אז, איפה אוכלים בוינה?

אז, איפה אוכלים בוינה?

וגם - מה מיוחד לקנות שם?

מחפש המלצות בעיקר לגולש, לשניצל הוינאי המפורסם, ואולי... שטרודל?

תודות!
 
אגב, אל תחשוש להיכנס אם זה נראה מלא

יש עוד אגף/סניף בסמוך, ויקחו אותך לשם (שם אנחנו אכלנו, לצד תינוק גרמני דשן במיוחד).
 
חוץ מהגודל לא ממש התרשמתי.

אבל כמו בכל מוסד - צריך לבקר כדי לעשות
ולא לחשוב שמי יודע מה החמצנו...

ולשואל - שים לב שיש מחזיר ויש מעגל אז כדאי לציין מה רוצים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
השניצלים שלהם טובים, בעיקר בדקות ובציפוי

בתור מישהי שדווקא לא חובבת שניצלים מילדות (ממש מיותר לי הציפוי הזה) טעמתי מבנזוגי והיה טעים להפתעתי. אני חושבת שהוא לקח בקר או עגל (זה היה יותר יקר מהעוף, אבל עוף יש בארץ). אהבתי שהם משטחים אותו דק דק וממש ענק וגם משהו בציפוי היה פשוט הרבה יותר מוצלח.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
"שלהם" = של הווינאים; לא ספציפית במקום מסוים

 

Gרר

New member
חוץ משטרודל

יש גם את הזאכערטורטה שהיא עוגת עם שכבות שוקולד וריבה. חייב להגיד שבשבילי היא היתה יבשה מדי ולא ממש הבנתי מה ההתלהבות ממנה. אבל אם אתה מחפש סמלי אוכל של וינה - זה אחד מהם לא פחות מהשטרודל.

מה שכן - גלידות זכורות לי משם מאד לטובה. כמעט בכל מקום שטעמתי הגלידה היתה לי מאד מוצלחת. מצד שני... זה היה הרבה לפני שחוש הטעם שלי היה מסוגל להבחין בין כל ארבעת הטעמים... אז לך תסמוך.

מה שכן - אל תצפה לקבל את הגלידה יחד עם השטרודל. בוינה זה ממש לא עובד כמו בארץ. שם מקבלים עם השטרודל קצפת או קרם וניל וזו לדעתי הדרך הנכונה לאכול שטרודל... הגלידה שמוסיפים עם העוגות בארץ זו תועפה מוקצית במיוחד בעיניי.
 
חחח... גם אני רציתי לתת דיס-המלצה

על הזאכער-טורט (שאכלנו במלון המקורי) - לי זה בכלל היה חמוץ.
ואם כבר מדברים על וינה, היא מאוד יפה (אבל לפחות כשאנחנו היינו בה - גם מאוד יקרה), והמוזאונים נהדרים.
 
תודה על ההמלצות

אני מסכים לגבי התוספת לשטרודל,
ומוסיף שגם אני לא התלהבתי מהזאכערטורט.
 

הצומומו

New member
כמה המלצות מיוני 2013

המקום לצהריים - הנאשמארקט - מרוב מבחר של מסעדות שוק ודוכנים הראש עלול להסתחרר אבל מספיקה טיפת שמש להפוך את המקום לתענוג קולינרי של ממש.
AIDA - רשת מתוקה במיוחד של קונדיטוריות עם קפה מעולה ועוגות למות, מומלץ הסניף על מדרחוב הקניות Mariahilfer Straße
Gasthaus Pöschl - השניצל הוינאי הכי טוב שיצא לי לטעום בוינה
 

RandS

New member
מצטרפת לaida

רשת קונדיטוריות (איזה כיף שיש עוד מקומות עם השם הזה!) עם סניפים בכל מקום. טעמתי שם עוגת ספוג שוקולד שכבות מהסוג הישן שהיתה נפלאה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אנחנו היינו ביוני! לצערי אני לא זוכרת שמות

של מקומות (כשהכול בגרמנית זו בעיה) אלא רק איפה הם היו ביחס לדברים אחרים...
הייתי יכולה למצוא אותם שוב לו הייתי שם עכשיו, אבל מכאן לצערי אני חוששת שלא.


לגבי קונדיטוריה, אכלנו ב"דמל" המפורסמת – מבחר עוגות נהדר והמחיר לא יקר. מה שאהבתי במיוחד בווינה היה שהקינוחים (בכל המסעדות שישבנו בהן, וישבנו במרכז העיר, באוזרים המתוירים) לא עלו יותר מ-5 אירו! גן עדן לעומת מחירי השחיטה בארץ.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מצאתי כמה תמונות במחשב: השטרודל של דמל

בנזוגי אכל (לא נרשמו תלונות). אני לא מתלהבת מבצק שטרודל אז הזמנתי עוגות אחרות: פעם אחת עברנו שם וקניתי לדרך עוגת גזר עם ציפוי מרציפן, וכשישבנו שם נדמה לי שאכלתי משהו עם תותים... כך או כך, היה שווה, לא השארתי אף פירור על הצלחת.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בדרך לקומה השנייה רואים את הקונדיטורים בפעולה

 
למעלה