או קי יש לי שאלה...

ramatamatam

New member
או קי יש לי שאלה...

אם אני טס לחול וקונה גיטרה אני משלם מכס?

כן ולא

לפי החוק אתה אמור להצהיר על הגיטרה. אבל אם אתה עובד במכס עם הגיטרה עליך (בלי הנילונים ועטיפות למיניהן) לא יסתכלו עליך.

ramatamatam

New member
?

זאת אומרת....אני יכול לנסוע ולקנות....לפתוח אותה שם.....אפילו לנגן או לא לנגן.... להביא אותה לפה עלי....ולא יגידו לי כלום?????

כמו שתומר אמר...

אם אתה לא מצהיר על קנייה או שאתה מצהיר שיש ברשותך גיטרה ששיכת לך עוד מלפני הנסיעה האחרונה אז אתה לא משלם מכס. ממה שאמרו לי גם אם תופסים אותך אז העונש לא גדול, אם כי אני אישית הייתי מעביר במכס ומעדיף לא להסתכן (כי לפעמים מחרימים דברים ומוכרים בחנויות "הוצאה לפועל" ואז זה ממש מבאס). בקיצור, אל תעבור על החוק...

cyber2200

New member
הקונספט הוא די פשוט

בעיקרון אתה צריך לשלם מכס, אבל אם אתה מביא לארץ גיטרה ככה שהיא איתך במטוס בתור "תיק יד" ולא במטען עם המזוודת, בתוך הקייס שלה והכל, אין סיכוי שיעשו לך בעיות, כנ"ל אם היא נשלחה עם המזוודות בקייס קשיח (ורצוי שיהיה מאד קשיח)- זה נקרא בעברית, להבריח גיטרה. שזה לגיטימי לגמרי לדעתי, אבל לא חוקי לגמרי לדעת המדינה. הסיכוי שתתפס בכזה דבר שואף לאפס. סיפור אישי: כשתסטי לפני חצי שנה טסתי עם גיטרה אקוסטית, לא הצהרתי עליה ולא כלום, חזרתי לארץ עם הגיטרה (אם לא הצהרתי אז מאיפה הם יודעים שלא קניתה אותה שם?) לא אמרו לי כלום.

cyber2200

New member
אם כבר הנושא עלה...

musiciansfriend.com שולחים לארץ? כמה אחוז מהערך של מה שאני קונה אני יאלץ לתרום למדינת ישראל (הכוונה היא לאיזה שהיא גיטרה של פחות מ200$)?

עד 300$ אין צורך בתשלום מכס.

אני אשאל בפורום "חוק ומשפט" לגבי עוד פרטים.

cyber2200

New member
זה לא ניראה לי כל כך הגיוני...

כי כל פעם שהזמנו דיסקים או ספרים מאמאזון לא "שיחררו" אותם מהדואר שבאנו ושילמנו איזה שהוא מס... אני לא זוכר בכמה היו ההזמנות אבל אני לא חושב שזה היה על סכומים של יותר מ200$. בכל מקרה, מי שיכול לברר שיברר, תודה :)

The Exorcist

New member
מע"מ, שילמתם מע"מ.

מס ערך מוסף בשפת הם, מה שאתה משלם עליו 17 אחוז בכל קניה שלך בארץ. (בקרוב 18 אחוז)

cyber2200

New member
המגרש צודק....

אתה יודע אולי מאיזה סכום צריך לשלם גם מכס? 200$? 300$?

ckv ckv ckv

New member
המכס הזה זה הדבר הכי מסריח בעולם

עד שהגעתי לסכום של הגיטרה שאני רוצה 1000 דולר אומרים לי שאני צריך לשלם עוד 300 דולר מכס ימותו המכס אבל מספרד לא צריך לשלם גם אם אתה מזמין מחנות לא הולך לקחת... מישהו יודע על חנות בספרד שנותנת מכירים ברמה של ארה"ב או קצת יותר יקרים?

ckv ckv ckv

New member
אז אני מחפש אקספלורר גותית

של גיבסון למי בארץ אני יכול לפנות?

The Exorcist

New member
לי יש כזאת

וכלי זמר לא מייבאים אותה לארץ, רק יבוא מיוחד ואז הם יבקשו ממך עוד כסף. (הרבה כסף)

למעלה