או.קיי - אני כאן

סחה על הזיהוי

תודה על התשובה, הציטוט הוא סתם בשביל האנשים בפורום שלי. ובעצם עוד שאלה במסגרת תפקידי כנודניק שמדבר על יפן וסין כל הזמן, נראה לי שביפן ובעשור האחרון גם בסין (אם כי במידה פחותה) יש עליה עצומה בייצור וברכישת כל מיני צעצועים חשמליים שכאלה (גדג´טים) האם נראה לך שזה רק מחיקוי של תרבות המערב הוא שיש לזה יסודות אחרים?, ועד כמה היפנים והסנים הם חקיינים בתחום זה, או שמה יש להם בכורה (גם ביצור וגם ברכישה)

Marinette

New member
אוי אוי! ואם כבר יפן ../images/Emo13.gif

אז זה נכון שביפאן המציאו מכונית שנוסעת כבר כמעט בכוחות עצמה? היא מנווטת בעצמה או משהו בסגנון?

כמעט..

תחום הטלמטיקס - מחשוב ברכב, בהחלט תופס תאוצה והולך לשנות לנו את החיים. אני דווקא מכיר כמה פיתוחים אמריקניים בנושא, ואפילו ישראליים. המכונית עוד לא נוסעת לבד, אבל היא יודעת לזהות מכשולים, ותחנות דלק בסביבה, ולשמור מרחק מהרכב שלפניך וגם לתקן טעויות נהיגה של הנהג. "טייס אוטומטי" במכונית עדיין קצת רחוק, כי לצורך זה יש לבנות תשתית בכל הכבישים בעולם שישלחו את המידע הדרוש לרכב, וכן צריך להיות מצב שבו לכ-ל הרכבים יש מערכת שכזו, כדי שידברו אחד עם השני אוטומטית...

או קי הצלחת להפחיד אותי...

לא מפחיד אותך לפעמים שהטכנולוגיה הזו תסרס את חיינו ותהפוך אותם לקלים מידיי?

לא

בהתחלה גם פחדו מהרכבת (אמרו שנסיעה ב-20 קמ"ש תגרום נזקים חמורים לגוף האדם) ומהטלפון ומהטלוויזיה וכו´ וכו´ וכו´. אולי לנו יהיה קשה להתרגל - אבל הילדים שלנו יגדלו לתוך זה ויראו בזה דבר מובן מאליו - כמו הטלוויזיה לנו...

המזרח שולט

אם תקרא מה שכתבתי קודם בתשובה למנהלת הפורום... יפן (סין קצת פחות בינתיים) בהחלט מובילה בהמצאה ובחידושים בתחום הגאדג´טים וכבר מזמן לא מחקה...אפילו להיפך. אצל היפנים זו גם מנטליות, לא רק טכנולוגיה. הם הרי המציאו את הטמגוצ´י, ובעקבותייו את ה"אייבו" - רובוט הכלב המדהים... גם קוריאה (הדרומית) מסתמנת כמעצמה בתחום הסלולר בפרט והגאדג´טים בכלל...

Le Fay

New member
אני אהיה מאד מופתעת לשמוע שצדקת

בין השאר, כי ידוע שגברים מתקשים באופן מיוחד בהפעלת גאדג´טס ביתיים, כמו למשל מכונות כביסה... העניין הוא שכדי לממש אהבה לגאדג´ט´ס צריך כסף פנוי, ובתרבות שלנו זו יותר פריבילגיה של גברים מאשר של נשים. מצד שני, כשיש כבר נשים שרוצות להוציא כסף על גאדג´ט´ס, הן פוגשות בפרסומות ועל עטיפות הירחונים תצלומים סטייל פלייבוי; ואז הן מכבות את הטלויזיה, מבטלות את המנוי (ממילא הן קוראות בגלוב´ס על כל החידושים האחרונים) ועושות סקר שווקים בדרכים הישנות והטובות שהן מכירות: דרך הרשת, בטלפון, או בעבודת רגליים. אה, ועוד הבדל קטן: אנחנו גם קוראות את ההוראות לפני ההפעלה.

ערב רב

New member
אבל המגאזין היה טכני

שכן הגאדג´טים הינם מותרות למומחי מחשבים שאינם בתחום הצורך של המשתמש הביתי או המשרדי. האם התופעה ההיא לא הורידה לדעתך את מת קוראי העיתון וקבעה אותו על בורים מתלהבים שבמקרה הטוב ראו בו אטרקציה בפני עצמו?

אתה טועה ובגדול

האם קראת אי פעם את המגזין??? המגזין לא היה מיועד כלל לאנשי מחשבים, הוא טיפל בנושאים כגון טלפונים סלולריים, מצלמות דיגיטליות, מערכות קולנוע ביתי, מכוניות, נגני מוזיקה למיניהם, ולא היה טכני בכלל. אמנם היו מונחים טכניים מדי פעם אך הם תמיד לוו בהסברים להדיוטות, ובכלל האוריינטציה הייתה "לייף סטייל" הרבה יותר מטכנולוגיה...

ערב רב

New member
דווקא קראתי

ולמיטב זכרוני הוא עסק, כשמו, בכל מיני "שכלולים" טיכנולוגיים בלתי קונבנציונליים, שכפי שאמרתי, קהל היעד שלהם הוא בעיקר הטכני, העוסק בהיי-טק, ובעל אמצעים מיותרים.

אז זהו...שלא

אני חוזר ואומר: רוב הקוראים שלנו לא היו אנשי היי טק, להיפך - רבים מהם סלדו ממחשבים. לא צריך להיות איש מחשבים כדי לאהוב סלולר או מערכת קולנוע ביתי או טרקטורון מעופף. אם ראית את שידורי הערוץ בסוף השבוע ראית שלא הוזכר מחשב אפילו פעם אחת (למעט כרכיב בתוך מטוס וכרכיב לבוש ) אין קשר הכרחי בין היי טק לגאדג´טים. גם מחבת שמצפצף בטמפ´ הנכונה הוא גאדג´ט. נכון שרבים מהגאדג´טים של היום מכילים רכיבי מחשב בתוכם - אבל כך גם המיקרוגל במטבח שלך...

מורגנה יקירתי, אל תקחי את זה אישית

ואני מתנצל מראש על כל זכרתנות יתרה הגלומה בהנחה שלי, אבל איכשהו יש לי הרגשה שה"איבדתם אותי" שלך הוא בעיקר תיאורטי. יכול להיות, כמובן, שאני טועה ושבאמת נהגת לקרוא את כתב העת עד אותו גליון פוגעני, אבל...
(ולא שאכפת לי. אני חובב גאדג´טים במידה צנועה בלבד, ומעולם לא קראתי מגזין העוסק בהם, אם כי אני מודה בפשע של עלעול בתמונות של נשים עירומות)

Le Fay

New member
לשימת לבך: לפי תוצאות הסקר האחרון

במגזין אמריקאי פופולרי, רוב האנשים (נשים וגברים) מעדיפים לקבל גאדג´טס על פני כל מתנה אחרת, כולל שוקולד ופרחים. הרושם הוא שבהחלט אי אפשר להגזים בזה

למעלה