אושו זן טארות - קלף projections

אושו זן טארות - קלף projections

קלף projections מתורגם בעברית להשלכה או השלכות. שימו לב לקלף, מה אתם רואים בתמונה? מה זה עושה לכם? איך זה מתקשר לחיים בכלל ולקריאה בקלפים בפרט? מעוז

בונדית

New member
לכל דבר שאנחנו עושים יש שני פנים

וזה יכול להשליך עלינו לטוב או לרע

אני לוקחת את הקלף הזה כצורך

באיזון בין הניגודים - בין היין והיאנג, הזכר והנקבה, ההיגיון והרגש. קלף מדהים ביופיו, פעם ראשונה שאני נתקלת בו. אני חושבת שהקלף אף מראה את ההתחלה של האיזון בין הניגודים, או למעשה את ההבנה של הצורך באיזון.

התבוננות פנימית

אני רואה בצלליות של הזוג הרבה כעס ואיבה. לכן אני חושב שיש בה משהו פנימי כועס, כאילו הזוג במצב של התבוננות אחד בשני וניקוי של הכעסים הפנימיים שלהם, אולי אחד כלפי השני.

הצעה לנסיון

הי מיקי, נסה את התרגיל הבא: תתחבר למשהו שמאוד משמח אותך או שעושה לך טוב. עם התחושה הזאת תתבונן בקלף שוב ותראה מה התובנות שעולות עכשיו. מעניין לשמוע מה יצא. מעוז

אני אכתוב את הפירוש הקלאסי

מהחוברת של הקלפים + תובנות שלי רק אחרי שאחזור מסיני ביום ג'. מעוז

שלווה מדומה

שלום אני רואה שעיקר האנרגיה מרוכזת בצלליות- שלמרות שהן מאחורי הפנים המקוריות, הצלליות עדיין יותר במרכז הקלף. בצלליות יש יותר אנרגיה של כעס של מיקוד זה בזה וגם תווי פנים מאורכים וחדים יותר למשל לגבר סנטר מחודד, האישה חושפת שיניים. בעוד שהפנים המקוריות הן בצד, יותר מעודנות קווים רכים יותר. אומר לי שהם מתבוננים אחד בשני אך מתחת לפני השטח רוחשת מערבולת רגשית סערה רגשות חזקים שלא מקבלים ביטוי חופשי.

"אני רואה את מה שבא לי לראות"../images/Emo8.gif

זה המשפט הראשון שעולה בי כשאני מביטה בקלף הזה.. כל אחד מבני הזוג הזה, רואה את מה שבא לו ולעיתים מה שהוא רואה לא קשור בכלל למציאות, אלא יותר למשאלות ליבו.
שבצ'לום לנו

צ ל י ל 8

New member
תחושה שלי לקלף היא דווקא

שנכון ששני הפנים מביטות אחת כלפי השניה, אבל הם נראות חיוורות וללא כל רגש. דווקא בהשתקפות שלהם הצהובה יש רגש ואם אני חשה נכון, זה רגש של חיבה. מה שאני חושבת, זה שמתחת לפני השטח, יש רגשות מוסתרים מול בני הזוג, דברים שהם מפחדים לגלות אחד על השני/ה. שמחה שהחלטתם ללמוד את אושו
לאחרונה גם לי יש דחף ללמוד אותו.

מה שאני רואה ....

אני רואה זוג שמנסה ללמוד אחד על השני דרך התבוננות...אך כל אחד רואה אצל השני משהו אחר מהאמת. את מה שהוא רוצה לראות אך הוא ןאו דווקא נכון

תמר1 1 1

New member
ההשלכה בעיניי

כשאתה מביט בי, האם אתה רואה אותי כפי שאני באמת? האם המסכות שלנו מדברות, האם ההגנות שלנו משוחחות זו עם זו? כשאני מביטה בך- את מי אני רואה? האם אתה מראה שלי? האם אני רואה (שומעת) את מה שאני רוצה? האם אני יוצרת ממך דמות אחרת, דמות שאולי היא לא לגמרי אתה...? פני הדמויות קרובות זו אל זו, עיניים מול עיניים, פה מול פה, עד כי לא ברור לפתע איזו דמות היא "האמיתית", מי הייתה שם קודם? מי יצאה ממי? (האם אפשר להימנע מההשלכה? אולי ע"י מודעות) כותבת מהרהורי לבי... והכל נשאר....בעיניי המתבונן, בוקר מקסים תמר

יגאלרון

New member
אחריות ההשלכה

חג שמח. שופטים מצב ללא לקיחת אחריות לנאמר ולנעשה מצידנו,,,השלכנו דו משמעי. ככול שנהיה אמיתיים עם עצמנו נוכל להשליך דברים בונים על האחר כי זה מגיע מהפירגון שבתוכונו,ויתכן שמצד השני של האישיות השטנית שלנו אנו פוגעים בהשלכת העיוות. העירפול כאילו משחק לטובתנו,,,כאילו וזה לא אנחנו?,,,נו באמת! המשחק הוא בין האוהבים לשטן בכבילות המוח שרואה צל או אור ולכן רצוי לנטרל את המוח כשאתה במציאות ולתת למוח שלך לחלום. ראה הוזהרת!!! כל אחד והמוח שלו. חג שמייייח. יגאל רון

גם אם נשליך דברים בונים

וגם אם נשליך דברים שמפרקים זה עדיין השלכה. וכמו שאמרת, כל אחד והמוח שלו. מה העניינים יגאל? מעוז

השלכה והעברה

העברתי סדנה בנושא בשנה שעברה, והייתי צריך להגדיר השלכה שהיא מושג בפסיכולוגיה. מתברר שיש הרבה גירסאות והגדרות שונות על השלכה והעברה, ומה בדיוק ההבדל ביניהם. מצורף נוסח השקפים עם ההגדרות שהצלחתי לגבש פחות או יותר. בגדול, הכוונה היא שאנחנו לא רואים את האחר, אלא דמות דמיונית שאנו משליכים עליו. אבל יש גם את ההעברה (ההשלכה) ההפוכה, שבה אנו מזדהים עם הדמות שאחרים משליכים עלינו, ומתנהגים כך שאנו ממלאים את התפקיד שלנו כלפיה. במערכת יחסים זה יכול ליצור דינמיקה מתמשכת שבה הדמויות המושלכות מזינות זו את זו, ולפעמים (אם לא תמיד?) משחק ההשלכות ההדדי הוא שמקיים בעצם את הקשר לאורך זמן. גם בקלף אפשר לראות משהו דומה. העברה - transference במקור (פרויד): בהקשר טיפולי. המטופל מעביר אל המטפל רגשות שמקורם ביחס שלו כלפי דמויות משמעותיות קודמות בחייו (במיוחד דמויות ההורים), כך שתחושותיו כלפי המטפל מבטאות רגשות אלה. כיום, לעתים קרובות המונח מציין העברת רגשות דומה גם מחוץ להקשר של טיפול. השלכה - projection במקור (פרויד): מנגנון הגנה. תגובה של אדם לקונפליקט ביחס לתכונות אופי ורגשות שקיימים באישיות שלו, אולם הוא תופס אותם כשליליים: למשל עוינות, תוקפנות או תשוקות. במקום להכיר בהם כשלו, הוא משליך אותם החוצה כאשר הוא מייחס אותם לאדם אחר. המשותף להעברה ולהשלכה: בשני המקרים נוצר עיוות תפיסתי, שבו הרגשות שאנו חשים כלפי גורם חיצוני (אדם אחר) אינם קשורים במציאות הממשית של קיומו, אלא מבטאים רגשות קודמים שיש לנו כלפי אובייקט פנימי בנפש שלנו (הייצוג הפנימי של דמות ההורה, חלק לא רצוי באישיות, וכדומה).

נועָה

New member
|פטריה| קלף "השלכות"

לא כל-כך מחוברת לעניין ההשלכות במובן הפסיכולוגי. יודעת שהוא קיים, אבל הוא לא קיים אצלי באופן מרכזי... השלכה לגבי אדם זר - אם "במקרה" אני עושה השלכה בכל זאת, זה קשור רק לניסיון-החיים שיש לי לגבי אותו "אב-טיפוס", דבר שבהחלט תורם לי ועוזר. אבל זה עדיין דבר טפל ושולי. אני נותנת לַאחר סיכוי. הדבר המרכזי הוא ההסתכלות על האדם עצמו. לגבי אדם שאני מכירה - אם בכל זאת השלכה, זה רק מההכרות שלי עם האדם הזה. לגבי הקלף - רואה כאן שתי אפשרויות אפשריות. ולא יודעת להחליט איזו מהן "נכונה" יותר. ואולי שתיהן. בציור הברור אני רואה את המצב בהווה של כל אחד: 1. האשה מהורהרת, קצת עצובה; הגבר מחויך, קצת זחוח. 2. אפשרות נוספת: מה כל אחד מראה כלפי חוץ. הצלליות: 1. מה כל אחד חושב בתוכו. האשה משוחררת, עגולה. הגבר סגור. אולי מושפע מאמונות טפלות. 2. מה יהיה הצעד הבא של כל אחד מהם לאחר שיכירו קצת יותר. האשה תִיפַתָח, תהיה עגולה יותר; הגבר ייסגר, יתכווץ, יהיה חד. מה שנראה לי ברור, הוא, שהם לא נמצאים באותו זמן באותו מקום: כשהגבר נראה משוחרר האשה נראית עצורה, ולהיפך. הייתי קוראת לקלף הזה גם "ניגודים ובעיות בדרך"... לשאלתך, מעוז, איך הקלף מתקשר לחיים בכלל ולקריאה בקלפים בפרט: הקלף עשוי להציע פתרון, כלומר להציע דרך. להביט על השני ולא על עצמך. להביט על איך השני נראה לך, ולא להיות מוטרד מאיך אתה נראה בעיניו. (זה מה שאני רואה בתמונה הברורה. הם לא נראים לי מוטרדים מזה.) ולשאול את עצמך, ורק את עצמך: האם אני באמת רואה ומוצא בשני את מה שאני אוהב וזקוק לו. או האם אני רואה את הצלליות שבחיים: דברים שאני לא זקוק להם בחיי. או את הפחדים שלי. או האם אני רואה באדם דברים שליליים שהם שוליים ולא משמעותיים.

זו ההתכוונות, אבל זה לא קל

תודה נועה, אני חושב שכשאיפה להשתחרר מתבניות מושלכות זה באמת דבר רצוי במערכות יחסים. זה בדיוק מה שטיפול פסיכואנליטי אמור לעשות - להבין את ההשלכות שאנו עושים על אחרים ואת הפער בינן למציאות. וזה אמור לקרות דרך בחינה של יחסי ההעברה שלנו כלפי המטפל, שיכול להכיל ולשקף אותן. אבל לא סתם זה תהליך ארוך וגם מכאיב - הבעייה היא שבמציאות אנחנו תמיד עושים השלכות, בין אם נכיר בכך ובין אם לא. להיפך: השינוי קורה כאשר אנו מכירים בהשלכות שלנו ולוקחים עליהן אחריות, ואז אנו יכולים לבחור גם לא להתנהג על פיהן. ההסבר בחוברת שמצורפת לקלפי אושו מתייחס בבירור למנגנון הפסיכולוגי, אם כי הוא מדגיש יותר את ההשלכה מההעברה (במובן הקלסי). אני בכל זאת הייתי משלב בכך גם העברה, כי אנשים באים לקריאה עם מערכות יחסים שבהן יש הרבה העברה והעברה-נגדית (אני רואה בבן הזוג שלי את דמות ההורה שהיה לי, ואז אני חש כלפיו רגשות מועברים, וגם הוא נכנס למשחק ומתנהג בהתאם לרגשות שלי, כאשר גם לו יש מערכת השלכות עלי שפועלת באותה צורה). זה שבאופן היסטורי פרויד חשב על העברה והשלכה בשני הקשרים שונים לא צריך להפריע לנו. לכן הקלף יכול להיות מאד לעניין כדי לזהות בעיות במערכות יחסים שמקורן בהשלכות לא מתאימות (אם ההשלכות מתאימות זו לזו אז אולי אין בעיה, כי שני בני הזוג מסופקים - אלא אם כן זה בא על חשבון מישהו אחר, למשל הילדים). אני חושב שכאן משתלבת גם ההבחנה שלך על הניגוד: הגבר הרך (הפרצוף הברור) משליך את הרכות שלו (שאולי קשה לו להזדהות איתה כי זה "לא גברי") על האישה, ורואה אותה כאילו דרך מסכה של רכות. היא, מצידה, משליכה עליו את הקשיחות שלה (שאולי היא לא מקבלת מסיבה דומה?) ורואה אותו בדמות קשוחה שאיננה מציאותית. ביחד, שניהם מתרגלים לחיות מודל של גבר קשוח ואשה רכה, למרות שהמציאות הנפשית שלהם בעצם הפוכה. האם זה מקור לבעיות או סוד ההתאמה ביניהם? אולי גם וגם, תלוי במקרה. יש פה אולי עוד רמז, שלא מוזכר במפורש בהסבר: הקלף מזכיר את הציור הדו משמעי הידוע, של כד ושני פרצופים, שעניינו השלכות של תבניות חזותיות. אולי זה מזכיר לנו שגם אנחנו עושים השלכות כאשר אנו מסתכלים בקלף הזה ובמערכת היחסים שעליה אנו מייעצים - אבל ההשלכה שלנו היא ממקום אחר, ולכן מראה דברים שהשואל עצמו לא יכול לראות.

נועָה

New member
../images/Emo173.gif יואב, תודה רבה לך, ונכון

שההתכוננות שלא לסחוב השלכות והעברות הוא דבר לא פשוט, אבל זה רק בהתחלה. ככל שאנחנו מתעמקים יותר באני האמיתי שלנו, ככל שאנחנו הולכים איתו, זה עובד גם כלפיי חוץ; אנחנו יכולים להתעמק יותר גם באני האמיתי של האחר, ולא לעשות עליו השלכות והעברות של הכרויות או אפילו טראומות קודמות. אנחנו יכולים לראות את השני יותר לעומק, ולא רק ממקום חיצוני ושטחי. נכון, יואב, שאת ההשלכות אנחנו עושים גם ממקום לא מודע. וככל שאנחנו נעשים מודעים יותר לעצמנו, מחוברים יותר לרגשות שלנו ונותנים להם מקום ותוקף, אנחנו גם מודעים יותר לבחירה שלא לעשות השלכות והעברות, ולהיות ממוקדים ועניניים. ונכון שיש השלכות שהן בסדר. אלא שאולי אז, הן לאו דווקא השלכות, אולי הן עשויות להיות גם סתם "צרכים". מה שהכי מחבר בין אנשים, לדעתי, זה העניין שיש להם שריטות דומות. גם אם הם מגלים אותן רק מאוחר יותר. אנשים שיש להם שריטות שונות, לא מתחברים. ואותו דבר לגבי איכויות. זה היה מעניין שאתה רואה בגבר, בציור הברור שלו, את הרוך. ואני ראיתי בו חייכנות וזחיחות דעת. רגע, הולכת לראות אותו שוב... אנא ערף... אולי... ועכשיו אני אפילו לא רואה בו חייכנות. מה שיותר בטוח, זה, שאני צריכה לשמוע אותו מדבר... אני מאמינה שכשהגבר מביע רכות, אם הוא משליך את הרכות שלו על האשה, הרי שזה משום שהוא מביא לכאן את האני האמיתי שלו. ולגבי זה שאנחנו מייעצים - לא יודעת לגבי השלכה. זו יכולה להיות גם סתם הדרכה טובה; הקורא רואה את הנקודה העיוורת שהשואל לא רואה אותה.

למעלה