אז איך בעצם חיינו???

תלמידות שקדניות:

ציפי: אני רוצה להקשיב! אפרת: את מפירה את חוקי המחברת! כתוב שאת משתתפת באופן פעיל, נכון? (ראי עמ´ 1) עלייך לעמוד בהבטחתך! נ.ב- האם את עדיין צריכה שידוך? אני מכירה מעריץ של מייקל דתי(כיפה סרוגה). שילוב פיצוץ, הא? הדסה: ציפי??? מסכמת?! לא יכול להיות! זו בטח טעות , או שמיכל היא זו שכתבה ואני פשוט לא מזהה את הכתב... {במבט לאחור: אני?! מסכמת?!]

הרכילות:

אפרת: יש לי הערה קצת בוטה וסליחה שאני כותבת אותה אבל אשתדל בצורה הכי פחות "רכילותית". אני פשוט לא מתאפקת... לאחת מהבנות בכיתה נראה שסופת הוריקן עברה על השיער שלה. וזה מאד שערורייתי בעיני. זה בלט בעיקר בבוקר כשראיתיה מקרוב...

שששש...שלא ישמעו!:

-הדסה: על מה אתן מתווכחות? אפרת: מחזור! מיכל, אמרתי לציפה שאת יכולה עכשיו לעשות את זה ולא להיכנס להריון!!! ציפי: אני חושבת שבנות דתיות לא צריכות לדבר כך---> זה ממש לא צנוע. מיכל: בדיוק! ובמיוחד כשזה עלי!!! אפרת: אז בואו נעבור לנושא אחר. משהו יותר קליל וחביב. תדעו לכן שהאקמול הצהוב מאד עוזר לכאבי מחזור, רק חבל שהוא לא עוזר כשיש כאבי בטן כשמתאמצים לעשות קקי. אפרופו קקי- אתמול הוצאתי ת´ כלב לטיול לילי ברחבי העיר והוא עשה קקי בכמות מסחרית! שלא תדעו ... :) מיכל: בעעעעעעעעההההההה. אולי כדאי שנעבור לנושא הקודם!!!

פירוש רש"י:

רש"י: הוא עושה רושם של בחור שלוקח מרחק מבנות. יענו: מעדיף... בקיצור: שונא בנות(?!) ראיתי איך הוא שיחנ"ש (=שוחח שיחת נפש) עם ציפה (הוא עמד במרחק של 2 מטר ממנה). בעצם: מה הקשר למעלות רוחניות??? רמב"ן: הוא לא שומע לועזי, לא רואה טלוויזיה בבית כשיגדל וכו´ וכו´. צריך לבדוק את העניין. ההבדל: רש"י לא נוגע לעניין. יענו-מדבר בעקיפין. רמב"ן מעצבן אנשים, דובר אמת בלבבו ושוטח בעיה על השולחן- לא כולל פיתרון.

למעלה