אז איך זה יגמר???

ellendili

New member
ספויילר

יש תאוריה שאומרת שטיריון הוא בנו הממזר של אייריס מג'ואנה לאניסטר. זה מסביר את המשיכה שלו לדרקונים שאופיינית לטארגריינים. וגם העובדה שהוא גמד יכולה להצביע על דם טרגרייני- פגם גנטי כתוצאה מנישואין בתוך המשפחה במשך דורות. כמובן שאין הוכחומת... אבל אני בעד

nathaliesh

New member
סליחה, הכוונה הייתה איך הוא

אחיה למחצה. ג'ון הוא האחיין.

אמאלשני

New member
../images/Emo58.gif לסטאניס אין הוכחות

וגם כולם חושבים שהוא משוגע. מה שיטה את הכף סופית לטובת דאינריז זו הוכחה שלרוברט אין יורשים. מה שהצית את מלחמת 100 השנים בין אנגליה לצרפת היה שמלך צרפת מת ללא יורשים ואז מלך אנגליה טען לכתר צרפת עקב קרבת דם רחוקה למלך שמת. במידה ויוכח שלרוברט אין יורשים אז הלגיטימציה של דאינריז תעלה גם בקרב השולטים במעלה מלך שיבינו שהיא היחידה שיש לה איזשהי זיקה לכס הברזל. אני מהמר שסטאניס ינסה לגייס את כוחות הרשע מהצפון נגד הדרקונים של דאינריז. אחרי שהוא ימות אף אחת לא יוכל להתנגד לה. מצד שני - אם ראיגר וליאנה התחתנו בסוף (אני לא זוכר אם פוליגמיה מותרת אצל הטארגאריינים - מישהו זוכר?) אז ג'ון הוא היורש החוקי ולא דאינריז (אני מניח שגם בווסטרוז הולכים קודם לגבר ולא לאישה), במקרה זה חבל שהוא לא לקח את ההצעה של סטאניס בזמנו.

nathaliesh

New member
לא דובר על הוכחות(ספויילר'ס! כמו שאומרת ריבר)

שאלת על "מי עוד יודע". לסטאניס אמנם אין הוכחות אבל הוא חושד ומפרסם את חשדותיו. בגדול כל מי שהייתה לו הוכחה מת, או בעל אינטרס שלא לפרסם את זה. גם קוואן לא יודע כי יש לו הוכחה (או לפחות לא ידוע לנו שיש לו הוכחה) אלא כי הוא מעריך או חושד שזה המצב. התיאוריה שלי היא אחרת- אחת משלוש- או שפשוט כל ילדי לאניסטר יהרגו וגם סרסיי תהרג או שיהיו מספיק אנשים שיאמינו לחשדות או שיהיה להם אינטרס להאמין לחשדות, או ואני מאמינה שיש סיכוי לא רע בכלל שזה יקרה-ג'יימי בעצמו יתוודה או יספר שהילדים שלו ובכך יפוצץ את בועת יורשי רוברט. לגבי ג'ון - אני לא בטוחה שבעולם של ווסטרוז הגבר בא לפני האישה, במלוכה, אבל זה לא רלוונטי בכל מקרה כי כבן של ראיגר (גם אם כסוג של בן לא חוקי מאישה אחרת) הוא בעדיפות לפני דאני, בן בא לפני אחות. לדעתי גם אם זה יתגלה ואכן ראיגר אבא שלו, הוא יוותר על הכיסא לטובת דאני, ג'ון לא בן אדם מהסוג שיזנח את השבועה שלו למשמרת הלילה ואם הוא לא זנח אותה ע"מ למחוק את הממזרות שלו ולקבל את וינטרפל, הוא לא יזנח אותה בשביל כס הברזל.

ניר4819

New member
ספויילר

אם אני לא טועה, הנבואה לגבי מותה של סרסיי אומרת שהיא תראה כל שלושת הילדים שלה מתים לפני שיהרגו אותה בעצמה, ולכן התיאוריה שכל ילדי לאניסטר ימצאו את מותם נראית לי הגיונית, ולו בגלל שסרסיי חייבת למות (ותחת ידיו של טיריון, כמובן).

אמאלשני

New member
../images/Emo58.gifממזר בשום מקרה לא יבוא במקום ילד חוקי

גם לרוברט יש הרבה ממזרים - אבל אף אחת לא סופר אותם. שימי לב שסטאניס הציע לג'ון לשנות את הרישומים כאילו נד אימץ אותו כדי להכתיר אותו.

ellendili

New member
../images/Emo58.gif

אבל יכול להיות שריאגר וליאנה נישאו בחשאי ואז ג'ון לא ממזר. בכל מקרה, הוא לא בא בחשבון. הוא נשבע למשמר השחור ובכך וויתר על כל זכויות הירושה שלו (אם היו כאלה ואם לא.) וזה שהוא סירב לסטאניס קצת ביאס כי הוא היה יכול להית שליט מצויין. אבל זה ג'ון. ובזה הוא דומה לנד. ועל זה אני אוהבת אותו (בין השאר).

nathaliesh

New member
אתם שוכחים משהו מאוד חשוב (ספויילר!)

רוב, מתוף סמכותו כמלך בצפון, כבר הפך את ג'ון לבן חוקי וליורש החוקי שלו. רק שג'ון לא יודע מזה. האם המסמך קיים? האם אחד מהעדים לחתימה יידע את ג'ון על כך? אני מניחה שנגלה בספרים הבאים...

ellendili

New member
מה? מתי זה קרה??

ונכל אופן לא נראה לי שזה משנה. אלא אם כן יפזרו את המשמר, ג'ון לא יקבל עצמו שום ירושה, לא של רוב, לא של ריאגר..ולא של אף אחד אחר.

ellendili

New member
ובכלל.. ספויילר.

אנחנו שוכחים שגם אם לג'ון יש את כל הזכויות שבעולם לכס הברזל וגם אם הוא יחליט כן לנסות ולכבוש את מעלה המלך...מי ייתן לו? אולי בצפון יתמכו בו, בתור הבן של נד סטארק ואחיו של רוב. אולי. אבל בשאר הממלכה? מי הוא בכלל? מי שמע אי פעם על ג'ון סנואו בארצות הדרומיות לתעלת קיילין? למה שהאצילים יקבלו אותו? למה שפשוטי העם יקבלו אותו?? למה שמישהו בכלל יסתכל לכיוון שלו?. הוא צריך להביא אחריו את כל לוחמי הצפון (ולא נשארו הרבה אחרי חתונת הדמים וכל הקרבות עם לאניסטר והפלישה של אשה) ואת כל הפראים. וקצת רפאים ואחרים כדי שיהיה לו כח משמעותי שיוכל לעמוד מול שאר המתחרים. אתם יכולים להגיד את אותו הדבר על דני..אבל לדני יש דרקונים! וזה מה שיכבוש בשבילה את כס הברזל. אין משהו שמשכנע יותר ממפלץ חורק אש שנשמע לפקודותיך. וג'ון? ג'ון ירכב על דרקון למלחמה עם האחרים. ואם הוא ישרוד אותה אז הוא יחזור למשמר כפי שנשבע.

nathaliesh

New member
שכחתי לענות קודם

זה קורה בסופת החרבות נדמה לי וקייטלין כמובן מתנגדת לזה בכל עוזה. לגבי מה שכתבת מסכימה איתך לגמרי. אני גם לא חושבת שג'ון היה מנסה לכבוש. השאלה מה היה קורה אם דאני הייתה כובשת את ווסטרוז ואז מגלה שג'ון הוא הבן של ראיגר (נניח בן חוקי שלו ושל ליאנה). האם היא הייתה מוותרת על הכיסא עבורו? לא יודעת אבל אלו שאלות שמעניין ונחמד לחשוב עליהן

nathaliesh

New member
מסכימה איתך

זה די מה שכתבתי בפוסט המקורי, אבל זה כן מעניין אם ג'ון היה מגלה את זה איך הייתה ההתלבטות שלו, למרות שאני חושבת כמוך שהוא דומה מדי לנד והוא לא היה מוותר על שבועתו למשמרת הלילה (במיוחד עכשיו שיש לו אחריות כמפקד), בכל זאת חלק ניכר מההחלטה שלו לסרב לסטאניס כפי שהוצגה זאת המחשבה על "איזה אח גוזל מהאחים שלו את מה שמגיע להם", אם הוא היה יודע שזה הרצון של רוב ולא "גזילה" מי יודע מה הוא היה עושה... אישית אני חושבת שהדרך היחידה שג'ון יוותר על משמר הלילה זה אם יראו לו שיש לו מחויבות ואחריות גדולה יותר.

ellendili

New member
אולי...

אבל בכל מקרה, לא חושבת שדני הייתה מוותרת על הכס בשבילו...אחיין או לא אחיין, הוא קודם כל סטארק. אני מקווה שהיא תשתף איתו פעולה ולא פשוט תטבח בכל מי שהיה קשור איכשהו למרד באבא שלה. ובקשר לגזילה/ לא גזילה.. בל נשכח שרוב עשה את מה שעשה כשחשב שבראן וריקון מתים (וגם אריה לצורך העניין) וסנסה נשואה ללאניסטר. אבל אנחנו יודעים שהבנים וגם אריה בחיים. אז אם ג'ון (בניגוד לכל מה שאנחנו חושבים עליו) כן יחליט לקבל על עצמו את השליטה בווינטרפל, מה יהיה לבראן להגיד על זה? (טוב, נניח שבראן וג'ון יצליחו להתגבר על זה, הם תמיד היו קרובים ובראן לא טיפש, הוא יבין שג'ון פעל ממניעים חיוביים) אבל סנסה? הרי היא היורשת החוקית של ווינטרפל (לאניסטר או לא לאניסטר), והיא אף פעם לא חיבבה את ג'ון. ועוד אחרי הבי"ס שיעביר לה אצבעון..בכלל היא תתחיל לראות בכולם אויבים. זה עלול להתפתח למלחמת אחים בין הסטארקים. וזה יהיה ממש ממש גרוע. ממש.

ellendili

New member
זה יהיה

מרד בלקפייר All over again אבל לא בא לי...ילדי סטארק המאוחדים הרבה יותר קורצים לי

פוליגמיה מותרת אצל הטארגראיינים. הכל מותר.

אם מותר להשיא אח לאחות, הפוליגמיה תיאסר? אבל העובדות פשוטות. אאיגון נישא לשתי אחיותיו. וגם הבאים אחריו בשושלת עשו ככה. לפי מה שקורה עם דאני יכול להיות שתהיה גם פוליאנדה (ריבוי בעלים לאשה אחת).

אני יכול להתווכח גם על החוקיות של דאני.

כמו שכבר הבעתי את דעתי בפורום בעבר, לטארגראיינים אין שום זכות על ווסטרוז. הם זרים, וואליריאנים שכבשו באש ודם וסולקו באש ודם. הזכות שנתנה להם, היא הזכות שלקחה מהם. הייתי אומר שיש לרוברט יותר זכות כי בו מתחילה תמכו 4 בתים גדולים. אאיגון הכריח את כולם לתמוך בו.

tanj

New member
פלישת הטרגרייאנים אינה פוסלת לגיטימיות שלהם

הסטורית, מלכי אנגליה החלו בויליאם הכובש שהיה נורמני דובר צרפתית. במשך מאות שנים רוב האצולה באנגליה היתה נורמנית והמשפחה הנוכחית הגיעה מגרמניה במאה ה 17 . בימי הביניים באירופה לגיטימיות של בית מלוכה לא נפסלה בגלל שהם פולשים או כובשים. גם באנגליה היה איש שגירש בדם ואש את "הפולשים"- אוליבר קורמוול. אבל בסוף לא רק שהמלוכה חזרה, אפילו מלך קתולי!

למעלה