אורי אריאל הפשיסט...

רונאל1

New member
באמת די לשקר...

אולי הגענו למסקנה משותפת: האיחוד הלאומי וגוש שלום הם שני ארגונים מסוכנים למדינת ישראל, צבועים שנוהגים במוסר כפול. הרי הליכוד, העבודה, מרצ ושינוי לא מצלמים התנחלויות או דורשים לסלק בדווי כלשהו. אולי נוציא את שניהם מחוץ לחוק ונשאיר את כל שאר המפלגות השפויות כאן.

עמרי ר

New member
אני לא מאמין

אבל אני כמעט, רק כמעט מסכים איתך. אלא שאת הקיצוניות של גוש שלום, תעיוש וחד"ש הייתי משווה לחירות או כהנא חי...

אריק ל

New member
פעם ראשונה מזה הרבה זמן שאני מסכים

איתך, כמעט במאה אחוז. אבל כל עוד יש לגיטימציה למרצ, גם לאיחוד הלאומי יש זכות להיות חוקי (ואתה יודע שאני לא תומך באידיאולוגיה שלהם, בעיקר בגלל הטרנספר). "גוש שלום" לא המקבילה לאיחוד הלאומי, אלא מקבילה לחרות. מרצ היא המקבילה השמאלנית לאיחוד הלאומי.

גוש שלום המקבילה לחרות?

גוש שלום אינה מקבילה לשום מפלגה ציונית. מדובר בגוף אשר קרא ליהודים להחרים תוצרת של יהודי יש"ע, בדיוק כמו שעשו הגרמנים ליהודים בגרמניה.

רונאל1

New member
גוש שלום זה ל"ו צדיקים לעומת חירות

של מרזל. הראשונים למשל לעולם לא יקראו להרוג אף אחד מה שמרזל כבר הספיק להגיד מספיק פעמים בחייו על ערבים. גושלום אולי מטומטמים, מלשינים או כל שם אחר, אבל להבדיל ממרזל הם בני אדם. מה שמרזל עושה קצת יותר קרוב למה שהחיות הנאצים עשו ליהודים מאשר הפעילות של גושלום.

אריק ל

New member
לא לחירות ההיסטורית, חס ושלום,

אלא לחירות היום שכהנא השתלטו עליו.

קוכולין

New member
רק הערה

ההודעות של הליכודניקים המתלהמים כאן, במיוחד בגיניסט אבל גם אחרים- תואמות מילה במילה דברים של אנטישמים גרמנים נגד היהודים במאה התשע-עשרה ובמאה העשרים. אני, מצדי, גאה להיות לצד הלוחמים בגזענות.

אריק ל

New member
קוכולין, עם כל הערכה שלי אליך,

אין לך מושג על מה אתה מדבר. אולי אם תיהיה ספציפי יותר. סתם לבוא ולגדף רק מוריד מכבודך.

Alexco

New member
מרצ נראה לי מקבילה למפד"ל

כי שניהן מפלגות ציוניות הרואות את ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. האיחוד הלאומי היא מפלגה לא דמוקרטית, וגוש שלום היא תנועה לא ציונית לכן ההקבלה ביניהן סבירה הרבה יותר. למרות שכל עניין ההשוואות וההקבלות הוא מעט מטופש, לא?

ראליסט

New member
טעות חמורה!

מר"צ אינה דוגלת בשום מדיניות פשיסטית. יש לאיחוד הלאומי-ייחוד:תמיכתו בטרנספר.זה מה שעושה אותו פשיסטי. וכן,יש לו מקבילה בשמאל-בל"ד,שהיא תנועה פשיסטית אנטי יהודית,בתחפושת של "מדינת כל אזרחיה".

אריק ל

New member
המממ... גם מרצ בעד טרנספר...

מרצ והאיחוד הלאומי הן 2 המדינות שחרטו על דגלן את הטרנספר. מרצ בעד לטרנספר יהודים, והאיחוד הלאומי בעד טרינספור ערבים.

Alexco

New member
ההבדל המרכזי

טמון בין מעבר של אזרחים בתוך ארצם, לבין גירוש של לא-אזרחים אל מחוץ לארצם. למתנחלים יש זכות הצבעה לממשלה הקובעת את המדיניות. לפלסטינים אין. השמאל רוצה להחזיר את המתנחלים לגבולות ישראל, שהם כרגע נמצאים מחוץ אליהם. הם נמצאים על שטח כבוש שמעולם לא סופח למדינת ישראל. הימין הקיצוני רוצה לגרש את הפלסטינים לירדן. אל תהייה דמגוג.

אריק ל

New member
מדברים על דמגוגיה

קודם כל נתחיל מהסוף. הראתי פה כבר כמה פעמים למה יש"ע הם לא כבושים לפי החוק הבינלאומי, וכיוון שגם רונאל, שנוטה להתווכח איתי על הרבה דברים, ואף איש שמאל אחר פה לא טען נגד זה, גם הם קיבלו שאלה לא שטחים כבושים. לכן מספיק עם הדמגוגיה של "כיבוש פה וכיבוש שם". למתנחלים יש זכות הצבעה? הצחקת אותי. הם סה"כ 5% מהאוכלוסייה בארץ ישראל. לערביי ישראל יש פי 3 יותר כוח מהם. מה גם שלא כל המתנחלים מקשה אחת, ככה שאין שום סיכוי שכל המתנחלים יצביעו למפלגה אחת ספציפית. מה שאומר שהכוח האלקטורלי שלהם אפסי. השמאל רוצה לקחת יהודים בכוח מביתם, שבו גרו לפחות 3 דורות, ויש להם קשר של עוד מאות אם לא אלפי שנים לאדמה, ולקחת אותם למקום אחר. אתה אפילו קורא לזה להחזיר אותם לתוך מדינת ישראל. אני לא רואה בזה שום הבדל מלקחת את ערבים ולהעביר אותם בכוח למדינה ערבית. תאר לך שישראל הייתה לוקחת בכח את כל הישראלים שחיים בגולה מביתם? מדובר ב-600,000 יהודים, שזה בערך 12% מהאוכלוסייה היהודית הרשומה בארץ כישראלית (כלומר שבעצם כמות היהודים שממש גרים בארץ נמוכה ב-12% מכמות שנרשמת. מה שנרשם זה רק כמה יהודים רשומים בארץ כאזרחים. לכן אם אתה יהודי ישראלי שגר בארה"ב כבר עשרות שנים, אתה תרשם כחלק מהאוכלוסייה שגרה פה בארץ).

ראליסט

New member
מובן שזה אותו הדבר...

קל מאד להשוות בין העברתם של יהודים ממקום אחד למקום אחר בארצם,לבין הגליה של ערבים (שאינם קשורים לטרור),מארצם,ל....? אבל,הבעיה שלך היא שגם מפלגת העבודה-כולה,בעד הורדת התנחלויות,גם שינוי,ו...גם הליכוד ("ויתורים כואבים..."). מעבר לזה,ע"פ ההגיון שלך,מנחם בגין ביצע טרנספר,כלומר,לפי ההגיון שלך,הוא פשיסט אנטי יהודי.

אריק ל

New member
המילה פאשיסט שמורה ללקסיקון שלך

כמו שאני נגד טרנספר ליהודים כך גם אני נגד טרנספר ליהודים. ביום שבו הערבים יפסיקו לבקש מדינת יודן-ריין, אני אאמין בשלום אמיתי. כל עוד הם דורשים גירוש יהודים שאינם עושים דבר רע, ושיושבים סה"כ על 2% מיש"ע, אני בטוח שמדובר בחברה פאשיסטית אנטישמית. מנחם בגין חתם על חוזה שלום עם מדינה, כמו שאמרתי, ולמרות הכאב שבפינוי תושבי סיני, הרי שבכמות הם כלום לעומת למעלה מרבע מיליון (לפי האתר של ה-CIA יושבי יש"ע מונים 380,000, אבל עכשיו יבוא לפה רונאל ויגיד של-CIA אין מושג מהחיים שלהם). לא פעם אמרתי שאני תומך בפינוי מאחזים בלתי חוקיים שמונים מאות אנשים. אבל אני נגד פינוי ישובים שהוקמו כחוק. אין שום סיבה לפינוי ישובים אלה, חוץ מלספק את תאבתם של אנטישמים שרוצים במדינה בלי יהודים.

אריק ל

New member
תיקון קל

התכוונתי במשפט הראשון לומר: כמו שאני נגד טרנספר ליהודים כך גם אני נגד טרנספר לערבים.

ראליסט

New member
אתה סותר את עצמך...

אם טרנספר הוא פינוי ישובים יהודיים,אז הכמות אינה משנה.לכן לפי דבריך בגין הוא טרנספריסט.וגם שרון. אם אה עדיין לא מבדיל בין ויתור על ישובים,לבין העברת אוכלוסיה זרה,על רקע של שנאת זרים,ממדינתך,למחנות פליטים בחו"ל,אז לא תבין זאת אף פעם. אבל אולי אם אני אציע לקחת את המתנחלים ,לכשיפונו מהשטחים,ולשים אותם במחנות פליטים,ללא זכויות,ללא תשתית לחיים וללא עבודה,אולי תבין מהו חלק מההבדל,בין העברת אוכלוסיה ממקום אחד למקום אחר,בתוך ארצך,לבין גירוש אוכלוסיה מארצך,לקיביני מט. אולי תבין.לא בטוח.... ביו"ש ,אגב,חיים 212000 יהודים לפי נתוני הלמ"ס.(380000-מאיפה לקחת את זה?).נתון נוסף מעניין הוא,שבעוד שהמתנחלים הלא אידאליסטים,נוטשים לאט את ההתנחלויות,מתנחלים אידאליסטים,מגבירים את אכלוס יו"ש,ומספרם שם גדל,גם עקב הילודה הגבוהה בקרב המתנחלים האידאליסטים,שרובם שייכים לזרמים דתיים וחרדיים.

אריק ל

New member
תגובה

מולדת לא טוענת שהיא רוצה טרנספר בגלל שנאה לערבים, כמו שמרצ לא טוענת שהיא רוצה טרנספר בגלל שנאה ליהודי יש"ע (למרות שכמות ההסתה של מרצ נגד אותם יהודים עוברת בהרבה כל הסתה של מולדת כנגד הערבים). מכיוון שמולדת לא מתכוונת סתם ככה להעיף את הערבים, מדובר בפישוט הרעיון סתם בשביל דמגוגיה. מולדת, כמו מרצ, טוענת שאת המטרונספרים (מותר?) יש לישב בקרב האוכלוסייה אליה מעבירים אותם, ומולדת דורשת את פירוקם של מחנות פליטים. העובדה שאתה לא יודע את זה מראה שאין לך מושג מהם רעיונות מולדת, ואתה מבטל אותם רק בגלל מה ששמעת מהשמאל. אני לעומת זאת מבטל אותם לאחר שבדקתי בדיוק מהו הרעיון. בניגוד אליך, אני לא מאמין שמולדת היא מפלגה פאשיסטית או גזענית. אני פשוט לא מאמין בטרנספר כי אני לא חושב לאיזהשהו גוף בעולם הזה יש זכות להחליט לקחת בנאדם מהבית שלו ולהעביר אותו לבית אחר. זה כולל מבחינתי העברה מכוח של אדם מאריאל לגליל או לנגב. עכשיו תגיד לי - אבל הם מקבלים פיצויים כלכליים, בתים, ומקומות עבודה. אני אגיד לך - זה בדיוק מה שמולדת רוצה. היא לא מתכוונת להשליך את הערבים קיבינימט, כמו שאתה חושב, היא מתכוונת שהפלסטינים יטמעו לתוך החברה הערבית במדינות אליהם הם מגיעים ושהמדינות והפלסטינים יקבלו פיצוי כלכלי וישראל והקהילה הבינלאומית תבנה להם בתים חדשים, שהשלטונות ידאגו להם למקומות עבודה, וכו'. אם אתה לא מבין שאין שום הבדל בין הרעיון של מרצ כלפי יהודי יש"ע לבין הרעיון של מולדת כלפי ערביי יש"ע, אולי לעולם לא תבין מהו טרנספר.

ל"ראליסט"

שמע, מאוד תמוהה בעיני שאתה מסלף דברים וטוען כי "האיחוד הלאומי" היא מפלגה שנושאת את דגל "סילוק כל הערבים-מוסלמים...". "האיחוד הלאומי" דוגל בטרנספר מרצון של ערביי ארץ-ישראל חזרה למולדתם בארצות ערב ושיקום מחנות הפליטים במדינות ערב. כדאי שתקרא את המצא לפני שאתה מטיל רפש.

למעלה