אז איך זה יגמר???

יש חילוק אחד בין מה שאתה מדבר עליו לדיון

את/ה מדבר/ת על מה שקורה במציאות. השאלה שעלתה פה היא למי יש את הזכות. לא מה קורה באמת. אם מה שקורה קובע את הזכות, רוברט אינו חמס, רנלי גם לא, רוב לא... בעצם אף אחד לא. אם יש חוקיות מסויימת שקובעת את הזכות, יש מקום לדיון.

tanj

New member
אני בן...

קודם כל השאלה היא בעצם המושג לגיטימיות ופירושה בז'רגון של ימי הביניים (שעלייהם מבוססת הסידרה פחות או יותר). בעיני אנשי ימי הביניים, בית אצולה שהצליח ליצור מלוכה או להשתלט עליה, הפך ללגיטימי ומקובל תוך מספר דורות קצר, כך שכמו ויליאם הכובש, כך גם הטרגרייאנים הפכו לגיטימיים. אפילו משפחת ליסטים או שודדים שהשתלטו על אדמות והכריזו עצמם ריבון עליהן, הפכו תוך מספר דורות למשפחת אצולה מקובלת,לגיטימית ומכובדת. מה היה נהוג בווסטרוז, אני לא כל כך זוכר כי קראתי את הספרים מזמן אבל כמדומני שאאיגון איחד את שבע הממלכות לאחת ולכאורה הבית שלו, טרגריאן, הוא המחזיק במונופול החוקי על השלטון.

nathaliesh

New member
אם כבר הולכים כ"כ אחורה

אז האנשים הירוקים הם המלכים החוקיים ובראן הוא הדבר הכי קרוב לאיש ירוק שיש לנו

סטיה מהכוונה הכללית.

האנשים הירוקים הם מסדר שמשרת מטרה מסויימת. שימור של מסורת ואולי אפילו של ידע. לאנשים הירוקים אין אזרחים שהם מייצגים, אין קהל ואין תמיכה. האנשים הירוקים מעולם לא שלטו ולא יצגו כוח שליטה. לעומת זאת, לאנשים שמוצאם משבע המלכויות, בנים וצאצאים לשושלות ששלטו יש זכות. הם מלח הארץ. לא כובשים זרים. יש להם בסיס תמיכה בהם. הם לא מבססים את המלוכה שלהם על טרור וכוח נטו...

nathaliesh

New member
מתנצלת, זה היה הומור ../images/Emo13.gif

הייתי צריכה להסביר את עצמי טוב יותר, כי לא פעם קורה שאני מצחיקה את עצמי בלבד
אם אני זוכרת נכון בין האנשים הירוקים היה מסדר של אנשי ידע (כמו נאמר מלומדים) אבל לפני בוא האנדאלים או האנשים הראשונים (לא זוכרת את הביטוי) - ווסטרוז הייתה מיושבת ע"י אנשים ירוקים, לא? בהחלט יכול להיות מאוד שאני טועה, את רוב המידע הזה לואין נותן לבראן באחד הספרים הראשונים ואני כבר לא ממש זוכרת.

ילדי היער..

בעידן שחר העיתים ווסטרוז הייתה מאוכלסת בילדי היער. אז פלשו ראשוני האדם ונלחמו בילדי היער. לבסוף כרתו ביניהם שלום. נדמה לי שזה פתח את עידן הגיבורים. לבסוף באו האנדאלים ודחקו את ראשוני האדם וילדי היער. האנשים הירוקים מנסים לשמר את הידע והתרבות של ילדי היער, אבל הם לא ילדי היער ואפילו לא חייב להיות שהם צאצאים של ראשוני האדם. זה מסדר שאנשים מצטרפים אליו.

nathaliesh

New member
ידעתי שבלבלתי משהו ../images/Emo13.gif

אז הכוונה שלי היתה לילדי היער ולא לאנשים הירוקים. תודה על התיקון.

אסור לשכוח כמה דברים

טיריון וואריז יודעים לבטח את האמת על ילדיה של סרסיי. ככה גם אצבעון. בקשר לדאני. אין שום הכרח ש"להתנהג כמו טארגריין זה להיות אאריז. באריסטאן סלמי הזכיר שג'איהאריז (נראה לי) אמר לו שטארגריינים מתחלקים לשני צדדים של מטבע. טירוף וגדולה. ג'איהאריז בעצמו היה בצד הגדולה. ראיגר, אאיגון החמישי, באילור שובר החנית וגם באילור שמת בקרב באביר הבלתי משוח. בסוף סופת החרבות אנחנו רואים שבאריסטן מתחיל לספר לדאני את האמת על מה שקרה וקורה בווסטרוז. לא התמונה הסובייקטיבית המעוותת שקיבלה מוויסרייז המטורף. אפשר לברבר כמה שרוצים על מלך חוקי (שאני מפקפק בחוקיותו) ועל חובה כלפיו. מטומטם מי שידרוש מאדם למות בשביל מלך מטורף כלשהו בגלל פשע שלא ביצע. אאריז רצה את ראשיהם של רוברט באראתיאון ונד סטארק בגלל..? שהוא מטורף. אאריז היה מוחה את זכרם של בתי באראתירון וסטארק. מישהו פה חושב שהם היו צריכים ללכת כצאן לטבח? חוץ מזה, אם דאינריז תחפש לנקום בכל אחד שיש צד שגרם עוול לבית טארגריין, היא תמלוך על ערימה גדולה של אפר. לא. באריסטאן ילמד אותה, וטיריון, ועוד.

amberos

New member
../images/Emo58.gifלפי דעתי

האחרים יבואו ויכבשו את כל ווסרוז וכולם ימותו

../images/Emo45.gif

אני מוסיף: האחרים יבואו ויכבשו את כל ווסרוז וכולם ימותו, ואז גם האחרים ימותו

איך זה ייגמר...? [ספויילר]

פעם חבר אמר לי בבדיחות הדעת שכנראה הדמות היחידה שתישאר בחיים בסוף זה דווקא וולדר פריי הקשיש שנראה שהוא עומד למות בכל רגע... מה באמת יקרה? באמת שהקסם זה לא לדעת. קראתי קצת תיאוריות על מה כנראה יהיה בעתיד, ואני חייב להגיד שכל ההתעסקות בזה קצת הורסת לי את ההנאה לקראת הספר הבא... אני מעדיף להשאר תמים ולהיות מופתע, בתקווה שמרטין ישבור לי את הלב רק כמות קטנה של פעמים, ויתן גם רגעים של נחת מדי פעם...

למעלה