אושר

shembaduy

New member
אושר

אני הולכת לשתף אתכם בכמה מחשבות שהיו לי על אושר, ואם יש לכם מה להוסיף/להחסיר/להעיר אתם מוזמנים לכתוב. אז כמו כמעט כל מי שאני מכירה, גם אותי מעסיק האושר הרבה, בעיקר לפי תקופות, והתקופה האחרונה היא כזאת. נראה לי טבעי מאד הרבה על דבר כה, מכיוון שכשאני שואלת את עצמי מה המטרה שלי בחיים, או מה אני שואפת, התשובה על-פי רוב תהיה קשורה באושר, בדרך זו או אחרת, ומכאן - שהאושר, אותו דבר שבהמשך ניסיתי להגדיר לעצמי בקושי רב, הוא כמו מטרה, לפחות בשבילי - או שלא?! ואחרי ההקדמה המפוארת הזו אפשר להתחיל- בזמן האחרון יצא לי לקרוא כמה דברים שגרמו לי להבין שיש לאושר 2 תפיסות: - האחת אומרת - יש להתאמץ על מנת להשיג את האושר, כיוון שאילולא לא היינו צריכים להתאמץ לשם כך, הוא היה מאבד מערכו -ואילו השניה אומרת - האושר הוא דרך בה אתה בוחר. בכל רגע יש לאדם את האפשרות לבחור אם להיות מאושר או לבחור שלא. ע``פ תפיסה אחת האושר הוא מטרה, וע``פ האחרת - אמצעי, אך בשני המקרים , האושר נתפס כבר-השגה אך תלוי כמעט לחלוטין באדם עצמו. אחר-כך הבנתי שאני עוד לא ממש יודעת על מה אני מדברת, וניסיתי להגדיר לעצמי מה זה אושר אושר- הדבר הראשון שעולה לי לראש הוא שמחת חיים, אהבת החיים ועצמך, שמחה ברמה עמוקה לטווח ארוך. אח``כ ניסיתי להיזכר בכל הפעמים שאני הרגשתי אושר גדול, ונראה לי שמה שאפיין את כולם הוא התחברות של גורמים רבים ומשמעותיים בחיי המצליחים בעת ובעונה אחת. כלומר, כאשר הלך לי טוב בלימודים, אך בתחומים אחרים לא, יכול להיות שזה שיפר מאד את מצב רוחי, אך ידעתי שאני לא מאושרת. כשהלך לי נהדר באהבה, זה אמנם שיפר המון (גם בתחומים אחרים) אבל גם זה לא היה האושר הממוסד הנחסף הזה (אמנם אני חייבת לציין שלאהבה יש משקל חשוב מאד בכל הנושא...:) ), והדבר תופס גם לתחומים האחרים כמו- משפחה, חברים, אני מניחה שלמבוגרים גם קריירה (לי עוד לא יוצא להיתקל בזה...:) ). מכל החלק הנ``ל, הסקתי שלאדם אין שליטה על האושר (כלומר, אין שליטה על כך שכל הגורמים המשמעותיים בחייו יצליחו ויסבו לו אושר בעת ובעונה אחת), כשם שאין לו שליטה על בריאותו, אהבה, אסונות ועוד דברים בלתי-תלויים, וכל זה סותר לגמרי את המסקנה הראשונה שנבעה מתשי התפיסות, ואמרה שהאושר תלוי באדם עצמו... כל זה בילבל אותי מאד ופחות או יותר החזיר אותי לנקודת ההתחלה, אז אם יש לכם משהו להוסיף, אשמח מאד לשמוע. ביי, ותהיו מאושרים...:)

אוטיס

New member
כן...

הדבר תלוי בנו... המציאות תלויה בנו... כפי שנאמר פה כבר פעמים רבות... המציאות שבה אנו חיים היא ההשתקפות של פנימיותנו... לדעתי אושר הוא בחירה... כמו כל דבר אחר בחיים... אושר הוא המצב הבסיסי של העצמי... אושר הוא מצב טבעי... השאלה היא לא איך להגיע לאושר...כי האושר נמצא בתוכנו כל הזמן... השאלה היא מה מסתיר אותו... מה מתנגד לו... ואיך מפוררים את ההתנגדויות... יום נפלא וקסום שיהיה... :)

Tal_Ya_Tal

New member
נכון מאד, B-) כל המוסיף -גורע

לכן,לא אוסיף. א ב ל הקורס בניסים אומר. (איך אפשר בלי הקורס בניסים?!?!?!?!) ``אושרי ותפקידי (יעודי) הם אחד``. `האגו`-תחושת הנפרדות, נאבק עם השכינה, על השאלה היסודית, של מהות תפקידו הוא `נלחם` גם ללא הפסק גם על שאלת מהות אשרו. אין זה `קרב` דו צדדי. ה`אגו` תוקף השכינה,אינה מגיבה. היא יודעת מהו `תפקידך`. היא יודעת שזהו אושרך. L&L TALYA

999

New member
מבט על החיים

אני חושבת שכל אדם במהלך חייו מחפש את נקודת האושר האמיתית ודווקא אני אומרת האמיתית כי כל אחד יוצא עם חברים שלו למקומות בילוי ומרגיש אושר, אבל אני חושבת שהאושר הזה הוא דבר רגעי ולכן הוא לא האושר האמיתי. אנחנו מחפשים בחיים לא רק את האושר האמיתי אלא גם את התכלית לחיים שלנו, למה אנחנו נמצאים על כדור הארץ ולמה אנחנו ממשיכים לנשום ולהתקיים, הרי חייב להיות לזה מטרה. אני חושבת שהאושר ומציאת תכלית החיים קשורים אחד בשני, אם נמצא את התכלית נמצא גם את האושר האמיתי (ולא האושר הריגעי). אני רואה את הדור שלנו ובמיוחד אותנו, הנוער כמאוד גשמי ומחפש אחר הנאות גשמיות כמו כסף (בעיקר), בגדים, השכלה ובעצם אנחנו לא נתעסקים ברוחניות כמעט. שמתי לב לא מזמן למשהו ממש מפליא ועצוב אבל נכון : כל אחד בחיים יש לו מטרה, פסגה שהוא צריך להגיע אליה, והוא כל כך עמל ויגע בשביל להגיע לאותה פסגה נכספת ואז... בסופו של דבר כשהוא כן מגיע אליה, אין לו את תחושת הסיפוק שהוא חשב שתהיה לו ולכן הוא מוצא לעצמו עוד פסגה שאליה הוא צריך לטפס ומגיע אליה ואין תחושת סיפוק וחוזר חלילה. אני חושבת שאנחנו צריכים לעצור פעם את שגרת חיינו, לנשום עמוק ולהסתכל עמוק עמוק בתוך עצמנו, לברר מי אנחנו בתור בני אדם ודבר ראשון בתור יהודים. בוא`נה, כתבתי הרבה, אה.... תחשבו על מה שאמרתי ותרגישו חופשי להגיב

shembaduy

New member
בקשר למבט הזה על החיים....

שלום 999 כתבת שאת חושבת ש``אנחנו צריכים לעצור פעם את שגרת חיינו, לנשום עמוק ולהסתכל עמוק עמוק בתוך עצמנו, לברר מי אנחנו בתור בני אדם ודבר ראשון בתור יהודים. `` אז נראה לי שזה דבר נכון לעשות, והרבה פעמים אני מנסה לעשות אותו, השאלה היא רק איך? אני הרבה פעמים נתקלת בזה שאני מרגישה שבמקומות שונים ובנסיבות שונות אני מתנהגת ממש ממש אחרת, למשל - עם החברים אני ככה, ועם המשפחה, בתור בת הזקונים אני אחרת, ובתור מדריכה בתנועה אני אחרת, ועם החבר אני אחרת לגמרי ולפעמים אני כבר לא יודעת איך כל זה קורה, בגלל שכמעט בכל המצבים אני מרגישה שאני לא עושה הצגות ומתנהגת בטבעיות, אז איך אני צריכה להסתכל בתוך עצמי? ועוד משהו בקשר לזה- אולי בגלל שאני רק בת 16.5 וגיל ההתבגרות וכל הבלה בלה הזה, כשאני מסתכלת פנימה (מנסה לפחות) , אני לא יודעת מה אני רואה. אני לא יודעת מה אני אמורה לראות, ובלי להישמע שיטחית, עכשיו כשאני חושבת על זה יכול להיות שאני לא רואה כלום. אני חושבת שהדברים שכתבת נכונים בעיקרם, אז אם רק את מוכנה לעשות לי טובה גדולה גדולה ולהסביר את התהליך הזה של ההסתכלות פנימה...

`````` אושר ``````...!!!

חשיבה חיובית היא אדירה... פותרת הרבה בעיות , מקילה על החיים, מקרבת את האושר... ולפעמים ... צריך גם לעשות... לכן כדי להגדיל את סיכויינו להיות בריאים נפשית ופיזית, נביא את עצמינו לידי רגיעה, שלווה , אופטימיות... ונתקרב לאושר... כדאי לנו להשתדל להרגיש , יותר רגשות חיוביים, ולהימנע מלהרגיש רגשות שליליים... *** ...M...

הדרך אל האושר

דבר אחד או שניים שלמדתי על האושר הראו לי כי ברגע שאני אומר שאני רוצה להיות מאושר באותו רגע אני מצהיר שאני לא מאושר לכן כל עוד אני מבקש להיות מאושר (בעתיד) אני נשאר מתוסכל (בהווה) המסקנה השניה שגיליתי היא שאף אחד או שום דבר לא יכולים להביא לי אושר כאשר אושר הוא דבר שבכל מקרה כבר יש לי מבלבל הא?? אבל גם פשוט כי אם בכל מקרה יש לי את היכולת להיות מאושר כאן ועכשיו מתי שאני רוצה והאושר מצוי אצלי כל הזמן אז לא משנה מה קורה אני יכול לבחור להיות מאושר ואז האושר מתגלה קרוב יותר ממה שדימינתי חומר למחשבה

jongler

New member
אושר

שמבדוי, שיתוף בעד שיתוף: הנקודה שהעלית היא נקודה מדהימה, נקודה שעליה סבו מרבית המחשבות שלי במהלך השנים. עד שקלטתי, עד שקלטתי שהחיים הם כלום! החיים הם כלי ריק שאני בוחר מה לשים בתוך הכלי, ברגע שקיבלתי את החיים ואת מה שהם נותנים עם כל הפרשנויות - צער,יגון,מוות,אכזבה,עלבון,כעס יכולתי גם לוותר על כל אלה, ברגע שקלטתי שהחיים הם מה שאני בוחר שהם יהיו, ושאין משמעות לכלום אפילו לקיומי כאן במרחב - זה הציף אותי, זה פרץ החוצה , זה עטף אותי ואני עטפתי את היקום, הייתי חלק והייתי הכל, האנשים,האבנים,הנמלים והכלבים,העשן,המכוניות,העצים והעשבים הייתי בהכל והכל היה בי - ואני לא הייתי, שכחתי מי אני, שכחתי שאני נמצא, לא הרגשתי! !האושר היה סביבי היה בכולי, אני הייתי אושר! ברגע שלא חשבתי - אהבתי,ברגע שלא הייתי נוכח(מחשבות) היה אושר, ברגע שפחדתי שההרגשה הקסומה תיעלם - היא נעלמה!!! כי חשבתי, כי הייתי.

shembaduy

New member
שאלה

ג`ונגלר (או איך שאתה קורא לעצמך...:) ) אז מה אתה אומר בעצם? שאם אני כל כך רוצה את האושר פשוט להפסיק לחשוב על זה? או שמחיר האושר או ביטול המשמעות שלך בעולם?

jongler

New member
כן

הכל חסר משמעות (זו לא עובדה - זו מציאות). את המשמעויות לדברים שקורים אנחנו מכניסים, השכל הוא שנותן פירושים לפי מה שקרה בעבר, והעבר, העבר כבר נגמר ואז אנחנו חיים בעבר ולא בהווה - פיספסנו! דוגמא לשיפוט/פרשנות/חשיבה של השכל: מנתח מפורסם ומוצלח יכול להיות הכי טוב בתחומו בעולם, אך כשאישתו על שולחן הניתוחים הוא אינו המנתח המוצלח יותר - הפחד נכנס, החשיבה, הסיפור שלו שהוא לא כל כך מוצלח, הוא לא חיי את הרגע הוא חי את הסיפורים ופרשנויות , הוא אינו יכול לנתח את אישתו! למה? לומר ``שלום`` בטלפון זה פשוט וקל אך לפני 10,000 איש ביד-אליהו? ברגע שנאבחן כיצד המוח עובד, ונזהה את הפעולות/אי פעולות שאנו מבצעים אוטומטית מתוך תרגולת של השכל/מוח נוכל לבחור מה לעשות ואפילו מה להרגיש, כי אין חיים בלי רגש (אנחנו בני אדם- היצור הכי מפותח ואנחנו צריכים לדעת לנצל את זה ולא להיות כמו רובוטים אחר השכל), הפחדים חוסמים אותנו מלהגיע לרמה הבעה, חוסמים אותנו מלגדול, מלהגיע לאן שאנו רוצים ולאן שמדליק אותנו להיות. איך עושים זאת? - זהו תהליך שנקרא ``אימון``, ויש כאלו שמגיעים בעזרת סוג מסויים של מדיציה(עפ``י ה``זן``-אושו). אימון משמעו להיות בהתמסרות למאמן, המאומן יוצר את המאמן ``מאמן``, זהו תהליך שרק מי שרוצה בכל מעודו לעשות טרנפורמציה בחייו זה יקרה לו רק בתנאי שיפעל מעבר לפחדים, שידע לקבל אותם ואז לוותר אליהם! בידידות ואהבה JonGler

הילי

New member
זהר 12

טוב..........ממממממממממממ??????????? אושר האם זה בכלל קיים או שמה כשאנחנו מרגישים אושר זוהי הרגשת שלמות אוהבת למצב המתקיים בחיינו בזמן האין זמן ההווה{ה`` אשר חווה דרכנו תחושת היתעלות זמנית}אושר לראות עייננו ומחשבתנו הולך בא אך שבה לו {יותר נכון לנו}אך לראות ליבי האושר קיים הכי הכי כשכואב הלב {לא אני לא מכור לכאבים}כשכואב הלב הוא מסמן לנו שהיתפתחנו שהוא חי שהינה יש עוד סיבה להמשיך להפיץ את האור יש לאן לישאוף לרגע הניצחי של האושר הבא....... מה שמצחיק פה שלרוב כשהאושר גדל כך גדלות ה``צרות``בכדי שניגדל אנו אין סוף לאושר הוא רק מישתנה ביחד איתנו ורק דבר אחרון ``מה שאתה רוצה לעצמך תן לאחר ותהייה כזה אתה כולל אושר תעשה אחרים מאושרים ואושר יתפתח איתך`` המון אהבה יש לנו אין סוףףףףףףףףףףףףףףף אז קדימה ביי ביי זהר

Tal_Ya_Tal

New member
אושר=בת שחוק של אחדות. :cool:

אנו בבית, באחדות המוחלטת. אין זמן, מקום או מצב, שהאחדות המוחלטת נעדרת ממנו. אושר הוא הידיעה על אחדותו הנצחית של היקום. בת שחוק של אחדות.המחשבה, שהאחדות המוחלטת אוהבת אותנו, היא בת שחוק מחוייכת בתוך האושר הנצחי. B-) :) :cool: ;-) L&L TALYA

למעלה