אין דאגות
כאחד שלמד גמרא מכיתה ג', אני יכול לומר לך שגמרא זה אחד מהדברים הכי מרתקים, זה פותח לך את הראש, ואכן, יש אנשים שנהנים הנאה מרובה מללמוד, מלמצוא תשובה, ועד היום זה נשאר אצלי, אם כי אני כבר לא לומד גמרא, אני רואה בלימוד הזה משהו שפתח לי את הראש, שאמר שתמיד גם אם יש אביי שמאוד צודק אז רבה מביא טיעונים לא פחות מרתקים, העולם החרדי הוא מאוד פשוט, לא חשוב להגיע להישגים חומריים בלתי נגמרים כל מה שצריך זה להתעמק בלימוד, פת במלח תאכל אבל האידליה הזאת רחוקה משלימות, כל מי שלומד חושב שיש לו חיי נצח, ולכן הוא כזה רגוע, ברגע שאתה מפסיק להאמין, בדבר הזה שנקרא השגחה פרטית ועוד יותר בתחיית המתים צר לי, אני הכי רוצה שאנשים שהיו יחזרו, אבל זה לא יקרה כמו שלא כל התרנגלות שאכלת בחייך יחזרו לחיים אבל בעיני מי שייצר את העולם אנחנו והתרנגולת זה אותו דבר כי אחרת הוא היה בורא עולם צודק יותר שבו לא אנחנו ולא בעלי חיים אחרים ניזונים זה מזה השעות שבה אני מגיע להישגים טכנולוגים הם מאושרות אצלי כשזה נגמר אני יודע שהלך עוד יום מ 10000 שעוד נשאר לי לחייות מה שיפה בעולם החרדי זה שכמעט אין בגידות שהמשפחה ולא השפוני היא באמת העיקר ושחברים זה חברים שאין סמים וכל השטויות האלו עדיין מי שאיבד את האמונה ביהדות לא יכול לחיות באמונה עיוורת ולחשוב שמתי שהוא מחכה לו גן עדן הלוואי, באמת הלוואי, אין דבר כזה נשמה ואין לנו שום ערך כבני אדם יותר מאשר לתרנגולת חבל באמת שלא מראש נוצרנו עם חיי נצח הייתי מוותר על סקס בשביל זה כי בנינו אהבת נצח אמיתית שווה יותר אבל לכל אחד מאיתנו יש גג 120 שנה לחיות אולי המדע ישנה את זה לכפול, אבל פה זה נגמר ולא נהיה בני אדם אלא יצורים משובטים וזה בדיוק הסיבה למה לא להמשיך ללמוד כל החיים גמרא למרות שזה בטח יותר רגוע מאשר לקרוע את התחת בעבודה העולם לא יתקדם לשום מקום וצריך את הראשים של האנשים הללו שחלקם גאונים - למדע