אורך סמינריון

ahmadnujidat

New member
אורך סמינריון

המרצה בסמינריון שלי זרק לאוויר כזה בשיחת סמול טוק שאורך העבודה תהיה כ20 עמודים. ידוע לי על סטודנטית שהגישה גם 16 עמודים.
אני הגשתי לו עבודה של 46 עמודים ש10 עמודים זה רק נספחים ושער
בתכתובת במייל שאלתי אם ניתן להגיש עבודה של כ35 עמודים והוא אמר שכן הוא יקבל גם עבודה מורחבת.
אתמול אחרי שהגשתי אמר לי מישהו שלומד אותי כי זה לא תקין וזה לא טוב כי אורך הסמינריון צריך להיות 25 +-.
האם יש השלכות לאורך כזה של עבודה? האם זה לא תקין? מישהו נתקל בכזה מצב?
הוא יכול לא לבדוק לי אותה ולתת ציון 0?
אודה לעזרה.

C H 4

New member
יש טעות נפוצה אצל סטודנטים

שחושבים שאורך עבודה מעיד על איכותה. למעשה, היכולת להתמקד היא אחת המעלות החשובות ביותר בכתיבה אקדמית. אנחנו עוסקים כל הזמן בהמון מידע, ואי אפשר כל פעם לפרט הכל מחדש ולכן חשוב מאוד לדעת לזהות את עיקרי הדברים ולתמצת אותם וגם להתאים את העבודה שלך לפורמט הדרוש.
לכן בד"כ עבודות ארוכות לא מתבלטות לטובה (גם אם לא לרעה בהכרח), ברוב המקרים מדובר בבעיה ביכולת התימצות יותר מאשר עודף עבודה, וגם לעודף עבודה יש חסרונות (המשמעות האקדמית היא שאתה לא יודע להתקדם מבחינה פרקטית). לצורך העניין עבודת המסטר שלי מנתה כ50 עמודים כולל נספחים ותמונות ושם היה מידע חדש שאני חקרתי וגיליתי, לא עבודת סיכום של כתבי אחרים כמו בסמינריון.
הסבירות שתקבל 0 לא גבוהה, משום שעשית עבודה וכניראה שעבודה רבה. יחד עם זאת, אתה מאוד חורג מדרישות הסמינריון וכל זה לפני שתוכן העבודה שלך נבדק. אתה עלול להתאכזב (אבל לא בהכרח בכלל).

C H 4

New member
בכל זאת אענה גם פה

שבכתיבת סמינריונים בדרך כלל יש מרצה שאמור להנחות את הכתיבה ולכוון את התהליך, כולל מספר עמודים וההרכב שלהם. אולי אפשר אפילו להגיע אליו עם עבודה חלקית (או ראשי פרקים) להתיעץ לגבי התהליך. זו דרך עבודה נכונה יותר.
המטרה בלמידה היא ללמוד, לא לשפוך הכל כדי להוכיח שלמדת. בתארים מתקדמים המטרה היא להתמקצע ולהתמחות בתחום ספציפי, בסמינריון בעיקר להרחיב את האופקים והידע בתחום כלשהו. הנחת היסוד היא שבעבודת מחקר כלשהי (כולל סמינריון) אתה קורא ולומד הרבה יותר ממה שנכנס לתוך התוצר הסופי. שתי הקיצוניות הן האנשים שלא טורחים לקרוא שום פסיק מעבר למה שנדרש לעבודה שלהם, ובדרך כלל העבודה תהיה מאוד חסרה כי בלי רקע מקיף יותר מהעבודה קשה לתת תמונה מדוייקת. לחילופין אנשים שלא יודעים לסנן מתוך המידע את העיקר ולכן פשוט כותבים הכל.
אני לא יודעת מה הדרישות הספציפיות בכל תחום ותחום, העובדה שצריך לדעת איפה להציב גבולות בכתיבה היא די אוניברסלית

מרצה הראה לנו איך נראה סמינר מושלם

והוא מורכב מ-37 עמודים, לא כולל ביליוגרפיה.

אני לא מבין למה אחרי שדיברת עם המרצה עוד הקשבת לחבר שלך.

למעלה