היה בסדר, כזה... ../images/Emo4.gif
או במילים אחרות, היה מדהים. מתי בפעם האחרונה הסתיים מפגש פורום אחרי אחת בלילה? נדמה לי שזה שיא. נדמה לי גם ששברנו את השיא של משך המפגש; השיא עד אתמול עמד על שש שעות; המפגש אמש נמשך למעלה משבע שעות ברוטו - כלומר, לא כולל הזמן שהוקצה להתחמקות מנמלים גדולות ועוקצניות, טיפול בנפגעים ומלחמת חורמה ביצורים השחורים והפעלתנים האלה. מעולם לא נראתה כמות כה גדולה של חמלה כפי שנראתה אתמול על הדשא של רינתיה, עת יותר מתריסר אנשים רוחניים עזרו לנמלים להתאחד עם האינסוף בדרך לגלגול הבא. ופרט לכל זה, היינו תריסר אנשים + מארחת שלא מהעולם הזה. בהחלט מסה קריטית של חיוכים. ואם דיברתי עד עכשיו רק על מספרים וסטטיסטיקות, זה רק משום שהושפעתי עמוקות מדב לבן, שסיפר בעיניים חולמניות על אהבתו לתחום. אבל חברים יקרים, זו לא היתה רק הכמות, אלא גם האיכות. האיכות של קבלת הפנים של הילה, שגרמה לי להרגיש בבית מהרגע הראשון. האיכות של המאכלים המדהימים, שנאלצנו להמתין לפני שיכולנו לזלול אותם כי מיכל נכנעה ללחץ הקהל, לדרישה לתוכנית אומנותית ולרצון לבדוק איך אפשר לשלב שיאצו עם מוזיקת רקע, שהפעם זנחה את הרפטואר הנדוש של שירת דולפינים ורחש עלוות יערות טרופיים ובמקום זאת באה מהקצה השני של המושב, מאיזו מסיבת יום הולדת קולנית, ואיך לומר - באה לידי ביטוי בשירי קריוקי מגוונים שנעו בין טראנס פרוגרסיבי לקאברים של פאריד אל אטרש, כשהם מבוצעים על ידי צעירים שראו יותר מדי "כוכב נולד", וסבורים בטעות שכישוריהם המוזיקליים מתירים להם לשיר מחוץ למקלחת... עם זאת מיכל עמדה במשימה בכבוד ראוי לציון. איכות, כמו שאמרנו, ולמיכל יש את הידע והיכולות האיכותיות לעשות את זה בהצלחה. אהבתי את העובדה שהיא בחרה להעביר חימום ארוך, ממש ארוך, ושהיא האריכה אותו אפילו עוד יותר במיוחד עבורי... ולאחר מכן התמקדה רק בדבר אחד, וליתר דיוק שניים: הצורך להיות קשובים לעצמנו במקביל או אף לפני שאנחנו מקשיבים לאחר, וכן רחשי הכבוד לאדם שבו אנו נוגעים. זה היה מקסים, ואפילו הילדה שצרחה מאי-שם את "יום שישי, את יודעת, יש בעיר מסיבה", לא הצליחה לפגום בקסם המתמשך, שהסתיים לאחר שישבנו במעגל שלובי ידיים והרגשנו את הלב. לאחר מכן ניגשנו לחלק המרכזי של הערב. נכנסנו לבית היפהפה של הילה ושקענו בזלילה חסרת רסן של סלטים מדהימים, לחמים מעולים, פשטידה שמיימית ומטבלים מצויינים. זה הזמן לרשום את המתכונים, חבר'ה. מי שלא ירשום את המתכון, יצטרך להביא את המאכל שוב בפעם הבאה. לשיקולכם. ולסיום, בעוד רובנו מפוטמים ושוקעים בנחת בשיחות נפש, שמחתי לגלות שיש כאלה החושבים שצריך להמשיך לאכול. ימית ובת זוגי האהובה הסכימו ביניהן שלקינוחים יש קיבה נפרדת, כך שהתירוץ "אכלתי מספיק" לא תופס לגבי מתוקים. לאור כל זאת פתחה בעלת הבית שיירה של תה עם חליטות צמחים ותבלינים שנקטפו זה עתה מהגינה, עוגיות מושקעות ועוגת גזר חלומית. אחרי שכולם כבר הפסיקו לנשום מרוב אוכל, הצעתי להגיש גם את טארט התותים שהבאתי. ואכן כמעט איש חוץ ממני לא טעם... הייתי אומר שזה יכול היה להיות מאכזב, אלא שלא נעים לי לדבר בפה מלא; אני עדיין לועס חתיכות מאותו טארט, אחרי שלקחתי את מה שנשאר. לא ברור לי למה לא חזרתי הביתה גם עם שאריות עוגת הגזר, אבל אני מניח שזה פשוט משום שאי אפשר לאכול את כל העוגות ולהשאיר אותן שלמות. היה כל כך כיף לשבת בסלון המפנק של הילה המפנקת, שכנראה היינו נשארים שם עוד שעות לולא האסרטיביות של אשכר, שהחליט ללמד אותנו ששיטת בייטס בכלל לא נושכת. למדנו איך לקרוא בחושך בניחותא, לדמיין את קו האופק ולקוות שמסיבת יום ההולדת של יוכבד תעבור הרחק מעבר לאותו אופק - תקווה שלמותר לציין, התבדתה בעקביות לאורך כל הערב. את הנמלים השחורות הצלחנו לנער מעלינו ללא קושי, אבל צלילי הקריוקי היכו בנו שוב ושוב ואני סבור שרק הזמן, ואולי פסיכולוג טוב, יצליחו להשכיח ממני כיצד ניסה גם המוסכניק של המושב לשיר משהו. כל הזוועות האלה גרמו לנו להרגיש שאנו זקוקים בדחיפות לטיפול, ואכן פצחנו בהחלפות טיפולים כאילו אין מחר. אם ממילא גם בימים כתיקונם עיסוקנו הוא בטיפולים לא קונבנציונליים, הרי הפעם זכינו לראות דברים עוד יותר מרתקים כמו טיפולים בארבע ידיים, שש ידיים וגרסאות נוספות (ארבע ידיים ורגל, שתי ידיים והמון רגליים של נמלים, ועוד). כשראינו שהשחר עוד מעט עולה, התפנו אלה שנשארו להעניק טיפול מרובה ידיים ואהבה להילה. אני לעומת זאת נהניתי לצפות בטיפול מרחוק ובאהובתי מקרוב. אז תודה לכל מי שהיו. להילה שפתחה בפנינו את הבית והלב, טרחה על מאכלים ולא התרגשה בקלות מהקפריזות הקולינריות שלי, ולבסוף ציידה אותי בערכת טיפוח גברית הוליסטית... למיכל שהעניקה לנו בכישרון הסברים אודות מהות השיאצו לצלילי הטברנה, ולי באופן אישי חיבוק שגרם לי לתהות למה היא מגיעה לארץ רק ארבע פעמים בשנה... לאשכר שעשה לכולנו עיניים באופן כה חינני והעביר לנו שיעור בסיסי באנטומיה של העין באמצעות אהילי החצר של הילה... לתמי המקסימה, שהחמימות שלה ממיסה אותי בכל פעם מחדש, שלא לדבר על ההפתעה המתוקה שהעניקה לי ליום הולדתי המתקרב. תודה שחשבת עליי, נפש יקרה. וגם מיסרי בבקשה ד"ש לחברתך, שלצערי לא הזדמן לי לשוחח איתה הרבה מעבר ל"תעבירי לי את חתיכת העוגה הזאת, כפרה"... לימית האחת והיחידה, שעשתה את כל הדרך מהצפון הרחוק כדי לחמם לנו את הלב בחיבוקים וחיוכים... לדב הלבן, שהזכיר לי שוב, במילים ובלעדיהן, שהחיים קצרים ויש המון אנשים נפלאים שאנחנו רואים פחות מדי... לטנקה המתוקה, שלא ראיתי המון זמן והתגעגעתי, ושמחתי כל כך לראות אותה, צמודה לברנש חייכן וחובב קומיקס... לרונית, שניאותה להפקיר את גופה בידיי ולקבל שילוב של טאו-שיאצו עם דשא-שיאצו... לאלה, שאותה ראיתי אתמול לראשונה ואני מקווה למפגשים רבים נוספים בעתיד, כי לא ממש הספקנו לדבר... ואחרונה אחרונה חביבה, לאהובתי היקרה, שמאז היכרותנו העניקה לי רגעי קסם רבים וגם אתמול בערב התלוותה אליי לערב נפלא של חברים וכיף. אז שוב תודה לכולכם. שוחחתי עם אנשים, אבל ממש לא מספיק. בכל פעם שהתחלתי לדבר עם מישהו, השיחה איכשהו הופסקה אחרי זמן קצר. כך יצא שאחרי שבע שעות, נותרתי עם תחושה של "עוד!". התענגתי מאד בחברתם של כל מי שהיו אתמול, ובמקביל חסרו לי האנשים שנמנעו מלהגיע בגלל מחלות, חוסר טרמפים, או נבצרות זמנית מכל סיבה אחרת. המסקנה המתבקשת מכל זה, כמובן, היא: צריך להיפגש יותר.