אור בקצה המנהרה...

אור בקצה המנהרה...

סוף סוף רואים את סוף הסאגה של האפטרופוסות, לכל אלה שלא זוכרים , אז, צריך תעודה רפואית מרופא המטפל, הרופא במכבי נעמדה על הרגלים האחוריות ולא הסכימה בשום אחופן, לא עזר שום דבר "אני לא חייבת ולא אתן" כל הדרגים במכבי ניסו לשכנע ולא עזר, בקיצור נאמר לי תחפשי מישהו שיתן לך ומוכר במכבי כרופא מייעץ, אז יש לי את הנוירולוג, מנהל המחלקה, שהוא גם רופא מייעץ במכבי, וזאת בכדי שאוכל לקבל החזרים עבור התייעצות, שיהייה ברור זה ההסבר שקיבלתי במכבי בפירוש, אז יצרתי קשר איתו, ואתמול עשינו טיול לעיר הגדולה , האדומה, חיפה, והרופא עשה לי טובה וקיבל אותנו בבי"ח, כי במרפאה אין לו זמן בשבועיים הקרובים ואצלי זה דחוף, והיה מספיק הוגן ולא רצה את הכסף בבי"ח, אלא שאשלח לו בדואר, הבדיקה המינימנטל היית על הפנים, אני שאיתו כל הזמן לא רואה או לא רוצה לראות את מצבו לאישורו. ורק לדוגמאשאל אותו איפה הוא גר ענה לו בנהריה, באיזה רחוב, לא ידע. שאל אותו איפה הוא נמצא ענה לו בבית, וזה היה אחרי שענה לו שמצבו לא טוב כי אחרת לא היה מגיע אליו, בקיצור דיכא אותי לגמרי, והיום בצהרים הגיע המכתב/האישור המיוחל, מחר יגיע לבית משפט ומשם הדרך קצרה לאפוטרופוסוט לפחות לזמנית, וזה מה שאני צריכה, אז סוף סוף יש סוף לכל הסאגה מהרופאה ממכבי, נקווה שכל השאר ימשיך ככה!

אפילו שכנראה אפשר מכתב מרופאת משפחה,

אין ספק שמכתב של נוירולוג מנהל מחלקה, שיכול לערוך ולציין תוצאות מינימנטל, שווה הרבה יותר ממכתב הרופאה. אני רק רוצה להבהיר לך את ההבדל בין אפוטרופסות זמנית לקבועה. עד כמה אני יודע, אפוטרופסות זמנית ניתנת כשאין קבועה ויש צורך בניתוח דחוף (לא חיוני. ניתוח חיוני ניתן להעשות ללא אפוטרופסות). במקרה כזה הפניה מתחילה בבי"ח. לכן מה שאת תקבלי יהיה מינוי קבוע.

הבהרות..

ביקשתי אפוטרופוסות אחת זמנית והשניה קבועה, לגוף ולרכוש, הזמנית דחופה לי , והניירת של הזמנית תתפוס גם לקבועה, הזמנית תהייה בשבוע הבא, לפי בקשת השופט,ואילו את הקבועה תוך 60 יום, גם זה לפי הוראה של בית המשפט, סתם ניירת כפולה ומסובכת אבל עברתי את הכל כבר, בסוף הדרך.... ולשאלתך בעניין הכספי אז, הרופא יקבל בסופו של דבר 1000 ש"ח, ואני החזר מהקופה של 800 ש"ח, אז כל הניירת עלתה לי 200 ש"ח, ועל זה עוד 250 של המונית לחיפה הלוך וחזור, אבל גמרתי את זה כבר וזה העיקר, וזה די דחוף לי.

hregev1

New member
ניצה - שמחה בשמחתך

טוב שכבר גמרת עם האפוטרופסות , המחיר פה לא משנה, סוף טוב הכל טוב. אם אפשר תבררי מה הסיבה שהרופאה שלכם כל כך התעקשה - לי נראה שכדאי לתבוע אותה אם זה לא יזיק לך בהמשך. להתראות ולהשתמע חני

לדעתי אין עילה לתבוע

אינני מאמין שיש חוקי שמחייב רופא לכתוב חוות דעת אם אינו רוצה. ומה ניצה היתה עושה אם הרופאה היתה מסכימה וכותבת שלדעתה החולה במצב שלא מוצדק למנות לה אפוטרופוס?

sarale14

New member
רופא נותן חוות דעת רק בתשלום.

חוות דעת רפואית = סיכום מחלה שזה מחובתו לתת, המדבר בעד עצמו.

לעניות דעתי סיכום מחלה הוא סיכום מחלה

וחוות דעת היא חוות דעת. בדר"כ רופא של אותה קופה, שיש לו הרשאה וגישה למחשב, יצרף לחו"ד סיכום מחלה ותרופות. הוא סה"כ לוחץ על העכבר בשביל להדפיס אותם. בחו"ד הוא צריך לציין מה דעתו לגבי הנושא המבוקש.

sarale14

New member
יענקלה ערב טוב, לגבי חוות דעת

בעבר הייתי צריכה חוות דעת לגבי מצבה הבריאותי של אמי, אף פעם לא קבלתי מרופאת המשפחה חוות דעת - אם כל הכבוד, ויש לי כבוד לרפואה - ובטח לא לרופאת המשפחה. קבלתי רק דו"ח על מחלותיה + רשימת התרופות כפי שאמרתי מדברות בעד עצמן. דו"ח על מצבה נכון להיום על פי סיכומי מחלה בכתבי שחרור מבתי חולים לא הייתה מוכנה לכתוב. רופאת המשפחה לא ראתה את אמי לפחות כ-3 שנים לפחות. שרהלה.

הגבתי אמנם להודעה שלך, אבל התכוונתי לכלל

לא ספציפית למקרה שלך. מה שאת מתארת נראה לי בדיוק מה שכתבתי לגבי סיכום מחלות ודף תרופות. אם רופאת המשפחה לא ראתה את הפציינתית שלה 3 שנים,איך היא יכולה לכתוב חו"ד?

sarale14

New member
בוקר טוב, גם כשראתה אותה לפני

כ-3 שנים, כשהייתה בפיעלות שוטפות בביקורי קופת חולים לפחות פעם בשבוע קבוע- היא לא נתנה חוות דעת רק ובלבד מה שיוצא מהמחשב. מחר אני אשאל - ואקבל תשובה מדוייקת למה לא ניתן לקבל חוות דעת, בת גלימית צודקת - והיה ותכתוב משפט המפרש לשנ פנים יש פה - אשפר הייה לתבוע אותה ואת קו"ח. אני לא מבינה מה הפחד של הרופאה הזאת, אם לא תבעתי אותה עד עצם היום הזה - וגם אין לי עניין בזה (חה חה חה אולי יכולתי להיות מליונרית.. חה חה עדיף בלוטו במילאה אני לא מאמינה גם בזה - נו באמת קצת הומור שינקה את כל הזיפט שבדרך...) שרהלה

לרופאה שלנו , לא היית

בעיה בראיה..... היא ראתה את בעלי כמה וכמה פעמים בתקופה האחרונה.. אחרי כל אישפוז לפחות פעם, היית יכולה לתת את האישור בלי שום בעיות ובלי שתבוא אלינו אפילו, הבעיה היית שהיא כנראה מפחדת מבתי המשפט, הצעתי לה באפן פרטי ולא הסכימה, אם היא לא חייבת היא לא נותנת, זה לא מופיע בסל הבריאות....

התאוריה שלך שהיא מפחדת מה-ק.ג.ב. מתקבלת על

הדעת. אינני חלילה משמיץ רוסים. אני חצי רוסי, אבל חלק מהעולים שבאו בזמן שהשלטון הקומוניסטי היה במלוא עוזו, באמת חוששים. בזמנו רציתי מפסיכיאטר של קופ"ח שאלפי היתה בטיפולו , אישור לפטור ממס הכנסה, בו צריך להיות כתוב שהחולה לא שפוי. הוא אמר לי שאינו יכול לכתוב זאת כי "לא שפוי" אינו מונח משפטי. יותר מאוחר קבלתי מכתב כזה מהפסיכוגריאטר ללא בעיות. במקרה שניהם רוסים, אבל השני צעיר יותר.

zs1957

New member
ניצה לא כל רופא רשאי לכתוב חוות דעת לבית משפט

זה צריך להיות רופא שיש לו אישור מוסמך לכתיבת חוות דעת משפטיות לבית משפט. זהבה

מיני7

New member
דו"ח מרופא משפחה - האם משכנע בביטוח לאומי?

מכיוון שאבי אינו מוכן ללכת לפסיכוגריאטר , וגם רופא המשפחה לא מצליח לשכנעו, האם יש טעם להגיש תביעה לביטוח לאומי ולהסתמך על דו"ח של רופא המשפחה? הרופא נתן הפנייה לפסיכוגריאטר וכתב על סמך דבריי ! בכוונתי לבקש עבורו ( שעות טיפול ) עזרה , וידוע לי שיבואו לבדוק בבית, והוא יעשה ,"כמיטב יכולתו " להראות שהוא "בסדר". קשה לי לשכנעו ,ועוד יותר קשה חוסר האונים. כיום גם למטפלת של אמא יש קושי בהתמודדות בהיגיינה האישית שלו... ולי קושי רב ב"עקשנותו".

ענתי44

New member
אני חוששת שזה לא יספיק../images/Emo10.gif

גם עם דוח רופא פסיכיאטר גריאטרי, לא פעם ההחלטה לא לתת שעות סיעוד. אני גם חוששת ממה שאת מתארת שאביך יגיב לא טוב בבדיקה. בדרך כלל היקירים שלנו אומרים לנציגת ביטוח לאומי שהם בסדר, בריאים כמו שור ולא זקוקים לעזרה. הם גם עושים מאמץ עילאי להצליח בבדיקה של הביטוח לאומי. הצלחה כזו גורמת לאי קבלת חוק סיעוד. ולכן צריך ל"עזור" להם להיכשל בה. למשל כשאמא שלי אמרה שהיא יודעת לקחת תרופות בעצמה אם הייתי שואלת את אמא איזה תקופות היא מקבלת ומתי הבוחנת היתה רואה שאמא לא בעניינים לי היה "מזל" מכתב ממיון שאמא לקחה כמה פעמים את הכדורים כי שכחה שכבר לקחה... מיני, אצל אביך אני חוששת שהוא יסרב בכלל לקבל את העובדת ביטוח לאומי לבדיקה.

אני הרבה יותר אופטימי מענתי

קודם כל תקראי בעיון: http://www.goldenagenet.co.il/ADL.מבחן.תלות.aspx יש מערכת טפסים שרק חלקם נמצאים באתר הנ"ל. תתקשרי לביטוח לאומי והם ודאי יפקססו לך. צריך להצטייד במכתב של פסיכוגריאטר או נוירולוג, שיציין שאבא צריך להיות בהשגחה 24 שעות. ישנו טופס של הערכת תפקוד שאותו ממלא רופא המשפחה. אין לנו שליטה איזו אחות תבוא לבדוק. יש מנוסות שיודעות שהנבדק מנסה להרשים ויש גרועות. חשוב מאד שאת תדעי איך להתנהג ומה להגיד לאחות. כשזה יהיה אקטואלי תקבלי כאן המון עיצות. אם במכתב הרופא המקצועי ישנם כל הנתונים הדרושים ואם הערכת התפקוד ע"י רופא המשפחה מולאה כהלכה (בעיקר ציון X ליד שאלות) אם תתעקי תקבלי ניקוד מספיק לאישור. אולי לא בפעם הראשונה, אבל מוקדם כעת לפרט. תתחילי בתהליך בהקדם. אל תתרידי את עצמ כעת לגבי הסכמת אביך. קודם כל שיהיה לך אישור! זה כרוך באגרה של 500-600 ש"ח.

zs1957

New member
מיני 7 זה לא מספיק

כדי לקבל חוק סיעוד מביטוח לאומי צריך חוות דעת של פסיכוגריאטר , או נוירולוג מומחה לאלצהיימר. מכתב מרופא המשפחה אינו מספיק. בהצלחה!!!!! זהבה

למעלה