אושר מהו

דגנית

New member
אם זה עולם האגו.. אז למה בעצם

'לרדד' אותו, או לנסות להימנע ממנו. אם כל דבר בעצם קשור באגו.. אז למה לוותר עליו.. לשאול האם מה שאנחנו שואפים אליו נחוץ לנו.. לפעמים יודעים רק אחרים שעושים משהו האם הוא נחוץ לי... אם לא אנסה לא אדע.. גם החיים המינימליסטיים כנראה שלא מתאימים למערב, לאורח החיים שלנו כאן.. בהודו אפשר לחיות במינימום של המינימום והלרגיש הכי מלאה שבעולם.. מה שקשה להגיע אליו בארץ..

Tal_Ya_Tal

New member
למה 'לרדד' את האגו? כי הוא הגורם

לראיית האשלייתית. הוא הצעיף של המאיה. ככל שנוכל 'להקטין' אותו יותר ולחשוב מעבר לו, לראות מעבר לו, נסיר
יותר ויותר 'צעיפים' ונווכח יותר ויותר באמת L&L TALYA

דגנית

New member
לא הכל אשלייתי../images/Emo35.gif

לרדד לרדד להסיר עוד שכבה ועוד שכבה בתוך האשלייה.. נגיע לסוף

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo45.gifכאשר איננו חשים שלמים זה משום

שאנו חשים שיש משהו מחוצה לנו שאנו זקוקים לו על מנת להיות מאושרים. 'בלעדי האדם הספציפי הזה, או בלעדי סכום הכסף הספציפי הזה, או בלעדי הנכס הספציפי הזה או הרכב הזה- אני אינני שלם'זוהי תכונה של האגו(של תחושת הנבדלות, לראות את עצמנו כלא שלמים) ואולם האמת היא שאנחנו שלמים ומושלמים מעצם טבענו. ורק כאשר נהיה מסוגלים להכיר בכך ולחוות זאת נהיה מאושרים. כלומר האושר אינו תלוי בשום סממן חיצוני מחוץ לעצמנו. וזה תמיד מזכיר לי פתגם של חז"ל: "איזהו העשיר-השמח בחלקו"
L&L TALYA

תשובה מהנשמה שלי: ../images/Emo204.gif

מישהי שאלה למה לא מאושרים כל הזמן. התשובה היתה: אושר זה להגיע לפסגת ההר. סוף המאמץ. נוף מקסים. נשימה עמוקה. אושר. את יושבת על ההר ונהנית. יום יומיים שלושה. ואז האושר נגמר. ואז יורדים ומתחילים לטפס על הר חדש כדי להשיג אושר חדש.

דגנית

New member
מקסים צופית ../images/Emo24.gif

אולי זה מסביר את כל ההרים שטיפסתי עליהם בהודו

bgbg10

New member
אושר הוא הגשמה עצמית לפי דעתי

הוא ההחלטה להיות אופטימי, הוא בהחלט דרך ולא גורל (או שאולי כן?!...:)) אושר הוא אהבה והגשמת עצמנו...החלומות שלנו הסיפוק שלנו, הריגוש וההנאה מהחיים עצמם, מהדברים הפשוטים...אדם מאושר הוא אדם טוב שירצה להעניק מעצמו. לא כל החיים עוברים לנו ברצף אחיד של אושר, אחרת איך נלמד להעריך אותו ואיך נפתח את עצמנו, לכן גם יש תקופות לא נעימות, אך משם אנו יכולים לצאת נאורים ועם הארה רבה יותר אם אני מאושרת? יש לי שלווה שמחה, תקווה שמקננת גם ברגעי המשבר וזה אולי חלק מאושר אך לא מכלול של כל האושר, עוד לא הגשמתי את עצמי, אני לא יכולה להגיד שאני מאושרת אבל אני יכולה להגיד שאני אופטימית אסירת תודה על הטוב שבחיי ובעולם .... גם לי חסרים דברים ...מקווה שהם עוד יגיעו וכדי להישאר :)

../images/Emo13.gif מודעות להרחבת האושר...

"הכוונה שהאדם יהיה מאושר לא נכללה בתוכנית הבריאה" זיגמונד פרויד לפיכך האדם צריך ללמוד ולפתח מודעות פנימית מה עושה אותו מאושר ולהרחיב את רגעי האושר שבחייו...אושר הרי הוא רגעים ולא מצב תמידי . ואצל כל אחד רגעי האושר שונים.במהותם.. עזר כנגדו

sharonchu

New member
אושר

זה להרגיש שאתה יותר רוצה להיות ער מאשר לישון שכל האדרנלין זורם לך בגוף- שיש מטרה ואני בדרך לשם

למעלה