אזרחות משולשת

Karambulla

New member
אזרחות משולשת

אני ישראלי אבא שלי קיבל אחרי תהליך ארוך אזרחות פולנית ואמי קיבלה אזרחות ליטאית
האם ניתן להיות בעל אזרחות ליטאית פולנית וישראלית יחד? או שאני צריך לבחור בין ישראלית ופולנית לישראלית וליטאית

בקר12

New member
לפולין ולישראל אין בעיה עם ריבוי אזרחויות אבל

למיטב הבנתי לליטא יש. מצד שני אתה כותב שאמך קיבלה אזרחות ליטאית. האם היא הייתהצריכה לוותר על הישראלית?
מצד שלישי בשביל מה אתה צריך גם אזרחות פולנית וגם ליטאית? מספיקה אזרחות של רק אחת מהמדינות כדי להינות הייתרונות של אזרחות אירופית. חבל על הזמן והכסף.

Karambulla

New member
אמי לא היתה צריכה לאבד את אזרחותה

כן מסריקה באינטרנט יש קושי לקבל מספר אזרחויות בליטא אבל יש לזה סייגים וזה לא היה לי ברור בדיוק עם יש מגבלה ליותר משתי אזרחויות כמו"כ יש דרישות בשביל להיות זכאי לאזרחות נוספת ועל כן שאלתי בנוסף יש היתרונות לאזרחות במדינות השונות לדוגמא ליטא לא צריכה ויזה לארה"ב בעוד שפולין כן ולפולין יש הסדרי מס עם בריטניה בעוד שלליטא אין. מיפני שזה לא ברור מה הסייגים ואם הם תקפים גם על אזרחות שלישית פניתי לפה ע"מ לבדוק האם מישהוא יודעה בדיוק מה הסייגים בנוגע לליטא ואיך הם פועלים

בקר12

New member
אתה באמת בן 22 ומתעסק עם הסדרי מס בין פולין

ובריטניהי? לידיעתך כל ההסדרים האלה, אם בכלל קיימים, מותנות לדעתי בתושבות במדינה ולא קשורים באזרחות שלה.
ויזה לארה"ב מטרידה אותך? לידיעתך עדיף לפעמים להוציא ויזה מראש ל 10 שנים ולהיות בראש שקט כי גם אם אתה אזרח של מדינה שלא צריכה ויזה מראש לארה"ב עדיין יכולים לסרב לך כניסה אם חושדים בכך בגבול האמריקאי.
נושא האזרחות הליטאית מורכב כנראה וייתכן שתיצטרך מומחה אבל בכל מקרה אין לך לדעתי צורך ביותר מאזרחות אירופית אחת

בקר12

New member
נכון אבל כשמוציאים ויזה עורכים בדיקות ולכן

הסיכוי שלא ייתנו לך להיכנס לארה"ב קטנים יותר מאשר הגעה ללא ויזה (ממדינה שיש בהן פטור לויזה) וחוץ מזה עדיף להיות מסורב בארץ מאשר להיתקל בבעיות שם.
ואם כבר מעלים את הנושא, יש לאמריקאים דרישת רישום באינטרנט לפני נסיעה או כל תקופת זמן מסויימת (לאזרחי מדינות שיש להן פטור מויזה) ולמי שיש ויזה ל 10 שנים אין דרישה כזו.
בקיצור, הפטור מויזה לא להיט.

gatissima

New member
תספר את זה לכל הישראלים שגורשו חזרה

לישראל אחרי שחשדו בהם שהם הולכים לעבוד.
או לחבר טוב שלי שהגיע לארה"ב עם ויזה ובגלל שגילו שהוא הולך להשתתף בקורס קולנוע קצר הוא ישב יומיים בכלא וגורש חזרה לארצו

זה שאישרו לך ויזה לפני 7 שנים לא אומר שלא ישאלו אותך שאלות בכניסה.
הויזה בדרכון הישראלי עולה הרבה מאוד כסף ודורשת הגעה לשגרירות והמתנה בתור ארוך מאוד.

תהליך הרישום של הדרכון האירופאי באתר ה ESTA הוא קצר מאוד ועולה 17 דולר, לפני זה היה בחינם.

הסיכוי שלא יתנו לך להכנס הוא אותו סיכוי, השאלות ששואלים בכניסה הן אותן שאלות, אני יודעת כי יצא לי להכנס גם ככה וגם ככה.

היתרון של הויזה היא שהיא מאפשרת שהייה של 6 חודשים לעומת 3 חודשים שמקבלים בכניסה עם דרכון אירופאי

בקר12

New member
עשית סטטיסטיקה? את יודעת מה קצב הסירוב

למבקרים עם או בלי ויזה מראש? כתבתי שלא ישאלו אותך שאלות?

gatissima

New member
וברצינות עכשיו כי אין לי רצון להגרר לויכוח

ועכשיו, באמת, יש לי ידע בתחום הזה.

מבחינת האמריקאים ה ESTA היא ויזה לכל דבר, זה הליך שמתבצע במדינות ששיעור סירוב הויזות שם הוא נמוך מ 10 אחוזים. עדיין יש בדיקה קטנה ושטחית שנערכת כשאתה מבקש אותה.
זה נועד לחסוך בעיקר את כאב הראש וכח האדם של השגרירות באותן מדינות

כשמגיע לביקורת הגבולות דרכון אירופאי שנרשם ב ESTA או דרכון אחר עם ויזת תייר , ההליך שהוא עובר הוא זהה.

TrigATUSA

New member
אתה לחלוטין לא הבנת מה שקראת שם

מדובר בקישור במישהי שזכאית ל VWR אבל ניסתה לקבל ויזה ל 6 חודשים

היא סורבה (בדיוק באותו אופן שישראלי יכול להיות מסורב לויזה) ומאותו רגע היא לא יכולה להשתמש ב VWR יותר לעולם
סירוב ה ESTA שהיא מדברת עליו הוא הסירוב שמקבלים באתר האינטרנט ברגע שהמחשב רואה שסורבת בעבר לוויזה

ולגופה של השאלה שנשאלה כאן
קבלת ויזה מראש לא משפרת את הסיכויים להיכנס במעבר הגבול
שני התהליכים נפרדים ולא קשורים אחד בשני
בהגדרה, העובדה שלמי שאין דרכון שמאפשר VW צריך לעבור שני שלבים (בקונסוליה ובגבול), הסיכוי להיות מסורב גדול בהרבה, גם כי מדובר בשתי אפשרויות להיות מסורב במקום אחת, וגם בגלל שבתהליך הקונסולרי מציגים דרישות נוספות (כמו קשר למדינת המוצא) שאינן נדרשות במעבר הגבול

בקר12

New member
בוקר טוב לך ידידי בקנדה. לא רק שהבנתי אלא

שאפילו הבנתי בדיוק. אם היא הייתה מגיעה לגבול האמריקאי ומספרת את האמת על מטרת ביקורה אז היא הייתה מסורבת ל 3 וגם ל6 חודשים בדיוק כמו שהרבה אמריקאים מסורבים בכניסה לבריטניה.
העניין פשוט עלה בתהליך הוצאת הויזה שלה כיוון שהיא רצתה להיות שם 6 חודשים ולא 3 ולא הבינה (כמו שאתה לא הבנת) שזה בעצם חסך לה סירוב בגבול האמריקאי.
ולגבי ה ESTA אתה טועה בגדול; חלק משמעותי מהמסורבים בגבול הם כאלה שמסננים אותם התהליך הוצאת הויזה ויש המלצה לעשות למי שעלול להיתקל בבעיה כמו ביקור של בן זוג)

בקר12

New member
ותיקון למשפט האחרון:

חלק משמעותי מהמסורבים בגבול הם כאלה שמסננים אותם בתהליך הוצאת הויזה ויש המלצה להוציא ויזה למי שעלול להיתקל בבעיה (כמו למשל בביקור של בן זוג)

Nobilis

New member
בשורה התחתונה

להוציא אזרחות רק בשביל להימנע מהצורך להוציא ויזת תייר לארה"ב נשמע לי הזוי לחלוטין.

בקר12

New member
מסכים. מה עוד שלא צריך אזרחות אירופית כפולה

בשביל זה.

TrigATUSA

New member
ובכל זאת לא הבנת

למרות שנדמה לך שהבנת
ולמרות שאתה חוזר על זה כמה פעמים, בנימת ביטחון

אחזור על מה שמדובר בקישור שבעצמך הבאת, לאט ובפירוט:
1. הבחורה רצתה ויזה ל 6 חודשים
2. היא סורבה כי לא הצליחה להראות קשרים חזקים למדינת המוצא (=אין בית בבעלותה)

אתה טוען, שאם היא לא הייתה מבקשת ויזה, ובמקום זה הייתה נוסעת לארה"ב ל 3 חודשים, היא הייתה מסורבת כניסה בנמל הכניסה

זה חד וחלק לא סביר, ובעיקרון לא נכון

מה שאתה לא מבין הוא שהתהליך מראש בקונסוליה (עבור אזרחים של מדינות "חשודות" ועבור שהיות ארוכות באופן "חשוד") הוא לא תהליך
מקביל לתהליך שעוברים בנמל הכנסיה, אלא תהליך נוסף, בו מבררים דברים נוספים מעבר
ההנחה הסמוייה שאזרחי מדינות VWP אינם צריכים לעבור את המשוכה של הוכחת קשר למדינת המגורים, אלא רק לשכנע את פקיד ההגירה בכניסה שאין בכוונתם לעבור על תנאי הויזה שלהם (OVERSTAY או WORK)

דהיינו, אם היא הייתה מגיעה לארה"ב בטיסה, ומראה תוכנית טיול סבירה בכניסה, היא הייתה נכנסת בלי שום בעייה

אני מכיר רבים מאוד של אנשים בתנאי חיים דומים (גיל, מקצוע, מקום מגורים, אזרחות, מקום עבודה) כאשר מי שנסע על VWP נכנס בלי שום בעייה, ומי שהיה צריך לבקש וויזת תייר/עסקים סורב בגלל "חוסר קשר מספיק למדינת המוצא"

NOBILIS - יש בהחלט ייתרון משמעותי לדרכון של מדינת VWP, וסיבה מצויינת לנסות להוציא אותו, בייחוד לאנשים צעירים שאינם בעלי משפחה. עבור רובם זה הבדל חד משמעי של היכולת לבקר בארה"ב מול סירוב כמעט בטוח.

Nobilis

New member
טריג

האם המאמץ להוצאת דרכון של מדינת VWP (הטפסים, האגרות, הריצות, התשלום עבור הדרכון, וכו') שווה אם המטרה היא רק לטייל דווקא בארה"ב כבר בגיל 21 (ונגיד שהצעיר סורב לויזת תייר על הדרכון הישראלי מה שלא תמיד נכון - יש הרבה צעירים שכן מצליחים להוציא ויזה)?

בעיניך כן. בעיני זאת בדיחה. בסופו של דבר - כל אחד וסדרי העדיפויות שלו.

בקר12

New member
ובכל זאת תאוות הויכוח שלך חזקה מהמציאות

ביקורת הגבולות בכל מדינה רגישה במיוחד לפרופילים מסויימים של אנשים שאולי לא נמנים על רשת המכרים הענפה שלך.
אחד הבולטים הוא נשים/גברים צעירים שנוסעים לבקר בני זוג וזה ממש לא משנה אם הם מצהירים שהם באים ל3 או ל 6 חודשים.
במקרה שלה, רוב הסיכויים שהיו עוצרים אותה בגבול האמריקאי אם אם היא הייתה אומרת את האמת על מטרת ביקורה ולכן היה עדיף היה לה להוציא ויזה מראש ולבוא מוכנה לקונסוליה האמריקאית.
דבר אמנם שהיא לא עשתה ושילמה עליו אבל היה עדיף לה להיעצר שם ולא, בסבירות גבוהה, בגבול האמריקאי.

elley

New member
יכולה היתה גם לא להגיד

ולפי מה שאני רואה, מי שתאב ויכוח פה הוא אתה. כל אדם המבקש להכנס למדינה אחרת צריך להתחשב בחוקים ובתקנות של אותה מדינה, הנוגעים לכניסה אליה. החוקים ברורים וידועים (ואם לא, די בקלות אפשר בימינו לאתר אותם). לפעמים צריך להיות חכם ולאו דוקא צודק, לפעמים צריך לבדוק תתי סעיפים ולהשקיע יותר בהצגת הוכחות לסעיפים הנדרשים, המפורסמים לכולם. מי שלא עושה שעורי בית, יש סיכוי שייכשל. מה לעשות.

אני חושבת שהדיון הזה מיצה את עצמו. להכנס ל"היתה יכולה להגיד" או "היתה צריכה להגיד" או "רוב הסיכויים ש" זה דיבורים בעלמא. מה שניתן להסיק מהמקרה הזה הוא שכשמבקשים ויזה לארה"ב צריך להיות אנאליים עם הגשת הוכחות לפי הדרישות שלהם, כי אנחנו יודעים שהם קשים. זה הבוטום ליין, וכל השאר - לדעתי לפחות - נאמר כבר ולהמשיך לדוש בנושא הזה לא ממש יקדם אף אחד.

למעלה