקיפה היא אחת הפעולות היותר מסוכנות

בנהיגה, וטעות בשיקול הדעת בנושא הזה מסתיים לעיתים קרובות בתאונה. לכן לגיטימי שטעות בעקיפה תוביל לכשלון בטסט. אין לי מושג אם אכן היתה בעיה במיקום שתיארת לעקיפה, כאמור לא מדובר על משהו ספציפי אלא אוסף של נסיבות שיוצר סיטואציה בעייתית. בלי להיות שם איש לא יכול לומר בודאות. להחליט לא לעקוף בטסט הבא זו טעות. המנעות מעקיפה לגיטימית גם היא עלולה להביא להכשלה.

כן..

זאת ההערה היחידה שהייתה בטופס (וזה לא שהיו רכבים בנתיב הנגדי או משהו והכביש היה לפני הכניסה לקיבוץ)- ועל זה אני אוכל ת'לב.. אני לא מוצא שום היגיון בכישלון הזה.. אגב גם המורה לא מוצא בזה היגיון אבל הוא אומר שאין מה לעשות- הוא חייב לעמוד מאוחרי הטסטר.. בקשר לערעור- גם על זה חשבתי אבל הבנתי שאפשר להגיש ערעור רק עד 24 שעות לאחר קבלת התשובות וכבר עברו חלפו להן שעות אלו.. מה גם שהמורה שלי אמר שאין טעם כי עד שיקבלו את אותו ערעור יעבור יותר מדי זמן ובינתיים א"א לעשות שיעורים נוספים ו\או וגם אח"כ צריך איזה בירור עם רב-בוחן או משהו.. (האם בכל זאת יש עוד אפשרות לערער? אם כן, ללכת על זה?) אולי באמת אני אדבר עם המורה על איזו שיחה יזומה עם הטסטר.. תודה

dor119

New member
לא מקבל את דעתו של ידידי הבוחן

מה זה שיקול דעת מוטעה . הבחור מספר שהוא הפסיק את העקיפה כשראה את פסי ההאטה . לי היו מס' מיקרים לא בקיבוץ שתלמיד עקף במקום שיש פסי האטה אומנם לא קיבוץ אבל מה זה משנה !לא ראיתי בזה שום פסול ,אם מצב הדרך והתנועה ( מדובר בטרקטור איטי ) מאפשר אז למה לא לעקוף ?? אם באמת זאת הסיבה היחידה זה בפרוש לא בסדר .

dor119

New member
עירעור

אפשר להגיש עירעור על מבחן מעשי 72 שעות מרגע שקיבלת את התוצאה כמובן שבגלל העיצומים אתה מקבל את התוצאה יום או יומיים אחרי המבחן ומכאן יש לך 72 שעות . אני מציע לך להגיש עירעור בכל מיקרה . גם אם עבר הזמן , תאמין לי זה שווה . איפוא עשית את המבחן ?? והאם אתה יודע את שם הבוחן ?

be_roo

New member
היות ולא היית שם ואינך מכיר את כל

הסיטואציה, אולי כדאי לסייג את הדברים, NewUser4 רק פירש את כוונת הבוחן במקום, מבלי להיות שם איש לא יכול לקבוע האם החלטתו היתה נכונה או לא. יש מקרים בהם עצם היציאה לעקיפה מצביעה על שיקול לא נכון.

גם עכשיו כשאנו

דשים בזה אז טחנתי לעצמי את הסיטואציה שוב ושוב בראש ועכשיו כשאני חושב על זה לא בטוח שחזרתי מהעקיפה לפני ההערה של הטסטר.. בעע אני מבולבל לגמרי

dor119

New member
איש העוגה וכולם להכנס .

עפ"י הפרטים שנתת לי במסר הצלחתי לפני כמה דקות ליצור קשר עם הבוחן כמו שתארתי לעצמי לא הצגת את הדברים נכון ,אני לא יודע אם קראת את טופס הכישלון אבל עפ"י דברי הבוחן כתוב שם דברים אחרים . והעיקר שהעקיפה הזאת הייתה בצומת וזאת הסיבה שנכשלת !! אחד מאיסורי העקיפה הם בצומת וכשמוסיפים את עניין פסי ההאטה שהם כשלעצמם אינם אוסרים עקיפה אבל השילוב של צומת ופסי האטה מראה על שיקול לא נכון ביציאה לעקיפה . חשוב להציג את הדברים נכון ולהבא תדע שעקיפה בצומת הוא דבר מסוכן הגם שהוא אסור עפ"י תקנות התעבורה . כמובן שבמצב זה אני מושך את המלצתי לעירעור . ביי ובהצלחה במבחן הבא .

be_roo

New member
אלא אם קיבלת את אישורו של הנבחן

והבוחן לעניין, פרסום הדברים הוא לא לעניין.

be_roo

New member
התבלגן לי המשפט

שוב: פרסום הפרטים ללא אישור מפורש מהנוגעים בדברים, אינו במקום.

דבר ראשון

קבל ח"ח על הבדיקה
דבר שני- ממש לא זכור לי שהייתי בקרבת צומת אבל ממש..
אולי אם ייצא לי אני אסע לשם ואראה שוב.. שוב תודה! נ.ב אכן לא קראתי את טופס הכישלון.

תוספת..

הייתי בקרבת צומת.. אבל התחלתי את העקיפה הרבה לפניה.. ממש התרווח לי שלא נכשלתי על סתם עקיפה במקום קיבוצי.. לפני בירור הפרטים ממש אכלתי לעצמי את הלב.. במקרה שהיתה צומת- אז הבוחן יודע על כך יותר ממני אבל לפחות אני יודע שנכשלתי על משהו הגיוני.. שוב מגיעה לך תודה רבה

למעלה