אור וחושך

בארס

New member
אור וחושך

בואו נאלתר קוסמולוגיה.(קיימות מיליוני כאלו, ידוע.) אור וחושך, החושך הוא המצב הסטאטי, האור הוא דינאמי, הכל יחשיך אם לא יהיה מקור אור. אם לרגע ייפסק האור ישאר החושך. האור מצריך פעולה קבועה ורציפה שנובעת ממקור לא ידוע בעל כוונה, והחושך הוא האין ,המלא שהמקור שלו עלום באותה מידה. בין שני הקטבים האלו מתקיימים החיים, על שלל צורותיהם. לגבי המקרה הזה אלוהים צריך להיות שילוב של כל המרכיבים. כלומר האור הוא צד אחד שלו והחושך הוא הצד השני ובאמצא החיים. אחדותם של האור החושך והחיים תהייה אלוהים, האור יהיה התפצלות שלו לזרוע אחת והחושך התפצלות לזרוע מקבילה שניה. התייחסויות.

מלאווח

New member
אכן, אלוהים נמצא

גם באור וגם בחושך, גם בגן עדן וגם בגיהנום. "ואציעה שאול הנך" - גם בקוטב ה"שלילי" אלוהים נמצא. גילוי והפנמה של מציאות זו, גורמת לנו לקבל את החיים, את עצמנו, עם האור ועם החושך, ואפילו מעודדת להתעמק בהם (בחושך ובאור). לא הבנתי למה אתה אומר שהחיים באמצע: "האור הוא צד אחד שלו והחושך הוא הצד השני ובאמצא החיים" מלאווח

drall

New member
לאו צה במקור

האחד הוליד את השניים השניים הולידו את השלושה , הם הולידו את כל היצורים פניהם אל האור , גבם אל הצל ורוח החיים מאחדת אותם מה לא מובן כאן. חוץ מזה מלוואח , לעניות דעתי , אין חלק בקיום שהוא שלילי. אין שאול ואין ציה וצינה ונשיה. אם האור טוב גם החושך טוב. כפי שאמר צ´ואנג צה "לפיכך , אם החיים טובים , טוב גם המוות " מה שכן , יש בני אדם רעים והם מקור הרוע ויסודו עצם קיומו בעולם. דרול

R2

New member
האם אתה אוהב לשפוט מלים

אם הן יפות או לא..? אם הן טובות אם לאו..?

drall

New member
שיש למילים משמעות

מילים הן קוד אנרגדטי בשביל כל אדם שמזהה אותן ככאלו. האנרגיה אותה צופנת המילה משתנית לגבי כל אדם והיא תלויה במבנה האנרגטי שלו באותו רגע דרול

מלאווח

New member
אני לא מצליח לבצע קישור כזה, אבל

כוונתי היתה תתרכז במסר ולא במילים, כי מילים הן דבר מת, עד שאתה מחיה אותן, נותן להן משמעות. זה כמו שיש אדם שיפתח סידור תפילה, והמילים יכנסו ויצאו, אולי יעברו עיבוד שכלי וזהו. החיים ממשיכים. ויש אדם שיפתח סידור כזה, והמילים האלה שנמצאות שם, ינגנו לו משהו כל כך עמוק , שירטיטו את כל כולו ויפתחו לו חלון לחיים אחרים לגמרי... משיטוטי הקצר בפורום זה, המסרים האלה אופפים אותנו מכל עבר כמו עשן ... רק מה, השתמש בפילטר המתאים...ואל תשכח לקחת עמוק לריאות...

YinYang

New member
הדואליות

ברור שאין חלק בקיום שהוא טוב בפני עצמו או רע בפני עצמו. אלו מושגים שמבטאים יחסיות מסויימת. רע יכול להיות רע רק ביחס למה שיותר טוב ולהפך. כדברי דרול בהתחלה היה השלם או הטאו. ממנו נוצרו השניים שהם היין והיאנג (לפי התפיסה הסינית). השלב השלישי הוא ההיפרדות ביניהם, והתנועה שנוצרת בין שני הקטבים יוצרת את כל עולם התופעות היחסי(Qi). אנשים רעים? אנשים טובים? כל אחד מהם נקרא ככה רק בזכות זה שהשני קיים(ביחס לשלם). מה לעשות שאנחנו חיים בעולם היחסי ולא בעולם המוחלט, ואחרי הכל, סביר להניח שבלי כל הקיטלוגים שאנחנו עושים לא היינו מסוגלים לשרוד אפילו שנייה אחת. אפרופו התפיסה הסינית, נאמר שהאדם נמצא בין שמיים לארץ(heaven,man,earth) ותפקידו להביא לידי הרמוניה ומיזוג את הכוחות הארציים והשמיימיים בתוכו וע"י כך להתחבר אל השלם(הטאו).הערות? הארות? חידודים? תגובות יתקבלו בברכה. שלכם YinYang

drall

New member
לא להמלט משדה הקרב

היחסיות היא אחת מדרכי הבריחה הפופולאריות מכל דיון במהות האמיתית של העולם ובמיוחד בכל מה שנוגע למלחמה בין הטוב לבין הרע. אכן כשלאו צו מדבר על הדרכים בהן החכם מלמד הוא מציין את היחסיות כדרך בה יכולים מסרים לעבור ללא מילים והנקודה הזאת ברורה. המחלה הנפוצה בימינו היא הטענה שאם הכל יחסי אזי דבר אינו בר שפיטה וטענה כזאת לא רק שאין לה שום בסיס בטאו טה צ´ינג אלא שלאו צו מתנגד לה בעיקביות בדרכו הרטורית. יש טעם לדבר על הקיום בתור טוב או רע , הקיום הוא טוב, הוא מקור הטוב והאנשים הטובים מחקים את דרכיו הטובות של הטאו ובכך מגיעים להתאחדות איתו. האנשים הרעים ,נמלטים מהטאו ומתנהגים בצורה מנוגדת לו. יש כאן חלוקה ברורה , ואין כארן שמץ של יחסיות. כפי שלאו צו אומר במפורש "הטאו תמיד הוא נחלתם של האנשים הרעים." אם מישהו מנסה לברוח למצודת היחסיות ע"מ שלא יצטרך להוקיע את הרוע האנושי או לדון את האנשים הרעים , הוא למעשה מצטרף אליהם כי הוא מכחיש את טובו של הטאו ובכך מתכחש למהותו. דרול

YinYang

New member
אין פה הימלטות

אני מסכים לחלוטין שצריך להוקיע את האנשים ה"רעים"(אפעפ"י שלא תמיד יש הסכמה מי הם הרעים ומי הם הטובים), אבל יש מרחק גדול בין להוקיע את מה שאנחנו תופסים כרע כדי שנוכל לשרוד, לבין לצאת באימרות כמו "הקיום הוא טוב" או "הטאו הוא טוב במהותו". הרי המוחלט מעצם היותו מוחלט(כלומר אחד) לא יכול להיות טוב או רע, אלא ביחס למשהו אחר. אין פה שום בריחה, אלא פשוט לוגיקה פשוטה. אני לא חושב שיש בכלל וויכוח על כך שטוב ורע הם מושגים יחסיים ולא תופסים בקשר למוחלט(הרי הדואליות נבעה ממנו ומשם מתחילות ההגדרות). משעשעת העובדה שהמילה הגדרה עצמה נובעת משורש ג.ד.ר, ובדיוק כך היא שמה גדר בין עולם התופעות לבין עולם המוחלט. המוחלט הוא שני עברי הגדר והגדר עצמה(מצטער אם סיבכתי קצת :). אם כך כיצד יכולה להיות הפרדה? שכן אי ההליכה בדרך הטאו גם היא יכולה להיות חלק מדרך הטאו.... יום טוב לכולם YinYang

drall

New member
נלך בדרך שלך

ונפרש את לאו צה בצורה כזאת. המוחלט מוגדר כטוב. כל מעשיו טובים ומטרתו טובה. כמו שמקבול להגיד "טבע הטוב להיטיב." מי שסוטה מדרך הטאו הוא אינו טוב אלא "רע". כאשר הרוע הוא תמיד יחסי למידת הסטייה. מה שאתה אומר הוא ניסיון לראות את העולם בעיניים אלוהיות , כלומר להגיד שהמוחלט כולל את הכל גם את הטובים וגם את הרעים , אבל כאן אתה מתיימר לשחק על מגרש שאין לך מושג בכלל איפה הוא. עד שהמטוס לא נוחת אתה לא יודע עם הגעת. דרול

YinYang

New member
אם כבר מצטטים...../images/Emo63.gif

משירי לאו טצה: "הדאו שניתן להגדירו אינו הדאו הניצחי. השם שניתן להביעו אינו השם המפורש. האין מכונה אבי השמיים והארץ. היש הוא אם כל חי. מתוך האין הניצחי נשקיף בשלוות על המסתורין של ראשית הווצרות העולם. מתוך היש הניצחי נבחין בברור ברב גוניות של התופעות. שניים אלו זהים במקורם ושונים בהופעתם. זהות זו מכונה עמקות. עמקות אינסופית היא השער דרכו יעלו מקורות מעיניה של תבל רבה". נראה לי שהפסקה מדברת בעד עצמה, ושכל ניסיון לפרש אותה רק יוריד מערכה. אני מוסיף קטע קצרצר מהניי צ´ינג שמיישב את אי ההבנה בנושא הטוב והרע: "הדאו תורגל ע"י החכמים והוערץ ע"י הבורים. ציות לחוקי ה YIN וה YANG משמעותו חיים, וסרוב משמעותו מוות. המצייתים ישלטו, בזמן שהמתמרדים יחיו בחוסר סדר ובילבול". אי הליכה בדרכי הטאו אכן מובילה לתופעות המוזכרות בקטע, ואלו מוגדרות ע"י האדם כרעות או שליליות(אך לא לכשעצמן). אני חושב שיש בינינו הסכמה בנושא, רק ששנינו מביעים את העניין באופן קצת שונה. יהללוכם
YinYang

drall

New member
יין יאנג היקר

בלי לענות בציטוט על ציטוט אני אגיד לך. לאו צו אינו מדבר על תופעות רעות או טובות. אין תופעות שניתן להגדיר אותן ככאלו הוא מדבר על אנשים טובים ורעים אם אתה מסכים איתי שישנם אנשים רעים ואנשים טובים באופן מוחלט , אז אני מסכים איתך. אם אתה לא , כל הנצח לפנינו לשם ויכוח דרול

למעלה