אז איך מוצאים מטפלת?

מ י w ה י

New member
אז איך מוצאים מטפלת?

אחרי שלל אכזבות אני תוהה אם אני אי פעם אצליח לאתר את המטפלת המתאימה או שנגזר עלי לבצע שוב ושוב ניסויים על עצמי ולהחמיר את המצב.

יש כאן מישהו שעבר טיפול מוצלח? איך הגעתם למטפל/ת? ניסיתי שוב לדבר עם מכון שמפנה למטפלים, והרגשתי כאילו אני מדברת לקיר, ושמבחינת מי שענתה לי היא מציעה לי שירות שלא שונה מלקנות בסופר.

המלצות למציאת מטפל/ת

למ י w ה י שלום רב,
אם אני זוכר נכון, אז כבר עשית מאמצים ניכרים והתאכזבת
וייתכן שעשית את כל הצעדים שארשום עוד מעט
ובכל זאת זה לא היה מוצלח.
אז צריך גם מזל,
ולעתים המלצה מפה לאוזן,
של מטופלים מרוצים.

ובכל זאת, מה מומלץ לעשות? (אני כותב בלשון רבים, כי גם אחרים יכולים להיעזר בהמלצות הבאות)
ראשית כדאי לדעת מה הבעייה, ולעתים קרובות זה מתבטא גם באבחנה.
לפי הבנתי כל מטופל זכאי לדעת ממטפליו מה האבחנה שלו
אז זה שלב א'.

כעת כדאי לקרוא ולחפש (גם בגוגל, מה שנקרא לעתים "ד"ר גוגל") מה שיטת הטיפול המומלצת לבעייה או ההפרעה הנדונה.
האם חשוב טיפול תרופתי ומאיזה סוג?
האם מומלץ טיפול דינמי (או פסיכו-דינמי) המחפש להגיע לתובנות לגבי העולם הפנימי והעבר,
או שמומלץ טיפול קוגניטיבי התנהגותי, ומאיזה סוג.
זה שלב ב'

אם יש עמותה שעוסקת בסוג הבעייה או ההפרעה, אפשר למצוא באתר שלה רשימה של מטפלים שמתמחים בטיפול באותה בעייה.
כנ"ל לגבי סוג הטיפול שמצאתם שהוא המומלץ.
לדוגמא, באתר של איט"ה (איגוד ישראלי לטיפול התנהגותי קוגניטיבי) יש שמות של מטפלים שהוכרו על ידי האיגוד.
מתוך הרשימות האלה תבחרו במטפלים שמקבלי באיזור מגוריכם.
זה שלב ג'.

שלב ד' הוא לדבר בטלפון עם המטפלים הרשומים כמומחים , שבאיזור מגוריכם, ולברר האם באמת יש להם נסיון רב בטיפול בבעייה/הפרעה הזו,
והאם הם עושים את הטיפול המומלץ, או טיפולים אחרים.
במהלך השיחה גם תוכלו להתרשם מהאדם שאולי יהיה המטפל שלכם -
האם הוא נחמד, סבלן (או קצר רוח),
האם הוא מוכן לשמוע את ההעדפה שלכם,
או שהוא מרגיש שרק הוא, כמומחה, יכול לקבוע איזה טיפול רצוי לתת.

שלב ה':
אחרי זה אפשר להיפגש עם המטפל הנבחר,
ושוב להתרשם ממנו, ממקצועיותו ומאופיו,
ולראות אם אכן הוא מתחיל לפעול במסגרת שיטת הטיפול אותו אתם מחפשים.

גם מי שעושה את כל השלבים יכול להתאכזב,
אבל יש סיכוי שבדרך זו יגיע למטפל המתאים.

וכאמור תמיד אפשר להיעזר בהמלצה של מטופל אחר,
אבל המלצה כזו יש לתת רק במסר אישי, ולא בפורום.

מ י w ה י

New member
תודה על התשובה המפורטת

אני בטוחה שהיא תעזור לעוד אנשים כאן.
&nbsp
בשבילי ההמלצה רלוונטית רק אחרי סעיף ג', כשסעיף ג' עצמו לא עזר לי עד כה - אני לא מאמינה בלבחור מטפלים מרשימה של דפי זהב (גם כשמדובר באתרים אחרים - דפי זהב כביטוי), מהניסיון העגום שלי, העובדה שאדם מסוים הוסמך כמטפל לא אומר יותר מדי על היכולות שלו, כשבאחד המקרים הגעתי למטפלת בעקבות המלצה של קולגה שלה שממנה דווקא התרשמתי, אבל אותה מטפלת שהומלצה הייתה ללא ספק המטפלת הגרועה ביותר שהייתי אצלה, אם ניתן בכלל לכנות אותה מטפלת.
&nbsp
לגבי סעיף ד' - אני נתקלתי לא אחת במצב ששיחת טלפון מקדימה לא התקבלה בברכה, אלא המטפלת דחפה לכיוון של פגישה להתרשמות (בתשלום, למרות שהעלות זה הקטע השולי פה). ספציפית במקרה שלי מצאתי את עצמי לא אחת עוברת את זה ומתאכזבת, אם אכזבה זו מילה שבכלל יכולה לתאר את המצב הזה - לעבור כל פעם את החוויה של להסביר ולשתף ולבקש... ואז לגלות שבצד השני או שלא מקשיבים או שלא בקטע לטפל או שמנסים לשכנע ללכת על משהו לא קשור בכלל, כמו שאני אומרת - בהתאם לבדיחה על הרופא ששולח את המטופלים לרוץ בגשם כי דלקת ראות הוא יודע איך לרפא, וזה משהו שעברתי מספיק בשנים האחרונות ונשבר לי ממנו כבר ממזמן.
&nbsp
לפעמים גם לוקח יותר מפגישה אחת לקלוט שהמטפלת לא בכיוון, כשבמקרה שלי מצאתי את עצמי בורחת ממטפלת אחת אחרי הפגישה השנייה (הראשונה אחרי האינטייק) אחרי שהיא לא ביצעה שום דבר שקשור לטיפול, והגעתי למטפלת נוספת שעל ההתחלה קלטתי שמשהו מוזר אצלה, אבל כבר הייתי מותשת ולא הייתי מסוגלת לעבור שוב עוד אינטייק ועוד מסע ייסורים... ואני לא רוצה למצוא את עצמי עוברת את זה שוב.
&nbsp
&nbsp

מ י w ה י

New member
חייבת לשתף בהמשך הייסורים

פניתי שוב למרכז שמפנה למטפלים, וביקשתי שיסייעו לי באיתור מטפלת דחוף. אמרו לי שמישהי תתקשר אלי, זה היה לפני יומיים, אתמול התקשרתי שוב ושוב אמרו שהיא תתקשר ושאמרו לה שזה דחוף, וכמובן שהיא לא התקשרה.
&nbsp
התקשרתי הבוקר שוב והעובדת שם "הופתעה" שהיא לא התקשרה אלי, אבל עדיין לא הסכימה למסור לי את השם שלה אלא רק אמרה בלי שום קשר לשיחה ששתי המטפלות שהייתי אצלן הן המטפלות הכי טובות שיש להן. עניתי לה על זה שאם היו מאפשרים לי לתת משוב על הטיפולים הייתי מסבירה מה הייתה הבעיה עם המטפלות, בדגש על האחרונה שבאמת הייתה טובה רוב הזמן, עד שבפגישות האחרונות התהפכה והתנהלה בצורה ממש לא ברורה שרק הזינה לי את הטראומות, וכשניסיתי לדבר איתה על זה היא הפגינה אטימות מהסוג שלא הייתי מצפה ממישהי שעוסקת במקצוע טיפולי.
&nbsp
אנחנו כבר ביום חמישי, גם אם איכשהו דברים יזוזו ואותה מטפלת אלמונית כן תעשה טובה ותיצור איתי קשר, או שימצאו לי פתרון אחר, את הסופ"ש כנראה אני אצטרך לעבור בתחושה החרא הזאת.
&nbsp
כבר גיליתי נכונות לחזור למטפלת הראשונה, זו שלא הצלחתי לעבור אצלה טיפול כי היא בזבזה את כל הזמן של הפגישה על שאלה חוזרת: "מה את אוהבת לעשות?" וכל הניסיונות שלי להסביר שאין דברים כאלו לא עזרו לי. אמרתי לאותה עובדת שאם המטפלת תסכים לקבל אותי בחזרה ותתחייב שלא לשאול אותי את זה אלא לבצע את הטיפול, אז אני מוכנה לבדוק את זה. עם אותה מטפלת הייתה עוד בעיה וזה שהיא טענה ש"מה שאנחנו עושות זה הטיפול" - כשלא עשינו כלום למעשה מלבד שיחות מעגליות בדגש על סביב השאלה הזאת, ואחרי זה כשהבינה שאני לא רוצה לחזור אליה, היא התקשרה ואמרה שהיא לא מבינה כי "עבדנו על הטראומה X", אבל בכלל לא עבדנו עליה כי היא התעקשה שאני קודם אגיד לה מה אני אוהבת לעשות ומה עושה לי טוב, ובין היתר החליטה שאחד הדברים הכי קשים בחיים שלי זו נקודת האור בחיים שלי, מה שבכלל היווה דריכה על יבלות.

מ י w ה י

New member
ויש כבר עדכון/שדרוג

אחרי שלא חזרו אלי התקשרתי אני בעצמי, וזכיתי לקבל מידע מעניין: לא נתנו לי הסבר למה מי שהייתה אמורה להתקשר אלי לא התקשרה, אבל נטען שלאחר שיחה עם הנהלת המכון הוחלט שעדיף שהיא לא תתקשר אלי כי "היא לא מתאימה" (לא זכור לי שאמרתי להם מי אני ומה אני, ומה בדיוק אמור להיות לא מתאים במטפלת זו או אחרת), ושבינתיים עובדת המכון שוחחה עם המטפלת הקודמת שברחתי ממנה כל עוד נפשי בי ובין היתר אני זקוקה לסיוע לטיפול בטראומות שהיא חיזקה אצלי, במטרה לבדוק אפשרות שאחזור לטיפול אצלה. כשתהיתי למה לעזאזל דיברו איתה לגבי, ועוד אחרי שפניתי והבהרתי למה הפסקתי את הטיפול אצלה ושאני מעוניינת במטפלת אחרת, העובדת טענה שאני אמרתי שאני רוצה לחזור אליה... על זה אמרתי לה שלא רק שאמרתי את ההפך המוחלט, אם הייתי רוצה לחזור אליה הייתי פשוט מתקשרת אליה, ולא רודפת אחריהם בהקשר למטפלת אחרת
.
&nbsp
בסופו של דבר היא אמרה שאני יכולה להתקשר למטפלת שהייתה לי לפניה, זו שלא עשתה את הטיפול כי התעקשה שאני אגיד לה מה אני אוהבת לעשות ובזבזה את כל הפגישה על זה. אני אמרתי שאם הם ידברו איתה והיא תסכים לקבל אותי ותתחייב לבצע את הטיפול בלי הקשקושים האלו אני אהיה מוכנה לתת צ'אנס, אבל מסתבר שהם לא מוכנים לעשות את זה וגם לא מוכנים באופן כללי לסייע, כל העסק הזה יצר אצלי בלאגן של ממש, אני באמת לא מבינה למה הם כל כך סיבכו את העסק ולמה כל הבלאגן הזה.
&nbsp
מה כבר ביקשתי? טיפול פרטי בתשלום מאוד לא סמלי אצל מישהי שלמדה שנים את התחום ומזה היא מתפרנסת? מה כל כך מוגזם בזה?

מ י w ה י

New member
למי שתהה מה קורה איתי

פניתי למטפלת ממקור אחר, אין לי מושג מי היא ומה היא ואני מקווה שדברים יזוזו איתה, אני כבר עייפה מכל העסק הזה ומהחזרה על עצמי.
&nbsp
במקביל, גיליתי במקריות שהמטפלת הראשונה שלי בEMDR היא מטפלת מאוד לא מנוסה, ויש סבירות גבוהה שאני הייתי מהמטופלים הראשונים שלה, מה שדיי הפיל אותי כי אני נחשבת למקרה מורכב מהסוג שממש לא מתאים לשלוח למטפלת מתחילה, ובהתחשב בכך שהגעתי אליה דרך מכון ולא באופן אישי הייתי מצפה לקצת יותר אחריות, כמו שעכשיו הודיעו לי במכון אחר שמעדיפים שלא להפנות אותי למטפלת מסוימת בטענה שהיא לא מתאימה אלא רק לאחת משתי המנוסות ביותר שיש להם. באופן אישי היא בנאדם מקסים והתחברתי אליה אישית, אבל בטיפול זה לא עובד ככה, והעובדה שהיא לא מנוסה מסבירה כמה קטעים נוספים שהיו נקודות שפל במסגרת הניסיון לקבל טיפול.
&nbsp
מהצד השני, אני תוהה אם מישהי מאוד מנוסה ייתכן שתהיה גם שחוקה, הקטעים שהפילו את הטיפול עם המטפלת הבאה שהייתי אצלה בטיפול יחסית ממושך גרמו לי לתהייה אם יש פה קטע של שחיקה ולא רק של אי הבנה.

הנסיון מצטבר עם השנים

השחיקה זה דבר שיכול לעלות ולרדת.
אני מאמין שאם תיפגשי עם המטפלת המנוסה -
תוכלי לחוש אם היא שחוקה או שיש לה זיק בעינים.
שתפי אותנו.

למעלה