אזלו תחתוניי!

lirlurim

New member
אזלו תחתוניי!

טוב, לא ממש אזלו אבל אני ממש צריך הדרכה בקשר להפעלת מכונות הכביסה... עשיתי את כל הדרך עד מרכז חורב כדי לקנות אבקת כביסה ומרכך אבל אין לי מושג איך מפעילים את המכונות ולאן מכניסים את האבקה ואת המרכך. מתנדבים להדריך? אגב, כל אסימון עולה 10 ש"ח וכבר אין שיתוף פעולה עם האגודה

lirlurim

New member
מה ביד? נראה לך?

קשה ביד! חוץ מזה שכבר קניתי 4 אסימונים...

יום.

New member
בגלל שאני לא יודעת באיזה סוג מכונה מדובר

העצה הכי טובה שלי זה פשוט לזרוק כף אבקה+כוס מרכך על התוף של המכונה. עובד יופי

יום.

New member
אתה מכניס את הבגדים לתוך מיכל מתכת

המיכל הזה נקרא תוף. תסגור את התוף ועל התוף עצמו תשפוך את הנוזל והאבקה (לשם זה ממילא מוזרם מהתאים).

stkachov

New member
לא מסובך

אתה פותח את מכסה אבקת הכביסה שעל המכונה ושם את אבקת הכביסה במגירה הראשונה, והגדולה. אני לא משתמש במרכך, אבל אם אתה רוצה אתה יכול, יש שם מגירה למרכך שכתוב עליה "נוזל" או משהו כזה. לאחר מכןו אתב בוחר את טמפרטורת הכביסה(תבחר WARM ) ומכניס את האסימון. וזהו, המכונה מתחילה לעבוד. אחרי 40-50 דקות תחזור, תפתח את התוף ותעביר את הבגדים למייבש. מספיק מפורט?

קטע חדש משנה שעברה

הטענה הרשמית אומרת שאנשים הביאו חברים לכבס אצלם וזה גרם לבזבוז. שמועה בלתי רשמית אומרת שהמנקות נהגו לכבס שם. בלי קשר, מישהו יודע אם עדיין מקבלים אסימון אחד בחינם בחודש?

lirlurim

New member
לא מקבלים

כלומר, באתי לקנות אסימונים במשרדים ואף אחד לא הזכיר את זה. שאלתי מה הסידור והאם יש קשר לאגודה ואמרו לי שפשוט קונים אסימון ב-10 ש"ח כל פעם. אגב, נראה לי שהשמועות הן די שטויות. אם רצו לאפשר לדיירי המעונות לכבד בחינם היו יכולים לחלק 3-4 אסימונים לכל דייר בחודש. אני גם לא בטוח שזה צריך להיות בחינם כי זו בכל זאת הוצאה, אבל אפשר להפחית את התשלום. לקפוץ מחינם ל-10 ש"ח זה נראה לי לא חכם. אגב, מייבש זה לגמרי בחינם?

לא נראה לי שהם כל כך סגורים על עצמם

ביום ראשון אגש גם למשרד וגם לאגודה ונראה מה נסגר באופן רשמי. התשלום נועד למנוע בזבוז וזה דווקא הגיוני, חוץ מזה שמכונה שלמה וייבוש ב-10 שקלים זה לא יקר. המייבש הוא חינם לחלוטין. מניחים שלא תכבס בכיור ותביא רק את הכביסה הרטובה לייבוש. ואם אנחנו כבר בנושא, אחרי שהתברברתי עם זה בשנה שעברה, בשביל להפעיל את המייבש צריך להכניס את הכביסה, לסגור את הדלת, וללחוץ על אחת האותיות. D זה 50 דקות, E זה 30 דקות ו-F זה 10 דקות.

stkachov

New member
ביררתי את זה השבוע

ניתן לרכוש אסימונים במשרד ההרשמה של המעונות, במחיר של 10 ש"ח כל אחד. זהו. אין שום דבר חינם ושום הטבות. מה שהיה שנה שעברה: אפשר היה לרכוש מהאגודה כל חודש 2 אסימונים במחיר של אחד, כלומר תמורת 10 ש"ח. בנוסף כל דייר היה זכאי לאסימון אחד חינם מהמעונות. מעבר לכך כל אסימון נוסף עלה 10 ש"ח. מה שהיה לפני שנתיים: הכביסה הייתה בחינם, ללא שימוש באסימונים כלשהם. נאמר לי במשרד המעונות שכרגע הם דנים באפשרות של לאפשר קניה מרוכזת של אסימונים, מה שאולי יוזיל את המחיר.

למעלה