אז, איפה אוכלים בוינה?

trilliane

Well-known member
מנהל
קונדיטורית חמודה בפעולה


 

trilliane

Well-known member
מנהל
בערב הראשון אכלנו במסעדה איטלקית בלב המדרחוב

האוכל היה סביר אבל קצת יקר (ביחס לווינה, לא ביחס לישראל...) וזו כנראה "מלכודת תיירים" כי השחילו לנו תשלום של 1 אירו על כל כוס מים (מהברז!) ושתינו 4 כוסות (20 ש"ח על מי ברז, מכובד...). המלצר הנקניק לא אמר אף מילה (וזה גם לא היה כתוב בתפריט, למען הסר הספק). היינו מנקנקים אותו בחזרה בטיפ, אבל הם גבו אותו מראש בחשבון...

חשבנו שאולי וינה זה כמו באיטליה, גובים כסף על כל פיפס, ובימים הבאים שאלנו בכל מקום אם יש תשלום על מי ברז, והסתכלו עלינו כאילו נפלנו מהירח. כנראה יוזמה של המסעדה שרוצה להיות איטלקית עד הסוף...


בתמונה: משמאל לזניה, כמדומני (היה לא רע) ומימין ניוקי ברוטב עגבניות (כבר אכול חלקית) – סביר; לא התלהבתי מהרוטב. אגב, הם מאייתים ניוקי כמו באיטלקית, לא הצלחנו להבין לבד מה זו המילה המוזרה הזו עד שהמלצר הסביר ולבנזוגי נפל האסימון.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל ההפתעה האמיתית הייתה כשהזמנתי מוס שוקולד

ציפיתי למשהו בגביע, אבל קיבלתי שלושה "כדורים" כאלה (בעצם חתיכה מקופלת) כזאת...

זו הייתה מנה גדולה ומכובדת לקינוח (בפרט בהתחשב במחירי הקינוחים הלא גבוהים שלהם, יחסית לישראל); התמונה צולמה אחרי שכבר אכלתי את ה"כדור" האמצעי. בסופו של דבר נדמה לי שאכלתי רק שניים כי זה היה ממש מתוק וסותם (ועוד אחרי פסטה, למי יש כ"כ הרבה מקום...).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אחרון חביב: צהריים במסעדה של ישראלי לשעבר

התיישבו שם במקרה; עשינו סיבוב קניות ב-mariahilferstrasse ובקצה הרחוב, או אולי רחוב ליד (אני זוכרת צומת גדול, תצפית לאיזושהי כנסייה ומבנה ענקי שהזכיר לי את התחנה המרכזית החדשה בת"א) מצאנו מסעדה שנראתה נחמד, נכנסנו. המלצרית לא הצליחה לתקשר איתנו באנגלית (יש לנו אנגלית טובה, לה לא ממש...) ולכן כשראתה שלא הולך לה שאלה מהיכן אנחנו. איך שאמרנו "איזראל" אורו פניה, והיא צעקה "לירן!"...


ואז הגיע לירן וידע להסביר על התפריט בשפה שאנחנו מבינים (כלומר, לא גרמנית, שזו כבר התקדמות מבחינתנו) והיה ממש נחמד. בנזוגי הזמין שניצל עגל (טעמתי, היה אחלה) אבל העדיף תוספת אחרת (לא זו שצומדה לשניצל בתפריט), לירן פרגן ואמר לו לבחור מה שבא לו, והוא כבר יסדר זאת (הוא סידר). כבר לא זוכרת מה אכלתי... אבל היה סבבה ולא עישנו בחלק החיצוני, שהיה פתוח לרחוב (אחת הבעיות עבורנו הייתה שמעשנים שם יותר מבישראל, וגם במסעדות שיש להם אזור ללא עישון, הוא לא פעם אחרי אזור העישון...).

בתמונה אני מצולמת על רקע הבירה של בנזוגי. הוא ממש התענג שם על הבירות. גם אני טעמתי קצת, אכן איכות אחרת; הבעלים טען שזה בגלל המים האירופאיים (הרכים?) אבל מה אני יודעת. צנזרתי את פניי מטעמי צנעת הפרט (מי שצריך לדעת איך אני נראית, יודע
).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מצאתי כמה תמונות במחשב: השטרודל של דמל

בנזוגי אכל (לא נרשמו תלונות). אני לא מתלהבת מבצק שטרודל אז הזמנתי עוגות אחרות: פעם אחת עברנו שם וקניתי לדרך עוגת גזר עם ציפוי מרציפן, וכשישבנו שם נדמה לי שאכלתי משהו עם תותים... כך או כך, היה שווה, לא השארתי אף פירור על הצלחת.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מצאתי כמה תמונות במחשב: השטרודל של דמל

בנזוגי אכל (לא נרשמו תלונות). אני לא מתלהבת מבצק שטרודל אז הזמנתי עוגות אחרות: פעם אחת עברנו שם וקניתי לדרך עוגת גזר עם ציפוי מרציפן, וכשישבנו שם נדמה לי שאכלתי משהו עם תותים... כך או כך, היה שווה, לא השארתי אף פירור על הצלחת.
 

avitali1993

New member
הבית השני שלי


אני חושבת שפיגלמולר זה יותר בשביל החוויה. פעם ראשונה שהייתי שם לפני כמה שנים הייתי בטוחה שזה השניצל הכי טוב בעולם. שהייתי שם שוב בספטמבר כבר ראיתי את זה מזווית שונה. כן זה טעים, המלצרים סופר מקצוענים והגודל של השניצל הוא אסטרונומי (תשקלו טוב טוב אפשרות של חלוקה).
מבחינת מאפים. כמעט ואי אפשר לפספס פה. כל המאפים גם בדוכנים שבתחנות מטרו (או יובאן כמו שהם קוראים לזה שם) טריים וסופר טעימים. רשת של דוכנים שנהנתי במיוחד בנסיעה האחרונה הייתה "דר מאן" (לוגו אדום כחול למיטב זכרוני)
עוגות ומתוקים יותר רציניים מבחינתי זה אך ורק אוברלה- זאת לא רשת כזאת גדולה (אבל לא חסרים לה סניפים במקומות מרכזיים כמו הנאש מארקט או באזור כיכר סטפאן) ולא כזאת מפורסמת (אין לי שמץ של מושג למה) אבל מי שמבקר בווינה ולא עוצר שם, לא ביקר בווינה מבחינתי. (האובססיה שלי ושל משפחתי למקום כל כך גדולה, שכשבאו לבקר אותנו משפחה שחיה בווינה הם סחבו איתם במטוס עוגה שלמה משם). וכן יש להשיג שם שטרודל מעולה אבל אחרי שתראה איזה עוגות יש שם אני בספק אם תרצה לאכול דווקא את זה.
אם אתם בקטע של עוף ולא בא לכם להוציא הרבה כסף יש רשת של עוף בגריל (יש שם עוד הרבה דברים אבל עוף זה ההתמחות) שנקראת ווינרוורלד, הלוגו שלה הוא של תרנגול לבן על רקע ירוק ויש לה כמה סניפים במקומות מרכזיים.
גולש זכור לי שאכלתי במארדו שנמצאת ממש מול בית האופרה. לא היה מעולה אבל לא רע בכלל. מקום שמתמחה בזה לא ממש זכור לי למרות.
בפעמיים שהייתי בווינה לא זכורה לי נפילה מבחינה קולינארית גם במקומות שנחשבים מלכודות תיירים.
אם יש תכנון ללכת לפראטר (הפארק שעשועים) לא לבנות על לאכול שם, יש מתוקים נחמדים אבל יותר מזה אין והמחירים שם לא נמוכים.
מבחינת מאכלים אחרים שהייתי מנסה, הטאפלשפיץ- בקר מבושל במרק. אחד הדברים הטעימים שאכלתי.
הנקניקיות שם לא רעות בכלל (אם אין לך בעיה עם בשר חזיר כי לא נראה לי שיש למצוא מבקר)
ובסופו של דבר, הייתי ממליצה אם יש לכם את האפשרות פשוט להסתובב ולחפש מקומות חמודים, לאו דווקא כאלו שנמצאים באמצע העיר, בפרוורים של ווינה יש ביסטרואים סופר חמודים, לרובם יש תפריטים באנגלית (ואם לא, כמעט תמיד יש מלצר נלהב שינסה להסביר לכם את המנה בכל דרך אפשרית) ואחלה אוכל


מבחינת קניות. שאני נסעתי בדיוק התקיים האוקטוברפסט וכל החנויות מכרו בגדים מסורתיים אז ישר קניתי לי ולחבר. מה שווה לקנות שם? זה ממש תלוי מה אתה מחפש. לדעתי אין ממש משהו מיוחד. יש שוקולדים לא רעים ומלא מזכרות תיירים.
רחוב של קניות הוא ה"מאריה הילפיגר" יש שם את הרשתות שאנחנו מכירים כמו H&M וזארה וגם רשתות שאין לנו בארץ ושוות הצצה .רק חשוב לזכור שכל החניות סגורות ביום ראשון.
אני אשמח לעזור לך בכל דרך בתכנון הטיול.
תהנה!
 
למעלה