אותי זה מעצ'בן!

az ma

New member
אותי זה מעצ'בן!

לחשוב שחיילים מסכנים את חייהם, כמעט על בסיס יומי, בלכידת מחבלים, רק כדי ששוטרים צבאיים והאחראים על מתקן הכליאה "עופר" "יתנו" להם לברוח. מעלה לי את לחץ הדם...
 
לא צריך להתעצבן.

ככה זה בישראל. ובגלל זה אתה פה כדי להרגע. אז כך ממני עיצה-תפסיק לקרא הרבה עיתונים. עשה לך מנהג קבוע, לקרא כתבה אחת לשבוע. ורצוי כאלו על אוכל, אופנה, טיולים... הנה דוגמה לכתבה "ישראלים החלו להשתמש בדיאודורנטים,אפשר להרים את הידיים ," נו לא כתבה אופטימית?
 

nissimlev

New member
מצויין ;אבל אני קורא המון חדשות קשו

מצויין ;אבל אני קורא המון חדשות קשור למדינה ולבעיות שלה
 

Yaniv-DC

New member
צירוף מקרים?

צירוף מקרים שממש בתוך הכתבה שתולה פרסומת להגרלת הגרין קארד?
 

iditbs

New member
חוצפה!

אם ההסתדרות הייתה יוצאת במאבק נגד ההקצבות לתרבות, לא הייתי מוצאת בזה טעם לפגם. (כבר אמרו לפניי, המוזות יכולות לחכות) אבל זה שהחרדים שמים את תורתם אומנותם מעל אמנותם אומנותם של שחקנים ואנשי רוח חילוניים, זה כבר שיא החוצפה.
 

doram44

New member
טוב אז אם אתם כול כך נדבנים

אוליתתרמו לרמי ולמסע שלו לאיסוף כסך למחקר על מלנומה!!!!!וחוץ מזה אתר מדליק אז בבקשה.. להיכנס.
 
זוהי מטרה נעלה, שגם כשהייתי

סטודנטית תפרנית, אמא לשתי תינוקות, הקפדתי בכל פעם לתרום בהתאם לכיס. היום, לאחר שאבדתי (לצערי הרב) שני חברים קרובים ועוד ידידה קצת פחות קרובה בגלל מחלת הסרטן הארורה, אני מבינה עוד יותר עד כמה זה חשוב.
 

az ma

New member
קראתם ת'תגובות?...לרגע חשבתי שאני

קורא בפורום...
 

zoti

New member
בדיוק מה שאני רציתי להגיד.

כנראה שאנחנו לא מיעוט אקסקלוסיבי שיושב בפורום הזה.
 

nissimlev

New member
כעט אתה יכול לישון בשקט אתה לא לבד

כעט אתה יכול לישון בשקט אתה לא לבד
 

stardustit

New member
מצד אחד,

מאוד מעצבן בניזרי, חוצפן גדול. מצד שני באמת שאלה טובה אם המדינה צריכה לתמוך בכל מיני דברים, כגון תרבות לדוגמה. מדוע לא לאפשר לכוחות השוק לפעול, וכך רק מי שטוב מספיק, ולכן מספיק לעניין מספיק אנשים, שורד? זה משליך לעוד תחומים, לדוגמה, כל נושא התמ"ס והתמיכה של המדען הראשי. חברות (הרבה פעמים חברות ענק מבוססות) מקבלות הון מהמדינה. למה? למה המדינה צריכה להחליט כל פעם מה היעדים ולתמוך בהם פיננסית? זה מה שאני אוהבת כאן, האנשים נגד התערבות ממשלתית, ועושה רושם שזה עובד. כאן אף חברה לא מוכנה לחלום לקבל תמיכה ממשלתית (וזה אפילו נחשב לפחיתות כבוד - רק חברה שלא מצליחה בשוק מנסה לגייס תמיכה עלובה מהממשל), בעוד שבארץ כל החברה אשר קיבלה מימון מהמדינה מתגאה בזה כאילו זה חותם איכות. אחר כך עוד טוענים שבזכות התמיכה הממשלתית, ישראל פרחה בתקופת ההי טק. שטויות! הפריחה הגיעה ממשקיעים פרטיים (קרנות) מחו"ל!!
 

zoti

New member
אני מוכן שלא יתמכו בתרבות כמו שאת

מציעה. בתנאי שכמובן יתנו לכוחות השוק לעבוד גם על המגזר החרדי. נראה כמה זמן הם יחזיקו בלי כספי המיסים של האנשים שכן עובדים במדינה הזאת.
 

forglemmigej

New member
מה שיפה אצלך זה

הנחרצות על כל נושא !בקשר לתמיכה בהיי טייק ,שאת כל כך מהללת שהגיעה מחו"ל, כמו שמהר היא הגיעה ככה מהר היא התפוגגה .ובכלל השטה האמריקאית שאת כל כך מהללת שאדם לאדם כלב, ורק החזקים והאגרסיביים שורדים תתפוצץ לאמריקאים בפרצוף יום אחד. מי שאין לו חמלה בלב לחלש שלא יתפלא שישאר לבד .ותזכרי טוב שכל אלו שדורכים עליהם בדרך למעלה בשמחה ידרכו עליך בדרך למטה.
 

iditbs

New member
כמה שאת טועה!

המימון שמקבלים החרדים לא בא מחמלה בלב אלא מסחטנות. אבל הטעות הגדולה שלך היא שאת חושבת שהחברות המצליחות בארה"ב מנותקות מהחברה האנושית וזה ממש לא נכון. אין חברה גדולה שלא תורמת לקהילה. ודרכי התרומה הן רבות ומגוונות מאיסוף תרומות כספיות ואוכל בחגים ועד "שותפות" יומיומית עם ארגונים כמו בתי ספר. בכל קנייה שלי בסופר אני מעבירה כרטיס שמזכה את ביה"ס של ביתי בשיעור זעיר מהסכום שהוצאתי (והייתי מוציאה בכל מקרה) נכון שהשיטה האמריקנית, לא מושלמת אבל המנטליות האמריקנית של התרומות והתמיכה בחלש מביאה לכך שהדברים אכן נובעים ממה שקראת, "חמלה בלב".
 

סלסרו

New member
נכון../images/Emo70.gif ובנוסף לכך, השיטה האמריקאית

דורשת שהאדם ילמד לדוג, ולא רק להמשיך לתת לו דגים.
 

iditbs

New member
זה נוח ונעים עבור הצד ה"חזק".

כל עוד יש לך הכנסה בטוחה ומכובדת, זה נעים לתת ולתרום. אבל אם חלילה נמצאים בצד הנזקק, הרבה יותר נוח ו"נעים" ואפילו מכובד (כך נראה לי, תודה לאל, לא מנסיון) לקבל בצורה מסודרת מגופי הרווחה של המדינה. (כמובן שגם יותר קשה בגלל הבירוקרטייה)
 
למעלה