אזהרה

kung fu

New member
עוד תשובות ../images/Emo13.gif

*למה את צריכה סיבה לעשייה? אני יודעת את הסיבה בתוכי. עכשיו אנסה להסביר אותה גם במילים: - הזמן (והאנרגיה שלי) שלי יקר. אני לא סתם משליכה אותו על כל דבר שעולה בתודעתי או בסביבה שלי. - אני מתוכנתת לפעול מתוך סיבה ולא לעשות סתם משהו כי "יש זמן" או משהו כזה - לא אספר ליחזקאל על אתמול סתם כי יש זמן ואני מרגישה נחמד. אם אחליט לספר לו על אתמול זה כי ארצה בכך. מקווה שהצלחתי להבהיר זאת בפשטות
*למה לא הגבת להודעה שלי("אני מסכימה עם צירלילה") בטון מתגונן, למרות שלא הייתה פחות תוקפנית משלה וגם כללה את המילה "חוצפה"? כשעניתי לצ'רלילה עניתי מתוך התגוננות. כשקראתי את מה שאת כתבת לי, כבר הייתי מעבר לזה. זאת אומרת כבר נרגעתי וכבר לא היה לי כוח לכל המילים המצחיקות שכתבו לי. זאת אומרת כשצ'רלילה כתבה לי "חוצפה" אז התגוננתי. כשאת כתבת לי "חוצפה" זה כבר הצחיק אותי (לפני זה לא צחקתי כשזה הופיע בהודעתה), ולא הבנתי למה כולם משתמשים במילה "חוצפה" (את, bertcat, צ'רלילה) וכבר כל העסק היה נראה לי מגוחך ושיצא מכל פרופורציה. פשוט בשלב מסויים זה כבר נהיה כמו תיאטרון כזה שכל שחקן צועק לעברי מילים, והוא בתוך איזה משחק /תסריט. (=כך הרגשתי).

ibag

New member
חופש

אופציות, שוני, דרכי התבאטויות שונה, צורת התנהגויות שונות, איפשור המגרעות כדי לאפשר לימוד והתפתחות...ועוד אלף דברים אחרים. את רואה מלחמה, אני רואה שירשור מעניין שלימד אותי והיה יכול ללמד גם אותך הרבה...אילולא לא היית פוחדת כל כך מדעות שונות. מצטערת, אבל השירשור שפתחת בראש הדף( שאסור להגיב אליה), הוא רנאה לי ההפיך הגמור מנסיון לסלול דרך אל החופש.במקרה האישית שלך זה מאד לא יעזור כי תצתרכי לקרוא קודם את כל ההודעות ה"פוגעות", ה"תוקפניות" לפני שתוכלי למחוק אותם. לגבי נושא הסיבתיות. סיבה מצדיקה את העשייה, ובדרך הלוחמים אין "טעם" להצדיק עשייות. סיבה- להבנתי- שייך לעולם השכל. הסיבה מניע את המטרות. פרטים נוספים ומדוייקים ניתן למצוא בספרי מארס (טולטאקי נוסף שכתב כמה ספרים על דרך הלוחמים ומעניק עוד זווית ראייה נוספת על הידע הקסום)

kung fu

New member
הי ../images/Emo39.gif

אופציות, שוני, דרכי התבאטויות שונה, צורת התנהגויות שונות, איפשור המגרעות כדי לאפשר לימוד והתפתחות...ועוד אלף דברים אחרים. את רואה מלחמה, אני רואה שירשור מעניין שלימד אותי והיה יכול ללמד גם אותך הרבה...אילולא לא היית פוחדת כל כך מדעות שונות. שמחה שלמדת ממנו! משערת שבעתיד גם אוכל ללמוד גם מדברים כאלו. זאת אומרת כן למדתי ממה שהיה, אבל לא מהשרשור עצמו אלא מדברים שאמרו לי לא דרך האינטרנט. מצטערת, אבל השירשור שפתחת בראש הדף( שאסור להגיב אליה), הוא רנאה לי ההפיך הגמור מנסיון לסלול דרך אל החופש.במקרה האישית שלך זה מאד לא יעזור כי תצתרכי לקרוא קודם את כל ההודעות ה"פוגעות", ה"תוקפניות" לפני שתוכלי למחוק אותם. שיערתי שיהיו אנשים שירגישו כאילו זאת סתימת פיות. אבל לא זאת הכוונה. אין לי בעייה שיגיבו עליו במקום אחר. פשוט לא רוצה שהשרשור ההוא יהפוך לשרשור ארוך עם כל מיני דברים אחרים. יש אופציה טכנית של "נעיצת הודעות". אז את ההודעה ההיא שכתבתי נעצתי, אז זה כל הזמן יישאר למעלה. נעצתי אותה בשביל אנשים חדשים שיכנסו לפורום, או כאלו שעדיין לא קראו אותה. לא רציתי שיישאר למעלה שרשור ארוך ושאנשים חדשים לא יקראו את ההודעות החשובות מרוב שהוא יהיה ארוך. לא מפריע לי לקרוא הודעות "תוקפניות". זה לא פוגע בי. אני פשוט לא רוצה שהן יישארו. יש לפורום הזה תדמית שגורמת לאנשים לפחד לכתוב כאן. לא רוצה את זה. רוצה ליצור פורום נעים ומקדם. ניסיתי לעשות זאת בעזרת מה שכתבתי למעלה. החלטתי למחוק את ההנחייה לא להגיב, כי אנשים כנראה מפרשים את זה לא נכון. תודה!

ibag

New member
אגב

bertcat לא השתמש במילה "חוצפה", הוא אפילו אמר לך תודה...

kung fu

New member
משום מה חוויתי בזכרוני

כאילו היו 3 הודעות שכתבו את המילה "חוצפה". תודה!

Talia E

New member
קראתי.

הדבר היחידי שיש לי להגיב לגביו הוא האמירה הסופית שלך: "מאשר הודעות המנסות לגרום לה לשנות את צורת ההתבטאות שלה.(כמו שלך, למשל)." מעולם לא ניסיתי לגרום לה לשנות את צורת ההתבטאות שלה, אלא רק להעביר לה את הצורה שבה אני קוראת את הדברים (פידבק, באופן כללי, הוא משהו שהאדם אומר על עצמו ולא על האדם שאותו הוא מפדבק).

ibag

New member
אם את חושבת

שהעברת צורת ההתבטאות שלך (או כל צורת פעולה אחרת) לא יגרום לשום שינוי, אז למה לכתוב אליו? אם פידבק הוא משהו שהאדם אומר על עצמו,אז למה שלא ישמור את הפידבק לעצמו?

Talia E

New member
ובכן,

אם את חושבת שהעברת צורת ההתבטאות שלך (או כל צורת פעולה אחרת) לא יגרום לשום שינוי, אז למה לכתוב אליו? יש הבדל גדול לדעתי בין לנסות לגרום למישהו להשתנות לבין לתת לו מידע שיאפשר לו אם הוא יבחר וירצה בכך להשתנות. אין לי שום עניין לשנות את דרך הכתיבה של צ'רלילה; אם היא כותבת כך או אחרת זה היינו הך עבורי (אולי חוץ מכך שייקח לי יותר זמן ואנרגיה לקרוא את הודעותיה ואז אני עשוייה פשוט לבחור לא לקרוא אותן) - אבל אולי זה לא היינו הך עבורה, מבחינת היכולת שלה להעביר מסרים ולתקשר בצורה יעילה. אם פידבק הוא משהו שהאדם אומר על עצמו,אז למה שלא ישמור את הפידבק לעצמו? כי זה משפר את התקשורת ועשוי להוסיף משהו / להצביע על משהו עבור האדם שמקבל את הפידבק. כמו שאת לעתים קרובות בודקת עם אנשים מה המשמעות מבחינתם של המילים שהם משתמשים בהן, כך את יכולה לקבל מידע איך אנשים מבינים את המילים ואת המסרים שלך. בשביל להמחיש את זה, הנה דוגמה (מדמיוני) למקרה, למשל, שבו פידבק יכול להועיל: נניח שמודרך פונה למדריך בתום הדרכה ואומר לו: "כשעברתי את הדרכה על-ידך, לא שמעתי אותך טוב והרגשתי שאתה מקרין שזה לא יהיה לעניין לבקש ממך לחזור על מה שאמרת". זה נותן נתונים למדריך. זה יאפשר לו אולי לשנות את דרך ההדרכה שלו אם הוא יבחר (לדבר יותר ברור / להבהיר שאם לא שומעים משהו אז כדאי לשאול וכד'). מנקודת מבט מסויימת אפשר לטעון שהמודרך נתן ביקורת על המדריך וניסה לשנות אותו... אבל בסופו של דבר המודרך דיבר על עצמו - ובכל זאת הנתונים האלה יעזרו אולי למדריך לשפר את עבודתו (בהתאם לאיך שהוא רואה אותה).

למעלה