זה תסריט אפשרי - אבל הנה תסריט שונה
אני מסכים עם עובדה מס' 1, אז בא נעבור מיד לעובדה מס' 2. בא נאמר שלא היתי מוכן להמר שעובדה מס' 2 תמשיך כך בעתיד. הקול ההיספני הוא כח מאד לא מנוצל, ולמרות שעד היום הוא נטה שמאלה (כלומר אותו אחוז קטן שכבר כן מצביע בבחירות), בכלל לא מופרך שבעתיד הוא ינטה ימינה. בוש דווקא מקובל בקרב ההיספנים (גם אחיו בפלורידה), ודי מקובל בקרב שאר בני המיעוטים. כיום יש יותר ויותר שחורים בקרב הרפובליקנים, והעובדה ששנים מבחיריו של בוש הם שחורים מוסיפה לו הרבה נקודות. נראה לי שבעתיד הקרוב בני המיעוטים יבינו שהליבראלים רק דפקו אותם במשך 40 שנה, ויפנו ימינה. וכבר כיום, בניגוד למה שהיה בעבר, השמאל הופך ליותר אליטסטי. השמאל כבר לא מחובר לעם, ותקוותי שהרפובליקנים ינצלו את זה. בוא נחשוב לרגע על מה שיקרה בשנים הקרובות. אני מניח שבשנה הבאה ליברמן ירוץ נגד בוש, ולמרות שהוא נוטה למרכז ולעיתים דעותיו ימניות, הוא נתפס כמורם מעם. בוש לעומתו נתפס כאחד מהחבר'ה, ולמרות שהוא לא מהחבר'ה הכושים או ההיספנים, לא נראה לי שבני המיעוטין יבחרו ביהודי, לבן, מורם מעם. אז ב2004 גם ההיספנים יבחרו בבוש. בא נעבור ל2008. סביר שהילרי תרוץ מצד הדמוקרטים. אין לדמוקרטים דמות חזקה יותר. מצד הרפובליקנים יש כמה בודדים שיכולים להתחרות, אבל קונדי היא הבולטת ביותר ויתפתח ביניהם מאבק קשה ומענין מאד. קשה לצפות מי ינצח בCATFIGHT שכזה, אני רק יכול לקוות שזאת לא תהיה הילרי. אם הילרי תבחר, אז התסריט שלך יתקיים הרבה יותר מהר ממה שצפית. היא שמאלנית עם טונים סוציאליסטים חזקים שיכולה לגרום להרס איום. אבל אם קונדי תבחר, ואני בהחלט מעדיף אותה, אזי הדבר ישפיע על בני המיעוטין לנטות ימינה - הרי הנשיאה אז תהיה כושית! - דבר שיהיו לו השלכות על 2012. כך שבעשור הקרוב דווקא נראה לי שבני המיעוטים, גם ההיספנים, ינטו יותר ימינה, אא"כ הרפובליקנים יזנחו אותם לאנחות ולא ישכילו לנצל את הכוח הגלום בהם. בא נעבור לעובדה מס' 3. כיום לדמוקרטים יש בעיה רצינית - אין להם מצע! פעם היה וויכוח בין השמאל לימין האם לקצץ מיסים או לא. בוש בעצם חולל מהפכה והוויכוח כיום הוא לא
האם לקצץ אלא
כמה לקצץ. המצע הדמוקרטי של פעם הוא כבר לא IN וחוץ מלהתפס על שטויות אין לדמוקרטים נשק נגד בוש. וגם קלינטון עשה דברים ימניים (בלחץ הקונגרס הרפובליקני כמובן), כמו WORKFARE, ובעקבותיו ג'וליאני בNY ובעוד מדינות. אז בדברים מסויימים דווקא המפה זזה ימינה בשנים האחרונות. ילדי הפרחים שפעם היו כל כך ליבראלים, היום הם מיושבים ומבוססים יותר, ומצביעים יותר ימינה. כיום הם חלק מהממסד. ונא לא לשכוח שבית המשפט העליון הופך יותר ויותר שמרני ויתכן שישנה השגים ליבראלים מסויימים, כמו ROW V WADE וכד'. מזה מובן שעובדה מס' 4 היא בכלל לא מוכרחת ויתכן שכוחו של הימין רק ימשיך להתחזק בשנים הקרובות. הגורם המכריע בשנים הקרובות יהיה הכלכלה. אם בוש יצליח ליצב את הכלכלה ואולי אף להצמיחה, מקומם של הרפס מובטח. אבל אם הכלכלה תתערער מעבר למה שהיא כיום, בוש והרפְּס יחטפו את כל הזעם והליבראלים יחזרו שוב לשלטון. הנה עוד עובדה. לימין כיום יש הרבה קליברים רציניים בתקשורת שלא מפסיקים להשפיע על דעת הקהל. לשמאל אין אף אחד כדוגמת רוש לימבו וביל אוריילי. אנשים שפעם נטו שמאל, כמו קריס מת'יוז, נוטים כיום ימינה. המונופול של השמאל על התשקורת נחלש, ומקורות ימניים נתפסים כמהימנים יותר. כך שדווקא נראה שהימין רק מתחזק, והשמאל נראה כיום עלוב, ללא מצע וכיוון, ללא דמויות דומננטיות, וכקבוצה הנגררת לאחרי הימין. ואם מדברים על העולם מחוץ לארה"ב - הרי ברור שבאירופה הימין התחזק בשנים האחרונות, ברחבי העולם משטרים קומוניסטים נמחקו, משטרים סוציאליסטים הופכים ליותר קפיטליסטים ומדינות עולם השלישי מנסות להשתפר באמצעות הפרטה ומחסר חופשי עם העולם הקפיטליסטי. וככל שהילודה תגבר בעולם ותוחלת החיים תתארך (כלומר שהציבור יגדל ואחוז הנתמכים ביחס לעובדים יגדל), כך הסוציאליזם יהפך ליותר ויותר בלתי ישים. אז "שמח" בטח שיהיה... השאלה
איך..