אז... איך בוחרים בורד?

אז... איך בוחרים בורד?

אל תגידו לי ללכת לחנות ולהתייעץ
את זה אני יודעת. אני רוצה לקרוא לבד ביקורות אמינות ולהבין מה אני צריכה ומה יכול להתאים לי מבין המבחר שבארץ.
הבנתי שאי אפשר לסמוך על good wood ודומיו... אז איפה כן יש ביקורות אמינות?

וזה שאני לא צריכה בורד אני יודעת. זה לא מתוך צורך, זה סתם פינוק ליומולדת.
הכוונה, אם לא תצליחו להניע אותי מזה, היא לרכוש בורד לאי אילו שנים, כך שיתן בסיס טוב ואפשרות להתקדם אל הרמה הבינונית.

natyh

New member
פשוט מאד

חפשי ביקורות על סקי , הטכניקה דומה מכאן תביני מהם הטכניקות הנדרשות ,
ולמה כדאי לך לקנות דיינה סטאר סולטאן ,אולי בראמת תקני בסוף סקי ותצאי מביצת הסנואבורד ...
אין יותר דברים כאלו באירופה ...בכלל .... .

HelloweeN

New member
קוראים בפורומים בלתי תלויים

(בסטייל האתר שמופיע לי בחתימה) על איזה מותגים מובילים אנשים גולשים ולמה. אחרי זה חוקרים וקוראים (שוב, REVIEWS בלתי תלויים ולא במסגרות של מותגים) על כל אחד מהבורדים ולומדים על הטכנולוגיות שלו וחוות דעת כלליות.
מכיוון שאין לך את האפשרות לנסות את כל הבורדים בעצמך, זה הכי טוב שאפשר להגיע אליו.

הוא נותן לינקים לאתרי מכירה

אבל לא מוכר בעצמו. דווקא ניראות סקירות יחסית מקיפות ואובייקטיביות.

daniweb

New member
בנוסף, את יכולה להתכתב איתו לשלוח

לו מיילים, הוא עונה בשיא הרצינות, ללא תמורה ונראה מאוד אובייקטיבי.
מצד שני אני מניח שהם בודקים רק את מה ששולחים להם בחינם :)

Ori Yaary

New member
מנסים....

אין תחליף לניסוי בשטח, זה מה שלמדתי מתחום האופניים והבורד.
זו גם הסיבה שאני לא מחליף את הביינדינגז המחור&נים שלי (K2), פשוט בגלל שלא הצלחתי לגלוש על אחרים ולא מעוניין לרכוש שוב בלי לנסות.

איך מנסים בשטח? מפשפשים באתרי האינטרנט של אתרי הסקי הגדולים יותר, או יצרני הציוד, ובודקים מתי יש DEMO DAY באתר החביב עליך, ומנסים לתאם את החופשה למועד זה

פשוט? לא, ניתן ליישום עבור כולנו? לא ולא, אבל הכי אפקטיבי שיש.

THESC

New member
צודק

ביקורות באתר אינטרנט זה נחמד
אבל הם לא תחליף לתחושה על השלג.
גלשתי על בורדים חדשים, מודרנים ויקרים שקיבלו ביקורות מעלפות, הם לא היו כאלה להיט בשבילי. עם בורד זול יותר היה לי ממש כיף.
ברור שזה רק עניין של התאמה לסגנון גלישה המעפן שלי (-:

איל שחר

New member
לפני שקניתי מגלשים לזוגתי ולי, קראתי ושאלתי

הרבה כאן: epicski
הרבה חבר'ה שיודעים הרבה ושמחים לשתף בידיעותיהם.

meirone

New member
גם מאתרים מסחריים אפשר ללמוד הרבה.

כדי לצמצם את השפע הלא הגיוני, תתחילי משתי שאלות - מה סגנון הגלישה המועדף? מה המחיר שבא לך להשקיע?

קודם כל תשאלי את עצמך מה את אוהבת? סביר שאם את מתחילה, את תעדיפי All mountain. זה אומר שזה קרש שמתמודד יפה עם שלג עמוק,מסלולים מגובששים, וגם יאפשר לך קצת להשתעשע בפארק. אם יש לך העדפה לפארק חפשי All-mountain Freestyle. אם יש לך העדפה למהירויות גבוהות ומסלולים חפשי All mountain Freeride. אני אישית עשיתי את תקופת המעבר ממתחיל לבינוני על קרש Freeride שמטיס אותך ל-80 קמ"ש אפילו במסלולים אדומים, ועכשיו, אחרי 6 שבועות על מסלולים ושלג עמוק, אני מחפש קרש קצר ושובב כדי להתנסות בסגנון גלישה אחר.

לגבי המחיר - השמיים הם הגבול. מה שיותר - יותר טוב.

כן, נראה לי שאול מאונטיין הכי יתאים לי

בדמיון אני עושה שטויות בפארק, אבל מהיכרותי עם עצמי זה כנראה ישאר רק בדמיון.

shac

New member
היי טלית

ולא עלה בדעתי בכלל להגיד לך ללכת לחנות ולהתייעץ.

קודם כל - לא הייתי קונה בורד אם לא הייתי כבר ברמה שבה אני מרגיש מספיק טוב. כלומר, במקרה שלי הייתי אדיוט מספיק בשביל לקנות אחרי שתי חופשות, אבל זה היה בלהט הרגע והסייל, ובכל מקרה זה לא הוכיח את עצמו. קרש של rossignol אגב, שהעפתי אחרי חופשה אחת ביד-2.

מה כן? חופשה אחרי זה כבר שכרתי שוב, אבל בדקתי במהלך החופשה כמה בורדים מחנות ההשכרה. גם הפרשים באורך (קטנטנים, של 2 ס"מ לפה ולפה), וגם חברות שונות. בסוף? ביקשתי ממדריך סנובורד שהתחברתי אליו (בהדרכה, אבל זה גם המשיך לבירה ושעות גלישה אחר כך..) לנסות את הבורד שלו - rome rocker שנקרא agent. וזה כבר העיף אותי למקומות אחרים (העיף בצורה טובה...). חזרתי לארץ ולפני החופשה שלאחר מכן התחדשתי אצל רובי בבורד ROME, רק דגם חדש יותר. מחיר משתלם מאוד, אם אני כבר מפרגן, ואחלה בורד שבעולם ;).

בורד 'טוב מדי' עלול להיות לך מהיר ולא סלחני. בורד 'רך מדי' עלול להיות פאן צרוף בסיבובים ובפארקים המזדמנים, אבל לא להיות מספיק מהיר, אבל זה באמת אם את כבר גולשת מדהימה שהבורד יעכב אותך ולא את אותו (לא מדבר מהתנשאות חלילה... אני די בטוח שהבורד שלי יכול לעשות דברים שווים יותר בלעדיי
).

באתי לכתוב 'נסי להתעלם מהצביעה ומהגרפיקה' אבל זה שטויות. תקני משהו שגם יהיה לך יפה בעין, זה חלק מהחיוך כשקופצים בסוף כל רכבל, ות'כלס - יש בורדים יפהפיים, למה לקנות אחד שאת לא אוהבת.

אגב - הרבה יותר משמעותי בפן 'נוחות' זה הנעליים והביינדינגז. נראה לי שרק אחרי זה הקרש מורגש, אבל בהחלט הייתי משקיע קודם בשני אלו.

בהצלחה :)

נעליים נוחות יש

וברור לי שאין לי שום צורך בבורד כרגע. יש לי בורד משלי, ברטון קלאש (קרמבר) ישן לגברים שקיבלתי במתנה. קשיח מידי וארוך מידי וכייף עליו
זה לא שאני מכירה יותר מידי דברים בשביל להבין למה הוא לא טוב לי ומתי הוא מעכב אותי.
חשבתי לחפש בורד למתחילים עם אופק בינוניים, שיהיה לתקופה הזו. ממש לא חושבת שזה הכרחי. נהפוך הוא.

ושאלת מבנה: טווין או בעל כיווניות?

תוך 2-3 עונות אני אצליח לגלוש לשני הכיוונים או שממילא אמשיך רק לכיוון אחד ואז בורד בעל כיווניות גם יהיה בסדר?

ושאלת שנים: בארץ אני מתרשמת שיש נטייה למכור גם ציוד מלפני כמה עונות. מילא שלא כולם מורידים את המחיר (בסקיפס לדוגמה המחיר לעונה הנוכחית והקודמת הוא אותו מחיר) אבל מעבר למחיר: יש סיבות אמיתיות להימנע מעונות קודמות? יש שינוי טכנולוגי, אבל מעבר לכך? התיישנות החומר? משהו אחר?

למעלה