"או-או" של קירקגור

Wordwise

New member
"או-או" של קירקגור

יש למישהו את הספר `או-או`` של קירקגור? ראיתי שהוא יצא בהוצאתה האקדמית של האוניברסיטה העברית: ``מאגנס``, ובעריכתו של הפרופ` יעקב גולומב אני צריך תרגום של הקטע הבא מהספר: If I were to wish for anything, I should not wish for wealth and power, but for the passionate sense of what can be, for the eye, which, ever young and ardent, sees the possible. Pleasure disappoints, possibility never. And what wine is so sparkling, what so fragrant, what so intoxicating as possibility? ddd

מה דעתך

שאני אתרגם לך וזהו? לו הייתי מייחל למשהו, לא הייתי מבקש אושר וכוח, אלא את החוש מלא התשוקה של מה שיכול להיות (או העתידנות י.א.), כי העין, צעירה ונלהבת, רואה את האפשרי. העונג מאכזב, האפשרות (העתיד י.א.) לעולם לא. מה כה מבעבע, מלא ניחוח ומשכר כיין אם לא האפשרות?

מצד אחד - כן, מצד שני -

מיטב תרגומי ארצנו הם מכלי שני. אפילו שקיקגור הוא לרוב פילוסוף שאני די מבין, אין ספק שיש בתרגום הזה גם פרשנות.

חייםלוי

Member
מנהל
הספר "או או" תורגם מדנית לכן אם יש

למישהו עדיף התרגום הזה מאשר מן האנגלית. אם אין אשתדל מחר להביא את התרגום המוסמך לעברית.

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo13.gif אולי טעיתי בביטוי אבל הכוונה

שהתרגום עבר ביקורת של פרופ' גולומב שהוא מומחה בתחומו. הספר יצא בהוצאת מאגנס שיש לה שם טוב והתרגום הוא משפת המקור ולא משפה שניה. לאחרונה התרגומים הם יותר ויותר משפות המקור ולא מאנגלית.

Y. Welis

New member
מאוד עקרוני בפילוסופיה

ור' הנוסח החדש לשפינוזה, שהחליף את הקודם שעל ברכיו גדלו רבים.

יפתח ב

New member
דווקא במקרה שפינוזה שני התרגומים הם

משפת המקור; השאלה היא אם שניהם לעברית (ויעיד כל מי שלמד שפינוזה טרם צאת התרגום החדש).

למעלה