או קיי

Justin Angel

New member
או קיי

הנה התחבטות שרצה לי בראש כבר זמן מה. האם צריך לקחת כסף (דנירוס!) בתמורה לשיעורים בלימוד מקשוף? ואם כן מהו צריך להיות? הנה טיפה פרולוג לפני שמישהו מנסה לענות על הבעיה: אני גם מורה פרטי למספר מקצועות - 90 ש"ח שעה ,אני גם מתכנת פרילנסר במחשבים עבור בממוצע 150 ש"ח לשעה , ובנוסף לכך אני גם צריך ללמוד לתואר. אני מסכים לחלוטין שאסור לקחת אגורה על ביצוע מקשוף (ד"א בהתחשב בכך שאני זה שהביא את הגישה הזאת לקהל לארץ , אז זה יחסית ברור שאני אסכים איתה). אבל בהתחשב בכך שאני יכול לקבל סכום כספי נדיב בשתי העבודות האחרות שלי או ללמוד למה אני צריך לתת שעה מזמני בחינם? אני מסכים אם זה שצריך להיות נחמד וטוב לב ,אבל בסוף היום אני עדיין קפיטליסט שרואה זמן במצרך הכי חיוני שיש כאמצעי לצריכת כסף. אז מה אתם אומרים? כן או לא ,וכמה?

uri_raz

New member
לדעתי צריך לקחת תשלום

כמו שאמרת בעצמך – הזמן שלך שווה כסף. אלא אם כן אתה מחליט לתת מזמנך כטובה \ צדקה \ WHATEVER אין שום סיבה שלא תיקח כסף על הזמן עצמו, אם לא על עצם העברת השיעור במקשוף.

morning star

New member
עוד נקודה על לקיחת תשלום

כמובן, שברגע שבו אתה לוקח תשלום אתה גם מתחייב לאיכות השיעור וכן לאורך זמן וכמות חומר. לדעתי יש לקחת תשלום (סמלי), מכיוון שאחרת, לפחות אצל בני אדם "מוסריים", עלולה להווצר הרגשה של חוב... "אני חייב לבן אדם כי הוא עשה משהו עבורי בחינם". לא אצל כולם, אבל אני מניח שאצל הרבה אנשים, מספר פעמים שהם מקבלים משהו בחינם מאותו אדם הדבר יותר לתחושת חוב מסויימת או לחילופין תחושת זלזול - "מה, זה היה בחינם, אז זה בטח לא שווה הרבה". בנוגע לשיעורים במאגיה, אני מעדיף את הגישה החוזרת בפולקלור - התשלום אינו כספי, אך על המתלמד לעשות דברים עבור המורה. כל מיני משימות, אקזוטיות (כמו השגת חומר נדיר) או באנאליות (נקיון, אוכל, שמירה וכו´). הדבר יוצר קשר חזק יותר בין מורה לתלמיד (קשר שלדעתי חשוב במאגיה) ומאחר בימינו כסף הוא אמצעי נפוץ ולא מיוחד (ולילדים הרבה פעמים אין אחריות לגבי כסף, כי גם כך זה של ההורים) הוא אינו יכול לאפשר קשר שכזה. לגבי כיתה שלמה... נו, הרי כמה טבחים, מנקים ופראיירים אחרים כבר יכולים להיות לך (אלא אם כן יש לך מפעל טקסטיל) - אז כסף הוא האופציה הטובה יותר. שלך הנווד

Justin Angel

New member
ברור

אבל בדיוק נגמרו לי כרטיסי הטיסה לאי שבו יש הידרות בשפע ואין לי יותר רעיונות למשימות אצילות שהתלמיד יכול לקחת...

uri_raz

New member
מסכים ומסייג

אני חושב שעצם העברת השיעור מחייבת לכמות ואיכות של זמן וחומר, בלי קשר לתשלום, ולו רק מתוך כבוד לתלמיד. גם המורה וגם התלמיד צריכים להיות מחוייבים לשיעור ולהתייחס עליו בכבוד. אני גם מסכים שאנשים אינם מעריכים דבר שניתן בחינם. בפורום טארוט בוואלה זה מתבטא בזלזול – אנשים מקבלים פרשנויות לפריסות בחינם, אז הם מרשים לעצמם לא לאמר תודה על השקעה ולהתעלק על הציבור החברים הקבועים. לגבי אופן התשלום – לפחות כשזה מגיע לטארוט (אולי לימוד מקשוף שונה, ואין לי כוונה להכליל) אני לא בעד כיתות גדולות. חמישה שישה תלמידים מספיק. אני תוהה כמה ישראלים יהיו מוכנים לעשות מטלות מהסוג שאתה קורא לו באנאלי (נקיון, אוכל, שמירה), מפאת כבודם העצמי האמיתי או המדומה. מטלות של השגת וכיוצא בזה נראות לי כמו רעיון טוב, ולו רק בגלל שזה מכריח את התלמיד להתעמק בנושא, אבל באופן אישי אני לא שולל תשלום בכסף כל עוד ההוראה לא נעשית לשם הרווח הכספי נטו.

white-raven

New member
צודק אבל...

אם תשים לב משלמים לך בגלל שיש איזשהו מסמך שמוכיח שלמדת את את הנושא ברמה מסויימת והוכחת יכולת שתועדה (ואם לא תן לי את מספר הטלפון של מי שמעסיק אותך גם אני אשמח להרויח קצת) מכיוון שמה לעשות ובמאגיה אין תעודות הכשרה תהיה חייב להוכיח את הידע שלך כמקצועי לפני שתתחיל לקחת על הלימוד כסף, משמע אין כל מנוס מלתת כמה שיעורי הוכחה בחינם... שלכם WHITE-RAVEN שלאחרונה נפרד מסכומים של 4 שנות עבודה חלקית בגלל אופנוע מקולל

uri_raz

New member
אתה צודק, אבל קצת מקצין את המצב.

אמנם בתחום המחשבים מקובל להעריך את ערכו של אדם בצורה פורמלית, לדוגמא תעודות, אבל המצב פחות שחור-לבן ויותר אפור ממה שמשתמע מהתיאור בהודעה שלך. תיעוד של נסיון מוכח זה דבר מאוד רחב – אחת העבודות שקיבלתי התחילה מפנייה אלי בעקבות ביקור באתר האינטרנט שלי, ותהליך הקבלה היה על סמך ראיון אישי והמלצות ממעסיקים קודמים. אם לקחת את Justin באנלוגיה אתר המקשוף וההודעות בפורום נותנים לו חשיפה ציבורית וקרדיט מסויים, שניתן להשלים אותו על-ידי המלצות של תלמידים וברי סמכה אחרים בתחום ושיחה אישית. לדעתי הוא יכול להתחיל ללמד בתשלום (אולי לא מרקיע שחקים, אבל מכובד בתור התחלה) גם בלי תעודת מכשף מוסמך ממוסד מכובד. אם להקצין בכיוון השני – למדתי טארוט אצל שחף לב, בלי ששמעתי עליו שום דבר לפני תחילת הקורס, שעלה למעלה מאלף שקל. חששתי שהקורס אינו שווה את הכסף, אז שילמתי על הקורס מדי חודש בחודשו (קרי על ארבעה שיעורים שבועיים כל פעם). אם אחרי חודש הקורס לא היה מוצא חן בעיני הייתי עוזב בנזק כלכלי קטן של פחות משלוש מאות שקל. הנקודה שלי היא שזה תחום אפור שבו אפשר לצבור מוניטין (או לקבל קרדיט, או להוכיח נסיון, או כל ניסוח אחר) גם בלי תעודה, לדוגמא המלצות של תלמידים קודמים, המלצות של בעלי נסיון בתחום, הפגנת ידע בספר, באתר, או בפורומים.

white-raven

New member
צודק אבל...

אם תשים לב משלמים לך בגלל שיש איזשהו מסמך שמוכיח שלמדת את את הנושא ברמה מסויימת והוכחת יכולת שתועדה (ואם לא תן לי את מספר הטלפון של מי שמעסיק אותך גם אני אשמח להרויח קצת) מכיוון שמה לעשות ובמאגיה אין תעודות הכשרה תהיה חייב להוכיח את הידע שלך כמקצועי לפני שתתחיל לקחת על הלימוד כסף, משמע אין כל מנוס מלתת כמה שיעורי הוכחה בחינם... שלכם WHITE-RAVEN שלאחרונה נפרד מסכומים של 4 שנות עבודה חלקית בגלל אופנוע מקולל

מממ...

אתה יכול לקחת כסף עבור זמנך, וכדי לחפות על ההפסד של הכסף או הידע שיכולת לצבור בזמן זה(אם יש הפסד),חוץ מזה צריך להיות איזון כלשהו בין הכספי לרוחני, וגם כדי שאחרים יעריכו את אשר הם משלמים בעבורו, כלומר הם יעריכו יותר את מה שאתה מלמד אם יצטרכו לשלם עליו, כיוון שכסף לא בא ברגל. וקח את הסכום שלפי דעתך יתן בעיני אנשים אחרים ערך גבוה יותר למקשוף, כדי שיעריכו את מה שאתה מלמד,אבל לא בהגזמה

למעלה