אושר בחיים

תפסתי אותו כדוגמא

אחיו לא שונה ממנו... ואם אתה מכיר אותו, זה חמור או מבחינתו או מבחינתך.... העיקרון הוא העיקר, באתי לומר שאנשים שם מאושרים ברגע של מדיטציה, אנשים אצלנו מרוצים והאושר טמון בהם.

האמת

שלא הייתי בסין, לא ביקרתי אצל נוצרים וגם לא אצל המוסלמים. יישום של אידיאל כלשהו תמיד מלווה בריגושים ובלהט. השאלה היא איפה נמצא האושר האמיתי, לא איפה נראה שיש אושר, חושבים שיש אושר או מדמיינים שיש אושר. המשוואה הפשוטה אומרת שבמקום שיש אמת שם הלב שקט (המדרגות). אז אם מוכח שהיהדות היא אמת מוחלטת - הרי שהאושר בה הוא אושר אמיתי.

1rubi1

New member
לפרפרית

אני מכיר סינים ונוצרים כמעט יותר מאשר יהודים וכן גם הודים ופקיסטנים הכל במסגרת עבודתי א. שאר הדתות מרכיב האמת שם הוא לא חזק כמו ביהדות ב. הטימטום שולט יותר ג. מדברים כאן יותר מדי על אושר וזו טעות אמת אינה שווה אושר לעיתים אף להיפך אמת היא תובענית ,איננה נחמדה לסביבה בניגוד לשקר במסוגל להכיל גם דעות אחרות לכן שקר=שלום=פשרה ולכן לגישור בין זוגות קוראים שלום בית יום טוב RUBI

במילים אחרות אתה אומר: אני מסכים איתך

כאמור: האושר נמצא ביהדות כי שם יש את האמת. האמת היא תובענית ברמה הרגעית - אבל מעניקה לצועד בדרכה אושר ושלווה. נחמד לסביבה לא שווה אושר. תביעה, קושי וכן מאמץ - לא שווה צער.

ועל אותו משקל

האושר ניבט מעיני בוגרי המחתרות כאשר הינם נזכרים בערגה בכל אותם קשיים שעברו במסלולם הצבאי. ואין זה מחייב שהם עד כדי כך מזוכיסטים ונהנו באמת ממסכת הייסורים שעברו בשירותם הצבאי. וכל הנאתם היא רק בסיפור המאורעות בלבד

1rubi1

New member
שני משפטים שחשבתי שתאהב

"אלוהים ברא אותי אתאיסט" "שלושה דברים מרחיבים דעתו של אדם ,אישה נאה , דירה נאה , ומריחואנה, יום טוב rubi

אף אחד לא מאמין בזה

רק יש וויכוח מה עדיף, האם לשבת בכולל ולא לעשות כלום, או לצאת לעבוד ולקבוע עיתים לתורה. זאת לא אמונה, אלא שאלה טכנית, שלדעתי התשובה עליה צריכה להיות מאוד אינדוודואלית.

זה שקרי

את יודעת למה אף אחד לא טוען 'מאמין למען הכסף'? כי זה לא נכון, וזה מגמתי. לי אמר שונא דתיים פתלוגי מסוכן ומפורסם שהרב שך היה דתי בשביל הכבוד שלו. ובקול שלו אני שמעתי את קולם של כל אותם קלי-דעת שאינם מסוגלים להבין שישנה דעה הפוכה מהם וישנם הסוברים אחרת, גם הדתיים גם החילוניים וגם הגויים לצבאותיהם. פעם אחת תשאל השאלה- למה אינכם מסוגלים להבין דעה הפוכה, למה?! אתם פוחדים מהתמודדות ישירה?! כך מתקבל שוב ושוב הרושם. התעצבנתי.

מסתומרת? אני מקבלת שיש דעה הפוכה

אבל אני לא מקבלת את זה שהיא נכונה. לא כי אינני יכולה להתמודד איתה, אלא כי פשוט לא נכונה. מכבדת את האדם שחושב כך, לא מכבדת (נותנת ערך) לדרך עצמה. יש מים קרים בקירבת מקום?

1rubi1

New member
אחי אין צורך להתעצבן ,קח בדיחה בשביל להירגע

בדיחה עתיקה מספרת, כי כשניסה אלוהים לשווק את התורה למגוון עמים אמר להם "תורה יש לי היא מוסרית היא רוחנית אבל כסף לא תראו ממנה וסירבו כולם. . לבסוף, כשפנה לעם ישראל, סייג כבר בתחילת דבריו: "אני מודיע לכם כי מדובר בקובץ חוקים מוסרי. כסף לא תראו פה". "מה אתה אומר", השיבו היהודים, "את זה תשאיר לנו

למעלה