או.קיי - אני כאן

Marinette

New member
שלום לובו, ברוך הבא ../images/Emo45.gif

ויש לי שתי שאלות תם: 1. עד כמה לדעתך כלכלת המערב (עם דגש על ארה"ב) מסתמכת על המצאת גאדג´טים חדשים כל הזמן? אתה חושב שאולי מגזימים בחשיבות שלהם לכלכלה, או שלהיפך, אי אפשר להגזים מספיק? 2. האם לדעתך ישראלים אוהבים במיוחד גאדג´טים יותר מעמים אחרים? אם כן, למה זה ככה לדעתך?

אז ככה...

אני בהחלט לא חושב שמגזימים בחשיבות הגאדג´טים, וזאת מכמה סיבות: קודם כל, הרבה מאוד מההמצאות שהחלו כגאדג´טים הפכו להיות אביזר יומיומי ברור מאליו, והדוגמה האחרונה היא כמובן הטלפון הסלולרי. מלבד זאת, עולם הגאדג´טים תרם, תורם ויתרום הרבה מאוד טכנולוגיות שמשמשות אחר כך לשימושים אחרים בתחומי הרפואה, הביטחון ועוד. מה שכן - אני לא בטוח שדווקא כלכלת המערב היא הנהנית העיקרית, כי דווקא מדינות המזרח הרחוק, ובראשן יפן, מגלגלות מילארדים מעולם הגאדג´טים שהן מובילות בו. לגבי ישראל: אני לא חושב שהישראלי אוהב גאדג´טים יותר מאחרים. שוב, היפנים ושאר תושבי המזרח הרחוק "חולים" הרבה יותר, וכך גם באנגליה ואפילו בארה"ב. הסיבה העיקרית היא לדעתי שהמחירים בארץ גבוהים בהרבה משאר העולם ורכישת גאדג´ט חדש לא עומדת בראש הרשימה של הישראלי, מה גם שהוא טרוד בדברים אחרים. אמנם אנחנו אחד העמים עם הכי הרבה טלפונים סלולריים, אבל לא עם נגני MP3, ולא עם מחשבי כף יד, ולא עם רובוטים וכו´...

Marinette

New member
מתי בעצם זה התחיל להיות ככה?

אני מתכוונת, מתי התחיל להיות עולם הגאדג´טים להיות מהותי כל כך בכלכלת הצריכה? זה עניין של המאה ה-20? או שאפשר לומר שזה הגיע ביחד עם המהפיכה התעשייתית...

יותר מוקדם....

לדעתי זה התחיל הרבה יותר מוקדם. מכיוון שהרי אין הגדרה חד משמעית שתגדיר מה זה גאדג´ט, אפשר לראות בגלגל את הגאדג´ט הראשון, ותראי כמה הוא תרם לכלכלת העולם...

Marinette

New member
תודה על התשובות, ועוד שאלה...

אני לא בטוחה שזה שייך לתחום של גאדג´טס, אבל וואט דה האק, נשאל: במערב אירופה נוסעים עד היום המון ברכבות, ובארה"ב היתה תקופה שהרכבת פרחה אבל כבר שנים רבות שמעדיפים לנסוע למרחקים ארוכים במכונית או במטוסים. ראיתי בתוכניות הערוץ שהרבה רכבות בארה"ב הפכו בעצם למוצג מוזיאוני, או למשהו דמוי שמורת טבע. למה בעצם? זה לא שלמערב אירופאים אין כסף לקנות מכונית פרטית. אז למה האירופאים ממשיכים לשמור אמונים לרכבת, והאמריקאים זנחו אותה?

השערה

אין לי מושג, אבל אני יכול לנחש שהמרחקים העצומים בתוך ארה"ב גורמים למיעוט שימוש ברכבת, ואולי זה גם עניין של מנטליות.

ערב רב

New member
כנ"ל

לקראת עלייתו של ערוץ ההיסטוריה הישראלי (לא האמריקאי בתרגום לעברית), האם תוכל לספר לנו על גאדג´טים כחול-לבן לחלוטין, בפיתוח ובייצור?

ישראל

ישנם הרבה פיתוחים ישראליים מקוריים ומעניינים ואני אשמח לקבל תוכנית אישית בערוץ הישראלי כדי להציג אותם... אחד הבולטים שבהם הוא הרובוט מכסח הדשא של חברת פרנדלי רובוטיקס שלצערי נקלעה לקשיים ונמכרה לא מזמן לחברת הובר כדי לייצר רובוט שואב אבק. יש כמובן גם את ה"דיסק און קי" של חברת אם-סיסטמס - דיסק קטנטן לאחסון נתונים שנמכר בהצלחה אדירה בכל העולם ועוד ועוד ועוד

אה...וגם

אם נזכיר את הסרט המדהים על מטוסים פרטיים שהוקרן בערוץ אז אני מוחה שלא הזכירו את ה"ווסטווינד" וה"אסטרה" הישראלים המדהימים.

עובדים על זה

יש שלושה ממציאים, אחד מהם ישראלי, שעובדים על מכונית מעופפת בימים אלה והם מתחרים מי יהיה הראשון שיצליח להתרומם. יש ביקוש לעניין בעיקר כרכבי הצלה למגדלים גבוהים (אחרי ה-11 בספטמבר). עוד רחוק היום לחזון בלייד ראנר או האלמנט החמישי, אבל אנחנו בדרך... רק תחשוב איזה מפחיד יהיה לנהוג במכוניות מעופפות בישראל......

ערב רב

New member
ומה על העבר הרחוק?

האם היו פיתוחים ישראליים כבר בשנות החמישים והשישים?

ערב יש לי שאלה

אתה רוצה רשימה מקוצרת או אחת כאורך הגלות אפשר למנות את הפיתוחים של המדינה עוד בתחילתה החל בתחומי החקלאות וכלה בתחומים אחרים שהשתיקה יפה להם .... וכמו שנאמר המוח היהודי ממציע לנו פטנטים

ערב רב

New member
שאלה

מה השם העברי של ה-"גאדג´טים", שהרי לא יעלה על הדעת שנדבר בם סרה..

אני לא מכיר שם עברי

בארץ השתרש השימוש ב"גאדג´ט" (שבתכנית בערוץ למדתי לראשונה מה המקור שלו...). בארצות דוברות אנגלית נוטים לקרא לזה גם "גיזמו".

ערב רב

New member
שאלה על המגאזין "גאדג´טס"

זכור לי שעל כל שער של המגאזין הופיעה תמונה של אישה מתערטלת שנתנה למגזין נופך מפוקפק מאוד. מה היה הרעיון מאחורי העניין, והאם הוא הוכיח את עצמו?

מגזין גאדג´טס

כבר הגיעה השאלה הזאת??? כל כך מוקדם???? עכשיו ברצינות, קיבלנו הרבה תגובות מעורבות על העניין הזה, אבל האמת היא שלא אנחנו עשינו את השערים, אלא השתמשנו בשערים של המגזין הבריטי T3 שאיתו היה לנו הסכם שיתוף תכנים. האנגלים, כפי שידוע, שמים בחורה מעורטלת על כל דבר. אני מניח שההגיון מאחורי זה היתה העובדה שבסקר מקיף שהם ביצעו הם גילו, ולא להפתעתם, שלמעלה מ-90 אחוזים מהקוראים שלהם הם גברים... גם בערוץ קראו לסוף השבוע: צעצועים לגברים. אני לא חושב שאיבדנו הרבה קוראים בגלל זה, ואני לא בטוח שהוספנו הרבה קוראים בגלל זה. מי שאוהב גאדג´טים התעניין בתוכן של המגזין שהיה, אם יורשה לי להעיד על עבודתי - מדהים.

גדג´אטס ומיגדר

האם העיסוק בגאדג´טס הוא עיסוק לגברים כפי שנדמה לי לפעמים או שמה אני טועה?, ואם אני לא טועה, למה זה לדעתך?

LONG LIVE PINK FLOYD

הכותרת היא סתם לתפוס את תשומת הלב שלך.... כן, העיסוק בגאדג´טים נתפס כתחום גברי, ונראה שזה אכן כך, אם כי אני מכיר הרבה בנות שמשוגעות על הנושא לא פחות. הסיבה לדעתי היא בהגדרה של גאדג´טים כ"צעצועים" (כפי שהגדירו בערוץ ההיסטוריה) והרי ידוע שגברים אף פעם לא מתבגרים, הם רק מחליפים את סוג הצעצועים.

למעלה