אורח שבא להתנחל

sss150

New member
אורח שבא להתנחל

זה הולך להיות ארוך, אז תמצאו תנוחה נוחה. הסיבה שהגעתי לפה היא שאני רוצה לפרוק ואולי להבין יותר טוב את הבלאגן. אני בטוח שתמצאו סיבות נוספות. אתחיל מזה שאני חושש ש- shkeDia34 (אשכול "אורחת לרגע" מה- 06/01/12) היא אישתי, אז אולי כדאי למי שלא נתקל באשכול שלה לקרוא אותו כהקדמה שנותנת את "עמדת" הצד השני על קצה המזלג. בהזדמנות זו אני מזמין את אישתי להשתתף באשכול (אני רואה שפה קל לה יותר לשחרר), וכמובן לתקן אותי עם העשה טעויות בכרונולוגית האירועים (אני מאוד נסער,פגוע ומבולבל). אנו זוג בסוף שנות השלושים, נשואים תשע+ שנים ויש לנו שלוש בנות מקסימות. שנינו אקדמאים, עד לפני חודשיים שנינו השתכרנו טוב מאוד (ביחס לאיזור בו אנו חיים) וחיים ברמה כלכלית טובה. כחומר רקע, ברצוני להעיד על עצמי שיש לי כמה "חסרונות" בתחום הזוגיות. אני אדם לא מפרגן מטבעי, ביקורתי, לא תמיד מחצין את רגשותי, לא חברותי לכל אחד, קולני (טונים גבוהים בשיחות חולין וצעקות במריבות), בעל חוש הומור סרקסטי (שלא במטרה לפגוע) והכי גרוע מצפה שאנשים יעמדו בסטנדרטים שלי. לא סתם אישתי הגיעה לאן שהגיעה, אבל.... אני ואישתי הכרנו ויצאנו כשנתיים לפני החתונה, מבחינתי היתה שם אהבה גדולה (שדרך אגב, מעולם לא גוועה). הצרות החלו בלידת ביתי הבכורה (הייתי מעדיף לזכור את זה אחרת אבל...), מריבות וויכוחים בלי סוף. באותה תקופה אני הייתי עדיין סטודנט ולחוץ באופן אישי, לא הרגשתי בטוח מבחינה כלכלית ודאגותי לעתיד משפחתי לא נתנו לי מרגוע (כמו שאישתי תמיד אומרת, אני רואה רק הרע שיכול לקרות). האמת שדאגות אלו העסיקו אותי כל כך שלא שמתי לב שאישתי הפכה לאישה עייפה, סחוטה וממורמרת. על זה אני לא אסלח לעצמי לעולם, שלא הייתי ער מספיק ולא פעלתי לצורך קבלת עזרה זוגית או נפשית חיצונית כבר אז. שלא תבינו לא נכון, הייתי שותף מלא בטיפול בביתי (פרט להנקה כמובן).רוב המריבות והויכוחים שבאו "ביוזמתי" נסובו סביב העייפות שלה, השיכחה שלה ומה שלדעתי היה חוסר איכפתיות והתעלמות מדעותי. המריבות כללו הרמת קול מבחינתי,תגובות של אישה מוכה מצד אישתי (שרק גרמו לי להתעצבן עוד יותר) וכמובן שתיקות, הרבה שתיקות. מפה לשם, כשנה לאחר תחילת הבלגן האופי המחורבן שלי בשילוב עם ההרגשה שאני ממרר לאישתי את החיים גרמו לכך שאזום תחילת מהלך של גירושין. הקלות בה אשתי ויתרה, בתוספת לביקורת שהעבירה עלי (שכמובן שהיה בה משהו, אך יצאה מכל פרופורציה לדעתי) כל כך פגעה והכעיסה אותי שהגענו עד לרבנות. כל זה קורה כשאני יודע שאני מאוד אוהב את אישתי ובכלל לא רוצה להתגרש, אלא להעיר אותה. בדקה התשעים, החלטתי לעצור את זה והחלטנו להתחיל בטיפול זוגי. אני מאוד נהנתי, סוף סוף שמעתי ואפילו הקשבתי לאישתי. אך אני לא יודע כמה הטיפול עזר, הסיבות העיקריות מבחינתי היו חוסר הפתיחות של אישתי ואי הנוחות שלה לדבר על נושאים מביכים וכואבים. כמובן שהעקשנות והאמונה בצדקת הדרך של כל אחד מאיתנו לא תרמו לנושא. דבר נוסף שעלה היה בקשתי והסכמתה של אישתי לכך שיש צורך שתחל בטיפול אישי, לא בנושאים זוגיים, אך כאלה המשפיעים מאוד על הזוגיות שלנו ועל חייה בכלל. כמו כן הוחלט שתלך לבדוק את נושא העייפות. נושא הטיפול האישי נזנח, למרות שניסיתי לעורר אותו מספר רב של פעמים בהלך השנים. נושא העייפות ממה שאני יודע נבדק רק לאחרונה, לאחר תחנונים, לצערי הזה בא מאוחר מדי ולא יכל למנוע את שעתיד לקרות. לאחר מספר פגישות עם המטפל החלטנו לסיים את זה. עברו להן מספר שנים, נולדה לנו עוד ילדה מקסימה (אבל יש לציין שזאת הוציאה לנו את המיץ ביחס לאחותה),אני מנקודת הראות שלי ניסיתי לשפר ולהשתפר, הביטחון הכלכלי הגיע אך המריבות לא גוועו. אומנם התדירות שלהן ירדה אך הסיבות נשארו אותן סיבות ואף נוספו כמה חדשות. ההרגשה שאישתי נותנת את כולה בעבודה ולא משאירה הרבה לבית וחוסר האחריות וההבנה של חיים משותפים לא נתנו לי מרגוע וכשאני לא רגוע אני לא נותן מרגוע לסובבים אותי. ועוד פעם מגיעים לסיטואציה של כמעט מתגרשים, שידור חוזר רק שתעשתתי בשלב מוקדם יותר. ושוב חוזרים. ונולדת הבת השלישית, לא פחות מקסימה מאחיותיה. ועוד ניסיון לטיפול זוגי. ועוד פעם כמעט מתגרשים. ושוב חוזרים. הפעם אולי הגזמתי, הכאב וההשפלה מזה שאישתי מוותרת על הבית שבנינו כל כך בקלות וחיפושי אחר אמתלה לביטול הגזרה, גרמו לי לתרץ את חזרתי בנושא חלוקת הרכוש (כולה בית) ומאז לא גרמתי לביטול ספקותיה. הפעם לא הסכמתי לעשות עוד אחת או אחד. והינה הגענו הלום. שוב רבים על נושא השינה של אישתי, שוב אני מרגיש שאישתי לא מבינה מה זה אחריות. לפני כחודש, ויכוח שסב סביב נושא העייפות הפך לברוגז משולב בטיפול שתיקה, השתיקה הפכה להערות מזלזלות ואני התחלטי להלחץ. הרי אני כבר מכיר את הנוסחא. אז החלטתי לשבור את הקרח ולבדוק, מה קורה פה? האמת שחשבתי שניתלה באהבתנו ונלך לטיפול כמו שצריך. יזמתי שיחה עם אישתי, ברוב טיפשותי לא הייתי ער לחלוטין מול מה אני עומד. השיחה למעשה נגמרה מבחינתי במשפט השני. את הראשון אני אמרתי או נכון יותר לומר שאלתי "את חושבת שנשאר משהו ממערכת היחסים שלנו ששווה להילחם עבורו? תשובתה היתה קצרה וקולעת "לא, לא נשאר כלום, אני לא מרגישה אלייך כלום יותר". פה החלה ההתדרדרות שלי, הבלבול וחוסר ההסכה לקבל את מה ששמעתי הפכו לי את השבועות מאז לסרט הזוי של רחמים עצמיים, בכי ואף מחשבות אובדניות (אני לא מאמין שזה יתקדם מעבר לשלב המחשבות, אני לא כזה). גם התיזמון מבחינתי הוא הגרוע ביותר. לאחרונה התפוטרתי (פוטרתי לבקשתי) מעבודתי, חשבתי שעכשיו שאישתי מצאה משרה מכניסה אוכל לעשות את השינוי המקצועי שכל כך קיויתי לו. המצב הכלכלי במשפחתי הקרובה לא טוב והאמת נמאס להם ממני. החלטתי שאני לא יוצא מהבית ומבחינתי גם לא מתגרשים. כרגע שנינו חיים בבית עם הבנות, ישנים באותה מיטה (אל תתפלאו, האתר הזה אף פעם לא ראה הרבה אקשן גם ככה, הרי היא כל הזמן עייפה) ובקושי מתקשרים. אני חרא לא קטן, במהלך השבועיים האחרונים,ניסיתי לגרום לה להאמין שאני יוצא לבלות ואף מנסה ואולי גם מצליח לנהל מגע עם נשים אחרות. כמובן שזה לא צלח ובסוף אמרתי לה שזה בדוי. האמת זה בכלל לא עניין אותה. ואז נזכרתי שאישתי במצבים כאלה נוהגת לפנות לעולם האינטרנט, לא סיפרתי לכם קודם אבל בבלאגן הקודם היא פרסמה בלוג, ובבלאגן הראשון גיליתי שהיא מנהל מערכות יחסים עם גברים במסנג'ר והכי גרוע עם בחור שכינה עצמו "שרירי וחטוב" או משהו כזה, סטודנט בב"ש (אנחנו גרנו באותה תקופה מאה מטר מגדר האוניברסיטה). וכך נתקלתי ב- shkeDia34. טוב, אני אתן למי שמתעניין לעכל קצת. חתיכת פריקה זו היתה. אשמח לשמוע דעות וכמובן את אישתי. נ.ב. במקרה ש- shkeDia34 איננה אישתי, אני מצטער שערבתי אותך בעניין. כמובן שאני בטוח שזו היא, הסיטואציה, הסיגנון, הסלנג, הפחד שהענה לה בפורום כמו פעם שעברה, הפחד מלהסגיר פרטים (ליקחי עבר).

joejoe268

New member
שלום

קודם כל קבל
. אתה נמצא בסיטואציה לא פשוטה וכואבת. נראה שאתה מודע לעצמך ולחולשותיך ומבין מאיפה הגיעו הבעיות בזוגיות. אבל, אם אשתך אומרת לך שמבחינתה זה נגמר, לא יעזור לך כרגע כלום. רק לשחרר. במהלך השנים תרמתם שניכם להרס הזוגיות ולא התאמצם מספיק כדי לתקן ולשמר אותה. לא צמחתם מהמשברים שפקדו אתכם. עד שהגעתם לנקודה הזו. הייתי מתארת לך על מה בדיוק אתם מסתכלים כרגע בזוגיות שלכם, אך נשמע לי שאתה גם ככה מבין ולא צריך את התיאור הזה. לצערינו, אי אפשר לקחת כמובן מאליו את האדם שאיתנו ואת הזוגיות איתו. אני יודעת שכרגע אתה מסתכל על העולם דרך משקפיים שחורות וזה טבעי. אני מבטיחה לך שהחיים חזקים יותר מכל דבר, ואם תעשה עבודה על עצמך, בסוף גם אתה תמצא מקום בו אתה יכול להיות מאושר. כרגע, שניכם אומללים. אני נמצאת כרגע בפרק ב' עם גבר שעזב את הבית הקודם בלי שרצה- הוא רצה לשקם. והוא תיאר לי שבזמנו חש בדיוק מה שאתה מרגיש עכשיו. אני רק יכולה לספר לך שכרגע הוא מאושר ומבין כמה אומלל הוא בעצם היה אז. מבחינה כלכלית- להתגרש עולה כסף. וכסף שפעם פירנס בית אחד, צריך לפרנס 2 בתים. אבל מוצאים פתרונות. אולי תדחה את השינוי שכל כך רצית ואולי דווקא עכשיו זה בדיוק הזמן. אני בטוחה שתמצאו את הפתרון המתאים. בנות כמה הבנות? עד כמה הן מודעות למצב בינכם? בכל אופן, מקווה שתיקח את הסיטואציה המבאסת הזו למקום של צמיחה אישית ולמידה,

sss150

New member
בנות בנות

שלום בנותינו בנות 3 , 5 ו- 8. לדעתי מבחינת הקטנות הכל כרגיל, הגדולה אני מאמין שכבר קולטת מה קורה אבל רגילה לזה, כבר ראתה אותי עוזב את הבית בעבר ואז אפילו הספקנו לבשר לה שאנו מתגרשים. מכיון שאני כרגע לא עובד ונמצא בבית כל היום (הרכב המשפחתי הוצא למכירה ולא זמין) הן מקבלות את מלוא תשומת הלב שלי. אני מבין את תגובתך ויודע שכנראה זו הדרך הנכונה אבל, חוסר השקט הנפשי, הכאב, ההשפלה, הרחמים העצמיים ואהבתי לאישתי משתקים אותי כרגע. לדעתי אני עדיין לא מעקל את מצבי, נמתין קצת ובטח שלא אקח החלטות גורליות כרגע. כמו שאמרתי לאישתי, אני מיוזמתי לא אעשה דבר, מי שרוצה שיפעל.

joejoe268

New member
אז אולי תנצל את זמן ההמתנה לטיפול בעצמך?

נראה לי כמו הזדמנות מעולה לברר עם עצמך באמצעות טיפול שמתאים לך, מה באמת אתה רוצה? מה אתה רוצה לשנות? לקבל כלים להתמודדות. ואני לא מאמינה שבתך "התרגלה" למצב הזה...בטוח שבפנים אולי יש משהו אחר. זה קשה מאוד לילדים לחוות את חוסר היציבות במערכת הזוגית. אולי שווה לדבר איתה. תעדכן בהתפתחויות אם בא לך

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה לא הפתרון הכי קל

זה פתרון מאוד מאוד קשה וכואב. אבל במקרה הזה, לעניות דעתי, הוא הנכון. הפתרון הקל במצבם הוא להשאיר את הכל כמו שהוא (+ אופציה רומנים מהצד בשביל לשמור על השפיות). זה הכי קל והכי גרוע. למה גירושין הם לדעתי הפתרון הנכון? אני מזהה שם רמה של ייאוש וחוסר עניין מצידה, ומצד שני חוסר כלים שלו, פלוס היסטוריה של טיפולים זוגיים כושלים + סירוב שלה ללכת לטיפול בשביל עצמה = והסה"כ שווה חוסר סיכוי. זו דעתי. חוויתי מספיק פעמים עבודה עם זוגות חסרי סיכוי, כך שנראה לי שאני די יודע להבחין. אני אישית מאוד אופטימי ומאמין בסיכוי לאהבה גם כשהסייכויים קשים וקטנים. אבל יש מקרים מובהקים, ולצערי, זה אחד מהם.

sss150

New member
קלי קלות

שלום ראיתי את תגובתך באשכול של שקדיה, יכול להיות שאתה צודק שם בהבחנה, אבל אני לא יכול ולא רוצה להתייאש כל כך בקלות מאדם שאני אוהב, מאמין בו והקמתי איתו בית ומשפחה. ובל נשכח שהיא תגדל את הבנות שלי בכל מקרה שיהיה. אתם צריכים להבין לאישתי יש ראש על הכתפיים, הצליחה לבנות קריירה מכובדת. פשוט לדעתי רוב המשאבים הופנו לשם במקום שיחולקו עם הזוגיות. כשאישתי רוצה משהו, היא בדרך כלל משיגה אותו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא קלי קלות

אם אתה רוצה בעיקרון להציל את הקשר, על כל הקשיים שכרוכים בו, נשארת לך האופציה לעשות את כל השינוי בעצמך. תמיד יש סיכוי שמתישהו גם היא תצטרף לדרך כשהיא תראה את השינוי שאתה עברת. אבל לפי דעתי הוא לא סיכוי גדול. זה תלוי בעיקר כמה אתה מוכן לשינוי דרמטי בחיים שלך. יש פה בפורום איזה ויכוח סמוי שקיים כל הזמן בין אנשי ה"לך לטיפול" לאלו שחושבים שזה מיותר, לא נכון וכולי. תרומתי הצנועה לויכוח היא לא להפנות אנשים לטיפול אם אני לא מרגיש שזה בול הפתרון הנכון והמתאים להם. ברור (לי לפחות) שאני תמיד בעד טיפול, כי אני מאמין גדול בהתבוננות עצמית והתפתחות אישית. אז אם אתה רוצה להרים את הכפפה (או יותר נכון, להרים את הסלע...) - ברור שאני בעד. אני רק לא בעד זריעת אשליות. --- ורק שתדע: באמת שלפעמים גירושין הם הצעד הנכון. מתי? כש (א) אין סיכוי של ממש לקשר (ב) כשהקשר כל כך רע שהוא מרעיל את הילדים. (ג) כשמי מהצדדים נחנק בגלל הקשר ולא מממש את עצמו. אנשים כאלו, אחרי גירושין, מדווחים שהם כאילו נולדו מחדש. הם אומרים לעצמם: איפה הייתי עשר/עשרים שנה? למה סחבתי כל כך הרבה זמן קשר רע? אנשיפ כאלה מגלים בעצמם ובחיים אוקיינוס של אפשרויות שלא הכירו קודם. כך שגירושין אינם כישלון, אינם בהכרח אסון, והם לא "הפתרון הקל". איך יודעים מראש, בוודאות, אם זה אכן יהיה המצב? לצערי אין לזה תשובה מוחלטת. טיפול אישי לפעמים עוזר להבהיר את השאלה. אבל לא תמיד.

היי לך

קראתי את כל ההודעה שלך ותודות למריוס גם את ההודעה של זו שאתה חושב שהיא אישתך. בלי שום קשר להודעה שלה, אני חושבת שאתה נמצא במקום עם המודעות הכי גדולה למצב ולקשיים שיש בזוגיות שלכם. נשמע שאתה מאוד רוצה להציל את המצב ולחיות עם אישתך חיים טובים, אבל אל תשכח שלמטבע יש 2 צדדים. אם אישתך לא תשתף פעולה - אז המצב לא רק שלא ישתפר אלא גם יחמיר.. אני חושבת שלאישתך יש בעיה רצינית עם עצמה בלבד וזה משליך באופן אוטומט על המצב בינכם ועל המצב בבית. חרה לי מאוד העובדה שהשתמשת לאורך כל השנים בקלף של "בואי נתגרש" הגעת עד הקצה ואז חזרת בך - זה מתכון לשבירת אמון ואי רצון לשקם אי פעם משהו. לדעתי, כדאי שתקח אתה ואישתך איזו חופשה ביחד לבד ותקבעו לעצמכם יעדים ומטרות משותפות שתרצו לשנות ולהגיע אליהם בעבודת צוות. קל מאוד לפרק חבילה, החכמה היא לדעת לשמור עליה. אתה מכיר את אישתך הכי טוב, נשמע מההודעה שלה שהיא מחפשת חום ואהבה, תפתיע אותה, תגרום לה לריגושים, תסלול לעצמך את הדרך להחיות בתוכה שוב את האהבה אליך. הרי היא התחתנה איתך כי אהבה אותך ולא סתם כי היה לה משעמם.. אני בטוחה שדרך זה תוכלו רק לצמוח ולפתור את הקשיים. רק מה שחשוב זה גם להיות עיקבי ולא להרים ידיים מהר, גם אם תתקל בסירוב בהתחלה (וסביר להניח שזה מה שיהיה) תאסוף את עצמך מהרחמים העצמיים ותחושת ההשפלה - וצא לדרך. שיהיה בהצלחה

joejoe268

New member
במצב שהם הגיעו אליו

נראה לי הזוי לנסות לתת לה ריגושים כרגע...יש ביניהם בעיות עמוקות שלא טופלו במשך שנים, זה לא בעיה של שגרה. לדעתי (וזו רק דעתי), הם כרגע מסתכלים על "הגוויה" של מה שהיה פעם מערכת היחסים שלהם. שניהם אומללים, פוחדים ומתוסכלים. במשך שנים הם לא טיפלו בבעיות בינהם עד שהמצב הגיע לכדי כך שלפחות מבחינת אשתו, לא נשאר שם כלום. למלא את הכלום הזה בריגושים? קודם צריכה להיות מערכת יחסים. קודם צריך רצון משותף של שני הצדדים לחיות יחד ולסלוח, קודם צריכה להיות הדדיות וכבוד. כל זה כבר לא שם...

תראי,

הרצון שם נכון לכרגע הוא חד צדדי. הוא מאוד רוצה לשפר את הזוגיות שלהם, היא לעומתו לא מעוניינת. למה? אפשר להבין אותה - אין לה רצון כי היא מיואשת בעצמה הן ממנו והן מהזוגיות הזו לכן לדעתי, אי רצון מהסוג הזה כן אפשר לבוא ולשקם, לדעתי הבעיה העיקרית שלה זה שהיא לא מאמינה בו ולא מאמינה שאיפשהו הם יצליחו לשקם את זה מהסיבה שכל פעם מנסים וזה יורד לטימיון. (מה שהתחיל בכך שהוא השתמש בעבר מספר פעמים באופציה של גירושים עד שזה גם הגיע לרבנות) לכן כתבתי לו, שחשוב גם שתהיה עיקביות (בשונה מהפעמים הקודמות) אם כ"כ חשובה לו אישתו, הבנות והזוגיות - שווה להשקיע מאמץ נוסף רק לקחת בחשבון שזה יכול לקחת לא מעט זמן..

joejoe268

New member
היא אמרה שמבחינתה כבר אין כלום

וגם, ההגעה עד הרבנות היא גם באשמתה- הרי היא יכלה לתת לו סולם לרדת מהץ עליו טיפס ולהראות רצון לשקם. אבל היא בחרה במערכת הזוגית הזו להיות פסיבית. לדעתי, היא כבר לא רואה בו בן זוג או שותף. וכמה זמן הוא צריך להשקיע בה כשהיא אומרת לו במפורש שאין לה כלום אליו? שנה? שנתיים? מה איתו בכל הסיפור הזה? איפה הוא בתור בן אדם? איפה האחריות שלה? הוא אפילו כתב שזה לא הזיז לה שהוא כביכול יצא לבלות עם נשים אחרות.

chenby

New member
אז היא אמרה אז מה

לא יצא לך להגיד דברים בשביל להגיד? לא יצא לך אף פעם לשנות את דעתך במשהו שהיית החלטי לגביו? אז היא אמרה- אז כל החיים זה עובדה אבסולוטית? כולה אמרה.. רצתה קצת להכניס לו וייתכן וגם התכוונה לזה באותו רגע.. האם אנחנו יכולים לדעת שככה היא מרגישה עכשיו?

joejoe268

New member
אז מה הוא אמור לעשות עכשיו

אם היא לא מתחייבת לטיפול זוגי, אם אין שם סליחה וקבלה ורצון לשקם, אז מה הוא אמור לעשות? להתעלם ממה שהיא אומרת לו? היא אמרה "לא", לפי מיטב הבנתי, אם היא לא מתחרטת ואומרת "כן", אז זה עדין "לא". לצורך הדיון, הוא יכול לשאול אותה שוב אם היא בטוחה שזה מה שהיא מרגישה ורוצה. וברור שהיא יכולה לשנות את דעתה וגם הוא...אני רק אומרת שמאיך שהוא מציג את הסיטואציה, אין שם כר יותר מדיי על מה לעבוד או עם מי לעבוד.

chenby

New member
שהוא ילך לטיפול

שהוא יתחייב. פעמיים הוא לקח אותה לרבנות, פעמיים הוא התחרט.. לא ממש אדם שעומד במילתו. אז שילמד אינטגריטי מהו, בטיפול, ואו שהיא תשתנה שוב עם ההשתנות שלו, או שיפרדו.. אבל האחריות לחייו - היא עליו. הוא רוצה טיפול? שילך לטיפול. ואו שהיא תצטרף או שלא.. זה כבר לא אנחנו יכולים לנחש.

joejoe268

New member
זה גם מה שהצעתי לו באחת התגובות....

אין ספק שהוא צריך לטפל בעצמו ואחריות לא מעטה מוטלת על כתפיו...אבל גם עליה. שניהם אחראים ועל שניהם מוטלת האחריות או לשקם או לפרק את המערכת הזו. כרגע נראה ששניהם אומללים וגם הבנות בטוח חשות את זה. ויותר מזה, נראה (וזו רק השערה כמובן), שהרצון שלו לקיים את היחסים האלה הוא מתוך פחד. פחד לקבל החלטה (ואכן ראינו שהוא לא מסוגל להחליט וללכת עד הסוף עם הבחירות שלו), פחד משבירת החלום, פחד כלכלי ופחד להיות לבד... וזה מובן ולגיטימי ויש זוגות רבים שנשארים בדיוק בגלל אותם פחדים...אם הם יכולים לחיות כך....

טוב. תתרווח, כי זה לא הולך להיות קצר

ותמצא תנוחה נוחה, כי גם נעים במיוחד זה לא הולך להיות. אז ככה. אני חושב שאתה לא חרא לא קטן, אתה חתיכת חרא גדול. אתה אנוכי. אתה אטום רגשית. אתה מניפולטיבי. ובאופן כללי - לא הייתי רוצה אותך כבן/בת זוג. וגרוע מכך, מה שמניע אותך בפוסט הזה, ובעצם בשלב הנוכחי בחייך, הוא החרדה. הפחד לאבד את מה שיש, שמאפשר לך להיות אתה. לטעמי, זו מוטיבציה לא נכונה, לא מספקת ולא מועילה בהסתכלות קדימה לאורך זמן. קבל מבזקון. שינה, למעט מקרים מעטים שבהם היא משהו כרוני או רפואי - היא סוג של בריחה. היא מסתור מפני התמודדות עם מה שאיננו רוצים או יכולים להתמודד עימו. אתה מוזמן להשליך את המשפטים הללו - על אשתך, עליך ועל הקשר ביניכם. המדהים בכל העניין, הוא שפעם אחרי פעם, צצים פה אנשים, שנזכרים להתעורר, הרבה אחרי שהסוס/ה ברחו מן האורווה. ויותר מזה שזה מדהים - זה מעציב בקנה מידה שגורם לי לרצות לבכות. ומי כמוני יודע, כי עברתי את זה בעצמי. קבל מבזקון נוסף. גירושים הם לא סוף העולם. הם משבר. משבר קשה ולא פשוט. הם שבר של תכנית חיינו. הם בסיס להתדרדרות כלכלית של כל המעורבים. הם שבר בחיי הילדים - כזה שלא באמת מתאחה. אבל לומדים להתמודד עם זה, להכיל את זה ולהסתכל לחיים שאחרי בגובה העיניים. תחושתי, שגם אצלך, וגם אצל אשתך, לא נותר הרבה אחד כלפי השני. אם בכלל. יש הרבה פחד מן העתיד. יש חשש כבד. וזה משמש כמעצור מפני קריסת מגדל הקלפים. תוסיף לזה את אובדן העבודה שלך, ובכלל קיבלת מתכון לקרב ביצורים. בשביל זוגיות - צריכים שניים שרוצים. בשביל להיפרד - מספיק אחד. כמי שעמד לפני משהו כמו 4 שנים בנקודה דומה לשלך, אני יכול לומר לך, שניסיתי להילחם על שימור הקיים עד לנקודה שבה הבנתי חד משמעית שאין שניים שרוצים. משם מתרסקים, ובונים מחדש. עצוב. אבל אין דרך אחרת. בטח לא בשלב ההזנחה שאליו הגעתם.

למעלה