מה זה "הרבה", ועל סמך מה הוא אומר את זה?...
ומן הסתם אם קראת את התשובה שלי לבחור שלמעלה - ברור ש- 3 ימים לעשות החלפה ממזון בינוני מינוס (להגדרתי) למזון טוב מאוד זה גובל בפשע
אם תשאלי אותי, מעבר של
לפחות חודש. כל שבוע פרופורציה אחרת של יחסים. לא בפזיזות, לאן מזדרזים?...
3 ימים של תחלופת מזון לא מספיקים להבין בכלל מה הכלב עובר, למה הוא עובר את זה ומאיזו סיבה (ולא, "הוא רגיש למזון" זו לא סיבה מספיק טובה).
נראה אותך עוברת מתזונה של קורנפלקס עם חלב לתזונה של שווארמה...
אז די ברור למה הכלב שילשל עם אקאנה... ההשערה שלי תהיה קודם כל מעבר מהר מדי ורק אחר כך כל השאר.
זה שערבבת לו עוף טרי (פעם אחת?...) עם מזון יבש, לא אומר הרבה... ממתי העוף הזה היה? קפוא לפני כן או טרי? כמה זמן קפוא? כמה טרי ומה המקור? איך בושל ועם מה בושל? איזה חלקים של העוף? תבלינים? שמן? אבקת מרק? עם מה בושל?... הרבה שאלות, מעט מדי תשובות, יותר מדי הסקת מסקנות (שהיא עוף לא מתאים לו).
אגב, רגישות אמיתית ומובחנת למזון מתבטאת בכלבים בדומה מאוד לרגישות אצל בני אדם - פריחה/גרדת, בעיות פרווה ושאר מרעין בישין (לא חסר כאלו), קודם כל כמאפיין ברור לרגישות-אלרגיה וגם כמובן שבשילוב מעיים "רגיזים" (צואה רכה, שלשולים וכו'). אז אם רק המעיים "רגיזים" יהיה מוקדם מדי לעשות TEST אלרגיה על סמך הסקת מסקנות לא שלמה. אם מלווים למעיים "רגיזים" גם בעיות פרווה וכו' כמעט בוודאות שיש רגישות למזון.
שוב, אני עושה פה הכללות שווטרינר שיקרא אותן ירצה לשים לי אמפולה נגד פרעושים, אבל זה בערך המצב...
לגבי התשובה של המוכר - ספקנות בריאה... מה זה אומר "הרבה" כלבים? 30% או 70% לדעתו? מאיפה הנתונים הללו? על סמך נתוני מכירות? ואילו הטיות יש בנתוני המכירות? מה זה רגישים? שלשולים או הקאות? בעיות פרווה? ומה היה שם חוץ מעוף, אולי טפיוקה, סויה, פולפת סלק? אולי היה זה בונזו מתכון עוף (=מתכון תירס וקמח) או בכלל היל'ס עוף (= מתכון תירס ותירס)... אילו מזונות?... אי אפשר לקחת הצהרה כזו אפילו לא ב- 3% רצינות, וסליחה מהמוכר, אבל בטח שלא ממוכר בחנות חיות. לא אומר שלא מקבלים מידע מהמוכר, אבל הצהרות אני לא לוקח מאף אחד. מברר בעצמי.
אם כבר עובדות - אזי, רובו הכמעט מוחלט של עולם המזון היבש/רטוב לכלבים/חתולים מבוסס על Poultry לסוגיהן (ציפורים מבוייתות)
ובעיקר בעיקר עופות. זאת משיקולי נוחות גידול (מקום), זמן דור (מאפרוח לצעיר), שיקולי רבייה (קל מאוד להרבות), תזונה (תירס!) והכי חשוב - הכי זול לגדל אותן יותר מכל בעל חיים אחר ובכמויות ובעיקר גם לבני אדם (פרט אולי לחרקים ואפילו חיידקים)... אז להצהיר כי מרבית הכלבים רגישים לעוף לא יהיה נכון, כי בהכללה גסה
רוב הכלבים אוכלים תזונה מבוססת עוף או כזו שמכילה אותו (או חלקים ממנו) ובהכללה גסה
רוב הכלבים חיים די בסדר גמור מבחינה בריאותית.
המתכונים והתזונה שאינה מבוססת על עוף היא אינה זניחה, אך בעשרות אחוזים פחות - ביזון, צבי, בקר וכו'...