אותי זה מעצ'בן!

סלסרו

New member
כן, אבל רק בתור עזרה וסיוע זמניים

לא יצירת תלות. תלות זה דבר משפיל ופוגע בערך העצמי של הבנאדם. ואגב, השיטה הקפיטליסטית האמריקאית מאפשרת לאנשים לצבור הון עצום, שאכן חוזר בחלקו לציבור הנזקקים.

סלסרו

New member
אין כל סיבה נראת לעין שהנבואה שלך

תתקיים בעתיד הקרוב או הרחוק. השיטה האמריקאית is here to stay, וטוב שכך.

az ma

New member
הלוואי, לצערי אתה טועה...

"השיטה האמריקאית is here to stay" לצערי, ארה"ב צועדת לקראת סוציאליזם הרסני... 1. חתך האוכלוסיה המהווה מאגר של בוחרים חדשים הם ההיספנים. עובדה. 2. רובם של ההיספנים מצטרפים למפלגה הדמוקרטית. עובדה. 3. מצע המפלגה הדמוגרפית נוטה שמאלה יותר ויותר. עובדה. 4. עובדות 1-3 יגרמו למפלגה הרפובליקנית להתחיל להסחף שמאלה מחוסר ברירה (או שיאבדו הרבה מושבים בקונגרס) 5. ההסחפות שמאלה תביא עמה תכניות סוציאליות בהיקפים שיחייבו העלאת מיסים משמעותית (אלא אם ניתן יהיה לקזז מהוצאות ביטחון) שעלולה לגרום לבריחת הון מחוץ לארה"ב... ה"נחמה" היחידה שלי היא שאירופה המערבית צועדת לקראת אבדון כלכלי (ודמוגרפי) בקצב מואץ יותר (מאשר ארה"ב)... ואז יהיה מעניין לראות איך האירופאים יגיבו כלפי האוכלוסיה המוסלמית... לא אתפלא אם השואה הבאה תהיה של מוסלמים באירופה, בדיוק כפי שהיטלר האשים את היהודים בצרותיה הכלכליות של גרמניה... הקיצר, אני מעריך שתוך 20 עד 50 שנה יהיה "שמח" באירופה... אולי גם בארה"ב...

סלסרו

New member
זה תסריט אפשרי - אבל הנה תסריט שונה

אני מסכים עם עובדה מס' 1, אז בא נעבור מיד לעובדה מס' 2. בא נאמר שלא היתי מוכן להמר שעובדה מס' 2 תמשיך כך בעתיד. הקול ההיספני הוא כח מאד לא מנוצל, ולמרות שעד היום הוא נטה שמאלה (כלומר אותו אחוז קטן שכבר כן מצביע בבחירות), בכלל לא מופרך שבעתיד הוא ינטה ימינה. בוש דווקא מקובל בקרב ההיספנים (גם אחיו בפלורידה), ודי מקובל בקרב שאר בני המיעוטים. כיום יש יותר ויותר שחורים בקרב הרפובליקנים, והעובדה ששנים מבחיריו של בוש הם שחורים מוסיפה לו הרבה נקודות. נראה לי שבעתיד הקרוב בני המיעוטים יבינו שהליבראלים רק דפקו אותם במשך 40 שנה, ויפנו ימינה. וכבר כיום, בניגוד למה שהיה בעבר, השמאל הופך ליותר אליטסטי. השמאל כבר לא מחובר לעם, ותקוותי שהרפובליקנים ינצלו את זה. בוא נחשוב לרגע על מה שיקרה בשנים הקרובות. אני מניח שבשנה הבאה ליברמן ירוץ נגד בוש, ולמרות שהוא נוטה למרכז ולעיתים דעותיו ימניות, הוא נתפס כמורם מעם. בוש לעומתו נתפס כאחד מהחבר'ה, ולמרות שהוא לא מהחבר'ה הכושים או ההיספנים, לא נראה לי שבני המיעוטין יבחרו ביהודי, לבן, מורם מעם. אז ב2004 גם ההיספנים יבחרו בבוש. בא נעבור ל2008. סביר שהילרי תרוץ מצד הדמוקרטים. אין לדמוקרטים דמות חזקה יותר. מצד הרפובליקנים יש כמה בודדים שיכולים להתחרות, אבל קונדי היא הבולטת ביותר ויתפתח ביניהם מאבק קשה ומענין מאד. קשה לצפות מי ינצח בCATFIGHT שכזה, אני רק יכול לקוות שזאת לא תהיה הילרי. אם הילרי תבחר, אז התסריט שלך יתקיים הרבה יותר מהר ממה שצפית. היא שמאלנית עם טונים סוציאליסטים חזקים שיכולה לגרום להרס איום. אבל אם קונדי תבחר, ואני בהחלט מעדיף אותה, אזי הדבר ישפיע על בני המיעוטין לנטות ימינה - הרי הנשיאה אז תהיה כושית! - דבר שיהיו לו השלכות על 2012. כך שבעשור הקרוב דווקא נראה לי שבני המיעוטים, גם ההיספנים, ינטו יותר ימינה, אא"כ הרפובליקנים יזנחו אותם לאנחות ולא ישכילו לנצל את הכוח הגלום בהם. בא נעבור לעובדה מס' 3. כיום לדמוקרטים יש בעיה רצינית - אין להם מצע! פעם היה וויכוח בין השמאל לימין האם לקצץ מיסים או לא. בוש בעצם חולל מהפכה והוויכוח כיום הוא לא האם לקצץ אלא כמה לקצץ. המצע הדמוקרטי של פעם הוא כבר לא IN וחוץ מלהתפס על שטויות אין לדמוקרטים נשק נגד בוש. וגם קלינטון עשה דברים ימניים (בלחץ הקונגרס הרפובליקני כמובן), כמו WORKFARE, ובעקבותיו ג'וליאני בNY ובעוד מדינות. אז בדברים מסויימים דווקא המפה זזה ימינה בשנים האחרונות. ילדי הפרחים שפעם היו כל כך ליבראלים, היום הם מיושבים ומבוססים יותר, ומצביעים יותר ימינה. כיום הם חלק מהממסד. ונא לא לשכוח שבית המשפט העליון הופך יותר ויותר שמרני ויתכן שישנה השגים ליבראלים מסויימים, כמו ROW V WADE וכד'. מזה מובן שעובדה מס' 4 היא בכלל לא מוכרחת ויתכן שכוחו של הימין רק ימשיך להתחזק בשנים הקרובות. הגורם המכריע בשנים הקרובות יהיה הכלכלה. אם בוש יצליח ליצב את הכלכלה ואולי אף להצמיחה, מקומם של הרפס מובטח. אבל אם הכלכלה תתערער מעבר למה שהיא כיום, בוש והרפְּס יחטפו את כל הזעם והליבראלים יחזרו שוב לשלטון. הנה עוד עובדה. לימין כיום יש הרבה קליברים רציניים בתקשורת שלא מפסיקים להשפיע על דעת הקהל. לשמאל אין אף אחד כדוגמת רוש לימבו וביל אוריילי. אנשים שפעם נטו שמאל, כמו קריס מת'יוז, נוטים כיום ימינה. המונופול של השמאל על התשקורת נחלש, ומקורות ימניים נתפסים כמהימנים יותר. כך שדווקא נראה שהימין רק מתחזק, והשמאל נראה כיום עלוב, ללא מצע וכיוון, ללא דמויות דומננטיות, וכקבוצה הנגררת לאחרי הימין. ואם מדברים על העולם מחוץ לארה"ב - הרי ברור שבאירופה הימין התחזק בשנים האחרונות, ברחבי העולם משטרים קומוניסטים נמחקו, משטרים סוציאליסטים הופכים ליותר קפיטליסטים ומדינות עולם השלישי מנסות להשתפר באמצעות הפרטה ומחסר חופשי עם העולם הקפיטליסטי. וככל שהילודה תגבר בעולם ותוחלת החיים תתארך (כלומר שהציבור יגדל ואחוז הנתמכים ביחס לעובדים יגדל), כך הסוציאליזם יהפך ליותר ויותר בלתי ישים. אז "שמח" בטח שיהיה... השאלה איך..

az ma

New member
שמח לראות שגם אתה "עם אוריילי"

בוש "יקום" או יפול על מצב כלכלת ארה"ב והזמן משחק נגדו (רק שנה וחצי לבחירות)... נשיא רפובליקני זה לא מספיק. צריך גם קונגרס כנ"ל...זה כבר הרבה יותר קשה להשגה... לצערי, לשמאל קל יותר לגייס בוחרים חדשים...בעיקר כשמדובר בהיספנים... קל ליפול בפני הבטחות כמו "אנחנו ניתן לך...", "העשירים (קרי, רפובליקנים) עושקים אתכם ואנחנו נדאג לכם"...בלה בלה... לא אימתתי, אבל שמעתי שהדמוקרטים הוסיפו למצעם תשלומי פיצויים לשחורים על תקופת העבדות... אם נכון אז זו דרך "זולה"/יקרה לקנות קולות של שחורים... אני עדיין לא "מתרגש" לאפשרות שהילרי תרוץ מול קונדליסה...הרבה דברים (בתחום האישי של שתי הנשים האלה) עוד עלולים לקרות ב4-5 שנים... ביחס למדיה, מסכים בגדול, חוץ מהעיתונות הכתובה שהיא מאד שמאלנית (קרי, ל.א. טיימס, ניו-יורק טיימס...) ולגבי ילודה מוגברת...קורה רק בעולם השלישי. באירופה ויפן יש ילודה שלילית. זה מה שיגמור אותם. הגירה מוסלמית (יחסית נחשלת) לאירופה תהווה את הקש... או ת'מסמר האחרון בארון המתים שלהם... אין לי סטטיסטיקה לגבי שעור ילודה (חיובי/שלילי) בארה"ב...סביר שגם כאן האוכלוסיה מזדקנת...

סלסרו

New member
אני מעדיף שהמדינה לא תתמוך בתרבות

בעל המאה הוא בעל הדעת, וכשהמדינה תומכת בתרבות ואמנות זה נותן לה את הזכות להכתיב ולצנזר. ע"ע ג'וליאני וה-BROOKLYN MUSEUM. אני בעד שהמדינה תסייע לפיתוח חוגי אומנות שונים לילדים ובני נוער, בפרט באיזורי מצוקה, אבל לא לממן אומנים ולא לממן מוזיאונים וכדומה. מסיבה זו אני נגד הNEA.

בדיחה רלוונטית, שקבלתי הרגע באימייל

הנמלה והחרגול כל הקיץ עבדה הנמלה, טרחה ועמלה, מגירה מפלי זיעה, מכינה עצמה לחורף. באותו הזמן, החרגול בילה והתהולל, וצחק על הנמלה הפראיירית ושומרת החוק. כשהגיע החורף, לנמלה היה הרבה אוכל במזווה ודירה יפה נקיה ומטופחת, ואילו החרגול היה חייב הרבה כסף לקרדיט של הקזינו. למזלו, באה הממשלה לעזרתו: מהנמלה לקחו 50% מס ישיר, ועוד 15% מס עקיף. נתנו לחרגול דירה בעמידר, הנחה בארנונה, דמי אבטלה והבטחת הכנסה, כדי שיהיה לו במה לשלם על סיגריות, על הפן במספרה, ועל הטוטו והלוטו. כשהנמלה התלוננה על המיסים הגבוהים, והריבית על האוברדרפט חנקה אותה, הסכימו כל הכוחות המתקדמים, כל ארגוני הרווחה המאוחדים וכל תושבי כיכר הלחם, שמדובר בנמלה עשירה, נצלנית וחמדנית, שכל רצונה הוא לנצל את החרגול העני שמדוכא כבר דור רביעי על ידי הממסד. מוסר השכל: לך אל הנמלה עצל, דרוך עליה ושב בצל.

סלסרו

New member
לחרדים אין זכות לדבר - שיפסיקו

להוליד כ"כ הרבה ילדים ושיתחילו לעבוד. אז הילדים שלהם לא יצטרכו לסבול חרפת רעב. פשוט.

MicMik

New member
תמיד החוזרים בשאלה נהיים כאלה

לוחמנים? אני בעד לא לייעץ לאחרים מה לעשות אצלם בבית. זה תפקיד הממשלה לשנות את הכללים, החרדים- will catch up.

סלסרו

New member
גם אני בעד לא לייעץ לאחרים מה לעשות

בבית - אני רק טוען שהם צריכים להיות אחראים לתוצאות של מעשיהם, וזו חוצפה מצידם להטיל את הנטל על שאר הציבור. אם הם רוצים להוליד 12 ילדים למשפחה ולחיות על חשבון הישיבה, תפאדל, שיעשו מה שהם רוצים. למרות שאני מאד ביקורתי כלפי זה, אין לי זכות לומר להם מה לעשות. רק שלא יתבעו מהציבור הכללי לממן אותם, ולא יתבכיינו על כך כשהציבור מתעשת וסוגר את הברז שפתאום הילדים שלהם יצטרכו לחפש אוכל באשפה. האחריות לילדיהם מוטלת עליהם, לא על הממשלה ולא על אף אחד אחר. מי שלא יכול לממן משפחה גדולה, שלא ילד הרבה ילדים, או שילך לעבוד. ואם בכל-זאת הוא רוצה הרבה ילדים ולא רוצה לעבוד, יש לו בעיה - ואת הבעיה הוא צריך לפתור בכוחות עצמו, לא על חשבון הממשלה ולא על חשבון שאר הציבור.

למעלה