אז איך אתם התחלתם?

אז איך אתם התחלתם?

לגיבוש הפורום, או סתם כי משעמם לי, איך אתם התחלתם את הרומן שלכם עם מלחמת הכוכבים?

מ א ג ר ט

New member
יאללה....

כשיצא אימת הפאנטום אבא לקח אותי לראות. הייתי אז רק בת 9 אבל נהנתי מהסרט. קשה לי להגיד שאני זוכרת את התגובה שלי מהסרט (נו בכלל זאת כבר כמעט הכפלתי את גילי). אחרי כמה חודשים בערך, אבא החליט שאם כבר ראיתי אחד, לא כדאי שאני אבין מה הלך? אז השגנו את המארז של הטרילוגיה הותיקה, רכשנו וראינו. וראינו. ושוב וראינו. ואז המשכתי לראות לבד... אבא נטש. ליומולדת הבאה כבר קיבלתי את גרסאת הוידאו של אימת הפאנטום ואז הבנתי את הקשר בן אובי ואן הזקן לאובי ואן הצעיר (אני זוכרת את הרגע המאושר). משם זה בטח ממשיך כמו רוב המעריצים- ראיתי את הסרטים כשהיה/לא היה לי מצב רוח, עם חברים, כשהייתי חולה בבית... לפני שיצא מתקפת המשובטים כבר הייתה לי מודעות גבוהה לסדרה וכבר הצלחתי לקשר את את הילדון הבלונדיני לנמוך הלא-ממש-בלונדיני. אחרי שראיתי את הסרט הזה וכבר היה ברור לאן הכל מוביל, (ובהזדמנות זו התבגרתי וגיליתי את האינטרנט) חרשתי על תמונות, שומרי מסך, סרטונים, בדיחות, חולצות וכו'. ועד שיצא נקמת הסית' כבר הייתי בטירוף מוחלט שכלל חוסר יכולת ללמוד למבחנים מאוד מאוד חשובים (ירידה בציונים- אתם אמרתם). אז אולי אני צעירה מדי כדי להיות מאלו שראו את המקור בקולנוע... אבל עדין ראיתי 3 מהם על המסך הגדול!

וואלה...

נראה שאני ואת היחידים שלא נולדו עוד כשיצאו הישנים, אה? ולמרבה צערי אני היחיד שראה רק אחד בקולנוע...

מ א ג ר ט

New member
מה דעתכם...

שנבדוק האם אפשר להקרין אותם מחדש על המסך הגדול? נגיד באיזה אירוע מיוחד אהם אהם... *טוב טוב, אני אפסיק לשטוף לכם את המוח*

שאבא שלי היה בין 17 בערך...

שאבא שלי היה צעיר הוא ראה את מלחמת הכוכבים "תקווה חדשה" בקולנוע בפריז, מאז הוא מעריץ כבר 30 שנה! ואז גם אחותו של אבא שלי התאהבה בסדרה וקנתה את כל ספרים, ואני בזבזתי את כל דמי הכיס שלי וקניתי את כל הסרטים (אם עזרה קטנה של אמא)...

ממש לא...

היא לא קנתה את כל הספרים אבל היא קנתה המוןןןןןןןןן ספרים עד כדי כך שאין להם מקום לאחסן אותם!

יודה7

New member
גם אני עוד לא נולדתי שיצאו הישנים..

ויש לי וידוי קטן..... התמכרתי לפני פחות משנה אחרי שכבר כולם יצאו ולא יצא לי לראות אפילו אחד בקולנוע..... איזה ביאוס לי =(

זה בסדר...

אני התמכרתי בערך שנה לפני השלישי, וזה בסדר לא לראות אותם בקולנוע (אני ראיתי את המשובטים על מסך גדול אבל לא בקולנוע, אבל חוץ מזה ראיתי את כולם בוידיאו). למרות שהייתי ממליץ כמו שמאגרט אמרה, לראות את כולם על מסך גדול, עוד פעם (או פעם ראשונה). האמת היא שבדיוק אתמול חשבתי על זה ועמדתי להציע את זה, אבל אני רואה שהקדימו אותי

Y. Welis

New member
סיפור עתיק...

לא בטוח שראיתי את הסרט הראשון כשיצא, למרות שכבר ראיתי סרטים בתקופה ההיא, או בשנה שאחריה (קיץ 78', שבו הוא הוקרן שוב), אבל אני לא זוכר משהו ממשי. אולי אני מדמיין שאני זוכר. מכל מקום אני זוכר סרטים אחרים שראיתי בגיל 6, כך שאולי לא ראיתי אותו. ה'אמפריה' אני זוכר היטב (מקיץ 1980) - זו היתה חוויה שנשארה איתי תקופה ארוכה ועמוק בתודעה, למרות שלא הבנתי דבר. תחושת המוזרות וההתרגשות עדיין זכורות לי היטב. זכור לי שכשראיתי את 'אמדיאוס' ב-85' ואת האריה של מלכת-הלילה מהאופרה 'חליל הקסם' עם הקשתות המוארות מעליה, נזכרתי מיד בסצינה בבספין מתוך 'האמפריה' וכמה מהתחושות הישנות חזרו פתאום. שלוש שנים לאחר מכן 'הג'די' כבר היה חוויה ששינתה את החיים (ולכן אולי גם הסלחנות שלי לאייווקס...), וציינה את התחלת ההיתבגרות. הסרטים אז הציגו בכל חופש כמעט, וכשראיתי את הראשון (למרות שכבר קראתי את הספרים), החוויה היתה מיוחדת. ראיתי אותם שוב ושוב ושוב בכל חופש משך 5 השנים הבאות, והגעתי לממוצע של 11-14 פעמים לכל סרט, עד שהם הפסיקו להציג (בערך ב-89'), אולי משום שהם נמכרו בוידאו. זה מוזר שכאשר הם יצאו מחדש ב-97', החוויה לא היתה חזקה במיוחד. אולי משום שהתבגרתי ולא זכיתי לראות אותם בשמונה השנים שעברו. זה היה גם משום שהכרתי כל סצינה בע"פ. מצד שני, כאשר לפני שנה כל המקוריים + שני החדשים הציגו בערוץ 10, נהניתי מאוד, ודווקא במסך הקטן.

ואני

אני ראיתי את הסרט הראשון(ואני מתכוון לזה של 1978) כשהייתי צעיר, בערך בגיל 6, כלומר ביום העצמאות 1985(אחרי שהסרט השני בטרילוגיה הראשונה יצא). כך החל "הרומן" שלי עם מלחמת הכוכבים. אחרי שראיתי את שני הסרטים הראשונים ושמעתי שיעשו שלישי( "שובו של הג'די"-1986), התרגשתי מאוד. הייתי רק בן 7 ורק התחלתי להתעניין בקולנוע. וכשיצאה הגרסה המחודשת של הסרטים המקוריים קניתי אותם(יחד עם הדיסק בונוס). עכשיו רק נשאר להמתין ולראות מתי יצאו סרטי הטרילוגיה החדשה(שגם אותם ראיתי, בבית אומנם אבל ראיתי), במארז של D.V.D שיכלול גם דיסק בונוס.

advanced soul

New member
אימפריה מכה שנית בערך בגיל 10-11

הסרט מדע בדיוני הראשון שראיתי (בערך מדברים על שנת 88-89), וסרט מלחמת הכוכבים הראשון שראיתי. פשוט רושם עמוק, סצינות מפחידות על ה AT AT וההקפאה של האן סולו...מצמרר.

1983 הקרינו בערוץ היחיד שיהיה אז יענו בטלביזיה החינוכית (עלק חינוכית חח) את הסרט ANH והקלטתי אותו (יש לי עדיין את הקלטת שמורה בצד) ומאז אני מכור לנושא

Y. Welis

New member
בחינוכית? מעניין

זו היתה שנה שרק בחלקה היתה לי טלוויזיה (ודווקא זכור לי 'כוכב הקופים'). הפעם הראשונה שזכורה לי בטלוויזיה היתה בערוץ 2, בשנה הראשונה או השניה שלו (93' או 94') באיזו שבת בצהריים.

DDN

New member
לא זוכר

בדיוק. מתישהו, בילדות, יצא לי לראות פה ושם ולשמוע, לראות ACTION FIGURES של הסרטים הראשונים. אני זוכר שהיה בטלויזיה את תקווה חדשה, וראיתי אצל שכן מלמטה את שובו של הג'דיי. מתישהו השלמתי את כל הסדרה.

DDN

New member
מה שכן

הרומן האמיתי התחיל כשהתחלתי לשחק בסדרת אבירי הרפובליקה הישנה. לפני זה סתם הייתי חובב של מלחמת הכוכבים. היום אני מעריץ.

"אבירי הרפובליקה הישנה"?

אי-אפשר פשוט לקרוא לזה knights of the old republic או בקיצור KOTOR? זה נשמע די איום ונורא בעברית.

למעלה