אזהרה

bertcat

New member
אזהרה

תחת הכינוי bertcat, נכתבו בעבר הרחוק מאוד הרבה הודעות בנושא חלימה ובכלל. הודעות אלו נכתבו על ידי כשהייתי חולם מתחיל מאוד, עם הרבה התלהבות ומעט מאוד ידע. אחת ההודעות האלו, הגיע למדור מאמרים של פורום זה, ורבות אחרות מופיעות תחת "חלימה לדורותיה" או משהו כזה, כך שהן נשמרות ומסומנות כהודעות בעלות ערך, הן מומלצות לכל מתחיל בפורום זה וכו'. בראייה היום, כל ההודעות האלו עמוסות בטעויות, הטעיות, הנחת הנחות ושאר מטעמים שהופכות אותן לחסרות ערך. אם הן היו סתם הודעות שעוברות עם הזמן לעמודים האחוריים של הפורום הזה, אז לא קרה כלום, אבל הן מוצגות כהודעות חשובות, נכונות. אני מסיר מעלי כל אחריות לכתוב בהן. פניתי למנהלת הפורום, קונג פו, והיא חושבת שכן, ההודעות לא נכונות, אבל "אז מה?? ואם אני אכתוב הודעות חדשות הן לא יכילו אי דיוקים??". אז נכון, גם ההודעות החדשות יכילו אי דיוקים. אני מניח. אם הייתם עובדים איתי נכון, אז היינו יכולים להועיל. למה אני מתכוון? אני כותב הודעה, וכשנראה לי שהיא לא רלוונטית, אז אנחנו מרעננים אותה באחת חדשה, טובה יותר. אבל אין עם מי לדבר, אז, כל מי שמתייחס להודעות האלו כ"ידע" עושה זאת על אחריותו. ולא, אני לא אכתוב פה על חלימה, למרות שיש לי היום הרבה יותר ידע, ואני יכול לעזור הרבה יותר טוב. כי לא מתייחסים פה בכבוד הראוי לנושא הזה... וכנראה לשום נושא. אז תמשיכו להעביר את הזמן, ולחכות שהמוות יעשה את העבודה. שיהיו לכם אחלה חיים.

bertcat

New member
ועוד דבר קטן

כבר לפני שנתיים פניתי למי שהיה אז מנהל הפורום, בן טל שחר, על מנת שיוריד את ההודעות האלו. לפני שבוע קיבלתי ממנו תשובה שהוא כבר לא מנהל הפורום. אז שלא תחשבו שהתעוררתי רק היום. מי שמחפש ידע על חלימה, ישנו מקור אחד בטוח, מדויק ועובד. ספריו של קרלוס קסטנדה. בנוסף, הודעותיו של עמנואל זיטנר גם הן מדויקות ועוזרות. אז בהצלחה לכל מי שבאמת בעניין.

Talia E

New member
../images/Emo51.gif

מנקודת מבטי, הודעותיך נותנות תזכורת לכך שלא כדאי לפרש שום דבר כאמת מוחלטת - ולא משנה על-ידי מי הוא נכתב / נאמר ואיפה. אה, וגם לכך שהצורה שבה אנו מפרשים את הדברים יכולה להיות שונה לגמרי מזו שהתכוון לה הכותב (שכתב פירוש משל עצמו...).

kung fu

New member
גם ללכת בדיוק לפי מה שכתוב בספרי

קסטנדה זאת גם הליכה עיוורת.

היי ברטקט...

וואלה, אז הייתי באמת מנהל הפורום הזה (אני גם הקמתי אותו פעם... חי חי חי), אבל מעולם לא הגיעה אלי בקשה ממך להוריד את ההודעות האלה (אם היתה מגיעה, סביר להניח שהייתי מוריד). אני זוכר שביקשת להוריד משהו אחר, ממקום אחר לגמרי (לא מפורום דרך הלוחמים בכלל), אז אולי זאת היתה אז אי-הבנה. אולי אתה בכלל התכוונת לפורום דרך הלוחמים - ואני הבנתי משהו אחר ובאמת לא הבנתי למה אתה שולח לי מיילים נזעמים עם המלה "shit" או מה שזה לא היה. כך או אחרת, אני מצדד במדיניות של kung fu: אני חושב שזה רעיון מצויין להוסיף הערות שלך בסגנון: "תשמעו חבר'ה, מה שכתבתי אז זה שטויות! אל תעשו את זה! אל תאמינו לזה! זה דבילי! זה מוטעה! זה מסוכן!" בין היתר כי זה נותן פרופורציות ומראה שבאמת בנושא הזה כל ידע חדש עשוי להוריד את הקודם למקום של "מוטעה" ו"שגוי", כפי שגם בעוד שנתיים מהיום, נניח, אתה ודאי תזהיר בכובד ראש (ובאחריות רבה) מפני ה"ידע" שהיית מביא היום ותגדיר אותו כ"מסוכן" וכ"שגוי". זה טבעי, זה מובן, זה ברור. אני גם מציע להפריד את הכתוב מהכותב. הדברים שכתבת אז הם אולי לדעתך שטויות מוחלטות, אבל מי אתה שתשפוט זאת?
כאילו, כו-לה דעתך-שלך, בנאדם! אני חוזר: זוהי רק ד-ע-ת-ך. אחד מהדברים הכי שוליים שתוכל למצוא ביקום... דעתך! מישהו בכלל יורק לכיוונה?... למרבה המזל, לא... ובהיותך לוחם (אתה עדיין מנסה לצעוד בדרך הלוחמים, לא?), אני בטוח שגם אתה לא יורק אפילו קצת, אפילו לא רסיס של רוק, לכיוון דעתך (
). אני ממש לא חושב שיש לך סמכות או זכות להגיד על דברים כאלה שמישהו אחר כתב שהם שטויות, אבל כמובן, יש לך. באותה תקופה, למיטב זכרוני, עזר הפורום הזה מאוד לאנשים רבים להתחיל בחלימה ולהשיג כל מיני דברים ראשוניים. כמות אדירה, חסרת תקדים, של אנשים, מצאו את כפות ידיהם בחלימה בתור התחלה... ובכל זאת, אם מישהו מבקש שיורידו משהו שהוא כתב, באופן שלא פוגע לאחרים במה שהם כתבו, נראה לי מאוד הגיוני להתחשב בו, גם אם המניעים שלו דביליים/שגויים, פשוט בשביל להתחשב באדם אחר. אבל הרי מה כבר דעתי נחשבת... כמו שאתה יודע, אני אפילו לא יורק לכיוונה...
(למזלנו) שלך בן

bertcat

New member
שלום לך...

יש הבדל מהותי בין הודעה לבין קיטלוגה כמאמר. לגבי זה שלעולם לא קיבלת את ההודעות שלי... מעניין, בן\ שאת הקללות אתה זוכר ואת הפניות החביבות אליך אתה לו. הרי הן נשלחו מאותו ספר כתובות במרווח של ימים. אז עזוב אותי מההתממות שלך ונשכח מה שהיה. דרך אגב, אף אחד לא שאל אותי לעולם אם אני מוכן שההודעות שלי יהפכו למאמר, ואני לא היחיד. שיהיו לך אחלה חיים.

תודה. גם לך!

בתור מי שמכיר אותי, מצחיק שאתה אפילו מסוגל להעלות על דעתך שאני אשקר בכזה דבר... מעניין איך זה אפשרי בכלל (שתחשוב ככה עלי). אבל עובדה...

אשכר

New member
ועכשיו אתה בסדר? ../images/Emo13.gif

חבל שהקשבתי לאמא שלי כשהיתי ילד כי היא נתנה לי עצות שממש דפקו לי את החיים. אם הייתי עושה כל מה שהיא אמרה, אולי הייתי מת היום. היא לא התנצלה, דרך אגב, אבל זה לא רלוונטי - כיום אני עושה את המיטב בנסיון להפריד בין מה שאנשים אומרים, לבין מה שאני מבצע בתכלס. וגם לגבי מה שאנשים אמרו - זה עדיין "מהדהד" אצלי במערכת. הכי קשה לי, זה להקשיב לאנשים שאני מחשיב אותם כיודעים, אנשים שאכן פועלים כמו שאני הייתי רוצה. אלא אם ההדרכה היא אישית אחד על אחד, ועם מדריך שרואה, וגם אם כן, אז צריך לקבל את העצות בשבע עיניים, ולחשוב בעצמנו האם זה "נכון" לנו, כאן ועכשיו, משהו שרובנו מתעצלים לעשות

אלישיר

New member
_

בעזי"ת הפורום אינו אלא פולקלור, כך היה, ואין חדש תחת השמש נכתב במגילת קהלת. חיי לוחם, אינם מיועדים לבני אדם מן השורה. כדים סדוקים יהפכו למכשפים, למשועבדים לחוויות, לחומת בלבול שניה המיועדת לחולפי החומה הראשונה. טהר נבנה מהגינות, ולצורך זאת כבר עשית די והותר בהודעתך שהצטרפה גם היא לחומת הבלבול. טהר הוא פעולת הכד הסדוק להתאחות. וכשלא החלימה מעלה ומורידה, אלא העצמה, זה הכל. ואין ללוחם תפקיד אלא כלפי עצמו.

Cheetah

New member
מה קורה ליזרד?

איך הולך בחלימה? ... אתה יודע אני בצבא כבר הרבה זמן ולא התעסקתי עם הדברים האלה... (אבל עדיין חולם צלול בקלות)... באמת מעניין אותי לאן הגעת עם זה... מה האמונה שלך לגבי חלימה עכשיו... ואיזה חוויות היו לך... אז תכתוב משהו אם אתה יכול ותפרט כמה שבא לך יש כאן לפחות בנאדם אחד שמתעניין... בכלל כל מי שקורה את ההודעה ובא לו לספר משהו על חלימה שירגיש חופשי... מזמן לא שמעתי סיפורי יישויות \

L i z a r d

New member
היי

כיום אני ברוב הזמן לא מתעסק בחלימה ישירות. אני כמעט ולא מצטרך לעבוד על הנושא של הגבולות עם הלא אורגניים, בגלל שהם כבר לא מתעסקים איתי בדרך כלל. בזמנים שבהם אני כן בוחר לתרגל את החלימה אני מתמקד בתחום שמכונה "השער הראשון", למרות שאני יכול בקלות לעשות דברים שקשורים בשער השני אני מעדיף להתמקד בראשון כרגע ולהעמיק את היכולת שלי בו. יכולת מאוד מאוד גבוהה בכל מה שקשור בשער הראשון נראית לי בסיס איתן וחשוב בכל מה שקשור בפעולה אחראית בחלימה. זה המצב כרגע וזה ימשיך להיות ככה בתקופה הקרובה ככל הנראה... מתי אתה משתחרר מצה"ל? ומה שלומך?

Cheetah

New member
אהלן תודה

אני משתחרר עוד 6 חודשים יותר מדי... שלומי טוב... החיים יפים.. יש ימים בהם אני חושב שאני הולך למות ממנת יתר של שביעות רצון וסיפוק...
עד מתי? .

Cheetah

New member
חלום צלול...

באמת שלא התכוונתי לחזור לנושא הזה.. ומזמן איבדתי את האמונה שיש טעם בזה.. אין טעם בהתעסקות עם זה... אבל חוסר אמונה זה לא מונע ממני לחלום חלומות צלולים מעניינים מדי פעם... כמו החלום שבדיוק התעוררתי ממנו... אז חשבתי WTF אני כבר יכתוב רשומה לדורות הבאים אולי יהיה למישהו זה יועיל.... החלום היה ארוך למדי, אבל אני יקצר קטעים מטושטשים ולא מעניינים.... ... טוב כתבתי גירסא מקוצרת וזה היה ממש ארוך מדי תסמכו עליי... אז מחקתי אותה ועכשיו קבלו את הסיכום המתומצת... חלום צלול באווירה של שעשוע... אני עושה שטויות ובאמת נהנה מזה (בד"כ אני הרבה יותר רציני)... לא היה לי שום ציפיות וסתם ניסיתי לשחק בחלום הזה... ואני חושב שזה עזר מאוד להארכת החלום... בשלב מסויים בחלום הזזתי איזה חפץ.. ואז חשבתי על זה שהוא מרגיש ממש מציאותי... אז נגעתי בכל מיני דברים אחרים וכולם הרגישו מאוד מוחשיים... בשלב הזה החלטתי לעשות ניסוי... לשבור/לעקם/להרוס דברים בלי להפוך אותם לפחות מוחשיים... ניגשתי לטלוויזיה ונתתי לה מכה מלמעלה עם היד.. זה לא עשה כלום... אחרי כמה ניסיונות, הוצאתי עיפרון מאיפשהו וחתכתי איתו את הטלויזיה לשניים... ממש הרגשתי שריטות מהברזלים בתוך הטלויזיה.. וזרם חשמלי... אז שברתי/עקמתי עוד איזה שתיים שלוש דברים ויצאתי החוצה... עדיין באותה תחושה של הנאה מהחלום בחוץ היה שטח פתוח עם דשא ירוק, לפני שתרחקתי הרגשתי כאבים ביד. הסתכלי וראיתי כוויות ממש חמורות על כל היד שלי וזה לא ממש כאב אבל אז חשבתי... מה אם זה קשור למציאות... מה אם משהו באמת קורה לי ליד (זה נראה כאילו הכוויות הולכות וניהיות חמורות יותר ויותר)... למרות שדווקא זכרתי איך הלכתי לישון החלטתי שזה לא מהימן ויכול ליהיות שאני בסיטואציה שונה.. (מה שעלה לי לראש זה שאולי נרדמתי עם סיגריה אם משהו כזה)... החלטתי להתעורר וזה לקח די הרבה זמן ורובו עבר בשיתוק... החלום באמת יכל להימשך הרבה יותר אם לא הייתי נכנס להיפוכונדריה.... ד"א היד שלי בסדר .

charlila

New member
הי, ליזארד

מה שלומך? למה בעצם השארת אותנו יתומים?

kung fu

New member
תודה ../images/Emo13.gif

א. כל אחד אחראי על חייו. מישהו יכול לבחור לקחת סמים כי הוא קרא את זה בספר. ומישהו יכול לבחור לשנוא את עצמו כי מישהו אמר לו שהוא דפוק. ומישהו יכול לתרגל דברים באופן שגוי כי הוא קרא משהו באיזה מקום. ומישהו יכול לפעול נגד עצמו כי הוא הצטרף לאיזה סדנה שהמנחה בה מכתיב דברים שגויים. אם אדם כלשהו פועל באופן עיוור, אז כך הוא פועל. ב. נראה כי יש בך חלק שחש שאין עם מי לדבר. אבל אין לזה קשר למציאות. בחרתי שלא להוריד את המאמר עם מה שכתבת על חלימה, אבל קראתי את כל מה שכתבת שם לפני כן, ושקלתי את זה. זה שלא ביצעתי משהו שרצית, זה לא אומר שאף אחד לא מקשיב לך. ג. נראה שיש בך חלק שמרגיש פגוע שכאילו לא הקשיבו לך, ובגלל זה הוא החליט לא לכתוב יותר על חלימה. לא מקשיבים לי? אז אין בעייה אני לא אכתוב כמו שרציתי....בסדר. לא צריך טובות
תתבונן בעצמך. לוחם אינו מזדהה עם הרגשות שלו או המחשבות שלו. למי אכפת מהרגשות או המחשבות שלי, או שלך, או של איציק או של יוכבד??!? הרגשות והמחשבות שלך הם לא אתה. אם אתה באמת רוצה מסיבה כלשהי לתרום ליצורים אחרים בנושא חלימה, אז תעשה את זה. מה אכפת לך מה מנהלת הפורום אומרת, או איך היא הגיבה. מה זה מעניין אותך בכלל?

kung fu

New member
קח בחשבון שגם אני לא נקייה.

חלקיקים מההודעה כתבתי מתוך האגו או הזדהות חלקית עם הרגשות שלי, אבל אני לפחות מודעת לכך. בגלל שהייתי מודעת לזה בזמן הכתיבה, אז המסר בהודעתי כן מועיל. בהצלחה!

charlila

New member
קונג-פו היקרה

את עונה לא לעניין, ואז אומרת "קח בחשבון שאני לא בסדר", יעני - תצטרך לחיות עם זה, אין לך ברירה. חוצפה! לא בעייה של אף אחד אם את פועלת מתוך אגו או לא - לא כשאת בתפקיד מנהלת פורום. יש לך תפקיד, תתייחסי לעניין! עלייך לענות עניינית על טענה עניינית. או שאת יכולה (אולי) להסכים לבקשתו ולהסיר את הודעותיו ממאמרי הפורום. אבל לענות שככה זה כי האגו שלך משתלט? הגזמת הפעם! את יכולה לומר לברטקט (אולי) שטכנית לא ניתן למחוק את הפוסטים שלו מתוך רצפים. את יכולה לומר לו שמרגע שפרסם משהו אין לו אפשרות להתחרט. או שאת יכולה להסכים להסיר את הודעותיו מהמאמרים ומהשאלות ותשובות. אבל- - התייחסי נא לשאלה של הסרת הודעותיו מהמאמרים, לא לשאלת האגו שלך ורגשותייך! חוזרת: זו חוצפה! שימי לב כמה הרחקת לכת, יקירה, במשחקי קקה סביב אגו! פשוט לקחת לך פטור מכל התחייבות להתנהג! יש מצב שתצאי מזה? התחילי בלענות לברטקט תשובה עניינית.

charlila

New member
ואגב: האמנם עברו חילופי ההנהלה ללא

הודעה לציבור, או שהחמצתי אותה?

למעלה