אזרחות יוונית

מיתי

New member
אזרחות יוונית

האם מישהו בירר האם ניתן לקבל אזרחות לילדים של יוצאי יוון? ולמי פונים כדי להסדיר את זה? תודה.

Sarika

New member
שלום מיתי, פרטים על קבלת אזרחות

לילדי יוצאי יוון אפשר למצוא באתר של "ארגון יוצאי יוון בארץ ובעולם, אני מצרפת קישור. למרבה הצער הרשויות היווניות המטפלות בנושא מערימות קשיים והתהליך מסורבל וארוך. מאחלת לך הצלחה.

סורטרו

New member
אזרחות יוונית

פור קה פור קה? נו טינימוס מוסטרו פספורטו כחול לבן קון איל מגן דוד. קיין קירה לאס בואנדאדאס דה אסטה פואבלו אנטיסימיטיסמו. נו אבאסטה לו קה איזיירון אמואסטרוס קרידוס, אמואסטראס פאמיאס. דב'מוס קמינר דה ג'ינויו קה מוס אגאן פלאז'רס. אונדה אסטה לגאווה נו איי ב'רואינסיה? נו קדו אונור. מאלוגרדוס סיאן תודוס לוס גרגוס. מתה טינו אלוס UN קומו ב'וטא לה גריציה סיימפרה קונטרה מואסטרו קרידו פאיס. סיימפרה פור לוס ארבוס. איל דיו קה לוס מאטה. אסטאבאן יינוס דה אלגרייה קואנדו מאנדארון אלאס פאמיאס מואסטראס אה לוס קאמפוס דה מוארטה. אי אסטה הוי נו קייראן דאר נאדה דל רכוש גרנדה קה דשימוס אין אסטה מלדיצה טיירה. אלומאס קה אסטה הוי סון אנטיסימיט'ס. איל גוברנו גרגו אי איל פואבלו. קה נו מוס מאנקה ישראל. אי דינגונוס קה נו מוס אגה פלאז'רס.

סורטרו

New member
הבהרה בעברית

אני חושב שבשבילי להיות אזרח יווני זה חילול הקודש. קיבלנו צוואה מבני משפחתנו "זכור את אשר עשה לך עמלק" מעיי מתהפכים בקרבי לעצם המחשבה שדרכון עם צלב נישא בידיים של ישראלי בן עמי ולא חשוב לי עם זה דרכון פולני או אוקראיני. "מאסטראפוטו" שילכו לעזאזאל הם ודרכוניהם.

etica

New member
אזרחות זרה

סורטרו, הרבה עדין חושבים כמוך ולצערנו הרבה מאד חושבים אחרת.

angelici

New member
טורנטו

יא טייאנס רזון לו כמוס איזיירון אין לגארה ארה מוי פוארטה קוזה, אמה אסטה מוז'אר סטה דמנדנדו פורקה פואדה סאר כסו קריאטורה נסיו האי אי טיאנה סו אנטרסנטה פארה סקריביר לו כמו ללי דל גואברנדו דלגרסיה=יוון פור אסטו נו סקארה קאפרר,קדיונו לו כפנסה כלוטופה

רותי ב.

New member
שריקה, נכנסתי לאתר

נדמה לי שכבר באמת הבאת אותו פעם נכון? ויש בו הרבה תכנים מעניינים.

may55

New member
../images/Emo104.gif אזרחות זרה אזרחות ישראלית

נושאת באזרחות ישראלית בגאווה
אבל פור סי פור נו קה סה טופה לי את האזרחות הזרה הטורקית לקחו בזמנו היה צורך באיסקאט כשרצינו לבקר בטורקיה בגלל עסקים והאיחוד האירופאי רבים האנשים המבקשים אזרחות זרה איש איש ורצונו נכון שאנו בימים קשים וכואבים של חילוקי דברים בעם אך בואו נשאיר את הפוליטיקה מחוץ לפורום כדי שלא ניגרר בואו ונשאר חמים ואוהבים

סורטרו

New member
אין לי בעיה עם יורדים!

יש לי בעיה קשה עם דרכון כפול. זה מצביע על חוסר אמון ושוב חזרה ליהודי הגלותי. לעומת זאת מי שלא רוצה להיות אזרח ישראלי וחושב להגר אני מכבד את רצונו אנחנו במדינה דמוקרטית. מה שמרגיז אותי הוא ההתרפסות וההתבטלות בפני מי שלא רצה בנו, ועדיין לא רוצה. הקונסול היווני בירושלים אחד האנטי ישראלים ואחד האנטישמים הגדולים. למה צריך להתרפס בפניהם שילכו לעזאזאל. בקיבוץ שלנו מפעל אטמים שעושה עסקים טובים עם האירופאים ללא צורך בדרכון יווני או פולני. כנ"ל התוצרת החקלאית שלנו שמשווקת בכל רחבי אירופה. אין צורך יותר להתחזות חבר'ה הלוווו... יש לנו מדינה! תכניסו לכם לראש. אף יווני לא יגיד לך יותר "סקאטה נפאס" או יהודון מלוכלך בלי שיחטוף בין העיניים. חוץ מזה מאי היקרה מה יהיה שווה הפורום אם נדבר רק על בורקאס. פיז'ון או כיוצ"ב. יכול להיות שיש פורומים שעוסקים בעיניינים פוליטיים. אבל אנחנו אזרחים. ביוונית פוליטיס כך שהכל פוליטיקה. אם אני מציק למישהו זאת לא כוונתי. אין לי גם בעיה לרדת מהבמה. תאמיני לי היה לי מחשב אישי כשעוד לא שמעו על "חלונות" אז תיכננתי בעזרתו את המחרטה והכרסומת CNC שאותם הפעלתי. פורום לאדינו נחמד אבל אותי אף אחד לא מגביל או מבטל. לכן אני הוא שמחליט מרצוני הטוב לחפש במה אחרת ואתם אני בטוח תמשיכו בלעדיי. היו שלום.

angelici

New member
אבל למה בכעס?

נו זה מה שקוראה כשמכניסים פוליטיקה כתשובה לשאלה של חברה ולכן נעדיף "בורקאס ופיז'ון"
שים לב שגלשת מעט מהנושא בכעסך, ולכן הציעו פה שפוליטקה לא פה המקום כך שלא ירגיז אותך כלום ולא תצטרך להחטיף גם לנו בין העינים הדיו.. דיו

may55

New member
סורטרו מה קורה לך? אנחנו מדברים

ולא אמרתי להתעסק רק עם בורקאס למרות שאני אוהבת אוכל יש לנו משהו משותף - המחרטה והכרסומת CNC איש לא מגביל נהפוך הוא וזה שאמרתי שאיש באמונתו יחייה וכל אחד יכול לאמר את דעתו בלי להפוך דברים לאישיים ואתה עושה זאת למה???

terigo

New member
אני לא מותר לך ...

גם אם איני מסכים עם כל דבריך, אכבד את עמדתך. אני מכבד בעיקר את חופש הביטוי שלך, כנותך והאמת האישית תמורתה אתה מוכן גם לשלם מחיר. אכן, הימים הם ימים קשים ותהום פעורה בין העמדות החברתיות הקורעות לגזרים את העם. איני מתכוון לפתוח מחדש מחלוקת שמבקשים לסגור אבל מכננת בי תחושה שאולי, אולי יש מקום להשפיע אולי דבריו של סורטרו יפלו על אוזניים קשובות אולי הוא יצליח להשיב לנו את הכבוד האבוד. לכן אני פונה ומבקש ממך סורטרו להישאר איתנו איני מכיר אותך אישית אך הסיפורים שלך, כל אחד מהם כבשו את ליבי, בחלקם אף הביאו אותי עד סף דמעות שירת חייך, היא שירת חיי רבים בפורום הזה, שירת חייך היא שירת התחייה של העם היהודי שמתנער מעפר כמו ציפור החול. ולסיום, לו יכולתי גם אני הייתי מכה בעינו של הקיקלופ. אני מאחל לך כל טוב

אסטרלו

New member
סורטרו קרידו, אנא ממך

אל תקח כל דבר כל כך קשה
במדינה שאתה כל כך אוהב, יש דמוקרטיה ובדמוקרטיה כל אחד יכול להביע דעתו. ובכלל, אני די מסכימה איתך. מהו יהודי? אחד שזרקו אותו מהדלת וחזר מהחלון. ככה, יהודים לא לומדים להפסיק את הנדודים. אני מוצאת את זה די אידיוטי שככל שהאנטישמיות גוברת - ככה יותר אנשים מבקשים להשתייך שוב לאדמת אירופה הרוויה בדם יהודי. המניע העיקרי, לדעתי, הוא כסף. אולי יצא להם מזה משהו ברכוש או בכסף. ככה היו תמיד היהודים "סיר הבשר" יותר חשוב מהגאווה שלהשתייך לכאן לישראל. אבל אנחנו לא יכולים לעצור את התופעה, רק להביע מחאה כמוך. אל תתעצבן, זה לא טוב לבריאות קרידו.

tsiporganeden

New member
חברים נושא הדרכונים הזרים היה יכול

להיות עצוב אם: החיים במדינה שלנו היו שקטים, המצב הכלכלי היה טוב, המצב החברתי היה טוב, שכחתם שאנחנו ארץ שאוכלת יושביה? מה כל כך מעצבן בזה שאני רוצה לחיות חיים טובים, זה הכל. הכסף שלנו הולך כולו לממשלה, לי אישית לקחו פעמיים דירה שלמה איך? בשני המקרים גם ב- 1983 וגם ב- 1993 במקרה מכרתי דירה והכנסתי את הכסף למניות כדי שיהיה לי עוד טיפה לרכוש דירה יותר טוב, בשני המקרים (כן כן לגמרי במקרה) הממשלה ניווטה כך את המניות שהן נפלו ונשארתי בלי בית, כל חיי אני משלמת חובות אז לא היה כדאי שאגור במדינה שמצבה הכלכלי והבטחוני בסדר ולא הייתי חיה עכשיו ברווחה ולא בכזה עוני מחריד? בכסף שגילגלתי בשלושים ושבע שנות עבודה יכולתי לקנות 2.5 דירות מרווחות, ותחשבו על זה.

גם אני אולי החזקתי בדעתו של סורטרו

לפני שנים, לא עוד. זו היתה תמימות ילדותית - לא עוד. ולכן, אני חושבת שאם בן אדם רוצה אזרחות נוספת על מנת לשפר את חייו זכותו. וזה עדיף על כל חברי הכנסת ובעלי הצווארון הלבן שעוסקים בהטבת תנאי חייהם (בהמעטה) חייהם על חשבון האזרח הקט. מתוך דבריו של סורטרו אני מבינה את הקשיים בקיבוץ בימים אלו. אבל, זה כאין וכאפס לעומת מה שהאזרח הקטן נתקל -עדיין המערכת הקיבוצית היא חממה . לפחות בכל מה שקשור לחינוך, קיום ועוד.......... בימים אלה אני נתקלת בקשיים ביוקרטיים, לא רגילים, המבזים אותי כאדם וזאת זאת משום שבין לילה הפכתי לתלותית לחלוטין.

רותי ב.

New member
../images/Emo24.gif טיינס ראזון,

איי סיטיואסיונס קי פאסאן אסטי מודו דה פנסריוס ... ספציאלמנטה קון לה ביורוקרטיה, אי קון לה שחיתות קי קרואלידאד דה לוס מיניסטרוס אי אוטרוס... נו סה סי אין אוטרוס לוגארס דאן מאס אונור אה לה פרסונה .... נו סה. מונצ'אס קוזאס דה פנסאר אין אסטה שרשור.

../images/Emo104.gifדעתך אי דעתי

קודם-כל אני מצדיקה אותך בדעותך.אני רוצה לספר לכה סיפור אולי זה יעשה לכה קצת טוב.בעלי יליד אלגיר יש לא אזרחות צרפתית לפני 16 שנה קבלתי מכתב לבוא להתחתן בקונסוליה בשביל לקבל אזרחות צרפתית לי ולבן שלי.הגעתי לשם אם בעלי שנכנסתי לפקידה אמרתי לה אני כבר נשואה בארץ שלי בבית שלי אני מוותרת על האזרחות שלכם ובטוח שגם אני לא מעונינית שהבן שלי יקבל אזרחות צרפתית.את הצבא הוא ישרת רק במדינת היהודים (אם יש לכה אזחות צרפתית אתה צריך לשרת או שם או פה)בעלי היה בשוק יצאתי מהקונסוליה הצרפתית לפני 16 שנה ולא חזרתי אני ילידת הארץ אם כל המר והמתוק אני אוהבית את הבית שלי שנאמר ביתי הוא מבצרי.

רותי ב.

New member
נו פנסו קי אלגונו טה דישו

נו סקריב'יר פור קאדה סוג'טו קה קריס. פוליטיקה אי בורקאס אי קאדה קוזה קי פנסאס ג'וסטו פור דיזיר , אבלאר, קונטאר אור דיסקוב'ריר. בהחלט אפשר להביע פה דיעות חופשי, אבל הגיעה מישהי ושאלה שאלה, וקיבלה תשובה עניינית, לדעתי גם זה בסדר, ואין צורך להתנפל עליה, כי מי אנחנו שנדע את הסיבות שהיא רוצה אזרחות יוונית לילדיה?? פואדה סר קה אס קריסטיאנה אפילו, נו לו פודמוס סאב'ר. מוזוס סאב'מוס סולו לו קה אסטה אסקריטו אקי. נו סאב'מוס מאס דה אסטו. אי איל קה דמאנדה קוזה, סי טינמוס לה רפואסטה לי אסקריב'ימוס. נו לו ג'וזגאמוס. דה אוטרה פארטה, נו דיטינמוס אה נינגונו אל גארון קון פ'וארסה קה קדי אקי. קאדה אונו קון סו פנסריוס אי רצון. סולו סין ניירב'וס, נו אס בריא. אסטו דיגו אי פור מי מזמו. אין טודו קה אסקריב'יטס פור לוס גרגוס טייניס ראזון.

shon86

New member
החזרת עטרה ליושנה - כ ן לאזרחות

יוונית - מדוע? כי היוונים שמחים שאנישם יוצאי וון לא מבקשים הרצף נקטע היו לפני השואה 100 אלף יהודים ביווון כיום 3500 יהודים בלבד הדבר מזעזע מה שנגרם עקב השואה יוון ממשיכה אותו היא פסלה מהרישומים את כלמישלא נכח ביוון ב 1955 בפועל ניתן להחזיר ברוב המקרים את הרישומים השיטה היא שמי שניגש לשגרירותהיוונית אומרים לו ברוב המקרים אתה לא רשום כולל קרוביםש לי בני שמונים עם שפורטישן ודוברייוונית אף מדינה בעולם לא מתנהגת ככה לאזרחיה אלא שהיוונים קןראים ליהודים חסרי נתינות שמועלם לא ראו את עצמם כיוונים שמעתם טוב זו העמדה הרשמית של יוון בפועל הכל עניין אכני החזרת האזרחות היאחובה מיידית של כל יוצאיווון אתר ארגון יוצאיוון כל המידע על קבלת אזרחו החוק ומשמעותו תעשו לעצמכם טובה ותשיבו את הזכויות שלכם לגבי רכוש זה סיפור עצוב אין טעם להכנס לכך אם למשהויש תביע הלרכוש שיפהנ לארגון יוצאיוון האתר העולמיש ליוצאיווון

Sarika

New member
סליחה מנהלות,לא יכולה להתאפק!!!!!

אני חייבת להגיב. למרות היותי בת לילידי יוון, אינני חפצה שינפיקו עבורי דרכון יווני, איני רוצה להיות מזוהה עם מדינה אנטישמית שסייעה להשמיד את רוב בני משפחתי. זאת גם הייתה תגובתי בדיון שנערך בפורום מוסיקה יוונית, לפני כשנה. אולם, אסור לנו לשכוח שיוון עושה מעשה שאין לו אח ורע באף מדינה בעולם, היא משלימה את מעשיהם של הנאצים ימח שמם וזאת ע"י מחיקתם ואי הכרה בהיותם ילידי מדינתם. לאחר השואה נערך מפקד ביוון, אנשים שברחו מיוון, בגלל אנטישמיות והותירו מסמכיהם מאחור (כמו הורי) לא יכולים להוכיח שנולדו שם ולכן הם נחשבים כלא קיימים. היוונים באופן שיטתי העלימו מסמכים ומחקו שמות אנשים. יתכן שאנשים מבקשים להוציא דרכון יווני משקולים כספיים, כמו דרישה להחזרת רכוש, שזה לדעתי לגיטימי, מדוע להשאיר להם? הרצחת וגם ירשת? שילומים מגרמניה מותר?. אני מכבדת כל מי שרוצה ויכול לעבור את התהליך המסורבל ולעמוד מול השלטונות היווניים בראש מורשם ולומר - אני קיים!!! ובאשר לדרכון כפול - בואו לא נתמם, כמה מאיתנו היו מוותרים על דרכון אמריקאי ?

למעלה