אושר מהו

דגנית

New member
אושר מהו../images/Emo35.gif

מהו האושר עבורכם, איך אתם מרגישים ומגדירים את האושר, מה אתם צריכים, כדי להרגיש מאושרים מהו אושר בעצם מהו עושה לנשמה ולגוף איך אתם מרגישים כאשר אתם מאושרים מה חסר לכם כדי להרגיש אושר להיות מאושרים כל הזמן האם האושר הוא בר חלוף האם אפשר לשמור לכל הזמן האם אתם מאושרים

הצופה.

New member
האושר העילאי

זה היכולת לאבד את האושר (-: מבלי לפחד כי העולם מלא באושר יש סיפור על טעם החיים ואם תקשיבי גם למוסיקה שהלחנתי געגועים תביני מה זה אושר (-:

העכביש2

New member
לדעתי...

אין דבר כזה אושר...זו סך הכל מילה שלא מתארת הרגשה מסויימת... לעומת זאת, שמחה יש. שמחה אמיתית, כנה, במהלך השנה, החודש, היום, הרגע.... שמחה שנותנת הרגשה טובה....שמחה שנותנת אור ומשמעות להכל...שמחה שלא צריכה שום דבר אלא רק ענף של עץ, פרח, ציפור, ערב, משב של רוח... אני מוצא את עצמי שמח הרבה פעמים בחיים עד כה. זה האושר מבחינתי.

דגנית

New member
אם אין דבר כזה אושר,

אז למה המציאו מילה לתאר משהו שלא קיים
ובעצם הרבה שמחה.. שווה אושר..

העכביש2

New member
חחח שאלה מצויינת...

האדם מטיבעו אוהב מילים, הגדרות וכ"ו... המילה "אושר" באה לתאר הרגשה מסויימת או מצב (שוב הגדרות) אצל האדם. כל אחד רואה דברים בצורה אחרת ומכאן - כל אדם יראה "אושר" בצורה אחרת.. אין הכוונה שאין "אושר". כל מה שאמרתי נאמר על דעתי בלבד. כמובן שיש אנשים שלא יסכימו וזה בסדר. העיקר שיהיו מאושרים

bgbg10

New member
אושר זה ההרגשה העילאית..ההתלהבות

כמו אותה נק' חיים שכתוב בקישור, כמו שפתאום אתה מבין שאתה מאוהב ואותה אהבה מוחזרת לך....ככה אני רואה את זה :)

Tal_Ya_Tal

New member
היי../images/Emo24.gifמתוקה../images/Emo25.gif אושר אמיתי

לטעמי, הדרך בה אנו חווים את החיים כאושר מוחלט, היא בכך שאנו רואים וחשים את אלוהים כאוהב ותומך ללא תנאי.כשאנו מסירים מעלינו את רגשות חוסר האמון, האשמה, הטינה והספק או הכעס כלפי אלוהים, או כלפי תבונת היקום, חיינו מתפקדים בשלמות. כשאנו פתוחים באמת לזרימת אנרגיית היקום , הנעה בחופשיות דרך גופינו, כאשר אנו מתואמים לתכלית חיינו, אנו מתואמים לזרימת אנרגיית היקום. מאמץ הוא סימן מובהק כי סטינו מהערוץ של אותה זרימה. L&L TALYA

דגנית

New member
אז אם כך.. השאלה עכשיו היא מהו

מאמץ... מתי אנחנו סוטים לתמיד מאותה זרימת חיים ומתי.. רק לרגע.. האם מאמץ נקודתי על מנת להשיג משהו שבאותו הרגע מקשה על החיים גורע מהאושר
כאילו... עכשיו אני עמוסה עד מעל הראש, וגם בחזרה.. מותשת ולעיתים גם מתוסכלת. זה מאמץ. נפשי, פיזי, קוגנטיבי וכל מאמץ אחר שאני עייפה מידי בכדי לחשוב עליו כרגע.. אבל בטווח של עוד תקופה... זה משתלם.. אז כרגע, אפשר להגיד שאני לא בדרך הנכונה.. אבל בעוד תקופה, אחרי.. אז הדרך תתבהר [או שלא...] אז איך בעצם יודעים..

Tal_Ya_Tal

New member
כשאנחנו מדברים על אושר../images/Emo24.gifאנו

מדברים על החוויה המיידית, העכשווית. ב'כאן ועכשיו' ברור שאם הנך מתוסכלת, עמוסה ועייפה, אינך מאושרת. אף על פי שאת משקיעה את המאמצים הללו על מנת להיות מאושרת באיזושהי נקודה בעתיד. האמנם??? האם מה שאת עושה 'עכשיו' יביא לך את האושר 'מחר'??? אם החיים הם רק כאן ועכשיו, משמע אנו אמורים לחוות אושר בלתי פוסק בכל רגע ורגע. אך מי יכול להעיד על שכך הוא חי? ואילו זה היה כך, אנשים לא היו תולים את תקוותם באושר עתידי. זה נפלא להמצא במצב תמידי של BLISS זהו המצב האידיאלי, כמו הארה. ואם אנו יכולים לזכור כל הזמן את מקורנו, אנו אכן מצויים במצב זה. אך לא מתוך תחושת נבדלות (אגו) אלא מתוך תחושת אחדות עם המוחלט ועם כל שאר האנושות. כשאנו במצב, זה, כבר לא מעניין מי היינו ומה או מי אנו רוצים להיות. כלומר, הכל קורה בו זמנית והכל חדור בכל והכל אחד מוחלט, שלמות מושלמת. מהבחינה הזאת, גם מצב של 'אושר' או 'סלבל' הם עניין של תפישה הקשורה בראיית הקוטביות שלנו.גם אם נדמה לנו שעלינו להשיג משהו שהוא מחוץ לעצמינו אנו יוצאים מתוך ראיית האחדות, אל ראיית הנפרדות, שם האושר נדיר
L&L TALYA

דגנית

New member
כאן ועכשיו.. כל יום בפני עצמו..

איפשהו אני בטח צוחקת ועוד אצחק.. אחלה שאלה "מי יכול להעיד על שכך הוא חי?" "חיבוק|

דגנית

New member
מבחינתי אושר

זה להיות במקום בו לא חסר לי כלום שכל הפאזל שלם לפחות לאותו רגע של אושר.. רגע כזה שמציף... באושר... בשלווה.. באהבה.. בטוב אינסופי בחיבור אלוהי.. פנימה.. רגע של חיבור של טוב של יש

הצופה.

New member
נכון דגנית

זה נקרא רגע של חסד טעימה מהאושר העולם מלא רגעים כאלו ויהיה אשר יהיה גם אם הם יעלמו הרגעים הללו אני לא אתאכזב אמשיך בחיי ושיבואו אברך אותם ושילכו גם אברך כי את השקט והשלווה האין סופי שצופה ברגעים הללו (-:

דגנית

New member
החוכמה היא לשים לב לרגעים האלו..

לתפוס אותם ולחוות לחיות אותם..
[ואחר כך להיזכר בהם..]

Tal_Ya_Tal

New member
א-כ-ן../images/Emo45.gifכשאנו חשים שלמים../images/Emo42.gifאנו

מצויים באחדות. לא באגו. לאגו תמיד יש צורך במשהו נוסף. תמיד משהו 'חסר לו' L&L TALYA

דגנית

New member
היי טליה, רצון בידע זה גם אגו../images/Emo35.gif

רצון לעשות את מה שאני עושה הכי טוב שאני יכולה.. לטובת הילדים שאיתם אני עובדת.. זה אגו

Tal_Ya_Tal

New member
כן../images/Emo45.gifמ-ס-ת-ב-ר../images/Emo13.gifכי כל הידע כבר

קיים בתוכנו. והמחשבה שאת 'יכולה להיות יותר טובה' משאת עכשיו, גם היא מחשבה של אגו. SORRY, אנו 'חיים' בעולם האגו. זה מה יש
L&L TALYA

דגנית

New member
כן ... אבל... ../images/Emo6.gif

אין ברירה אלא להשיג כלים שבעזרתם אפשר להגיע לידע הזה זה שהכל קיים והכל ישנו ואין שום דבר חדש.. תחת השמש ואני לא ממציאה שום גלגל עדיין לא אומר שאני יכולה להשתמש בידע הזה צריך משהו להעיר אותו ולהוציא אותו החוצה..
[ממני, שאיבדתי עצמי בתוך ערמות של ניירות גזירה, הדבקות והכנת שיעורים למחר...
]

Tal_Ya_Tal

New member
א-כ-ן../images/Emo10.gifזהו עולם האגו ולכן אי אפשר

להתקיים בעולם הזה לגמרי ללא אגו. מה שאפשר לעשות הוא 'לרדד' את האגו במקצת. לשאול את עצמנו תמיד אם מה שאנו שואפים אליו ב-א-מ-ת נחוץ לנו. או אז אפשר לגלות שמרבית הרכישות שלנו(פיזית, רגשית, מנטלית ורוחנית)מיותרות. או אז אנו הופכים להיות מינימליסטיים בסגנון הזן. L&L TALYA

למעלה