אורי אורבך מכה שנית

admor

New member
בוודאי שזה היה בהומור

אני גם טוען שאורבך לא כתב בשום מקום שהתחילו ללמוד גמרא לפני 200 שנה. הוא כתב וולוז'ין בגלל שהיא אם הישיבות (לפחות הליטאיות). והוא בעצם יוצא נגד השיטה ה"ווילוזנית"

רק מי שלמד בילדותו...

שימו לב למה שהולך פה , ממש התפלפלות של פרשנויות בסגנון הגמרא והכל על נתונים יבשים לכאורה. אז מן הסתם חבל על קיצוצים במקצועות השונים בחינוך הממלכתי אך אם נתעלם מפוליטיקה ,את חריפות המוח היהודי והצלחתו מספרות ועד פיזיקה ,כימייה וכלכלה בפרסי נובל יש הטוענים כי תרמה לכך ההתפלפלות בגמרא בגיל צעיר. איך לצורך זה חשיבות לתקפות הדיון והדעה לימינו אלא לעצם חידוד ושינוי דרכי חשיבה. זה שהחרדים כאן יצרו עולם חדש שלא היה קיים מעולם ואינם פונים (ברובם) להשכלה חיצונית גבוהה זו אכן צרה גדולה לרווחתם האישית ולכלכלת המדינה. אך אני דפקא אופטימי לעתיד הרחוק יותר וטוען שהם יבינו לבד שמה שטוב לאנטוורפן וניו יורק מתאים גם לירושליים בני ברק ות"א. אז העיקר שכולנו נצא משכילים יותר גם מהוויכוחים בין תלמיד חכם ל תלמידה משכילה - רחמנא ליצלן

uri80

New member
הם צריכים להבין את מה שהרמב"ם הבין

כבר לפני מאות בשנים: "כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה – הרי זה חלל את השם, ובזה את התורה, וכבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות בדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים: כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם"

מיטת סדום

לא קראתי את הכתבה, אך הכותר מזכיר לי את ממשלו של הסבא מנוברדוק את עולם הישיבות צר האופק למיטת סדום. הגבהים מקצצים את רגליהם ואילו את קצרי הקומה, נמתחים. וכנ``ל מתנהגים בישיבות עם בעלי הכשרון.

שבי 83

New member
מהשור והבור ועד להלכות נידה

אורי אורבך צודק לגמרי. הדתיים הלאומיים מתבטלים בפני החינוך החרדי ולימוד הגמרא ממאיס את הלימוד בתיכון. במקום ללמד דברים רלוונטיים לומדים על השור והבור ועל אפר פרה אדומה. אני בספק אם הרבנים יבינו את כל מה שהוא אומר אבל אורי אורבך צודק לגמרי. אני לא יודע מה לומדים אצל החרדים כי אני דתל"ש אבל לפי הספר של שבתאי אפשר להבין את הסיבה שבורחים משם. לדעתי שיטת הלימוד הזאת מזמן פשטה את הרגל.

barr1969

New member
זה מה שאני אוהבת בציבור הדתי לאומי

מותר להכות שנית או עשירית. מתר להציב אתגרים, מותר להיות מומר לתיאבון. לעזאזל- מותר לדבר. גם אם הדיבור הזה לא נח לאוזניים. אחת הבעיות בציבור החרדי היא חוסר המוכנות והסובלנות לדברים שהם בבחינת קודש. אסור להדליק אש בשבת למרות שהיום מדובר בפעולה שדורשת פחות מוטוריקה מהנחת תפילין, אסור גם להיות אפיקורס ולנסות לשנות סדרי עולם בישיבות. ואמא שלי הייתה אומרת: ידעתי שזה מה שייצא ממנו עוד כשהוא התחיל לשדר את המילה האחרונה עם עירית לינור.

למעלה