אז איך אתם התחלתם?

subatoi

New member
אני עוד לא ממש התחלתי.

ברור שמלחמת הכוכבים (יש לכם קיצור מקובל לזה? זה נורא ארוך) תמיד היתה קיימת, אבל היא לא תמיד עניינה אותי. נולדתי שנתיים אחרי הראשון, אני לא חושב שראיתי (לא חושב שלקחו אותי לראות) אפאחד מהישנים בקולנוע. אני גם לא ממש זוכר אותם בטלויזיה. אני יודע שפעם אחת ראיתי את הפרק הרביעי בטלויזיה, ואולי אפילו הקלטתי אותו, וזהו. מתישהו, כשהתחלתי כבר כן להתעניין בה יותר, וחיכיתי שיגיעו הסרטים לטלויזיה, הם אף פעם לא הגיעו. נעולם לא. עד היום אני לא מבין איך זה שהם לא מסתובבים בין מילארד ערוצי הסרטים. ואז, כששודרו חמשת הראשונים בערוץ 10, ממש כשיצא האחרון לקולנוע, אז השלמתי את החור בהשכלה, וישר אצתי רצתי עם אחי לבית הקולנוע האחרון שהציג אותו דרומה מחיפה (סינמה סיטי, השעה אחת עשרה בלילה,אני חושב. נורא נידח). אז הספקתי לראות אחד בקולנוע. וזהו. מאז ראיתי עוד פעם אחת את כל החמישה שהקלטתי, ואני עדיין ממתין לשישי, כדי להשלים את הסדרה. אני לא חושב שממש הגעתי עדיין לדרגת חובב אמיתי, אני עוד ב"למתחילים". אבל יש עוד זמן

Y. Welis

New member
זו באמת תעלומה מדוע הכבלים לא קנו

מעולם את הסידרה. או את 'המרדף אחר אוקטובר האדום', לצורך העניין. כנראה עוד נדבך לתיזת 'לוחות המשדרים' שהעלתי במאמר ההוא. מאוד מצער שכיום אין קולנועים עצמאיים שמקרינים סרטי פולחן, כמו שהיו לפני עשרים שנה ('פריז' בת"א ו'סינמה 1' ואח"כ 'בית אגרון' בירוש'). זו היתה תרבות שנעלמה, והנאה נטו שאפשר לסמוך עליה שלא תפשל. הרבה מחוויות הקולנוע הטובות שלי היו בשני הקולנועים האלה, ובעיקר ב'פריז', שפשוט *כל* סרט שראיתי בו היה אדיר. משהו קסום או קוסמי. היום יש עליו רק בית בשיר (איך שהוא מולא בטון לחזק את יסודות הבניין). היום בתי הקולנוע הם לרוב מולטיפלקסים חסרי-רגש. הישנים שעוד נותרו גם כבר לא מחדשים (אחד הטובים שבהם הוא 'גת' בת"א). אחד המקומות הבודדים ששווים משהו בנוף החדש הוא ה'סינמאקס' שבסינמה סיטי שהזכרת - הוא כולל את המסך הגדול ביותר בארץ, שעליו זכיתי לראות כמה וכמה סרטים טובים, בינהם גם הסית' האחרון, שסיפק את החוויה.

subatoi

New member
הסינמטקים לפעמים מביאים

דברים ישנים יותר, לא? אבל לעתים רחוקות, ולא מספיק מגוון, אני מניח.

Jedi Force

New member
אמממ...

אני רק אתחיל בהודעה ל"דארת טו די טו" שגם אני לא ראיתי שום סרט בקולנוע של מלחמת הכוכבים חוץ מהסרט השני. טוב, אז איך הכול התחיל? ובכן, שבסביבות הגיל 6-9 ידעתי על מלחמת הכוכבים ועל אותם "אנשים" שנלחמים בחרבות אור מגניבות, וידעתי מה זה ה-X-Wing אבל למרות הכול לא היה לי מספיק מידע על הסרטים הללו. ואגב, לא ידעתי שלמטוס קוראים X-Wing. תמיד קיוויתי שישדרו את הסרטים בטלוויזיה, ובאמת שידרו פעם אחת שהייתי בן 5-6 אבל בקושי זכרתי משהו. שהייתי בגיל 9, יצא הסרט "אימת הפאנטום", אבל לא ממש שמתי לב זה, ומאוד הצטערתי שלא הלכתי לראות את הסרט (ואז התחלתי לשחק במשחק המחשב שהיה אז לסרט וממש נהניתי!) אבל אז, בעודי בן 11 בשנת 2002, באותו ערב שישי מיד לאחר ארוחת שבת, אני רואה בטלוויזיה (בפרסומות של חדשות ערוץ 2) סמל ירוק, שלאט לאט מתבהר ורשום עליו Lucas Arts Films (או משהו כזה), בדיוק כאשר ראיתי את הסמל הזה, ידעתי בדיוק על מה מדובר ואז הופיע הטריילר המדהים של "מתקפת המשובטים". באותה תקופה יצא ספיידר-מן ומאוד התלבטתי לאן ללכת, אבל ידעתי שלסרט הזה אני פשוט חייב ללכת ושכנעתי בסוף את אח שלי שנלך ביחד. בסרט לא ממש הבנתי הכול, אבל מאוד נהניתי. שנה בערך אחרי זה מצאתי את הפורום הזה (בעזרת דן כמובן :) ) וצברתי טונה של מידע על מלחמת הכוכבים (תודה חבר'ה) ומאז אני פשוט חולה על הסדרה הזו.

akane

New member
הממממ

כשהייתי קטנה ממש , בסביבות גיל 10, זכור לי שראיתי את הסרט הראשון איפשהו. גם את השני ראיתי בגיל צעיר, אבל לא ממש התעמקתי בזה והמשכתי הלאה. לפני כמה זמן אני וחבר שלי החלטנו שאנחנו צריכים לעשות "חינוך מחדש" XD כי אני לא זוכרת את הראשונים שהם קלאסיקה. מאז לקחנו את כל הסרטים (ע"פ סדר היציאה לקולנוע) ומיותר לציין שבתור מבוגרת נהנייתי מהם פי מיליון. בכלל, הסרטים החדשים (ז"א פרקים 1-3) מרהיבים. הם נראים מעולה וכיף אפילו סתם לבהות במסך

Roonil Wazlib

New member
היו היה...../images/Emo54.gif../images/Emo211.gif

סתם...שמעתי על זה המון, אבל זה היה סתם איזה סרט של גיקים, עד ש: א. קלטתי שגם אני גיקית, אז זה סרט גם בשבילי
. סתם, לא ידעתי על מה זה בהתחלה, ואחר כך קלטתי שאני בטח ממש אוהב את זה. ב. בנדוד שלי קיבל את זה מאבא שלו שטס לחול, אז לקחתי את זה וראיתי (שני, ראשון, שלישי) והתאהבתי. אז ביקשתי מסבא וסבתא את הטרילוגיה הישנה (בעיבוד החדש) ליום ההולדת, והתאהבתי עוד יותר!

Drizt

New member
הממממ....

כשהייתי בן חמש בערך סבא שלי הראה לי את הסרטים המקוריים בוידאו אצלהם בבית...בגיל 7 בערך הלכנו כל המשפחה לראות את אימת הפאנטום נורא נהנתי מהסרט והביאו לי את הבובות של הסרט אז די התלהבתי...קצת אחרי שראיתי את מלחמת המשובטים הפכתי למעריץ והבובות מגיל 7 הפכו להתחלה של אוסף בן שלושה מדפים שיש לי היום..זהו בערך ראיתי גם את כל שלושת החדשים בקולנוע ואת הטרילוגיה הישנה גם כבר הספקתי לראות איזה 5 פעמים ברצף...

למעלה