סיפור עתיק...
לא בטוח שראיתי את הסרט הראשון כשיצא, למרות שכבר ראיתי סרטים בתקופה ההיא, או בשנה שאחריה (קיץ 78', שבו הוא הוקרן שוב), אבל אני לא זוכר משהו ממשי. אולי אני מדמיין שאני זוכר. מכל מקום אני זוכר סרטים אחרים שראיתי בגיל 6, כך שאולי לא ראיתי אותו. ה'אמפריה' אני זוכר היטב (מקיץ 1980) - זו היתה חוויה שנשארה איתי תקופה ארוכה ועמוק בתודעה, למרות שלא הבנתי דבר. תחושת המוזרות וההתרגשות עדיין זכורות לי היטב. זכור לי שכשראיתי את 'אמדיאוס' ב-85' ואת האריה של מלכת-הלילה מהאופרה 'חליל הקסם' עם הקשתות המוארות מעליה, נזכרתי מיד בסצינה בבספין מתוך 'האמפריה' וכמה מהתחושות הישנות חזרו פתאום. שלוש שנים לאחר מכן 'הג'די' כבר היה חוויה ששינתה את החיים (ולכן אולי גם הסלחנות שלי לאייווקס...), וציינה את התחלת ההיתבגרות. הסרטים אז הציגו בכל חופש כמעט, וכשראיתי את הראשון (למרות שכבר קראתי את הספרים), החוויה היתה מיוחדת. ראיתי אותם שוב ושוב ושוב בכל חופש משך 5 השנים הבאות, והגעתי לממוצע של 11-14 פעמים לכל סרט, עד שהם הפסיקו להציג (בערך ב-89'), אולי משום שהם נמכרו בוידאו. זה מוזר שכאשר הם יצאו מחדש ב-97', החוויה לא היתה חזקה במיוחד. אולי משום שהתבגרתי ולא זכיתי לראות אותם בשמונה השנים שעברו. זה היה גם משום שהכרתי כל סצינה בע"פ. מצד שני, כאשר לפני שנה כל המקוריים + שני החדשים הציגו בערוץ 10, נהניתי מאוד, ודווקא במסך הקטן.