לא מספיק בקי במוצריה של רוזנבלום כדי להסתפק בלייק, אבל מסכים עם המילים הראשונות לתגובתך.
לגבי סיפא דברייך, אפשר להתווכח על זה. אני למשל טוען שרכישת כרטיס לוטו למשל ב10 ש"ח, מעניקה לי תמורה גם אם אני לא זוכה בכלום. בעשר ש"ח בלבד אני קונה את האפשרות לחלום בהקיץ במשך יומיים-שלושה (זה היה יותר כיף כשההגרלה הייתה רק פעם בשבוע

) על הרכב החדש שאני קונה והבתים לילדים. כולה 10 ש"ח וראש בעננים לשעות ארוכות. אם בסוף גם אזכה בפרס הראשון, מה טוב. בונוס חביב. אבל זה לא המוצר שאני קונה לכתחילה.
אותו כנ"ל אצל גלר ודומיו. הוא מוכר פנטזיה. מוכר שעת הנאה (למשל בהופעות ככל שהוא מבצע, אין לי מושג למען האמת) במחיר מוגדר מראש. כמו קוסם שעושה שעת כיף לילדים והם מבסוטים. אז המבוגרים בחבורה יודעים שהכל נוכלות וזריזות ידיים, הטעיה וכו'. אבל הילדים נהנו וזה מה שרכשתי במחיר הכרטיס. אז אני לא מאמין לרגע שגלר יודע לקפל כפיות. אבל אם הוא מוכר לי פנטזיה חביבה שאני נהנה ממנה לזמן מה, זה בהחלט יכול להיות מוגדר כ"מוצר אמיתי". כמובן שזה פחות עובד אצל אלה שמאמינים לדברי השטות שהוא מכריז, שכן אצלם המוצר באמת לא אמיתי. אבל בשיטה שלי זה עובד נהדר

.