אור=פוטונים, למה?

• פותח הנושא ASHY
  • פורסם בתאריך

ch561

New member
צודק../images/Emo45.gif

כתבתי מאמר בפורום ביולוגיה על פעילות אופטית
הנה

אבל...לא הבנתי עדיין../images/Emo12.gif

מהש אמרתי,שפעילות אופטית של חומר כלשהוא היא זו שבעצם עוזרת לנו להגן על העור מפני קרינת השמש-האם זה נכון?...

ch561

New member
זה לא נכון

מסנן קרינה פועל על יכולת המולקולה לבלוע קרינה אולטרה סגולית, וכך מונעים את חדירתה לעור. דרך נוספת היא ע"י החזרה של הקרינה (ולא בליעתה) בדומה לראי, החומר הוא טיטניום אוקסיד. פעילות אופטית לא קשורה לנושא.

טוב,אוקיי, זה מה שזכרתי שאמר המרצה

אולי לא זכרתי נכון/הוא סתם היה מבולבל כהרגלו
נ.ב. שמעתי יותר מדי על החומר טיטאניום די אוקסייד....זה מקרי?
שמעתי גם שאחד המרצים שלנו משתמש בו דרך קבע במחקרים שלו[נדמה לי הוא עוסק ב"מדע חומרים"]..

ch561

New member
מעניין אותי מי היה המרצה

בטיטניום די אוקסיד משתמשים בהמון, המון מוצרים. פשוט תסתכל על כל חומר איפור, משחות וקרמים. הוא לא רעיל, זול ויחסית לא גורם לתגובות אלגרניות. לגבי המחקר, אני חושב שזה פרופ' חיים סוקניק. שמעתי שיש פרופ' חדש במחלקה, אבל אני לא יודע מה תחום המחקר שלו.
בעיה שצריך לחקור אותה לגבי טיטינים אוקסיד TiO2 היא יצירת רדיקלים חופשים על פני העור. בזמן חשיפה לשמש בנוכחות חמצן, טיטינים די אוקסיד מחזיר את האור באפקט ראי, אבל חלק מהאנרגיה נספגת וגורמת ליצירת רדיקלים חופשים, מה שיכול לגרום להזדקנות מואצת של העור. לכן פשוט מצפים את הטיטניום, בכל מיני חומרים אורגנים, שאמורים להוריד את יכולתו ליצור רדיקלים חופשיים. בנוסף גם משתמשים בתחמוצת אבץ כתחליף או אפילו כדי להוריד את ריכוזו של הטיטניום די אוקסיד בתכשיר.

אהה....אז אכן החומר שימושי../images/Emo13.gif

אה,וכמובן תודה רבה לך!:) ולגבי שאלתך: המרצה שאמר שהוא משתמש בזה הרבה בקבוצת מחקר שלו הוא פרופ' א. צבן... [שמעתי על סוקניק, לא מכיר אותו אבל והוא לא היה מרצה שלי]

elchemista

New member
אחלה מאמר../images/Emo45.gif

מתמצת יפה בבירור את נושא הכיראליות. אני הייתי מוסיף גם את החשיבות של הכיראליות של חומצות האמינו (כיראליות של חלבונים) והסוכרים.

ch561

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif

צודק בקשר לחומצות אמינו וסוכרים, לצערי לא חשבתי על זה.

למעלה