אז היה טסט ראשון

אגב..

תודה על התשובה העניינית

אז היה טסט ראשון

ביום שני.. הלך בסדר בעצם הרגשתי שהלך יותר מבסדר חוץ מקטע מעאפן ממש 10 מטר לפני ההחלפה.. היינו בכניסה לקיבוץ וזחל לפני טרקטור אז החלטתי לעקוף (ראוי לציין שלא הכרתי את אותו כביש וממש לא היה לי שמץ שאנו עומדים בפיתחו של קיבוץ..) כמובן שבדקתי הכל (אין מכוניות מהכיוון הנגדי מראות וכו') ויצאתי לעקיפה באמצע העיקפה שמתי לב שכ7 מטר מולי יש באמפר אז ויתרתי על העקיפה וחזרתי אחורה (שוב תוך שימת לב למראות איתותים וכו'..) ואז כשחזרתי הטסטר העיר הערה " בשביל מה לך לעקוף בקיבוץ עם כל הבאמפרים? (כאילו מה- לא שמת לב שחזרתי בי?) ופחות מ30 שניות אח"כ התבצעה ההחלפה ונשארתי במתח ללא תשובות עד יום רביעי בערב עקב שביתה. התשובה הייתה שלילית (נכשלתי) והמורה התחיל 'להתעצבן' עליי ואמר- לא יכולת להתאפק 40 שניות ולעבור את הטסט הזה כמו גדול?? כאילו- למה בכלל עקפת טרקטור בקיבוץ??? ואז הוא אמר שזה הדבר היחידי שהיה כתוב בטופס "עקיפה בשטח קיבוצי" אבל מוזר לי- מעולם לא נתקלתי בחוק שאוסר לעקוף בשטח קיבוצי.. למה צריכים להכשיל אותי על דבר כזה? חוץ מזה שלאחר ששמתי לב לבאמפרים חזרתי בי ולא עקפתי ובכל זאת נכשלתי- למה? אין ספק שזה בזבוז.. בזבוז של עוד כ- חודש של הפז"מ של המלווה. בזבוז של כסף.. (בזבוז של אחד שיכול היה לעבור טסט ראשון
) ובזבוז זמן שהייתי יכול להיות קצת יותר שמח (אחרי הכל- משנכנס אדר צריך להרבות שמחה..) הבנתי שמכשילים על דברים שמפריעים לאותו נבחן להיות נהג- לא הייתה מספיקה אותה הערה שהטסטר זרק כדי להבין שלא צריך לעקוף בשטח קיבוצי? אווף כ"כ מבאס,מעצבן ועוד... פשוט חבל.. נ.ב אשמח לדעת מה דעתכם בעניין (במיוחד של newuser4 על זה שמכשילים על עקיפה בשטח קיבוצי) מצטער אם זה ארוך הייתי צריך להתפרק קצת..

B B A

New member
בתור אדם שגר בקיבוץ

מאוד כדאי לא לעקוף בכביש קיבוצי מכיוון שכבישים קיבוציים הם מין גירסה לרחוב משולב. על הכביש יש הרבה מאוד הולכי רגל ורוכבי אופניים במשך כל שעות היום ולכן בהרבה מאוד כבישים בתוך הקיבוץ פזורים הרבה באמפרים(כביש הגישה לבית שלי הוא אולי 70 מטרים שמרוצפים בשלושה באמפרים).

זה שלא כדאי- מובן לי..

אבל בזמן שיצאתי לעקיפה עוד היינו מחוץ לקיבוץ (בכביש בינעירוני) ושחזרתי עדיין היינו מחוץ לשער הקיבוץ כלומר זה עדיין כביש בינעירוני! חוץ מזה- זה שלא כדאי לא אומר שזה אסור.. לא עברתי על החוק או משהו כזה והבנתי שטסטרים מכשילים על דברים קטנים שדורשים עוד קצת אימון לפני קבלת הרישיון- איזה אימון צריך מישהו שעקף?? לעשות שיעורים שלמים בלי לעקוף אף אחד? ההערה של הטסטר הייתה מספיקה בהחלט כדי ללמד אותי את הדבר הקטן הזה של "עקיפה בשטח קיבוצי".

100vardit

New member
מרגיז,אבל אין מה לעשות...

שיהיה בהצלחה בפעם הבאה,ואל תתבאס יותר מדי-כי כמו שאמרת "משנכנס אדר מרבין בשמחה" לא?!

ran 15

New member
שמע אחי ....

אני עקפתי משהו דומה (מכוניות ניוקי של העירייה) בכביש ראשי והוא נכנס לי לנתיב בכוונה - בלי לאותת בלי כלום... כמובן שנתתי בקרס אבל לא מכה חזקה יענו בפמפומים ולא חזקים כדי ליהיות עם היגוי....וסטיטי כי לא הייתה לי ברירה... כמובן שנכשלתי....אבל טסט שני עברתי... ואתה יודע מה אומרים?!... הנהגים הכי טובים עוברים שני...אז יאללה..

danihashamen

New member
נו ברור שאומרים

מי עובר טסט שני אומר שהטובים עוברים בשני מי שעובר ראשון אומר שהטובים אומרים בראשון וכך הלאה.. זה טמטום
בכל מקרה, מצטער שנכשלת, אבל אין שום דבר שנוכל להגיד שיחזיר את הגלגל אחורה חוץ מבהצלחה בטסט הבא

דווקא אומרים

שמי שעובר טסט ראשון לא יודע לנהוג...
(אבל עדיין הייתי מעדיף לקבל את הרישיון המגיע לי
)

E G the men

New member
../images/Emo13.gifOK

אני לא מתלונן על זה שעברתי ראשון, חסכתי לי כמה גרושים....

dor119

New member
עקיפה בקיבוץ , מוזר ! !

קראתי את מה שכתבת , נשמע לי מוזר , אלה אם כן יש דברים נוספים שאתה לא מפרט או לא יודע מהם . אין איסור על עקיפה גם אם יש באמפרים , אין איסור על עקיפה בקיבוץ אלה אם הוצב תמרור באותה דרך . מהדברים שכתבת הבנתי שזה היה הכניסה לקיבוץ ןלא ממש בשטח הקיבוץ אפעפ"י שזה לא משנה , אז מה הסיבה לכישלון ?? האם זאת ההערה היחידה בטופס ? אם כן וכל מה שכתבת נכון ולא החסרת דבר אני מציע לך , או להגיש עירעור או לבקש מהמורה שלך ששניכם ביחד תיזמו שיחה עם הבוחן לברר את פשר הכישלון .

MrJacKasS

New member
אין איסור על עקיפה אם יש במפרים?

בעקיפה צריך להאיץ כשיש באמפרים צריך להאט אולי אין איסור רשמי, אבל היגיון ברוך השם יש.

למעלה