פידבק + הערות
לדעתי האופן בו הגשת את המסר שלך (הדרך בה ניסחת את
הודעתך) הקשה מאד על העברתו. אני הייתי צריכה לקרוא אותו מספר פעמים כדי להבין מה את אומרת בעצם. נדמה לי שזה מפני שהוא היה ממוסך בתוקפנות רבה. אם הבנתי נכון, המסר שרצית להעביר היה: "לדעתי לא ענית בצורה עניינית וכמנהלת פורום אני מצפה ממך לעשות כן". ואולם הגשת אותו ביחד עם מסרי-משנה מבלבלים (שוב, בתמצות): "את לא בסדר. את חוצפנית. היית צריכה לעשות X ועשית Y, ואני חוזרת ואומרת: את חוצפנית!" - וכל זה במילים רבות, שהקשו לראות את המסר העיקרי. זהו למעשה פידבק שנוגע לתקשורת בינאישית. יכול להיות שלא תרצי לעשות אתו כלום ותעדיפי להמשיך לתקשר באופן הזה מסיבותייך שלך. עד כאן הפידבק
ממה שיצא לי לראות ולחוות, יש אנשים שמתנערים כתוצאה ממסרים שמוגשים בצורה הזו וזה גורם להם לחשוב מחדש על הדברים ולהפתח; יתכן מאד שאת מאותם אנשים. אנשים רבים (אולי אפילו רובם המוחלט של האנשים), לעומת זאת, לא ייפתחו למידע חדש בעקבות זאת, אלא רק ייסגרו ויתגוננו כתוצאה מהכאב שיווצר בהם. בכל מקרה, המסרים שגרמו לראות את הדברים בצורה אחרת היו שונים מהמסרים שאת הגשת (זו לא היתה "אותה גברת בשינוי אדרת"); בשיחה שהיתה ל- kung fu עם הגולשת (שאותה אני מכירה לא רע בכלל
), היתה התייחסות לגופו של העניין עצמו - האם למחוק או לא למחוק ולמה. השיחה אכן התנהלה בצורה בלתי-תוקפנית ובלתי-שיפוטית ואיפשרה לדון בנושא עצמו בצורה נקייה ופותחת. לדעתי לא היתה התעלמות ממה שכתבת, אלא פשוט אי-הסכמה: את היית סבורה ש- kung fu ענתה בצורה לא עניינית ואילו kung fu היתה סבורה שהיא כן ענתה בצורה עניינית וכאן נגמר העניין...