אותי זה מרגיז

שמלת תחרה1

Well-known member
כחודשיים לפני הבחירות, הציגו ראש הממשלה ושר האוצר "תוכנית כלכלית ענקית" ■ הנה כמה סימני שאלה שעולים ממנה
מדוע משייכים את תוכנית הכלכלית לבחירות, ולא כמו במשך השנה האחרונה, תוכנית כלכלה ענקית עקב נגיף הקורונה?

GoldenEyes

Well-known member
כחודשיים לפני הבחירות, הציגו ראש הממשלה ושר האוצר "תוכנית כלכלית ענקית" ■ הנה כמה סימני שאלה שעולים ממנה
מדוע משייכים את תוכנית הכלכלית לבחירות, ולא כמו במשך השנה האחרונה, תוכנית כלכלה ענקית עקב נגיף הקורונה?
כי לפני חודשיים לא דובר על מתן מענק לכל אזרח , ברור שזה שוחד בחירות
העיקר מתרברבים על המענקים , בעוד שמליוני עסקים קורסים , ושוב , כמו במענק הקודם , גם המליונרים יקבלו

שמלת תחרה1

Well-known member
העיקר מתרברבים על המענקים , בעוד שמליוני עסקים קורסים , ושוב , כמו במענק הקודם , גם המליונרים יקבלו
נתנו מענק בתחילתת הסגר.

שמלת תחרה1

Well-known member
מה שונים המליונרים מהעני בעניין זכויות?
לא תתנן לבן העשיר כי יש בן עני? למה הבן העני צריך לקבל מה שהבן העשיר לא מקבל? למה העשיר צריך לקבל עונש כי יש עני?
העשיר כנראה למד עבד, בעוד העני חיפש איך להתעשר.

GoldenEyes

Well-known member
מה שונים המליונרים מהעני בעניין זכויות?
לא תתנן לבן העשיר כי יש בן עני? למה הבן העני צריך לקבל מה שהבן העשיר לא מקבל? למה העשיר צריך לקבל עונש כי יש עני?
העשיר כנראה למד עבד, בעוד העני חיפש איך להתעשר.
לא ענין של עונש
ענין של לתת לאלו שבאמת צריכים ולא לאלו שלא צריכים
גם במענק הקודם אמרתי שאני מוכן לוותר על קבלתו ופרט שאלו שזקוקים לו מאד יקבלו.

שחר 676

Well-known member
לא ענין של עונש
אתה אולי חושב כך אך אני יכול להבטיחך שרבים יחושו נפגעים אם לא יקבלו. מעבר לכך , בכדי לתכנן תוכנית המחריגה אוכלוסיות כה רבות יש צורך באין ספור דיונים ובירוקרטיות שונות ומשונות אשר יכולות לסרבל את התוכנית כולה.

מדינות רבות חילקו מענקים - ישראל כבר נמצאת בישורת הסופית המובילה אל האור - הכסף הזה ישמש ככדור הרגעה ויאפשר לאנשים אתנחתא פסיכולוגית בקטע האחרון והקשה של הסגר.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא ענין של עונש
למעלה כתבת שעוד לא היה דבר כזה 'מענק קודם'. כעת אתה מציין שהתנגדת לכך. קצת לא מסתדר :).

לגופו של עניין כפי שכתבתי גם במענק הקודם (ומבלי שהתעמקתי מה כוללת התוכנית הנוכחית בדיוק), יש הגיון כלכלי רב בהענקה רוחבית של מענק, אחת לכמה זמן. אם זאת הגישה המושלמת? כנראה שלא. אז מה? אגב זאת אחת הדרכים שהומלצו (ע"פ פרסומים לפני כשבועיים) על-ידי הOECD אם אני לא טועה (אם לא אז ע"י גוף בינלאומי דומה אחר) להחזרת הכלכלה לפסים.

GoldenEyes

Well-known member
למעלה כתבת שעוד לא היה דבר כזה 'מענק קודם'. כעת אתה מציין שהתנגדת לכך. קצת לא מסתדר :).

לגופו של עניין כפי שכתבתי גם במענק הקודם (ומבלי שהתעמקתי מה כוללת התוכנית הנוכחית בדיוק), יש הגיון כלכלי רב בהענקה רוחבית של מענק, אחת לכמה זמן. אם זאת הגישה המושלמת? כנראה שלא. אז מה? אגב זאת אחת הדרכים שהומלצו (ע"פ פרסומים לפני כשבועיים) על-ידי הOECD אם אני לא טועה (אם לא אז ע"י גוף בינלאומי דומה אחר) להחזרת הכלכלה לפסים.
לא כתבתי כדבר הזה
מה שכן כתבתי - "לפני חודשיים לא דובר על מתן מענק לכל אזרח , ברור שזה שוחד בחירות"
וגם בנק ישראל חושב כמוני:
כותב בנק ישראל: "ככלל, חלוקת משאבים ציבוריים צריכים להתבצע על פי יעילות כלכלית וקריטריון הפגיעה ממשבר הקורונה. חלוקה באופן אוניברסלי ולא מובחן - כגון מענק לכל ילד, ללא תבחין הכנסה - איננה יעילה"

Harrington

Well-known member
מנהל
לא כתבתי כדבר הזה
מה שכן כתבתי - "לפני חודשיים לא דובר על מתן מענק לכל אזרח , ברור שזה שוחד בחירות"
נכון...
ובהמשך כתבת ואני מצטט (שוב): "גם במענק הקודם אמרתי שאני מוכן לוותר על קבלתו".

לא צריך להיות גאון הדור בשביל לזהות שהדברים לא מסתדרים.
מה בנק ישראל כן או לא חושב בעניין זאת שאלה מרתקת (למי שהיא מרתקת אותו), אבל אין לה כל קשר לדברי או למה שהצבעתי עליו.

GoldenEyes

Well-known member
נכון...
ובהמשך כתבת ואני מצטט (שוב): "גם במענק הקודם אמרתי שאני מוכן לוותר על קבלתו".

לא צריך להיות גאון הדור בשביל לזהות שהדברים לא מסתדרים.
מה בנק ישראל כן או לא חושב בעניין זאת שאלה מרתקת (למי שהיא מרתקת אותו), אבל אין לה כל קשר לדברי או למה שהצבעתי עליו.
נכון
המענק הקודם שחילקו אותו באפריל אם אני לא טועה

Harrington

Well-known member
מנהל
נכון
המענק הקודם שחילקו אותו באפריל אם אני לא טועה
אז קודם כל דברייך לפיהם זאת הפעם הראשונה שיוצאת תוכנית כזאת ולכן זה חייב להיות קשור לבחירות, התבררו כשגויים.

דבר שני כאמור מעלה, לאורך השנה האחרונה הופעלו 3-5 תוכניות כלכליות דומות. מידי מספר חודשים המדינה יצאה בתוכניות כאלו. זאת הסיבה שעל אף כל הצעקות (חלקן מוצדקות) מצבה של ישראל כמו גם של הציבור, כלל לא כל כך רע מבחינה כלכלית. אם תבחני את תדירות/מועדי התוכניות הכלכליות האלה, את תגלי שפשוט שוב הגיע הזמן לכך. לא פחות ולא יותר. במילים פשוטות, התוכנית הזאת הייתה מוצעת קרוב לוודאי גם אלמלא היו בחירות.

Harrington

Well-known member
מנהל
סתם כדי לתקוף. זאת תוכנית דומה בכל פרמטר ל3-5 התוכניות האחרות שהוצגו (ובוצעו) במהלך השנה האחרונה.

משתפרת1

Well-known member
מה יעזור לי להתרגז?
מעבירים את המענקים שלנו למי שזקוק להם.

למעלה